Hello There, Guest! Login Register


Coffee Bar intr-o... Biserica

#1
Salutare tuturor pasionatilor de espresso si nu numai.

In primul rand NU... nu e vorba de o biserica ortodoxa, asta ca sa depasim momentul de confuzie generat de intrebarea care se naste in mod firesc, respectiv "ce cauta un coffee bar intr-o biserica?". Smile

Am in fata o provocare, respectiv realizarea unui "Coffee break area" intr-o biserica neoprotestanta, cu scopul de a oferi o experienta mai ridicata prin savurarea unei cafele ceva mai rasarite decat clasica cafea la ibric, care ptr mine personal e bleah.

Teoretic ce voi propune (sper cu ajutorul vostru) ar trebui sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

1. Realizarea intr-un timp scurt a unui numar insemnat de cafele, uneori de ordinul zecilor.
2. Usurinta in realizarea cafelelor este cam un must have, din moment ce nu avem pe nimeni macar cu ceva habar legat de prepararea unei cafele bune (aici includ si preparatorii de cafea la ibric), da sa zicem ca cel putin eu sunt dispus sa aloc timpul necesar invatarii procesului cat sa-mi permita obtinerea unei cafele "decente", dar in acelasi timp trebuie sa invat si pe altii sa prepare, ca n-o sa fiu mereu prin preajma aparatelor
3. Echipamentele trebuie sa se poata intretine usor
4. Buget... aici depinde, nu am ceva stabilit, dar parca nu as vrea sa depasesc 5000 - 6000 lei, desi dc e imperios necesar situatiei mele, pot suplimenta.

Cumva in sinea mea stiu ca ce vreau in conditiile enumerate mai sus e cam greu de realizat, dar chiar nu am de gand sa dau banii pe espressoare de Auchan/Cora/Whatever, d-alea am tot avut, sunt niste plastice lucioase care dau bine pe masa si cam atat.

Va stau la dispozitie pentru orice alt detaliu!
 
Reply
#2
Doar ca idee, pentru zeci de cafele intr-un timp scurt nu cred ca te va ajuta un espressor semiautomat de genul celor pe care le vezi in semnatura multor membri de aici, probabil ca pentru cantitatile respective ar fi nevoie de un aparat comercial, de genul celor care se gasesc in baruri. In plus nu toata lumea bea espresso, e si asta un amanunt de care trebuie tinut cont, majoritatea celor pe care-i cunosc prefera chestiile mai lungi gen americano sau preparate cu lapte.
 
Reply
#3
Salut initiativa ta! Insa, pt a face zeci de espresso bune in timp scurt, cred ca ai avea nevoie de echipamente de cateva mii de euro si de cineva foarte priceput. Pentru acest gen de utilizare, am mai vazut recomandate cafetierele Fetco: https://www.papajacques.ro/produs/fetco-zurich/
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#4
Eu as zice nici sa nu te gandesti la espresso, ci sa te orientezi catre brew. Cu o minima instruire si investitie mica poti scoate ceva super ok.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#5
Clar Brew, mai ales ca se face galagie cu rasnita, espressor, trantiri de scule etc
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Ok, o sa explorez si directia asta, dar aveti si ceva recomandari concrete cu privire la echipamentele necesare?
 
Reply
#7
Activeaza-ti PM ul sau scrie-mi tu daca vrei .
Am făcut un astfel de setup recent pt. o biserică din Iași.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#8
Daca vrei sa te feresti de aparatura si esti dispus la putin lucru manual uita-te la Chemex. Cu cel mai mare faci cam 10 cafele odata, pui in termos cu dozator si se serveste lumea singura. Personal mi se pare mai atractiv decat orice brewer electric si e "conversation starter".
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#9
entry-level pentru 1L de cafea
https://www.mabo.coffee/bundle-wilfa-sva...-rare.html sau pentru mai multe optiuni https://www.tastecrafters.ro/wilfa-200

urmatorul nivel 1.25L de cafea in vas termoizolat, rasnita initiala e suficienta
https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...-741-Black

pentru 1.9L de cafea in 5 minute
https://www.papajacques.ro/produs/fetco-zurich/

Toate astea sunt solutii profesionale de "cafea la filtru" care pot fi operate cu un minim de pregatire, impreuna cu o rasnita de la Wilfa sau altceva usor de folosit. Optiunea de plita pentru mentinerea temperaturii strica gustul cafelei si nu e recomandata.

Pentru espresso si bauturi cu lapte este nevoie de pregatire de barista. La un aparat cu un singur grup poti face in medie o cafea in 2 minute. Cu putina experienta poti lucra mai repede pe un aparat cu 2 grupuri dar asa ceva nu se incadreaza in buget.

O alternativa ar fi sa apelati la un serviciu de cafea pentru evenimente, macar de proba, sa vedeti care este experienta. Poate unii pe bicicleta, minivan, etc. astfel incat zgomotul sa fie afara. Oricum, ar trebui sa va consultati cu o cafenea locala sau cu un furnizor precum cei enumerati mai sus.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#10
Foarte interesante solutiile, multumesc mult.

As vrea totusi sa am posibilitatea de a face si preparate cu lapte, deci eventual mi-ar trebui ceva care sa acopere si partea asta, sa nu trebuiasca sa folosesc doze de lapte condensat.
 
Reply
#11
Cel mai ieftin espressor dual-boiler este https://www.tastecrafters.ro/bellona 4990 de lei pentru forum
Cea mai ieftină râșniță potrivită https://barshaker.ro/Eureka-Mignon-Speci...15bl-Negru 1650 de lei pentru forum
Mai este nevoie de 1000 de lei pentru accesorii, cântar, tamper, o latieră de 600ml și una de 350ml, knockbox, unelte de curățare, cești, etc.

Râșnița poate fi folosită și pentru filtru.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#12
Bellona nu mai costă 4990 lei. Costă prețul de pe site minus 10%.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#13
(05-01-2022, 01:05)Silika Wrote: https://www.kfea.ro/saeco-aulika-evo-top...ssorFoarte interesante solutiile, multumesc mult.

As vrea totusi sa am posibilitatea de a face si preparate cu lapte, deci eventual mi-ar trebui ceva care sa acopere si partea asta, sa nu trebuiasca sa folosesc doze de lapte condensat.

Iti trebuie un aparat automat. Cu o cafea buna vei putea servi un produs peste ceea ce e obisnuita lumea.

De exemplu:

https://www.kfea.ro/saeco-aulika-evo-top-hsc-espressor

Sunt aparate care deservesc, fara probleme, hoteluri sau evenimente private.
 
Reply
#14
Exista si aparate de spumat care sa fie utilizate in regim profesional? Pentru consumatorul de rand exista, ceea ce ar elibera din necesitatile de a avea un espressor si pe cineva care sa stie sa il opereze.
Lelit Anna, William
 
Reply
#15
N-as crede. Problema este ca folosind lapte si abur trebuie curatat dupa fiecare utilizare. Sau risti sa ai probleme.
Si daca faci manual cu ceva gen presa franceza si tot trebuie sa spele cineva echipamentul.

Luati in calcul si timpul. Daca faci un espresso in 3 minute, 50 persoane inseamna 2.5 ore.
Daca faci si lapte si mai stai sa se raceasca grupul, deja bati in 10 minute. Mai poti reduce cu 2 oameni, unul face espresso si altul laptele.

LE: Pentru ceva de genul asta si eu tot Fetco recomand. Ideea este sa nu tii oamenii cu orele pana faci o cafea ca trece ziua. Renunta la ea.
Eventual Fetco plus un espressor pentru chestii mai rare...?
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)