Hello There, Guest! Login Register


Clever Coffee Dripper vs. Vario V60 Dripper

#1
Pro și contra.
Ce ați cumpără pentru un deplasări, servici, ......
Mulțumesc frumos.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
Reply
#2
Eu le-am încercat cat de cat pe ambele, v60 mărimea 2 și clever dripper-ul din plastic. În ceea ce privește gustul, eu prefer v60, mi se pare ca produce o aroma mai buna, gust mai clar și accentuează aromele fructate. Clever ul pare sa accentueze nuanțele ciocolatii, mai dulci, e aproximativ un french press filtrat. 
Sunt metode diferite (Pour vs Immersion), prin urmare și echipamentele necesare difera în pic. 
Pentru v60 ai nevoie de un fierbător "gooseneck", iar la rasnita e un pic mai "iertator", in sensul ca poți folosi și manuale ceva mai ieftine. Nu înseamnă că nu faci rabat de la calitate, dar poți obține rezultate foarte ok si cu o rasnita Hario de ex. 
În caz ca vrei sa folosești la birou, ori iei un Bonavita cu temperatura reglabila, ori un fierbător normal și un "gooseneck" in care sa torni apa după ce fierbe. În felul asta, ajungi cam pe la 90-92 grade și poți începe brew-ul. 
În schimb, pentru clever, poți folosi și un fierbător electric normal, preferabil cu termometru, sau unul fără, la care sa cumperi un termometru la 35 lei, asta dacă vrei un control mai bun pe temperatura. 
La clever macinatura e ceva mai grunjoasa, mai spre french press, un medium coarse, deci un pic mai pretențios la rasnita,cel puțin asta am constatat din ce am experimentat eu. 
Am folosit kinu m47 cu ambele, și pentru v60 foloseam nivelul de 3,8 sau 4, în timp ce pentru clever, mergeam pe la 4,2-4,4
Filtre de hârtie se folosesc la ambele, iar la clever uneori se mai blochează valva aceea din silicon și întârzie un pic curgerea. Pe de alta parte, nu e o tehnica anume de a turna apa în clever , asa ca elimini o variabila din proces. 
Eu am folosit clever ul și pentru a infuza ceai, e foarte ok pentru asta.
Retete pentru fiecare se găsesc peste tot, asa ca alegerea o poți face în funcție de ceea ce preferi în gust. Daca iti faci griji pentru plasticul din clever, exista variante și din ceramica, dar la un preț mai mare.
Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
Bonavita + Kinu m47 + Hario v60
 
Reply
#3
Pentru deplasari mai ales nici una, Aeropress rulz, s-a mai discutat in topicul de Clever de ce.

La mine deplasari inseamna sa nu am apa de curatire, si chiar la birou nu stau de spalat.
Aeropress-ul are mentenanta zero si poate (re)produce gusturile ambelor pomenite, pe langa altele.
Injectia finala... Big Grin
 
Reply
#4
V60 nu prea e de deplasari. Iar daca e vorba de spatiu suficient si masina, deja poti lua in calcul espressorul...  Big Grin
Aeropress-ul e cel mai compact. Si cel mai iertator cu rasnita, deoarece dai eject cand vrei. La V60/Clever astepti sa se scurga si nu prea poti influenta viteza asta.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
http://bonavitaworld.com/products/wide-b...on-dripper

daca îl folosești pe poziția:
-close e Clever Dripper?
-open e V60 Dripper?


[Image: mbpMWjQ.jpg]
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
Reply
#6
Nu e decat Dripper. Open si Close sunt necesare la functionarea Dripper.
Pe langa asta, unghiul nu e de 60 grade iar la baza nu e circular.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
pentru deplasari unde nu am foarte mult spatiu, Aeropress. Acasa fac la Hario V60 02 deci ocupa destul spatiu si nu vreau sa ma risc sa il pun in bagajul de cala daca plec pe undeva.
 
Reply
#8
O solutie rezonabila pentru deplasari de 5-10 zile maxim e cea de la Yume. Cafeaua macinata, pusa in saculet, sigilata. Nu trebuie decat o cana in care se si face infuzia.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Este for sale?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#10
Cred ca se poate discuta cu ei.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)