Unii rasnesc single dose cu Mignon-ul si nu se streseaza, mie mi se pare inacceptabil. Intre Sette 270 si Mignon-ul 16CR nu e diferenta mare de pret, dc calculezi reducerea de 10% de la barshaker.
Pe de alta parte, Sette are si ea dezavantaje, e ceva mai zgomotoasa decat Mignon-ul, are profilul de macinatura de cutite conice (uneori prefer ce iese din cutite plate), mai trebuie sa strangi cate un surub (uneori se deplaseaza inelul de reglare si exista un video de la Baratza care indica ce suruburi sa strangi) si, cand macina, da impresia ca se cam forteaza, probabil Mignon-ul da o impresie mai buna la capitolul asta.
Ca macinatura si ca gust in ceasca va fi dificil sa gasesti o comparatie obiectiva 100%, vezi pe thread-ul Sette, am scris si eu acolo.
Per total, eu personal as alege 100% Sette, pentru usurinta in exploatare si pentru gustul pe care il am cu cafelele procesate natural. Cand dai in jur de 40 de lei pe o punga de cafea, posibilitatea sa rasnesti single dose si sa ai o macinatura "asa cum trebuie" mi se pare foarte pretioasa.
Sa spune ca retentia la Specialita e in jur de 2g, dar asta calculat la rasnirea single dose.
Adica rasnesti o doza, pui 18g, ies 16g si asta inseamna ca retentia a fost de 2g.
Dar dc folosesti rasnita asa cum a fost construita sa fie folosita, cu coloana de boabe in hopper, se aduna cafea in spatele tablitei anti-clumping si banuiala mea e ca pe acel canal de evacuare se aduna mai mult de 2g (care trebuie purjate la 1. schimarea macinaturii, reglaje sau 2. la schibarea cafelei).
Si ce mai trebuie spus este ca pe acel canal TREBUIE sa se adune cafea (unul din motivele pt care mi se pare rasnirea single dose improprie la acest gen de rasnite cu cutite plate) - pentru o distributie omogena a particulelor de cafea (mai ales a fines-urilor) in portafiltru, altfel rezultatele sunt inconsistente si curgerile aiurea.