Salutare,
Fac parte din comunitate din aprilie, iar de atunci am tot incercat sa extrag ce-i mai bun din cafea. Pasiunea crescand, am schimbat si echipamentul de doua ori, acum avand: Mara X, rasnita Honne, tamper si distribuitor Bravo, Kribli, site IMS (de mai multe feluri).
In ultima vreme ma confrunt cu efectul ala de "spray/spritz"(vizibile la PF fara fund) cam de la jumatatea extractiei in sus(totusi gustul nu este afectat si nici timpii de curgere). Mi se pare ciudat pentru ca 2-3 zile dupa stabilirea retetei totul decurge normal, iar de la ziua 2-3 incep "spray-urile/spritz-urile" fara sa fac vreo modifcare in reteta/tehnica (rasnire cu Honne in portafiltru, 20IN/40OUT 30-32s, 90-92-94C cu sita IMS 18-22, apoi un scurt WDT cu acul de cusut, apoi 6 ture de kribli - 3 orar/3 anti, usoara lovire de masa si cu degetele pe laterale, nivelare cu Bravo 3 orar/3 anti, tampare cu Bravo(l-am lasat cum a venit calibrat la maxim de forta)).
Efectul a inceput sa apara cam la toate cafelele cu care lucrez acum (Yume, RightSide, prajire 9 dec).
Am incercat sa curat mai bine dus-ul cu toate ca fac 3-5 flush-uri cu apa dupa fiecare sesiune si sa fiu mai atent la tehnica, dar nu s-a schimbat nimic. Am observat ca rasnind mai spre grosier efectul se intensifica, iar examinand puck-ul totul pare normal (fara gauri sau urme de channeling).
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati lamuri de ce se intampla chestia asta? Incepe sa-mi dea dureri de cap.
Multumesc anticipat!
Fac parte din comunitate din aprilie, iar de atunci am tot incercat sa extrag ce-i mai bun din cafea. Pasiunea crescand, am schimbat si echipamentul de doua ori, acum avand: Mara X, rasnita Honne, tamper si distribuitor Bravo, Kribli, site IMS (de mai multe feluri).
In ultima vreme ma confrunt cu efectul ala de "spray/spritz"(vizibile la PF fara fund) cam de la jumatatea extractiei in sus(totusi gustul nu este afectat si nici timpii de curgere). Mi se pare ciudat pentru ca 2-3 zile dupa stabilirea retetei totul decurge normal, iar de la ziua 2-3 incep "spray-urile/spritz-urile" fara sa fac vreo modifcare in reteta/tehnica (rasnire cu Honne in portafiltru, 20IN/40OUT 30-32s, 90-92-94C cu sita IMS 18-22, apoi un scurt WDT cu acul de cusut, apoi 6 ture de kribli - 3 orar/3 anti, usoara lovire de masa si cu degetele pe laterale, nivelare cu Bravo 3 orar/3 anti, tampare cu Bravo(l-am lasat cum a venit calibrat la maxim de forta)).
Efectul a inceput sa apara cam la toate cafelele cu care lucrez acum (Yume, RightSide, prajire 9 dec).
Am incercat sa curat mai bine dus-ul cu toate ca fac 3-5 flush-uri cu apa dupa fiecare sesiune si sa fiu mai atent la tehnica, dar nu s-a schimbat nimic. Am observat ca rasnind mai spre grosier efectul se intensifica, iar examinand puck-ul totul pare normal (fara gauri sau urme de channeling).
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati lamuri de ce se intampla chestia asta? Incepe sa-mi dea dureri de cap.
Multumesc anticipat!
Lelit Mara X, Hedone Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc