Welcome Back Log In Create Account

Cesti espresso, capuccino, latte

Este subtire in sus la buza, dar jos ceramica este groasa. "Fundul" este perfect in forma de ou. Cele din gama Elite sunt groase si sus, dar nu aveau la vanzare, doar in bar la servit.

Reply
Va recomand cestile espresso de la Concept Art

Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
Vad ca au intrat si la Marian Alexe cestile Concept Art, si nu numai. Acum sa vedem daca ne fericeste si cu un discount. O sa revin cu info.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Eu am vazut ceva accesibil ca pret, mai ramane partea cu transportul

Attached Files Thumbnail(s)

Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M

Reply
Cred ca am gasit ceasca perfecta pt. cappuccino / latte art.
Am cumparat de la Apulum Alba Iulia, facut la comanda, deoarece acest model nu aveau pe stoc.
Model 445: D=10cm, H=53mm, 210ml, grosime portelan masurat de mine 5mm.
Le puteti gasi aici (Comanda minima a fost 12buc., 8RON/buc cu farfurie).
Acuma nu ramane decat sa invati latte art. :)

Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Vreau si eu 4-6 bucati...si cum presupun ca majoritatea nu are ce face cu 12...facem un coop? :D
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Baga o propunere de achizitie de grup.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Asa am de gand dar acum sunt la serviciu..si mi-e somn...si am treaba...maine...

Reply
(19-06-2013, 23:19)nickso Wrote: Vreau si eu 4-6 bucati...si cum presupun ca majoritatea nu are ce face cu 12...facem un coop? :D
Ieri am primit coletul la firma. Colegii cand au vazut, imediat au luat un set, daca luam 24 treceau si alea. Pretul e bun, sigur nu ramaneti cu ele pe stoc :) .
Poate nici nu este comanda minima, daca au pe stoc.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Sun foarte frumoase, imi plac mult. Insa atentie la aceasta forma, nu prea adanca dar cu gura foarte larga. Contrar a ceea ce pare, e mult mai complicat sa torni crema de lapte intr-o astfel de ceasca, asta daca vorbim de latte art. Evident nu e imposibil! Am avut o discutie pe tema asta si la BSOC. (laptele care loveste fundul cestii are o directie mai greu de controlat iar crema de expresso este mai subtire - se intinde pe o suprafata mare, se poate "sparge" pe margini atunci cand torni etc.)
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Astazi intr-o vizita la Coftale am descoperit de ce doppio-urile mele nu au aroma puternica. Cestile utilizate au fix 60ml si nu mai ramane perete care sa directioneze aroma spre nas :) Uitandu-ma mai atent la cestile lor, erau cam de 80ml, iar la primul doppio facut aroma se simtea fara probleme. De unde rezulta ca trebuie sa-mi schimb cestile :)

Reply
a comandat cineva de la apulum?sunt si eu in cautare de cesti pentru latte(180-200ml) ce alte variante as mai avea?
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.

Reply
Au la Coftale de acolo, si sunt extraordinare. Dar cred ca depinde si de ceea ce ceri tu...

Reply
si la vanzare? sau doar folosesc?

Reply
Doar folosesc.

Reply
am cumparat de la Cafe Vegnano(Vitan),foarte ok

Reply
Nu stiu daca s-a mai spus, dar la METRO au cesti (si de espresso si de capucino) de la Rioba. Mi s-au parut destul de OK. SI alea de espresso sunt si la reducere (cca. 35 RON 6 bucati cu tot cu farfurioare).
Astea sunt cele de capucino.

L.E.
Se pare ca s-a mai discutat:

(02-09-2012, 21:15)okayo Wrote: ...am fost candva in Metro si acolo am gasit unele Rioba, frumos facute albe, portelan fain, gros 6 seturi la pachet 30-50ron, pe care le folosesc acum uzual. Oricum convenabil. De ce? Initial am crezut ca am facut o afacere proasta luandu-le apoi insa am realizat ca parca " cafeaua e mai buna" in astea.... Asta apropos de cate lucruri influenteaza gustul. Poate e prejudecata insa constructia e un pic diferita. Sunt mai inalte si gura e mai restransa. Cele de la cafenea mai joase, gura mai larga. Poate retin mai bine caldura, nu stiu.
Imi aduc aminte ca inainte de a ajunge la Metro am cautat in supermarketuri, Bamboo, cafenele si magazinase. De la cele care excelau in design, la cele care excelau in materiale super rezistente nimic nu era de calitatea ceruta. Pereti grosi, portelan de calitate, etc. Personal va indemn sa incercati in Metro caci sunt orientati si pe zona de Horeca. Daca nu se mai gasesc cei cu cafeneaua din Vitantis vad ca aduc incontinuare. Si a propos pentru cei care nu s-au dotat cu rasnita pot incerca pentru inceput si cafeaua ptr espresso. E ok la inceput... Apoi insa cresc pretentiile...
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
cati ml ar trebui sa aiba o ceasca pt latte? eu am de 160 de ml si mi se par cam mici

Reply
Eu am de 220...nu stiu cat ar trebui sa aiba. Prin afara se vorbeste de 6 oz...care ar insemna vreo 180. conteaza si forma totusi.

Reply
Sunt excelente cele de la Metro. Eu am gasit albe simple fara sa scrie nimic pe ele. Sunt foarte groase, rotunjite, exact cum trebuie, si foarte ieftine fata de restul ofertei. Sunt facute de Apulum Alba Iulia.

Reply
Ieri am gasit la Sarah Pop (Lotus Oradea) cesti cappuccino Cilio de 200ml cu pereti de 8-9mm grosime si fundul perfect, pret cam mare - 30 RON / bucata cu farfurie.

Reply
Stie cineva cati ml au cestile de espresso de la concept-art?
 HX,F6.

Reply
(21-01-2014, 22:09)hhanu Wrote: Stie cineva cati ml au cestile de espresso de la concept-art?

diseara te ajut cu un raspuns
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
(08-10-2013, 14:34)csabitec Wrote: ...cesti cappuccino Cilio de 200ml cu pereti de 8-9mm grosime si fundul perfect.

bine era sa fi stiut grosimea exacta a peretilor, pentru ca vreau sa cumpar un set cappuccino, dar numai daca e vorba de ceva cu adevarat heavy; am destule cesti, nu vreau sa mai adaug inca ceva...aproape bun :)
pretul, foarte mare pentru mine, este de fapt decent in categorie: superlativele genului, cum ar fi Notneutral - cani perfecte de toate felurile, cu lino double cappuccino set de 2 x C+F la $36, sunt de 2 ori mai scumpa decat Cilio (plus transport);
Nuova Point, alt superlativ, da batai de cap unora din forumuri, cu defecte de fabricatie - cel putin o parte din productie au transferat-o in China...
Exemple de design (de interior...cana) sunt mai multe, dar merita mentionate ca ex.: Danesi (italiene) si Tusso (grecesti); desi tot ce am e alb, ultimele imi plac...au inscriptionata reteta espresso :)

________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Radudani,

E cu adevarat heavy (mai groasa decat Nuova Point ce am acasa).
Grosimea iti zic exact cand ajung acasa, dar pe la 8-9mm o sa fie.

Reply
@csabitec - multumesc,

si inca ceva, pentru referinta, cum sunt atatea denumiri si pareri...
tot din situl Notneutral, capacitati si denumiri de cesti conform standard WBC:
espresso cups 90 ml (3oz)
single cappuccino 150 ml (5oz)
double cappuccino 180 ml (6oz)
small latte 240 ml (8oz)
large latte 360 ml (12oz)
coffee mug 300 ml (10oz)

large latte mi se par cam... large - mai potrivite mi se par cele de 300 ml, dar nu inalte, ci deschise la gura;
dar personal, prefer cele de 200-220 ml, pentru bauturile...laptate :)

oricum, nu ma tin de standarde - un cappuccino inseamna pentru mine un doubleshot (40-50 ml) cu 2-3 parti lapte frotat mai gros si mai cald (200 ml), iar un latte, tot un doubleshot cu 4-5 parti lapte frotat mai... microfoam (300 ml);
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
De ceva vreme, doar acest Cilio de 200ml, folosesc pt. cappuccino.
Reteta e aproape la fel: 60ml espresso + 140ml lapte frotat.

Reply
(21-01-2014, 22:09)hhanu Wrote: Stie cineva cati ml au cestile de espresso de la concept-art?

ceasca espresso 50 ml
ceasca cappuccino 150 ml

Reply
(22-01-2014, 14:00)radudani Wrote:
(08-10-2013, 14:34)csabitec Wrote: ...cesti cappuccino Cilio de 200ml cu pereti de 8-9mm grosime si fundul perfect.

bine era sa fi stiut grosimea exacta a peretilor,

Revin cu masuratori: ceasca are exact 9mm grosime

Reply
Unde gasesc cesti ca acestea? Ati vazut pe undeva?

Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)