Welcome Back Log In Create Account

Cesti espresso, capuccino, latte

cesti faine de espresso si capuccino eu am gasit aici...in plus e si prajitorie,una aparent renumita insa necunoscuta aici pe forum....
http://prajitoriaolivo.ro/shop/cani/ceas...-espresso/

un avantaj este ca putem cumpara cestile la bucata...
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
(14-10-2015, 17:13)nickso Wrote:  Aplm pt espresso ce capacitate au? :)

70ml
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Super. Merci!
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Salut ,

Cestile sunt facute de ecopor http://ecopor.ro/

Eu am cumparat de la ei anul acesta 2 cesti de expresso si 2 cani capucino. Eu le-am vrut branduite cu  Tucano Café.

Atasez si pozele lor .

Eu am platit 27 de lei pentru 2 cesti espresso si 31 de lei pentru pt cele de cappuccino.

Asta asa ca idee de pret.

Attached Files Thumbnail(s)

Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
(15-10-2015, 09:59)Daniel260 Wrote: Salut ,

Cestile sunt facute de ecopor http://ecopor.ro/

Eu am cumparat de la ei anul acesta 2 cesti de expresso si 2 cani capucino. Eu le-am vrut branduite cu  Tucano Café.

Atasez si pozele lor .

Eu am platit  27 de lei pentru 2 cesti espresso si 31 de lei pentru pt cele de cappuccino.

Asta asa ca idee de pret.
Cum ai procedat? ai sunat la ei si i-ai rugat sa-ti vanda doua cesti.....mi se pare cam greu de crezut ca vand la bucata. M-ar interesa si pe mine de aceea vreau sa aflu cum ai luat legatura cu ei.
Aroma Plus - ESE, tamper concept-Art, HandPresso Auto ESE, Illy FrancisFrancis Y3.2

Reply
Salut Optical,

Scuze de raspunsul tirziu.

I-am dat un mail lui Andrei Garba cu ce am vrut, el mi-a trimis ce logo-uri avea disponibile .. si gata.

Iti trimit adresa de mail pe PM.

Merci
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
(20-10-2015, 09:56)Daniel260 Wrote: Salut Optical,

Scuze de raspunsul tirziu.

I-am dat un mail lui Andrei Garba cu ce am vrut, el mi-a trimis ce logo-uri avea disponibile .. si gata.

Iti trimit adresa de mail pe PM.

Merci
salut imi poti da si mie te rog adresa de mail ?
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
buna seara tuturor. 
doresc sa achizitionez un set de cesti pentru espresso.
doresc insa si sfatul vostru considerand ca voi sunteti in masura sa imi recomandati ceva de calitate.
sunt la inceput de drum sa zic asa.
am gasit ceva de la prajitoria Olivio. imi plac mult ca au capacitatea de 75ml si ma sus de asta au un pret accesibil mie.
va multumesc.
http://prajitoriaolivo.ro/shop/cani/ceas...-espresso/
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
Salut,

Aceleași cești dar fără inscripționare le găsești la Selgros cu 36 lei setul de 6 buc. Sunt de la Apulum Alba Iulia.
Eu am luat un set de 110 ml cu pereții puțin mai groși și sunt OK.

Reply
am inteles. mai bine zis nu sunt profi.
de unde pot cumpara ceva de calitatate?. dar sa fie de 75ml.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
Nu asta am lasat să se înțeleagă.
Clar sunt mai bune decât alte chinezisme. Și la 1/2 din prețul afișat pe acel site. Uita-te pe beans.at la ceștile nuova point și îți faci o idee de ce inseamna profi ...

Reply
multumesc
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
Vezi si aici .
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
http://www.ecopor.ro/contact.html
Toate cestile pe care le am acasa si la cafenea sunt de la ei.
Contacteaza-l pe Andrei la nr de pe site sau trimite-i un mail.
Undeva pe la inceputul topicului am mai postat despre cestile lui.
Spor!

Reply
Ce ziceti de cescutile astea:

Espresso:
- Ipa 68ml, pereti de 8mm
- sorento 75ml, pereti de 9,1mm

As inclina catre ultimele, sunt peretii prea grosi la 9mm?

Pentru capuccino vad asa: 170ml full, 150 cao "nominala" zic ei.

Care este volumul ideal pt o ceasca de espresso si pt una de capuccino?
Daca stiti ceva dragut care livreaza prin Germania, ziceti-mi si mie.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig E65S GBW,Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, Prajitor Quest M6

Reply
(15-12-2015, 18:55)bmadalin Wrote: Ce ziceti de cescutile astea:

Espresso:
- Ipa 68ml, pereti de 8mm
- sorento 75ml, pereti de 9,1mm

As inclina catre ultimele, sunt peretii prea grosi la 9mm?

Sorrento mi se par foarte valabile - imi plac si Ischia. Peretii de 9mm nu sint prea grosi, sint perfecti, dupa parerea mea!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
(15-12-2015, 18:55)bmadalin Wrote: ... Care este volumul ideal pt o ceasca de espresso si pt una de capuccino?

nu exista valori general valabile pentru toti pasionatii de espresso, iar referintele se schimba in timp;
aveam astfel o referinta WBC standard, citata in situl  notNeutral (preferatul meu, desi folosesc tot felul de cesti de portelan Appulum), care a disparut:

espresso cups  90 ml (3oz) 
single cappuccino   150 ml (5oz) 
double cappuccino   180 ml (6oz) 
small latte   240 ml (8oz) 
large latte   360 ml (12oz) 
coffee mug   300 ml (10oz) 

de ex., folosesc pentru double cappuccino, cesti de 300 ml, 210 ml si 150 ml, iar pentru un double straight, cani de 90 ml sau 150 ml; 

nu vreau sa stric farmecul unui nume - Nuova Point, dar avand in vedere preturile lor mari si faptul ca si alte nume de brand au produse remarcabile - you name it - notNeutral, Inker, IPA, Danesi, chiar Kahla (Germany?)...
imi amintesc de o postare veche de 5 ani, a lui Dough Garrot (OE) care zicea despre canile ce le avea in stoc: "The Sorrento style we have were made in China"
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Pentru mine are importanta nu numai forma cestii, dar si grosimea pereteleui acesteia. Fara sa caut explicatii stiintifice, un espresso dintr-o ceasca cu perete gros il savurez la maximum. Dar am si niste cesti cu perete mai subtire care imi plac mult (ceva de la ACF).
Dar cesti cu perete gros nu prea le gesesc - de aceea, Sorrento cu 9mm mi se par foarte interesante, nu numai ca design.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
[Image: 51a71a9bab37363bbc612bcf5cac002a.jpg]

Daca vrei ceasca de espresso groasa, gasesti exact ca asta la Orygins, mi-am luat si eu.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Mi-am comandat deja sorento, "Palermo" pt cappuccino (cele de mai sus)
Voiam albe. eram in dubiu cu "Ipa", Ipa erau nitel mai micute.

Acum si iPhone-ul tot in china e facut si totusi e lucrat "relativ" bine. China era buna cu portelanurile, parca chiar asa se mai si zice in engleza la protelan.

(16-12-2015, 12:20)mishu3113 Wrote: Daca vrei ceasca de espresso groasa, gasesti exact ca asta la Orygins, mi-am luat si eu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig E65S GBW,Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, Prajitor Quest M6

Reply
Espressorul nu mi-a sosit inca, dar m-au sosit cescutele sorento.
Acum nu stiu ce sa zic, de groase sunt groase, dar nu mi se par asa calitative, sau ma rog, poate nu ma pricep eu la portelanuri.

Celelalte cesti care le mai am prin casa, desi nu sunt groase, suprafara arata impegabil.
La astea zici ca sunt facut manual la rotitoare, de un copil neatent :)

Atasez o poza cu una sa va faceti o impresie. Sa stiti la ce sa va asteptati daca cumparati asa ceva.
Spre sa nu fie contrafacute. le-am luat de pe http://tazzine.de/

Am vauzut azi unele la un magazin langa mine, villeroy & boch , arata impecabila suprafata dar sunt la jumatate grosimea. Ma rog, le pot trimite inapoi in 14 zile, da' daca mai fac mofturi si la astea ma ia consoarta de virusat la mansarda.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Sorrento e langa Napoli...
(Nuova Point) Sorrento or fi facute in China, dar pare-se ca asta e o calitate in plus - nimeni n-a zis nimic la cele zise de Dough Garrot;

in ce ma priveste, am fost si eu atras de peretii ultragrosi, peste 9 mm, dar am inteles (de, strugurii sunt acrii...) ca ideea cu masa termica mare lucreaza numai daca cestile sunt tare bine infierbantate (adica peste temperatura lichidului ce curge in ele);
altfel, cestile vor 'suge' din temperatura lichidului (adica, lichidul cedeaza prin transfer termic o parte din energia calorica - scade temperatura), cu atat mai tare, cu cat peretii sunt mai grosi;
sigur, pana la echilibrare, dar asta inseamna oricum racire treptata a intregului ansamblu ceasca-lichid;

un portelan de buna calitate, isi face treaba - tehnic - foarte bine si la pereti mai subtiri; restul e coeficient de fata :)

poate sunt de luat in considerare, in afara de valoarea estetica si unele proprietati ergonomice/functionale pentru barista (fund interior curb la cele de latte/cappa - de ex. notNeutral) sau pentru bautor (buzele subtiri ale canii si forma de lalea pentru partea de miros...);
ati observat probabil ca o cana cu muchia groasa si rasfranta are probleme cu mentinerea (prin tensiune superficiala) a unei creme de lapte care a crescut putin peste rim (a la Dritan...);
dar si canile de espresso de 60-70 ml prezinta un double straight mai putin impresionant - zic eu - decat cele de 90+ ml, mai ales daca sunt mai inalte; inaintea grosimii peretilor;

o ceasca de latte plina, cu pereti de 9,x mm  ar putea sa depaseasca 750g, ceea ce cam ruineaza gratia cu care o doamna o tine in mana :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Eu is curios daca sunt originale. Le-am trimis un mail la nuova point sa-i intreb de magazinele alea.
oricum, imi plac tare mult ca forma. si nu gasesc ceva similar de la alte firme.

Am vazut ca si pe coffeegeek.com ziceau ca finisajul lasa de dorit, dar sunt mai de restaurant, de uz comun, nu de fitze.

Reply
@bmadalin: ha,ha! Eu nu mi-as face nici o problema in locul tau! >> pina in clipa de fata, inca nu am vazut o ceasca de espresso/cappuccino autentica, dar perfecta! Autentic inseamna clar (pentru mine!) cu imperfectiuni.
Nu compara cu Villeroy & Boch sau altii - astia sint producatori de portelanuri cu target in alt segment, ofera obiecte impecabile, dar, sorry, nu au nimic competitiv in segmentul nostru.
Deci, fii ffericit si savureaza la maximum espressoul din cestile noi!

Reply
(18-12-2015, 20:01)bmadalin Wrote: Eu is curios daca sunt originale. Le-am trimis un mail la nuova point sa-i intreb de magazinele alea.
oricum, imi plac tare mult ca forma. si nu gasesc ceva similar de la alte firme.

Am vazut ca si pe coffeegeek.com ziceau ca finisajul lasa de dorit, dar sunt mai de restaurant, de uz comun, nu de fitze.

eu zic sa le citesti putin saitul , i-a  vezi ce se petrece pe la rubrica lor de "NEWS" printre care aud pt prima data si de o firma romaneasca APULUM ::)  se pare ca au niste cesti chiar foarte misto, vezi mai jos in link

http://tazzine.de/news/news-9/host2015

printre altele daca tie lene sa citesti selectez eu un mic text de la ei :   

We had the chance to stroll through the different areas discovering new products and providers as well as visit our two major suppliers Nuova Point and IPA together with our friend Martin a vendor located in Singapore.
Expobar Leva Hx, Zerno Z1, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso

Reply
de cestile illy albe, cu logo, pentru espresso, ce parere aveti?
dar de cele de lavazza (d'ancap italy)?
sunt ok?
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.

Reply
(30-12-2015, 13:01)lolita Wrote: de cestile illy albe, cu logo, pentru espresso, ce parere aveti?
sunt ok?

Eu folosesc , printre altele si acest brand , d'ANCAP .
Ceasca mica si alba , de espresso , are 70 ml si este perfecta pentru un shot dublu . Permite chiar si prepararea unui macchiatto .
Cea maro este ASSA , are 150 de ml si este ideala pentru un cappuccino preparat cu un shot single .
De ce zic ca sunt foarte bune ? 
Deoarece pe langa volumeme potrivite , au si grosimi de pereti adaptate uzului casnic . 
Am si cesti mult mai groase care ,insa , nu apuca sa se incalzeasca in cele 40-50 de minute cat pregătesc expresorul si , in consecinta , răcesc bautura .
Mai folosesc cesti de 40 de ml pentru shot single si cesti de 200 ml pentru cappuccino cu shot dublu.
Culorile mele favorite sunt alb si maro .

Pun si o poza sa vezi daca vorbim despre acelasi lucru .

BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(30-12-2015, 13:57)RaduCarutasu Wrote:
(30-12-2015, 13:01)lolita Wrote: de cestile illy albe, cu logo, pentru espresso, ce parere aveti?
sunt ok?

Eu folosesc , printre altele si acest brand , d'ANCAP .
Ceasca mica si alba , de espresso , are 70 ml si este perfecta pentru un shot dublu . Permite chiar si prepararea unui macchiatto .
Cea maro este ASSA , are 150 de ml si este ideala pentru un cappuccino preparat cu un shot single .
De ce zic ca sunt foarte bune ? 
Deoarece pe langa volumeme potrivite , au si grosimi de pereti adaptate uzului casnic . 
Am si cesti mult mai groase care ,insa , nu apuca sa se incalzeasca in cele 40-50 de minute cat pregătesc expresorul si , in consecinta , răcesc bautura .
Mai folosesc cesti de 40 de ml pentru shot single si cesti de 200 ml pentru cappuccino cu shot dublu.
Culorile mele favorite sunt alb si maro .

Pun si o poza sa vezi daca vorbim despre acelasi lucru .

pana acum am folosit cesti lavazza (d'ancap) de espresso si cappucino si niste cesti julius meinl (se vindeau mai demult cu cafea macinata de 250g). sper sa apuc sa testez si cesti illy cat de curand.
chiar e o diferenta notabila intre cesti si cesti?
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.

Reply
(30-12-2015, 14:28)lolita Wrote: .........

La mine cestile chiar fac diferenta .
Asa cum nu-mi place sa mănânc " pe genunchi " la fel nu imi place sa arunc sau sa vars cafea in mine .
Nu sunt dependent de cafea si de cofeina dar imi place o cafea buna care arata bine si este frumos prezentata . 
Servitul unei cafele reprezinta un moment de relaxare . 
Un shot il beau imediat si nu prea am timp sa ma asez . 
De aceea am inceput sa beau combinatii cu lapte . Pot petrece mai mult timp langa cesca , alaturi de cei dragi , pot discuta si savura nu numai bautra ci si momentele .

Revenind , dpmdv cestile sunt importante deoarece , prin volumul pe care il au pot realiza un echilibru de gust , in cazul unui cappuccino sau pot avea o ceasca plina sau una aproape goala cu espresso.

Un gust va avea un cappuccino preparat intr-o ceasca de 150 ml , din 30 ml de espresso si din 60-70 ml de lapte frotat si altul daca punem 30 ml de espresso in ceasca de 200-220 de ml pe care o umplem cu 120-130 de ml lapte transformat in crema . 
In primul caz cafeaua va domina laptele iar in celălat abia daca se va simti .
La fel , prefer sa pun un single shot in ceșcuța de 40 de ml si aceasta sa fie  plina , decat in una de 70 sau de 90 de ml care va fi mai mult goala .

Legat de grosime , daca ceasca este prea groasa si nu se va incalzi suficient aceasta va raci bautura .
In cafenele , restaurante etc unde aparatele functioneaza in regim nonstop , cestile cu pereții groși au suficient timp sa se incalzeasca . 
Am observat ca la mine , in 40-50 de minute cestile foarte groase nu se incalzesc suficient si cafeaua mi se pare prea rece pentru a mai fi delicioasa . 
Daca folosesc cesti mai subțiri , de tipul ASSA , d'ANCAP dar si de la branduri necunoscute , care au timp sa se infierbante cat timp las expresorul sa se incalzeasca , bautura ramane mai fierbinte pana la sfarsit .

In concluzie , eu caut cesti de o anumita forma ( tulip ), culoari ( maro sau albe )  , nu prea groase si cu volume potrivite băuturilor pe care le consum . Am adunat astfel o multime de modele pe care le rotesc intre ele !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(30-12-2015, 15:25)RaduCarutasu Wrote:
(30-12-2015, 14:28)lolita Wrote: .........

La mine cestile chiar fac diferenta .
Asa cum nu-mi place sa mănânc " pe genunchi " la fel nu imi place sa arunc sau sa vars cafea in mine .
Nu sunt dependent de cafea si de cofeina dar imi place o cafea buna care arata bine si este frumos prezentata . 
Servitul unei cafele reprezinta un moment de relaxare . 
Un shot il beau imediat si nu prea am timp sa ma asez . 
De aceea am inceput sa beau combinatii cu lapte . Pot petrece mai mult timp langa cesca , alaturi de cei dragi , pot discuta si savura nu numai bautra ci si momentele .

Revenind , dpmdv cestile sunt importante deoarece , prin volumul pe care il au pot realiza un echilibru de gust , in cazul unui cappuccino sau pot avea o ceasca plina sau una aproape goala cu espresso.

Un gust va avea un cappuccino preparat intr-o ceasca de 150 ml , din 30 ml de espresso si din 60-70 ml de lapte frotat si altul daca punem 30 ml de espresso in ceasca de 200-220 de ml pe care o umplem cu 120-130 de ml lapte transformat in crema . 
In primul caz cafeaua va domina laptele iar in celălat abia daca se va simti .
La fel , prefer sa pun un single shot in ceșcuța de 40 de ml si aceasta sa fie  plina , decat in una de 70 sau de 90 de ml care va fi mai mult goala .

Legat de grosime , daca ceasca este prea groasa si nu se va incalzi suficient aceasta va raci bautura .
In cafenele , restaurante etc unde aparatele functioneaza in regim nonstop , cestile cu pereții groși au suficient timp sa se incalzeasca . 
Am observat ca la mine , in 40-50 de minute cestile foarte groase nu se incalzesc suficient si cafeaua mi se pare prea rece pentru a mai fi delicioasa . 
Daca folosesc cesti mai subțiri , de tipul ASSA , d'ANCAP dar si de la branduri necunoscute , care au timp sa se infierbante cat timp las expresorul sa se incalzeasca , bautura ramane mai fierbinte pana la sfarsit .

In concluzie , eu caut cesti de o anumita forma ( tulip ), culoari ( maro sau albe )  , nu prea groase si cu volume potrivite băuturilor pe care le consum . Am adunat astfel o multime de modele pe care le rotesc intre ele !

jos palaria!
multumesc pentru explicatii.
eu pun apa fierbinte in cesti inainte sa fac espressoul, sa fiu sigur ca vor fi calde bine.
cat despre marca si producatorul cestilor, sunt putin confuz - detin cesti lavazza made in italy si lavazza made in china (primite de la distribuitor lavazza din tara). iily sunt made in china, dar groase... nu stiu ce sa zic. arata bine, nu stiu daca sunt deosebiri intre made china si made in italy. pana la urma conteaza cel mai mult ce pui in ele, nu?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)