Welcome Back Log In Create Account

Ceai

Salutare,
Iubitorii de ceai mai puteti va rog recomanda cateva magazine testate de unde se poate achizitiona ceai de calitate?
Multumesc anticipat.
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Salut. Din romania nu pot sa iti recomand nimic. Nu vei gasi ceai de calitate. Era un sit mai sus dar acolo oferta este foarte limitata si nu am comandat niciodata. Depinde unde te situezi ... daca esti incepator iti recomand meileaf . com. Este un chinez stabilit in Anglia care isi aduce singur ceaiurile si isi face singur cakes. Preturile sunt un pic mai mari dar ce vei gasi acolo iti va face o idee despre ce gust ar trebui sa aiba un ceai de anumit tip. Pare mult dar raport calitate/pret pentru inceput din punctul meu de vedere este cel mai ok. Ar mai fi yunnansourcing . com un american care are livrare si in europa cu costuri mici prin posta dar trebuie sa astepti. Daca esti la inceput nu iti recomand pentru ca tipul are multe ceaiuri fair si atat ... nici spectaculos si de multe ori are cakes cu blend-uri sau din niste surse ale sale din gradini ale oamenilor. Are ceauri de toate genurile dar cele ieftine mi se par fade. De acolo iti recomand sa comanzi dupa ce stii cum e treaba cu ceaiurile poti gasi daily drinker sau ceaiuri mai ieftine care sa iti placa. Pentru inceput chiar daca e mai scump iti recomand sa nu te arunci la cantitati mari si sa iei cat poti de multe samples si napoi sa comanzi. Sit-uri ar mai fi ultimele comenzi au fost chiar din china, mai este un tip din germania care aduce ceaiuri dar sunt un pic mai scumpe. E mult de zis sa termin intr-un post. Daca vrei putem vorbi ce te intereseaza. Nu sunt expert dar uita de romania ... aici ajung doar resturile care le arunca ei in procesul de productie si ti se vand si la jumate de pret cat un ceai bun sau productia compromisa.
Lelit Bianca || Eureka Atom 65

Reply
Acum ceva vreme si Cosmin de la Kofiti aducea ceaiuri de calitate…
Pare ca a renuntat, mai sunt doar vreo doua parca.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Matchabar.ro nu e cât de cât ok?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(13-11-2024, 12:45)rogue Wrote: Salut. Din romania nu pot sa iti recomand nimic. Nu vei gasi ceai de calitate. Era un sit mai sus dar acolo oferta este foarte limitata si nu am comandat niciodata. Depinde unde te situezi ... daca esti incepator iti recomand meileaf . com. Este un chinez stabilit in Anglia care isi aduce singur ceaiurile si isi face singur cakes. Preturile sunt un pic mai mari dar ce vei gasi acolo iti va face o idee despre ce gust ar trebui sa aiba un ceai de anumit tip. Pare mult dar raport calitate/pret pentru inceput din punctul meu de vedere este cel mai ok. Ar mai fi yunnansourcing . com un american care are livrare si in europa cu costuri mici prin posta dar trebuie sa astepti. Daca esti la inceput nu iti recomand pentru ca tipul are multe ceaiuri fair si atat ... nici spectaculos si de multe ori are cakes cu blend-uri sau din niste surse ale sale din gradini ale oamenilor. Are ceauri de toate genurile dar cele ieftine mi se par fade. De acolo iti recomand sa comanzi dupa ce stii cum e treaba cu ceaiurile poti gasi daily drinker sau ceaiuri mai ieftine care sa iti placa. Pentru inceput chiar daca e mai scump iti recomand sa nu te arunci la cantitati mari si sa iei cat poti de multe samples si napoi sa comanzi. Sit-uri ar mai fi ultimele comenzi au fost chiar din china, mai este un tip din germania care aduce ceaiuri dar sunt un pic mai scumpe. E mult de zis sa termin intr-un post. Daca vrei putem vorbi ce te intereseaza. Nu sunt expert dar uita de romania ... aici ajung doar resturile care le arunca ei in procesul de productie si ti se vand si la jumate de pret cat un ceai bun sau productia compromisa.

Multumesc pentru detalii.
Sunt un profan in ale ceaiului, dar exista un inceput pentru toate  Cool
Am vazut ca au si ceva seturi de degustare, cred ca e un reper bun pentru a incepe calatoria in aceasta lume:
https://meileaf.com/tea/tasting-selection/
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
(13-11-2024, 17:55)adiszep Wrote: Matchabar.ro nu e cât de cât ok?

Ca si reper de pret un minim acceptabil de pret este 0,1 euro/g de ceai. Cu cat cantitataea este maimica pretul este mai mare cu cat este mai mare normal ca pretul scade. Intre 0.1 si 0.3 poti gasi un ceai fair dar fara complexitate. Intre 0.3 si 0.6 deja poti cumpara ceaiuri bune. Peste 0.6 deja ar trebui sa ai pretentii. Asta pentru ceaiuri normale nu din zone cunoscute, puerh sau gushu. De pe sit-ul care ai aratat sunt resturi. Ceaiul indiferent de tip e format din frunze nu din bucati nedefinite. Decat sa iei de acolo mai degraba ramai la pliculetele de la firme cunoscute.

(13-11-2024, 21:26)Deraiatu Wrote: Multumesc pentru detalii.
Sunt un profan in ale ceaiului, dar exista un inceput pentru toate  Cool
Am vazut ca au si ceva seturi de degustare, cred ca e un reper bun pentru a incepe calatoria in aceasta lume:
https://meileaf.com/tea/tasting-selection/

Eu as sta deoparte de pachete de genul. Poti naviga pe sit si iti poti alege din tipurile de ceai in functie de comentarii si pret ceaiurile care le vrei. De exemplu acolo doua ceaiuri white. In general white tea nu e foarte raspindit si e un ceai mai delicat si mai fin. As renunta la unul si as lua o monstra dintr-un cake de white tea care este cu totul alta experienta. La green tea pentru inceput as sta departe de ceaiurile japoneze ca sunt dificile de infuzat. La oolong la fel as lua numai 2 un oolong mai putin oxidat si unul mai spre black tea. La black tea la fel pentru inceput nu as lua 2 pentru ca in general ceaiul negru este foarte asemanator. Pana la urma omul vrea sa isi faca reclama si iti poate recomanda niste ceaiuri scumpe care poate nu le vei cumpara dupa. Ideea e sa iei niste sample la ceaiuri care apoi daca iti plac sa achizitionezi un pachet mai mare. Si ca sa nu fie transportul cat ceaiurile te poti decide la 1 sau 2 ceaiuri sa iei direct 50 de grame. Si nu in ultimul rand iti trebuie un gaiwan. Daca vrei sa te apuci de baut ceai gong fu brewing e un must. Si normal ceaiul se bea fara zahar. Daca vei face in mod european nu vei simti gustul si aroma la fel iar in plus din 5 grame de ceai in functie de tip poti face intre 5 si 10 infuzii. Nu o sa mai fie beau un ceai ci fac o sesiune de ceai care se poate intinde la cateva ore (eu de exemplu incep pe la 9 dimineata si cand fac o pauza de la servici mai fac o infuzie pana pe la 3-4 dupa masa). Ca si ajutor are si intructiuni de infuzare dar asta gasesti si pe youtube sunt o gramada de persoane de unde poti lua informatii: timpi de infuzie, temperatura pentru fiecare tip de ceai. Gongfu brewing e ca la expresso: indiferent ce alta metoda vei folosi nu vei avea aceeasi aroma din cauza ratiei apa/cantitate.
Lelit Bianca || Eureka Atom 65

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)