la mine, bautul ceaiului nu inseamna degustarea unui ceai esoteric, de sute de euro/Kg, ci calitate, desigur, dar in cantitate :)
am baut si beau foarte mult ceai; mai mult ceai negru, sau in amestec cu putin verde;
dimineata 2 cani de 300 ml cu cca. 2 lingurite
full de frunzulite per cana; seara, mai mult de plante si radacini...
in general se bea si se 'mananca' foarte mult ceai la noi si de aceea, preparam rar la ceainic mic de 400ml, normal folosim ceainice de sticla de 1,5l; infuzarea se face intr-un asemenea ceainic, frunzulitele au libertatea sa 'circule' liber (le mai ajut), in cele 4:30-5 min, dupa caz; de obicei, apa e bucovina; o apa clorurata, de la robinet ar strica totul, chiar si fiarta...;
in ultimii ani ajunsesem sa consum in exclusivitate ceaiuri Akbar de Ceylon, dar brusc, sursa a disparut si am ramas la oferta comuna on-line;
pe care o stiam cum a evoluat, intr-o directie pe care nu o agreez: nu numai preturi nedrept de scumpe, si amestecuri snoabe, de 'fitze', dar si surse si calitate, indoielnice;
de aceea, orice informate despre surse
reliable cu ceaiuri de calitate si preturi decente, merita cunoscuta;
si BTW, am avut o surpriza placuta cu cateva luni in urma, descoperind si utilizand ceaiurile vandute on-line de
teaworld.ro... care distribuie de fapt ceaiurile companiei finlandeze Aaro Forsman, cu
casa de ceaiuri Forsman;
ceaiurile curente (nu...exclusiviste), nearomate, dar si cele aromate - cel putin cele care le prefer - sunt foarte bune si raman la cca. 120-160 lei / Kg;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)