Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

mm, Vest.
eu's din Basarabia :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(19-01-2018, 14:06)maki Wrote: frumos!

da. tre sa intreb de prietenii de peste Prut.

Presupun ca poti cere sa fie livrara la un sediu fancourier ( cel putin noi asa facem cu clientii din Moldova... ), si cand ai timp/drup il ridici. ( in max 7-10 zile lucratoare ).
Cei de la kfea sunt foarte ok, deci in mod sigur te ajuta..
--Only God Can Judge Me--

Reply
(19-01-2018, 20:55)MyR Wrote:
(19-01-2018, 14:06)maki Wrote: frumos!

da. tre sa intreb de prietenii de peste Prut.

Presupun ca poti cere sa fie livrara la un sediu fancourier ( cel putin noi asa facem cu clientii din Moldova... ), si cand ai timp/drup il ridici. ( in max 7-10 zile lucratoare ).
Cei de la kfea sunt foarte ok, deci in mod sigur te ajuta.. 

hm, e o idee buna! merci!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Ethiopia spalata de la Muse Coffee,
una dintre cele mai aromate cafele pe care am avut placerea sa le degust.
Corp delicat, dulceaga si fructata cu gust pregnant de cocktail pe baza de rom :).
Cu 88,25 scor in fisa mea de cupping, e un fel de record.
Felicitari colegului Ovisod.
[Image: Sq0wK5Q.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Am baut azi o Kenya Kapsokisio exceptionala, de la April Coffee Copenhaga (la Let's Coffee in Cluj). Chiar as fi vrut sa initiez o comanda de grup dar vad ca nu mai e disponibila pe site...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Audun Coffe
Brazilia Fazenda Miaki
Burbon galben,pulped natural
Prajita light pt metode de pourover[emoji16]
La 91C cu PI de 17s rampa 3-8.5 de 7s,8s la 8,5 bari a iesit,dulce,ciocolata si nuci[emoji39][Image: 4e356f33310ab368c9d371c24a422463.jpg][Image: 1326f06b8da6a35e8cea6b4d2298aaea.jpg][Image: 1c6f96336b765be755c6359bdc969491.jpg]

Reply
Cum vi se pare brazilia santos pentru început de drum? Nu as vrea cafea acida acum. Este de la claro.
Aveți si alte recomandari?

Gaggia baby millennium, porlex mini.

Reply
@lucimuntenu Brazilia Santos de la Claro e perfecta pentru un incepator,
(03-02-2018, 17:15)dev Wrote: Cat timp cafeaua prăjită proaspăt de la noi e sub unele comerciale, topicul are foarte mult sens.

Referitor la sintagma "unele comerciale sunt peste cele ale prajitorilor locali",
cata vreme nu e argumentata clar si punctat, ne face rau tuturor si mai degraba releva frustrari decat nereusite.

admin edit
La Pavoni, Mazzer

Reply
(03-02-2018, 17:30)lucimunteanu Wrote: Cum vi se pare brazilia santos pentru început de drum? Nu as vrea cafea acida acum. Este de la claro.
Aveți si alte recomandari?

Gaggia baby millennium, porlex mini.

1. Brazilia Santos am folosit cel mai mult. E perfecta pentru inceput (a zis si bubucalu acelasi lucru).
Am mai folosit mult Columbia Supremo.
Am folosit si blenduri, si cafele mult peste cele medii.
Nu am gasit diferente majore.
Nu am identificat notele speciale.
Asa ca m-am repliat pe cafele de baza.

2. Scoate semnatura de pe tapatalk.
Intra pe espressoman pe browser (mobil, desktop, laptop, etc.)
Acolo poti crea semnatura (stiu pentru ca si eu am trecut prin aceste probleme....)
Rancilio Silvia (cu PID)/Macap M42M/Portafiltru naked/VST 20g/Sita dus IMS/Tamper 58.5 Etolia
Past: Mahlkonig Vario/Hario Skerton/Saeco Poemia

Reply
Am rezolvat cu semnatura, mulțumesc.
La ce cafea te referi?

Reply
Eu prefer Brazilia Santos.
Din modul de preparare ... pare mai naturala.
Dar Columbia Supremo are boabe mai frumoase.
Si se rasneste mai bine.
E foarte buna Etiopia Yirgacheffe.
Si Claro Autumn Blend
Dar e vorba de gusturi.
Nu exista o reteta general valabila pentru toate papilele gustative.

Oricum, cred ca ar trebui sa ceri sfatul prajitorului (vanzatorului).
Ei isi cunosc mai bine marfa.
Rancilio Silvia (cu PID)/Macap M42M/Portafiltru naked/VST 20g/Sita dus IMS/Tamper 58.5 Etolia

Reply
Salutare espressomani,

Va deranjez in dimineata aceasta cu o intrebare (si sper sa fi ales bine si locatia de postarea a ei):

stie cineva, din întâmplare, ce s-a întâmplat cu prăjitoria care se afla in incinta mega image concept store băneasa? Initial înțelesesem ca era a celor de la mega, ulterior, după ce a dispărut din magazin, am aflat ca era un parteneriat (care s-a incheiat) si alte detalii nu mi-au oferit. 

Am luat de la ei o panama care mie mi-a plăcut foarte mult. Intre timp am incercat si de la alte 2 (pana acum) prăjitorii si nu a fost pe gustul meu, de aceea incerc sa vad daca-i pot gasi intr-o alta locație, sau niste sugestii de panama, proaspăt prăjită, in Bucuresti.

Reply
Florala,fructata,ciocolata[Image: fd63afc01de9cdeb0c14b6f49c2f0a9e.jpg]

Reply
Nu m-am putut abține când am trecut pe la Steam și am cumpărat o Kenya de la Gardelli.

Este demențială. Incredibil de complexă, echilibrată și parfumată. E printre cele mai savuroase cafele pe care le-am încercat.

[Image: 75c5131e9bb2b5a0d4936e74f6650927.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Mi-a placut mult Ethiopia Guji Gr 1 (microlot) de la Ecuator.
Si Burtukaana de la Yume.  Rolleyes
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
Pentru cine nu vrea / poate sa cumpere cafele "de fitze", dar cauta totusi o prajire foarte buna si arome fructate, cu destula crema dar fara bitter deranjant, cu note acide 4/5,  eu unul pot declara Ethiopia asta "best value for money", chiar daca nu este cotata ca si "specialitate". Am regasit in ea fructele ce le cautam pe Benko spre exemplu :) desi Yirgacheffe face cam 27 (cu reducere). Probabil ca avand boabe bune, prajitor potent si mana antrenata, poti sa faci multe... 

Cateva secunde am jucat la dublu :) 

[Image: 7FY9aJ1.jpg][Image: qbPG7W2.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Livyoo, cu ce temperaturi te-ai jucat?

Eu am obtinut ceva interesant pe Etiopia Sarkis-iana, la 85C
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Buna si aia... 89 de grade
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Wow! 85 de grade!
Pe mine ma sperie ca setez 96 de grade, iar pe parcursul extractiei scade chiar si la 89...
Nu m-am jucat asa de mult cu temperatura, o sa incerc si eu!

Reply
Nu cred ca aceasta temperatura se potriveste pt sortimentele prajite mai light, dar pt ceva mai dark chiar mwrge.
Am scazut gradual din 2 in 2 hrade pana a dispaeut bitterul si pana nu a mai ramas zat lipit de sita
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(12-02-2018, 21:08)slavic1983 Wrote: Nu cred ca aceasta temperatura se potriveste pt sortimentele prajite mai light, dar pt ceva mai dark chiar mwrge.
Am scazut gradual din 2 in 2 hrade pana a dispaeut bitterul si pana nu a mai ramas zat lipit de sita

Zat lipit de sita nu am nici eu, pucul pica f usor, smucesc o data si cade

Reply
Dulce,cremoasa,note de coacaze[Image: 4cc07fb30eed2a0630da5760490d97ac.jpg]

Reply
(12-02-2018, 21:08)slavic1983 Wrote: Nu cred ca aceasta temperatura se potriveste pt sortimentele prajite mai light, dar pt ceva mai dark chiar mwrge.

Depinde si de sita. Am observat ca atunci cand folosesc sita VST, iese pucul f. usor si ramane sita perfect curata, la IMS, iese pucul f. greu si ramane mult zat in sita, pe margini. Temperatura / cafea identice cu ambele site.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
Etiopia Burtukaana by Guido Smile

Doua intamplari impresionante cu aceasta cafea, una intr-un team building recent in care mi-am carat jucariile cu mine, colegii  au fost impresioanati de miros, aroma, aspect si bineinteles gust :) 

Chiar am avut ocazia ca o colega sa imi spuna ca cafeaua este foarte uleioasa si usor acrisoara, am ramas surprins sa vad ca atuurile masinii mele cu Levier se vad si inafara celor pasionati :)

Si aseara dupa o extractie reusita sotia curata portafiltrul si nu intelegeam de ce  Huh  pregatea aparatul pentru o a doua cafea deoarece a iesit "miere" din boabele de Etiopia.
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
https://www.doncafefresh.ro/cafea
Pt cine e interesat.

Reply
In afara de denumirile generice sau absenta gradului de prajire, faptul ca o ofera livrare gratuita indiferent de zona si preturile foarte acceptabile pentru cafeaua "obisnuita" e un plus. 

Sunt curios daca stie cineva cine si unde prajeste cafeaua.

Reply
Pe scurt: Five Elephants, Propeller - luata de la barshaker.ro, cel mai echilibrat espresso pe care l-am baut acasa, de departe.

Pe larg: Am luat de la barshaker.ro un pachet de Five Elephants Propeller, am zis sa fac un cadou tatalui meu care are un automat, vazand ca e un blend pe baza de cafea din Brazilia. Ma gandeam eu ca, fiind cu pret redus (ceva gen 40% reducere), era prajita mai demult. De altfel, am fost sunat si am fost avertizat ca este prajita in octombrie 2017, am zis ca e ok (gest frumos din partea barshaker sa ma avertizeze).

Cand am primit pachetul, mirosea a prajire light, asa ca am pasat catre automat un Italian Roast de la Etno si am luat eu Propeller-ul.

Cu toata prajirea in octombrie 2017, mi s-a parut excelent. Fara note de fructe, dar cu o aciditate si cu un corp excelente, am reusit in sfarsit sa obtin acel mouthfeel catifelat pe care il tot caut cu E61, brew ratio de 1:2 cam in 30-35 de secunde, cu o temperatura de 91-92 de grade in punctul Eric.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
е pe lista mea de cumparaturi de ceva vreme, dar inca nu am avut ocazia.

Reply
Etiopia guji de la colegul espressoman Cosmin, de la prajitoria Buimac.
Foarte echilibrata, cu note fructata și foarte dulce. Good value for money!
Espresso: Quick Mill QM67 DB // Eureka Mignon Specialita // Vario Home Mahlkönig// cantar V60 drip-scale
Brew: V60 // Aeropress // Cafflano Kompact // Cafflano Kompresso // Cafflano Klassic // Filtru Phin

Reply
Burundi Mbirizi.Exceptionala.De la Origo.Si mai sunt pe teava inca 3 .Despre ele abia dupa ce le voi gusta.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)