Prajitor cafea
Bucuresti
Simplu fapt ca ai spus ca numai ai sortimentul respectiv dovedeste seriozitate , asa se face o treaba trainica , BRAVO !!! , cu acest gen de oameni putem schimba in bine ceva in tara asta [THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN]
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
Prajesc Cafea
Bucuresti
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
Espressoman Administrator
Bucuresti
E binevenita aceasta clarificare de denumire, poate trebuie facuta mai demult dar nu a venit vorba. Deci cine pune alta litera in plus sau in minus, greseste, ca sa concluzionam :)
Mai departe, n-as vrea sa se creeze o disputa daca Ecuator vinde sau nu Gheisa, asa cum ar sugera link-ul de mai sus (de unde inteleg ca nu a existat in anumite locuri in 2015 sub 24 de dolari la achizitie) si l-am rugat pe AlexEcuator sa imi trimita un cut de pe un document de achizitie unde scrie in clar denumirea cafelei, ca sa clarificam pentru toti. Eu am incredere ca prajitorii odata intrati pe acest forum in contact cu asa oameni pasionati, au puterea de a fi transparenti si corecti si pana acum nu m-am inselat (decat odata... ::) ) Am primit documentul de la Alex si atasez un crop:
[attachment=3811]
Multumim pentru transparenta si chiar ii rog pe userii acestui forum sa se manifeste atunci cand au dubii legate de anumite aspecte de acest gen, pentru ca toti prajitorii si-au asumat de la bun inceput sa fie fair play cu aceasta comunitate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Prajesc Cafea
Bucuresti
In crop-ul pus de Liviu, eu vad 1 (un) sac de Geisha. Nu vad pretul, furnizorul si/sau data facturii.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
Espressoman Prajitor
Pitesti
(06-04-2016, 17:22)Papa Jacques Wrote: In crop-ul pus de Liviu, eu vad 1 (un) sac de Geisha. Nu vad pretul, furnizorul si/sau data facturii.
Buna seara,
Pretul si furnizorul sunt informatii confidentiale. Noi nu le.am cerut nimanui iar noi le.am obtinut dupa multi bani si mult timp pierdut. Businessul cuprinde mai multe ramuri (totate legate de cafea). Daca am fi cumparat doar un sac de Panama Geisha clientii ar fi mentionat diferenta. Sunt destul de multi clienti pe acest forum foarete bine informati si pregatiti de la care eu personal am invatat mult lucruri. Nu vrem sa ne laudam dar aproape zilnic primim feedback-uri pozitive iar vanzarile cred constant de aceea s-a terminat si stocul de Panama peste 1,2 tone(cantitatea exacta ramane confidentiala).
Papa Jacques, in caz ca nu stiati noi suntem si furnizori de cafea verde. Daca doriti va putem oferi data viitoare Panama Geisha (cu certificat de autenticitate) verde sa o analizati si sa o prjiti dvs. pentru a surprid membrii acestui forum cu o cafea prajita si mai bine ca noi.
In incheiere vreau sa precizez ca Liviu a vazut unul din documentele prin care am intrat in posesia cafelei unde apar mai multi paleti cu cafea iar numarul 1 este de la numarul de ordine.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
55 de saci mai exact :)
Nu va ingrijorati, n-am salvat prima varianta a imaginii :)
Prajitor cafea
Bucuresti
06-04-2016, 19:57
(Edited 06-04-2016, 20:23 by honciucmihai.)
Cred ca discutia degenereaza si face bine comunitatii [CRYING FACE]
Si NU face bine
Espressoman infocat
Großwardein
Scuzati ca întrerup discutia degenerata, intreb doar daca a consumat careva cafea India Plantation si care este rezultatul din ceasca. Sunt curios pentru ca mie mi se pare, cum am spus mai sus, ca este cea mai buna din ce am avut pana acum. Este prăjită french, asa cum le prefer, se pare, pe majoritatea. Foarte cremoasa si un miros extrem de pătrunzător. O sa fac o poza maine, pentru cei interesati.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Roaster
Bucuresti
(06-04-2016, 20:29)Gozmin Wrote: Scuzati ca întrerup discutia degenerata, intreb doar daca a consumat careva cafea India Plantation si care este rezultatul din ceasca. Sunt curios pentru ca mie mi se pare, cum am spus mai sus, ca este cea mai buna din ce am avut pana acum. Este prăjită french, asa cum le prefer, se pare, pe majoritatea. Foarte cremoasa si un miros extrem de pătrunzător. O sa fac o poza maine, pentru cei interesati.
bine ar fii sa faci o poza si la miros :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Prajesc Cafea
Bucuresti
Iti multumesc frumos pentru raspuns.
Inteleg retinerea ta dar sunt in continuare curios. N-am vazut niciodata saci de geisha. Poti sa pui o poza cu sacii de geisha (goi sau plini)? Sper sa nu fie si asta o informatie confidentiala.
Espressoman Prajitor
Pitesti
(06-04-2016, 20:50)Papa Jacques Wrote: Iti multumesc frumos pentru raspuns.
Inteleg retinerea ta dar sunt in continuare curios. N-am vazut niciodata saci de geisha. Poti sa pui o poza cu sacii de geisha (goi sau plini)? Sper sa nu fie si asta o informatie confidentiala.
Cu ce.a mai mare placere !
Espressoman infocat
Großwardein
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Prajesc Cafea
Bucuresti
07-04-2016, 22:04
(Edited 07-04-2016, 22:05 by Papa Jacques.)
[attachment=3817]
Am primit astazi pe mail o poza cu trei saci. Am atasat un printscreen.
In poza eu vad 3 saci goi de cafea din Panama pe care scrie Boquete.
Boquete este denumirea generica pentru cafeaua din Panama produsa in regiunea Boquete asa cum Ethiopia Sidamo este denumirea generica pentru cafeaua produsa in regiunea Sidamo din Ethiopia.
Am vazut frecvent Panama Boquete in ofertele traderilor de la care eu cumpar cafea. Pretul este in jur de 5,5 - 6 euro pe kilogram si urmeaza tendintele generale de crestere sau scadere. Va fi disponibila in Hamburg incepand cu luna Mai.
Aia nu sunt saci de Geisha. Imi pare rau. Singurul din Romania la care eu stiu ca poti sa gasesti Panama Geisha este d-nul Florescu de la p-ta Rosetti. Pretul Geisha la d-nul Florescu este unul, nu bun, ci foarte bun.
_________________________________________________________________________________________
Eu am acum o cafea din Sumatra. Se numeste Blue Tawar pentru ca Blue Tawar scrie in factura, Blue Tawar scrie pe sac, Blue Tawar scrie si pe punga mea. N-ar fi fair play nici pentru clientii mei si nici pentru concurentii mei din piata ca pe pachetul meu sa scrie Kopi Luwak iar inauntru sa fie Blue Tawar.
Cred ca acum toata lumea a inteles ce era de inteles.
Espressoman infocat
Rm. Valcea
(07-04-2016, 18:05)Gozmin Wrote: [Image: 5fa79a6a0270874998bd3d38e56c0602.jpg]
India Plantation in ceasca de cappu.
Am baut si eu India la si de la Cafegiu Pitesti. Foarte buna.
Sent from my S500 using Tapatalk
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
-
cj
(07-04-2016, 22:04)Papa Jacques Wrote: Aia nu sunt saci de Geisha. Imi pare rau. Singurul din Romania la care eu stiu ca poti sa gasesti Panama Geisha este d-nul Florescu de la p-ta Rosetti. Pretul Geisha la d-nul Florescu este unul, nu bun, ci foarte bun.
_________________________________________________________________________________________
Eu am acum o cafea din Sumatra. Se numeste Blue Tawar pentru ca Blue Tawar scrie in factura, Blue Tawar scrie pe sac, Blue Tawar scrie si pe punga mea. N-ar fi fair play nici pentru clientii mei si nici pentru concurentii mei din piata ca pe pachetul meu sa scrie Kopi Luwak iar inauntru sa fie Blue Tawar.
In general se trece numele subtipului de cafea (cultivar) pe saci? Geisha e un cultivar. Pe sacii tai de Blue Tawar scrie Typica sau Bourbon (sau ce cultivar o fi)? Chiar intreb de curiozitate, nu am importat niciodata cafea.
Espressoman infocat
tulcea
Acum ce sa zic ,vad ca am starnit fara voie o discutie foarte aprinsa si nu am avut deloc intentia de a provoca asa ceva.Ceea ce pot insa sa confirm,este faptul ca atunci cand am comandat aceasta cafea de la Ecuator cafe,si am avut sansa sa o comand cred de vreo trei ori(ceea ce inseamna ,incercand sa fiu riguros,cam 40 de degustari),de fiecare data mi-a creeat aceeasi senzatie unica,absolut deosebita fata de celelalte cafele,(spre40 de sortimente cred in total). Fata de alte sortimente de Panama puse la dispozitie de alti prajitori,bune si ele dar departe de aceasta ,ma repet ,este absolut delicioasa,unica.Confirm cu argumentul gustului.Luati-o ca pe o marturie si atat.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
victima espresso
Sibiu, România
Ca bautor (vechi) al acestei cafele Panama de la Ecuator ma simt obligat (e drept si sub efectul unui doppio genial din aceasta dimineata) sa confirm si eu ceea ce spune organon. Nu ma pricep la "politica" cafelei, nu stiu cum face Ecuator "rost" de ea, n-as putea spune ca e Gheisha sau nu, dar am o oarecare experienta cu ceea ce curge in ceasca. Cafeaua in cauza intradevar are ceva cu totul si cu totul deosebit fata de cafelele uzuale pe care le-am cumparat (verzi) din Romania si nu numai (gust aparte si fata de alte "Panama Boquete"). Are o aroma specifica pe care o sesizezi in mirosul de la prajire si apoi o regasesti in ceasca. Si nu e o nuanta fina, greu identificabila. Chiar nu e mare filozofie sa-ti dai seama ca e ceva "altfel". Cand n-o sa mai fie o sa-mi para rau dupa ea :)
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
Espressoman infocat
Petrosani
Azi dimineata am baut Panama de la Ecuator ( Alex poate confirma comanda de la el ;) ) si intr-adevar raman la aceeasi parere de cand am degustat-o prima data, este o cafea deosebita....si pe vremea aia avea Saeco poemia, iar pentru ca tot este o polemica pe forum legata de cafea, eu la Saeco faceam un "expreso" din cafea Iacobs cu lapte de cafea, cofeta si zahat...si iesea foarte bun ( baubil ) iar cand am trecut pe espressor Bezera, rasnita Lelit si cafea proaspta prajita....la inceput a iesit ceva.....greu de baut si de apreciat.
Am avut cafele bune si preparate prost de catre mine si am avut cafele obisnuite, preparate si extrase mai atent si care m-au incantat.
Eu sunt multumit de toate tipurile de cafea si de toti prajitorii de pe forum de la care am comandat, felicitari tuturor !!!
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Sa inteleg ca totusi e in stoc Panama? Ca pe site nu mai este nici verde, nici prajita.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Constanta
08-04-2016, 10:41
(Edited 08-04-2016, 11:01 by Mariano.)
Am incercat aproape toti prajitorii mai importanti, Panama de la Ecuator are ceva deosebit, este mai scumpa, dar o data pe luna 250g..... Avem espressoare diferite si toti am constatat o diferenta clara.
Prajitorul, boabele, sau ambele dau reteta castigatoare?
Multumesc si eu tuturor prajitorilor, avem de unde alege, foatre important pentru home useri.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
Espressoman Prajitor
Pitesti
(07-04-2016, 22:04)Papa Jacques Wrote: Am primit astazi pe mail o poza cu trei saci. Am atasat un printscreen.
In poza eu vad 3 saci goi de cafea din Panama pe care scrie Boquete.
Boquete este denumirea generica pentru cafeaua din Panama produsa in regiunea Boquete asa cum Ethiopia Sidamo este denumirea generica pentru cafeaua produsa in regiunea Sidamo din Ethiopia.
Am vazut frecvent Panama Boquete in ofertele traderilor de la care eu cumpar cafea. Pretul este in jur de 5,5 - 6 euro pe kilogram si urmeaza tendintele generale de crestere sau scadere. Va fi disponibila in Hamburg incepand cu luna Mai.
Aia nu sunt saci de Geisha. Imi pare rau. Singurul din Romania la care eu stiu ca poti sa gasesti Panama Geisha este d-nul Florescu de la p-ta Rosetti. Pretul Geisha la d-nul Florescu este unul, nu bun, ci foarte bun.
Asa cum am spus pe acest forum sunt useri foarte bine pregatiti Felicitari
coffeesnob.
In unul din documentele atasate o sa se vada confirmarea la a spus coffeesnob.
Normal ca ce apare pe factura apare si pe punga. Nu inteleg cum poti avea iesire pe ceva ce nu ai intrare.
Dl Papajacques, stiu ca este o piata concurentiala destul de grea, in care unii fac cifere de afaceri mai mici, altii mai mari, unii castiga clienti altii pierd, in care unel prajitorii avanseaza iar altele raman acoperite in frustrari vechi. Ecuator Cafe si-a respectat mereu clinetii, asa cum o dovedesc sutele de review-uri de pe acest forum si nu numai, iar incercarea dvs. de a arunca munca noastra in derizoriu nu face decat sa umple de penibil un nume pe care l.ati castigat din greu probabil si dvs. Va dorim succes in continuare si va propun sa mutam in privat polemicile inutile pe acest subiect inventat de dvs., nu de alta dar ne privesc atatea mii de oameni care au multe alte lucruri de discutat decat despre bucataria interna a unui prajitor.
Se pare ca nu doar Dl. Florescu vinde Panama Geisha.
Multumim celor care ne respecta munca (chiar daca uneori ne critica). O sa incercam sa evoluam si sa fim din ce in ce mai prezenti in lumea minunata a cafelei.
Espressoman infocat
Großwardein
N-am fi români daca nu ar exista capra vecinului.
Espressoman infocat
ro
Treaba e, asa cum spun si alti colegi, ca.e deosebita capra vecinului. Chiar deosebita.
Altfel, sa fim seriosi,nu cred ca si-a imaginat cineva, tinand cont de pret, ca bea acea Panama Geisha, ci un fel de Panama Geisha, o anume Panama Geisha, sa-i zicem. Personal, nu mi-am facut nici selfie cu Panama Geisha de la Ecuator, nici cruce cu limba pe cerul gurii, nici n-am incapsulat trei boabe, sa mi le pun sub perna. Nici macar nu mi-am pansat ego-ul, incercand sa ma conving ca beau Panama Geisha. Pentru mine e pur si simplu Panama de la Ecuator si e in varful topului
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
Prajitor cafea
Bucuresti
BRAVO !!!
Prajesc Cafea
Bucuresti
O sa pun pe forum o lista cu toti traderii de cafea din Europa. Acest lucru n-ar trebui sa fie secret si nu inteleg acest secretism.
Aia este o factura de la Interamerican. Am si eu cateva. Una din ele e pusa in atasament ca sa poate oricine face o comparatie cu factura pe care ai colorat tu cu negru in speranta ca n-o sa aflu de unde iti iei cafeaua.
In septembrie anul trecut, cand ati cumparat voi cafeaua, Interamerican aveau 3 Panama in lista: Boquete, San Sebastian si Camiseta Estate. Nici una dintre ele nu e Geisha. Tu ai cumparat Boquete, probabil cu un pret in jur de 5,75 - 5,95 euro kilogramul. Oferta Interamerican din 28.09.2015 este atasata.
Anul acesta, Interamerican o sa aiba si Geisha in stoc, incepand din luna Mai. Pretul este pe masura, 68 euro kilogramul cafea verde.
[attachment=3827][attachment=3828][attachment=3829]
Mai vad in factura ta 40 de saci de Brazilia Rio Minas. Din cate stiu, voi n-ati avut niciodata la vanzare Rio Minas.
Eu n-am spus ca Panama pe care tu ai avut-o la vanzare este buna sau nu. N-as putea sa spun asta pentru ca n-am baut niciodata Panama prajita de tine. Imi pare rau ca n-am incercat-o. Dar nu e Geisha.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Tovarasi, asezati-va linistiti,
Desi am mare incredere in toti prajitorii care sunt pe forum acum si interactioneaza cu noi, in calitate de administrator de forum i-am cerut totusi lui Alex de la Ecutaor Cafe ceva documente justificative pentru a inchide definitiv acest subiect. Desi poate nu era treaba mea sa fac asta, insa am cazut de acord ca forumul are nevoie de onestitate si liniste nu de provocari si polemici, mai ales in interiorul unei bresle atat de mici.
Am primit factura cu acei 12 saci plus ultima factura cu ultimul sac de acum trei luni, luat la acelasi pret de dumping (nu am eu voie sa-l spun aici, dar l-am vazut), plus un mail de conformitate venit chiar azi de la furnzior, in urma unei discutii telefonice in care li s-a expus situatia de aici.
Daca tot ne-ati incercanat putin dragi prajitori, am zis sa pun punct amical acestor divergente, aici pe forum. Din punctul meu de vedere, vazand acele documente, cafeaua este Gheisha. Cum a prins-o asa, de ce, ce crop o fi, ce a discutat cu furnizorul NU ma intereseaza absolut deloc si NU vreau ca forumul sa fie bruiat de astfel de discutii. Chiar citea si Silvia de la SCAE pe aici si mi-a scris ca e trist sa vezi public asemenea discutii intre prajitori.
De aici inainte, daca mai sunt alte nelamuri va rog sa le rezolvati intre voi barbateste, telefonic, pe mail, la DNA, oriunde, dar sa lasam mintile espressomanilor libere de ganduri negre.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
THE END
Happy End Ing
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Bucuresti
Si cafeaua verde de unde stii ca e ce scrie pe sac?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Constanta
si mie mi s-a parut diferit gustul la ultima comanda de Geisha, fata de precedenta care a fost dementiala, dar oricum boabele au fost cu mult peste celelalte sortimente, are ceva Panamaua de la Ecuator.....este varful topului.
Astept importul urmator!
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.