Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

Apropo de Kenii, incercati una de la Yume. E extraordinara, sper sa mai aiba pe stoc, eu o vreau sa o mai iau.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
(31-08-2018, 08:48)LucianS Wrote: Apropo de Kenii, incercati una de la Yume. E extraordinara, sper sa mai aiba pe stoc, eu o vreau sa o mai iau.

Ma bucur sa aud.  Smile
Au sosit si la mine ieri 2 pungi, KENIA Kianjiru AA si COSTA RICA Las Lajas Black Honey. Dar am de odihnit la ele.  :D

Reply
Las Lajas Black Honey by Yume, daca in prima clipa a fost ceva complet WOW, acum, dupa 22 de zile de la prajire, depaseste orice imaginatie! Am tot incercat sa gasesc cuvinte care sa descrie experienta..... :failed:
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
+1
Punguta mea e prajita pe 28.08 si intr-adevar de cand am desfacut-o parca e mai buna pe zi ce trece. Mai am 2 zile din ea sigur, deci show must go on  :D Este o origine deosebita, am mai baut-o acum vreo 2 ani (sau 3  Undecided ) de la alt prajitor si mi-a ramas intiparita adanc in memorie.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
1. Ethiopia Meteku Shentu 17.5gr în >> 37. 4gr out, 95gc, 25sec, 3sec preinfuzie. Excelenta. Corp plin, aciditate citrica cu note perfecte de piersică și cireșe negre. Îmi place foarte mult, pe primul loc pentru gusturile mele.

În ordinea preferințelor, pe același calapod:
2. Ethiopia Wild Forest
3. Burundi Butegano
4. Sumatra Mandheling

Toate de la Stravagante Caffe.
New Eq: Bentwood, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: Atom 75, PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;

Reply
Ethiopia Hangadhi din nou la PapaJaques - azi am vazut pe site, o sa comand si eu - a fost de vis cea de acum 1 an
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
sunt si eu curios, ati baut ceva de la Yume si nu v-a placut? Eu tot incerc de cativa ani sa le gasesc ceva mai neplacut, ceva mai ciudat in ceasca, nu gasesc frate nimic. Totul este cum ti-ai dori, sau mi se pare mie....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Kenya AB Gikirima Februarie 2017 (cadou Yume)
Verde crud, rupere de rasnita, horror

In aceeasi runda un Salvador Pena Redonda (cadou Zuluafonu) bun.

In alta runda o Burtukana (cadou Levo + flipu) foarte-foarte buna

Atat de la Yume la mine.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Burtukana de la Sloane, din a-2-a zi dupa prajire ( Wink ) si pana acu' (cand mai am vreo suta de grame Sad din cele 500).
:D
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
(17-10-2018, 21:25)vladdooo Wrote: Kenya AB Gikirima Februarie 2017 (cadou Yume)
Verde crud, rupere de rasnita, horror

In aceeasi runda un Salvador Pena Redonda (cadou Zuluafonu) bun.

In alta runda o Burtukana (cadou Levo + flipu) foarte-foarte buna

Atat de la Yume la mine.

horror la rasnire? Inseamna ca sunt probleme la rasnita....la Ascaso aveam ceva probleme la boabe mari, dar acum la Quamar...nici vorba de asa ceva. Urmatoarea comanda va fi Kenya....

Reply
La gust

Reply
De cand mi-am luat Bianca experimentez volens nolens.
Dupa ce am lasat-o vreo saptamana la degazare, am fost iremediabil de placut surprins de Columbia Narino de la Muse Coffee 0rajita omniroast (cumparata din Craiova ?).
De data asta am facut-o espresso (nu latte), o curgere cu bottomless ul ca in filmuletele pe youtube, corpopenta dar si vivace in acelas timp.
Si foarte cremoasa.

Mi-a parut rau ca nu am luat mai mult de un tasting batch.
Azi am aflat ca se ptegateste urmatoarea sarja pt prajire si voi comanda.
Daca exista doritori in Bucuresti dati-mi PM.
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Salutare. Momentan iau cafeaua bellarom de la Lidl, știu, poate suna amatoresc dar mie chiar îmi place și are un preț corect. Intr un sector de preț asemănător ce alte cafele recomandați? Mulțumesc

Reply
Vad ca ai pus intrebarea si pe topicul cafelelor comerciale, acolo unde ii este locul  Totusi, tinand cont ca esti dintr un oras unde se afla o prajitorie, eu iti recomand sa cumperi o rasnita  si sa dai o sansa cafelei de specialitate.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
(01-11-2018, 14:10)gxg58 Wrote: Salutare. Momentan iau cafeaua bellarom de la Lidl, știu, poate suna amatoresc dar mie chiar îmi place și are un preț corect. Intr un sector de preț asemănător ce alte cafele recomandați? Mulțumesc

deschide pm-ul te rog.....

Reply
15 lei pe kg e un pret inabordabil de catre un prajitor local.

Reply
(01-11-2018, 14:10)gxg58 Wrote: Salutare. Momentan iau cafeaua bellarom de la Lidl, știu, poate suna amatoresc dar mie chiar îmi place și are un preț corect. Intr un sector de preț asemănător ce alte cafele recomandați? Mulțumesc

Uita-te = citeste in topicul cu cafelele comerciale, dar vei vedea ca Bellarom este cea mai ieftina.

Am luat o punga pt teste pt Bianca (rasnire si latteuri) si am aruncat-o dupa prima utilizare. si nu am aruncat-o de snobizm si din cauza rezultatului in ceasca.

Fiecare cu gustul lui, dar cand iesi in oras de unde si ce fel de cafea bei? aia de acasa e la fel? Tongue

cum o prepari?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Salut. Scuze pentru ca am postat in topic-ul gresit. M-am informat mai bine, am descoperit o prajitorie in Constanta. Momentan am un aparat simplu, ieftin, delonghi 221.B, dar intentionez sa upgradez. 
Sincer nu sesizez o diferenta foarte mare decat cele din oras. Curat constant aparatul si sunt destul de grijuliu, dar poate asta e doar parerea mea :)

Reply
De aici a incercat cineva cafeaua prajita? Sau sa ma ofer eu pe post de cobai ca tot par a fi aproape de mine? :)
https://scoaladecafea.ro/
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Pai nu prea e relevant, nu ai de unde sa stii cum e cafeaua pe care o prepara comerciantii de la care ai baut, putini dintre ei aleg o  cafea intr adevar buna. Mai asteapta un pic pana probezi cafeaua de specialitate.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
(02-11-2018, 10:47)fmmirel Wrote: De aici a incercat cineva cafeaua prajita? Sau sa ma ofer eu pe post de cobai ca tot par a fi aproape de mine? Smile

Cel putin intersanta abordarea prajirilor, africane mediu-dark si sud americane light.

Reply
(02-11-2018, 14:24)dev Wrote:
(02-11-2018, 10:47)fmmirel Wrote: De aici a incercat cineva cafeaua prajita? Sau sa ma ofer eu pe post de cobai ca tot par a fi aproape de mine? Smile

Cel putin intersanta abordarea prajirilor, africane mediu-dark si sud americane light.

vrei sa zici ca este o 'abordare' anume pe zone? adica.... doar africanele se prajesc 'light' si sud americanele 'mediu-dark'?
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

Reply
Fiecare prajeste cum vrea cat timp are clienti. Mi s-a parut oarecum ciudat sa vad doua etiopii mediu dark in oferta. Pe de alta parte cred ca majoritatea prajitoriilor de la noi stau in zona safe mediu spre full city.

Reply
(02-11-2018, 15:56)dev Wrote: Fiecare prajeste cum vrea cat timp are clienti. Mi s-a parut oarecum ciudat sa vad doua etiopii mediu dark in oferta. Pe de alta parte cred ca majoritatea prajitoriilor de la noi stau in zona safe mediu spre full city.
as vrea sa te contrazic dar nu intru in polemici :)

Reply
Wink

Nu e rost de polemici din moment ce numeri pe degetele de la o mana prajitoriile care prajesc exclusiv light.

Reply
(02-11-2018, 16:03)dev Wrote: Wink

Nu e rost de polemici din moment ce numeri pe degetele de la o mana prajitoriile care prajesc exclusiv light.

era vorba nu de prajitori, ci de afirmatia ta :)

Reply
Daca ai ceva de spus, ar fi pacat sa nu te exteriorizezi. Rolleyes

Reply
@dev te simti vizat? mi`a placut modul cum ai deturnat discutia de la afirmatia ta :) arunci o pastila si o lasi asa :) Be a man! :) eu prefer sa nu 'spun' sunt altii mai ..in tema :)

Fiecare prajeste cum vrea cat timp are clienti. Mi s-a parut oarecum ciudat sa vad doua etiopii mediu dark in oferta. Pe de alta parte cred ca majoritatea prajitoriilor de la noi stau in zona safe mediu spre full city.

vrei sa zici ca este o 'abordare' anume pe zone? adica.... doar africanele se prajesc 'light' si sud americanele 'mediu-dark'?

ce este ciudat sa vezi o Ethiopia prajita 'mediu-dark'? ..inca 2 Ethiopii, nu una... :) Cum ar trebui sa fie prajita o Ethiopia? Dar 'sud americanele'? ele nu pot fi prajite light? ..sau...este vreo reteta... (..dupa parerea ta) intreb si eu.... nu ca ar conta foarte mult metodele de preparare cand e sa alegem o cafea cum un anumit profil de prajire.

Daca ai ceva de spus, ar fi pacat sa nu te exteriorizezi. din pacate spre deosebire de alt colegi, nu sunt 'post-hunter' : blink : blink

Reply
Eu nu am spus cum ar trebui  ci doar mi-am exprimat surprinderea sa vad doua africane prajite mai tare intr-o oferta. De asta nu am simtit nevoia sa raspund la acel doar , usor tendentios, din postarea ta.

Parerea mea, exprimata si cu alte ocazii, ar fi ca orice cafea prajita mai tare ascunde defectele de prajire sau distrage atentia de la "arome" de origine care nu exista din varii motive. Daca mai urmeaza si o descriere de genul "chocolate and dry fruit" atunci ai o cafea la modul cel mai generic.

Reply
Ethiopia de la sarkis: 17g / 45g / 35s / 95 grade.
La fiecare inghititura se simtea clar un parfum si gust de iasomie.
Niciodata nu mi s-a intamlpat asa ceva cu alte ethiopii.
sper sa nu fie doar o intamplare........
Kinu M47|La Pavoni Europiccola pre-mill

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)