Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?

Asta cu V69-ul mi-a placut :)))
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Este doar greseala de tastare. Eu forumez de pe telefin.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Da, dar subconstientul lucreaza... si obisnuintele de tastare mai scapa cateodata... :P

Reply
Am cumparat și eu cafea de la Claro,Etiopia Adano, Peru Cajamarca și Blend Chokolat.
Peru mi s-a părut mai bună deși nu e cea mai scumpa. Adano nu are gust de cafea,are tot felul de arome,dar nu își justifica prețul.
Livrarea a fost prompta dar la 1.5 kg cat am luat lipseau 100 g. Probabil din cauza transportului gratuit ?. Cred ca o sa rămân la cafeaua de la Leonardo Cafe unde în Constanța este un distribuitor și măcar prețurile sunt mai mici și calitatea mult mai buna.Nu ca i-aș face reclamă dar în Constanța nu prea găsești cafea proaspăt prăjită la preț accesibil. Și nu dau 150 RON pe kg pentru o cafea acră și fără cremă...

Reply
(26-05-2016, 07:25)valmar67 Wrote: Am cumparat și eu cafea de la Claro,Etiopia Adano, Peru Cajamarca și Blend Chokolat.
Peru mi s-a părut mai bună deși nu e cea mai scumpa. Adano nu are gust de cafea,are tot felul de arome,dar nu își justifica prețul.
Livrarea a fost prompta dar la 1.5 kg cat am luat lipseau 100 g. Probabil din cauza transportului gratuit ?. Cred ca o sa rămân la cafeaua de la Leonardo Cafe unde în Constanța este un distribuitor și măcar prețurile sunt mai mici și calitatea mult mai buna.Nu ca i-aș face reclamă dar în Constanța nu prea găsești cafea proaspăt prăjită la preț accesibil. Și nu dau 150 RON pe kg pentru o cafea acră și fără cremă...

Motivul pentru care cafeaua de la Leonard "are" cremă, este pentru că are un procent de Robusta (mă refer la blend).

Adado presupun că ai luat varianta "natural", nu cea procesată prin spălare. Cafelele procesate prin uscare păstrează din aromele fructului. Din punctul meu de vedere sunt un pic mai greu de preparat, căci sunt diferite față de cafeaua cu care ești obișnuit în mod normal. Multor oameni pur și simplu nu le plac cafelele procesate prin uscare.

Dacă nu ai obținut cremă, probabil undeva la prepararea ei s-a strecurat o problemă. Cum ai preparat cafeaua? Ce dozaj / timp de curgere / cantitate finală de lichid ai avut? Ce espressor și râșniță folosești?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
De la Claro am luat Peru si Kenya, dar pentru mine sunt prea acide. Doar Mogiana Brazilia mi-a placut. Eu caut doar foarte slab acide, ciocolata,cacao, caramel, nuci... Alte fructe si flori nu ma pasioneaza. Mai incercam si altii, care de fapt mai sunt 2...2 prajitori. Sunt deschis la orice recomandare.
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
Nu iau de la Leonardo decât Miscela Gold și Príncipe ce nu au conținut de robusta în ele.
Referitor la Claro,ma așteptam la mai mult la Etiopia Adano Natural. In fine,gusturile sunt diferite, dar eu ma aștept de la o cafea sa fie aromată, dar aroma sa fie de cafea(gen Moka),fără sa fie amara . Partea cu alte arome, gen caise,trufe este subiectiva. Cred ca le prăjesc prea puțin,de aceea sunt acre.
Iar aparatul pe care il am este un Lelit, iar cafeaua am făcut-o cu el încălzit de cel puțin o ora.Este cu rănită incorporata și reglata ca manometru sa fie în jur de 10 bari. Iar chestia cu cate secunde curge s.a.m.d e deja obsesie. Pucul iese întreg, compact și las sa curgă pana începe sa se albeasca lichidul.

Reply
Etiopia este o cafea total aparte de celelalte, in opinia mea.
Iar cea procesata natural e si mai si. Dupa mine se preteaza foarte bine la brew, prajita mai light.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Daca este o obsesie, propun sa incerci sa pui pe cantar 16 gr de cafea, sa pui apoi cantarul sub espressor si sa extragi 32 gr.

Repeti aceasi procedura, pastrezi doza de 16 gr si extragi 50 gr sa zicem.

Nu mai intru in variabile ca macinatura, timp extractie, tampare consistenta, temperatura constanta pentru ca sigur sunt obsesii.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
(26-05-2016, 13:36)valmar67 Wrote: Cred ca le prăjesc prea puțin,de aceea sunt acre.
Iar aparatul pe care il am este un Lelit, iar cafeaua am făcut-o cu el încălzit de cel puțin o ora.Este cu rănită incorporata și reglata ca manometru sa fie în jur de 10 bari. Iar chestia cu cate secunde curge s.a.m.d e deja obsesie. Pucul iese întreg, compact și las sa curgă pana începe sa se albeasca lichidul.

Ideea era că poți ajusta gustul controlând parametrii de extracție. În cazul tău, pentru că îți iese prea acidă, se poate să fie subextrasă. Poți râșni mai fin sau crește cantitatea de cafea. Nu știu exact ce poți controla cu aparatul tău, dar dacă vrei să rezolvi o problemă, sunt convins că vei putea găsi ajutor aici.

Dacă ești de părere că e cafeaua de vină, atunci așa o fi :)
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Beau Adado de juma de an si numai acida si fara crema nu e.Dar,ma rog gusturile chiar nu se discuta,desi e greu daca nu chiar imposibil sa iti scape cascada de arome ce lovesc senzorii gustativi.Nu e o Niagara ci un Iguazu la propriu ,ca tot am folosit cascada drept figura de stil.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Treaba cu acreala e cat se poate de subiectiva. Mie din contra, Adado mi s-a parut prea putin acida, asa ca am preferat Sulawesi de la Claro.  Insa daca iti place stilul Leonard e clar ca preferi cafele mai spre stilul italian, deci poate ar trebui sa cauti prajitorii mai bine adaptate in zona ta de gust. Poate Sarkis spre exemplu, insa e mai amara cafeaua de la Leonard, clar.

Pentru o evaluare corecta, subiectiva bineinteles, oricum e nevoie de un espresso corect. Altfel, daca e subextras vei obtine gust mai acrisor, iar daca e supraextras vei descoperi de la o limita in sus amaruri si pelinuri.  Deci nu vorbim de "obsesii"  ci de a prepara corect un espresso pentru a putea judeca in mod clar o anume cafea, din perspectva personala. Asa cum si arome mai distincte se dezvolta la un cupping, dar numai daca il faci corect, dupa regulile de manual.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Înseamnă că nu este Adano Natural, o sa mai încerc sa rasnesc mai fin și sa tampez mai puțin fiindca altfel nu a sa mai curgă.
Dar spre exemplu cealaltă, Peru , curge cremos la aceeași rasnire, și Cantitate 18g.

Reply
Pai am crezut ca este clar ca fiecare cafea curge frumos la un anume dozaj / grad de rasnire. Nici aceeasi cafea nu mai este la fel dupa un nr de zile, ce sa mai vorbim de un alt sortiment...

Ce a spus rdumitrescu mai sus e valabil in continuare:
Quote: Ideea era că poți ajusta gustul controlând parametrii de extracție
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Mie îmi plac descrierile de pe site, ca si a unora de pe forum,referitor la gusturile cafelelor. Imi aduce aminte de etichetele de pe sticlele de vinuri, cu metafore care mai de care. ?

Reply
Acelea sunt note de degustare. Cu o tehnică bună de preparare și, nu în ultimul râmd, cu gustul un pic antrenat, vei putea să le obții în ceașcă.

Sunt cafele care au ca punct forte corpul, cum ar putea fi cele din America Centrală, și cafele care au diverse note pe partea de aciditate.

Dacă o Ethiopia procesată natural e extrasă favorizând corpul, îi vei suprima acele note parfumate.

Pentru fiecare cafea trebuie să găsești parametrii potriviți, pentru a o pune cu adevărat în valoare.

Reply
Quote:Mie îmi plac descrierile de pe site, ca si a unora de pe forum,referitor la gusturile cafelelor. Imi aduce aminte de etichetele de pe sticlele de vinuri, cu metafore care mai de care. ?
  • In cazurile mai rare si fericite acele arome descrise in etichete chiar se regasesc in gustul produsului.Asta de fapt cautam,savoarea.Pentru asta pretuiesc Adado de la Claro ca si Geisha de la Ecuator,chiar daca aceasta din urma a creat pe forum unele dispute sau ma rog contradictii privitor la autenticitate.

Reply
    (26-05-2016, 13:25)rauliulian Wrote: De la Claro am luat Peru si Kenya, dar pentru mine sunt prea acide. Doar Mogiana Brazilia mi-a placut. Eu caut doar foarte slab acide, ciocolata,cacao, caramel, nuci... Alte fructe si flori nu ma pasioneaza. Mai incercam si altii, care de fapt mai sunt 2...2 prajitori. Sunt deschis la orice recomandare.

Încearcă Semiramis Oradea. Prajita french fără note de aciditate. Chiar daca are pete de ulei pe bob datorita prajirii mai intense, gustul e foarte bun daca iti place zona fără flori si pere mălăiețe. :) Daca vei cumpara, nu lua multa, îmi pare ca din cauza prajirii intense se degradează mai repede. Eu de obicei cumpăr 100 g la câteva zile.
    Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
    Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
    (26-05-2016, 17:32)Gozmin Wrote:
    (26-05-2016, 13:25)rauliulian Wrote: De la Claro am luat Peru si Kenya, dar pentru mine sunt prea acide. Doar Mogiana Brazilia mi-a placut. Eu caut doar foarte slab acide, ciocolata,cacao, caramel, nuci... Alte fructe si flori nu ma pasioneaza. Mai incercam si altii, care de fapt mai sunt 2...2 prajitori. Sunt deschis la orice recomandare.

Încearcă Semiramis Oradea. Prajita french fără note de aciditate. Chiar daca are pete de ulei pe bob datorita prajirii mai intense, gustul e foarte bun daca iti place zona fără flori si pere mălăiețe. [Image: smile.gif] Daca vei cumpara, nu lua multa, îmi pare ca din cauza prajirii intense se degradează mai repede. Eu de obicei cumpăr 100 g la câteva zile.

Mersi mult, voi incerca de indata ce isi revine site-ul lor. La Iasi ce mai au in acelasi stil, Time Cafe. Cam greu cu al 3lea val peste noi sa gasesti ceva mai bine prajit...
    Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
    Mai sa fie!Deschizand eu cumplitul mijloc de tampenie,adeca televizorul,ce sa vad si ce sa aud?Pe burtiera postului de cea mai mare razbatere nationala statea scris si neclintit spre stanga sau dreapta,in timp ce moderatorul si una vorbeau de cat e de rea clima cu bietul arbore de cafea,mesajul espressoapocaliptic(desi cred ca era mai mult ibric dat in foc),,cafeaua pe cale de disparitie,,.Asa ca daca ati bagat la cap mesajul transmis de cei pe care ii platiti odata cu factura de energie,mergeti cumparati cateva sute de saci de cafea verde ,asta dupa ce va vindeti casa si prajiti-o la vreun furnal supravietuitor din perioada anilor lumina si macinati-o la moara ca sa apuce si urmasii! Dodgy

Reply
    Stefan a comandat cu banii in avans la PJ, 500g Rwanda intore si-am impartit-o, foarte bune boabele, tot ce vrei la o cafea super. La urmatoarea comanda pe care o va face Stefan, am sa iau 2Kg, cam cat beau pe luna. Au avut dreptate Sorin si Stefan. Am o mica oftica  datorita rambursului, si tare as vrea sa spun ceva de rau la boabele lui PJ, dar nu pot, sunt excelente, sunt altceva cu un gust deosebit. Mi-a cam pierit cheful de prajire [Image: smile.gif]
    Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
    (02-06-2016, 19:09)Mariano Wrote: Stefan a comandat cu banii in avans la PJ, 500g Rwanda intore si-am impartit-o, foarte bune boabele, tot ce vrei la o cafea super. La urmatoarea comanda pe care o va face Stefan, am sa iau 2Kg, cam cat beau pe luna. Au avut dreptate Sorin si Stefan. Am o mica oftica  datorita rambursului, si tare as vrea sa spun ceva de rau la boabele lui PJ, dar nu pot, sunt excelente, sunt altceva cu un gust deosebit. Mi-a cam pierit cheful de prajire [Image: smile.gif]

Multumesc frumos pentru feed-back, Mariano. 

Referitor la sistemul de plata prin ramburs, acesta costa mai mult decat comisionul pe care banca mi-l ia atunci cand un client face o plata prin banca. La Fancourier, rambursul in numerar costa 12 lei + 1% din valoarea rambursului iar rambursul prin cont bancar costa 5 lei + 1% din valoarea rambursului, daca imi aduc eu bine aminte.

Poate incerci si celelalte sortimente.  [Image: smile.gif]

[Image: 57.gif]

Eu cred ca fiecare espressoman ar trebui sa incerce macar odata in viata sa prajeasca o cafea. Iti ofera o alta perspectiva asupra lucrurilor. E o experienta care te pune pe ganduri.
    Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
    da, acum am inteles si ai dreptate, transportul banilor catre tine costa mai mult prin curier.
    In loc sa se imbogateasca meseriasii, se imbogatesc transportatorii. Aiurea cum am gandit pana acum, doar am trei carduri....
    Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
    Si eu am incercat Guatemala Jasmine,Rwanda Intore si Columbia Supremo de la PJ si intr-adevar sunt foarte bune!Ca preferinta personala dintre cele trei cel mai mult mi-a placut Rwanda.
    Felicitari PJ!
    Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl

Reply
    Ce sa mai zic, Adado de la Claro.Deja nu ma vorbesc de degustare ,e o adevarata betie de arome .Am lasat ultima punga special pentru a vedea cat se pierde din savoare la aproape o luna de la prajire.Nimic sesizabil,la fel de intensa senzatia.Data viitoare voi comanda doar Adado un kilogram,nu are sens sa mai iau altvceva,imi place prea mult.

Reply
    3 cafele pe care le-am încercat recent și pe care le recomand:

Burundi Butihinda Microlot de la Sun Coffee din Timisoara
    Etiopia Nano Challa de la Yume din Cluj
    Rwanda Musasa Mbilima de la Pressco din Baia Mare

Burundi este foarte proaspătă, citrică, veselă, tânără, extrem de potrivită la prima oră.
    Etiopia celor de la Yume este echilibrată, elegantă, artistică, cu multă poveste (organon ar trebui să încerci, eventual pentru amorul artei :)
    Rwanda celor de la Pressco este acidă, potrivită pt brew, dar și aromată, corpolentă și grea spre final, interesantă combinație.

P.s. cu mult respect pentru colegii de pe forum: nu mai judecați cafelele în funție de "acreală", acest gust este necesar pentru a percepe aromele subtile ale cafelelor de specialitate. Dacă vă plac cafelele prăjite intens, profilul italian, cu siguranță nu ați prins încă schema. Nu judec și nici nu insist să vă schimb. Dar este un "acquired taste", și este bine ca lucrurile să se întâmple gradual. Începeți cu Sarkis sau Semiramis, apoi ajungeți la greii din ligă Origo, Yume, Claro, Pressco, Sun, depinde de zona în care vă aflați. Politicos vă spun că este bine să vă informați înainte să judecați, iar în acest sens, forumul acesta este providențial. Fără el aș fi fost în continuare un ignorant, probabil, care mi-aș fi tras niște palpitații în fiecare dimineață, de toată frumusețea și nocivitatea. Florile și fructele din cafea le veți simți în timp, pentru că dacă înainte ai înțeles cafeaua ca pe un lichid amar și prăjit, e normal să fi bulversat. Dar probabil nu sunt eu cel mai în măsură să fac teoria chibritului, există persoane mai experimentate pe forum. Am vrut doar să subliniez asta: treptat, gradual, cu răbdare, si mai ales cu multă deschidere, cafelele vor începe "să vorbească". De acolo începând stăm de vorbă :)
    Lelit PL41TEM, Lelit PL 043 MMI, Rancilio Epoca, Lelit Tamper 58, Motta Tamper 58 etc.

Reply
    (10-06-2016, 12:51)Bogdan D. Wrote: P.s. cu mult respect pentru colegii de pe forum: nu mai judecați cafelele în funție de "acreală", acest gust este necesar pentru a percepe aromele subtile ale cafelelor de specialitate. Dacă vă plac cafelele prăjite intens, profilul italian, cu siguranță nu ați prins încă schema. Nu judec și nici nu insist să vă schimb. Dar este un "acquired taste", și este bine ca lucrurile să se întâmple gradual. Începeți cu Sarkis sau Semiramis, apoi ajungeți la greii din ligă Origo, Yume, Claro, Pressco, Sun, depinde de zona în care vă aflați. Politicos vă spun că este bine să vă informați înainte să judecați, iar în acest sens, forumul acesta este providențial.
    Am vrut doar să subliniez asta: treptat, gradual, cu răbdare, si mai ales cu multă deschidere, cafelele vor începe "să vorbească". De acolo începând stăm de vorbă [Image: smile.gif]

Salut.
    Ai perfectă dreptate. Am primit de la cineva acum cateva saptamani niste cafea buna de tot, dar prajita mai light fata de cum imi place mie, era mai acida dar era altceva. Nu recunosc gusturi inca sau oricum foarte putine, dar zona asta "acida" e ceva interesant si o sa incerc sa ma joc putin aici, chiar daca o voi face singur, adica ma voi sacrifica pentru familie pana cafelele vor incepe sa vorbeasca si la mine. Desi cred ca sunt putin limitat de Classicul meu si sunt convins si de ranita mea.
    Oricum, mi-a placut postarea ta foarte mult.
    Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
    Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
    Aveți grijă să nu confundați astringența vitaminei C cu aciditatea unui vin de soc, că în final cam așa e diferența.
    Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
    cu respect, desigur, pentru acquired taste level  de care se vorbeste...
    pana la urma nimeni nu poate face o cafea buna daca nu are incredere in gusturile sale!

dar nu sunt de acord cu nota de exclusivism bigot - altfel spus... extremism - cu care se prezinta singura optiune pentru accederea in 'aeropagul' iubitorilor de cafea!
    chiar e greu de inteles, de acceptat, uriasa diversitate a oamenilor, in ce priveste gusturile si cultura gastronomica apartinatoare?!
    oare singurul vector, la care trebuie sa ne aliniem toti - incepand cu noii veniti - este rafinamentul celui de-al 3-lea val, cu unicitatea paletei de gusturi ce ajungi sa o descoperi, mai ales cand opresti cafelele intr-o dezvoltare timpurie la prajit etc.  ?
    ce facem cu imensa, covarsitoarea majoritate a ignorantilor, a 'paganilor' care beau cafeaua cea de toate zilele, cea care e a doua commodities la bursa, dupa petrol? ei n-au auzit nici de valuri ale cafelei, nici de 'lacasurile de cult' in referinta pentru forum; nu stiu nici macar de acest forum... ignoranti, dar prea multi!

dar cum mai poti accepta sa coexisti, sa "stai de vorba" cu o minoritate din acest forum (sa fie ea minoritate?) care beau espresso-ul cu lapte (oribil, nu?), sau care beau un espresso "la mama lui", acel caramel bomb din care beau multi, facut acasa cu un mokapot; cu decenii in urma, inainte de '89?
    sigur evoluam, dar in ce ma priveste, nu sunt interesat de soarta unei evolutii de nisa!
    pentru ca e vulnerabila, manipulabila...
    iar cafeaua o prajesc medium; doar robusta pe care o adaug uneori in blend, o prajesc dark; cu pete de ulei pe ea [Image: smile.gif]

errata: in acelasi spirit in care cred ca au dreptul sa atinga culmi de rafinament cei cu gusturi alese dar pervertite de cafeaua neagra amara, eventual moderat acida, consider normal sa existe militanti entuziasti pentru cafelele de specialitate prajite light; problema e de toleranta si intelegere reciproca; si eventual, de simt al proportiilor!

mi se pare normal sa militam pentru prozelitism, forumul e din acest punct de vedere, o insula de lumina in lumea asta a cafelei; dar "religii" ale cafelei sunt multe, mi se pare potrivita o deschidere "eclectica"...
    ________________________________________________________________________________________
    Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
    (10-06-2016, 12:51)Bogdan D. Wrote: P.s. cu mult respect pentru colegii de pe forum: nu mai judecați cafelele în funție de "acreală", acest gust este necesar pentru a percepe aromele subtile ale cafelelor de specialitate. Dacă vă plac cafelele prăjite intens, profilul italian, cu siguranță nu ați prins încă schema.
    (10-06-2016, 12:51)Bogdan D. Wrote: 3 cafele pe care le-am încercat recent și pe care le recomand:

Burundi Butihinda Microlot de la Sun Coffee din Timisoara
    Etiopia Nano Challa de la Yume din Cluj
    Rwanda Musasa Mbilima de la Pressco din Baia Mare

[/align]

3 cafele care le-am incercat de curand dar NU vi le recomand ,dar nu pt ca nu sunt bune...ci doar pt ca nu se gasesc :

Etihopia Djimmah grad 5 de la....Tito ( cafea oribila estetic...dar gust supermisto ) [Image: smile.gif]
    Nicaragua SHG  de la...Tito  , o gasesc foarte buna la 93 grade ( am incercat si la 89 si 97 )
    Kenya AA de la ....Tito ...una dintre favoritele mele( pana acum ...ca mai am o " lume " de cafea de gustat ) [Image: smile.gif]

In concluzie....cafeaua care ai incercat-o tu ...pot sa o incerc si eu. CONTRARIUL NU ! [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)