16-05-2016, 08:29
Asta cu V69-ul mi-a placut :)))
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
|
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?
|
(26-05-2016, 07:25)valmar67 Wrote: Am cumparat și eu cafea de la Claro,Etiopia Adano, Peru Cajamarca și Blend Chokolat.
Peru mi s-a părut mai bună deși nu e cea mai scumpa. Adano nu are gust de cafea,are tot felul de arome,dar nu își justifica prețul.
Livrarea a fost prompta dar la 1.5 kg cat am luat lipseau 100 g. Probabil din cauza transportului gratuit ?. Cred ca o sa rămân la cafeaua de la Leonardo Cafe unde în Constanța este un distribuitor și măcar prețurile sunt mai mici și calitatea mult mai buna.Nu ca i-aș face reclamă dar în Constanța nu prea găsești cafea proaspăt prăjită la preț accesibil. Și nu dau 150 RON pe kg pentru o cafea acră și fără cremă...
(26-05-2016, 13:36)valmar67 Wrote: Cred ca le prăjesc prea puțin,de aceea sunt acre.
Iar aparatul pe care il am este un Lelit, iar cafeaua am făcut-o cu el încălzit de cel puțin o ora.Este cu rănită incorporata și reglata ca manometru sa fie în jur de 10 bari. Iar chestia cu cate secunde curge s.a.m.d e deja obsesie. Pucul iese întreg, compact și las sa curgă pana începe sa se albeasca lichidul.
Quote: Ideea era că poți ajusta gustul controlând parametrii de extracție
Quote:Mie îmi plac descrierile de pe site, ca si a unora de pe forum,referitor la gusturile cafelelor. Imi aduce aminte de etichetele de pe sticlele de vinuri, cu metafore care mai de care. ?In cazurile mai rare si fericite acele arome descrise in etichete chiar se regasesc in gustul produsului.Asta de fapt cautam,savoarea.Pentru asta pretuiesc Adado de la Claro ca si Geisha de la Ecuator,chiar daca aceasta din urma a creat pe forum unele dispute sau ma rog contradictii privitor la autenticitate.
(26-05-2016, 13:25)rauliulian Wrote: De la Claro am luat Peru si Kenya, dar pentru mine sunt prea acide. Doar Mogiana Brazilia mi-a placut. Eu caut doar foarte slab acide, ciocolata,cacao, caramel, nuci... Alte fructe si flori nu ma pasioneaza. Mai incercam si altii, care de fapt mai sunt 2...2 prajitori. Sunt deschis la orice recomandare.
(26-05-2016, 17:32)Gozmin Wrote:(26-05-2016, 13:25)rauliulian Wrote: De la Claro am luat Peru si Kenya, dar pentru mine sunt prea acide. Doar Mogiana Brazilia mi-a placut. Eu caut doar foarte slab acide, ciocolata,cacao, caramel, nuci... Alte fructe si flori nu ma pasioneaza. Mai incercam si altii, care de fapt mai sunt 2...2 prajitori. Sunt deschis la orice recomandare.
Încearcă Semiramis Oradea. Prajita french fără note de aciditate. Chiar daca are pete de ulei pe bob datorita prajirii mai intense, gustul e foarte bun daca iti place zona fără flori si pere mălăiețe. [Image: smile.gif] Daca vei cumpara, nu lua multa, îmi pare ca din cauza prajirii intense se degradează mai repede. Eu de obicei cumpăr 100 g la câteva zile.
(02-06-2016, 19:09)Mariano Wrote: Stefan a comandat cu banii in avans la PJ, 500g Rwanda intore si-am impartit-o, foarte bune boabele, tot ce vrei la o cafea super. La urmatoarea comanda pe care o va face Stefan, am sa iau 2Kg, cam cat beau pe luna. Au avut dreptate Sorin si Stefan. Am o mica oftica datorita rambursului, si tare as vrea sa spun ceva de rau la boabele lui PJ, dar nu pot, sunt excelente, sunt altceva cu un gust deosebit. Mi-a cam pierit cheful de prajire [Image: smile.gif]
(10-06-2016, 12:51)Bogdan D. Wrote: P.s. cu mult respect pentru colegii de pe forum: nu mai judecați cafelele în funție de "acreală", acest gust este necesar pentru a percepe aromele subtile ale cafelelor de specialitate. Dacă vă plac cafelele prăjite intens, profilul italian, cu siguranță nu ați prins încă schema. Nu judec și nici nu insist să vă schimb. Dar este un "acquired taste", și este bine ca lucrurile să se întâmple gradual. Începeți cu Sarkis sau Semiramis, apoi ajungeți la greii din ligă Origo, Yume, Claro, Pressco, Sun, depinde de zona în care vă aflați. Politicos vă spun că este bine să vă informați înainte să judecați, iar în acest sens, forumul acesta este providențial.
Am vrut doar să subliniez asta: treptat, gradual, cu răbdare, si mai ales cu multă deschidere, cafelele vor începe "să vorbească". De acolo începând stăm de vorbă [Image: smile.gif]
(10-06-2016, 12:51)Bogdan D. Wrote: P.s. cu mult respect pentru colegii de pe forum: nu mai judecați cafelele în funție de "acreală", acest gust este necesar pentru a percepe aromele subtile ale cafelelor de specialitate. Dacă vă plac cafelele prăjite intens, profilul italian, cu siguranță nu ați prins încă schema.
(10-06-2016, 12:51)Bogdan D. Wrote: 3 cafele pe care le-am încercat recent și pe care le recomand:[/align]
Burundi Butihinda Microlot de la Sun Coffee din Timisoara
Etiopia Nano Challa de la Yume din Cluj
Rwanda Musasa Mbilima de la Pressco din Baia Mare