Espressoman infocat
Bucuresti
Salut ! Ce site folositi ?
Ce model il considerati ca fiind cel mai bun all arounder ? Dar strict pentru dark / light roast ?
Espressoman infocat
Curtea de Arges
Salut,
Eu folosesc sita IMS Lelit pe un profitec go, majoritatea cafele prăjite mediu și ocazional dark dar foarte rar. Nu am simțit și nu simt nevoia să o schimb, cred că am in jur de un an de zile de când o folosesc, sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute, încap 13 grame în ea chiar dacă se specifică 10-12.
https://barshaker.ro/sita-ims-lelit-58mm-e61-10-12g?gad_source=1&gad_campaignid=22318889892&gbraid=0AAAAADrk4QJz8SFMEknTmprmzqyPmP4V7&gclid=CjwKCAiAj8LLBhAkEiwAJjbY7_DqhqBAAgyKitfVZLZTObOae-Nll4Z0H02NEo0p4t28VuAnYF2bRRoCYvEQAvD_BwE
Espressoman infocat
Bucuresti
Ascaso competition pe 57mm, VST 20g pe 58mm. Desi e anuntata ca "high flow" si Ascaso, nu mi se pare ca permite un debit cu mult mai mare fata de o Lelit standard de exemplu. VST insa este "foarte high flow", iti trebuie rasnita pe masura si probabil nu e cea mai buna optiune pentru espresso traditional.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William
Espressoman infocat
Bucuresti
Ce parere aveti de acele BiT IMS Renato ? Par destul de interesante si am vazut feedback destul de bun legat de ele. Foloseste cineva ?
Espressoman infocat
Brasov
(22-01-2026, 10:06)RaduD Wrote: Ce parere aveti de acele BiT IMS Renato ? Par destul de interesante si am vazut feedback destul de bun legat de ele. Foloseste cineva ?
Am cumparat eu una, dar doar ieri mi-a venit nu iti pot da inca un feedback despre ea.
ACS Minima/Mazzer Philos
Espressoman infocat
Cluj
22-01-2026, 23:41
(Edited 22-01-2026, 23:42 by odor4fun.)
Sunt interesante, am luat una cu ceva timp in urma pentru o cafea scurta (14 grame). Nu o mai folosesc.
Prefer sita de 14-16 grame usor conica (am doua astfel de site, de fapt chiar trei). A postat Darsidius undeva un link de unde poti comanda astfel de site, parca de Gaggia Clasic dar un model anume, eventual intreaba.
Nu pot sa-ti spun unde le gasesti. Sau IMS de 18 grame.
Espressoman infocat
Suceava
Salutare,
Detin un aparat Gaggia e24 si voiam sa va intreb ce site de 18g imi puteti recomanda si de ce?
Multumesc
Gaggia Classic E24 Yellow
Eureka Mignon Manuale
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu folosesc VST-ul in mod curent pentru mai multa claritate, dar in functie de cafea schimb cu IMS Competition.
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Espressoman infocat
Iasi
Eu folosesc un all in one de la IMS.
https://edream.ro/produs/sita-58-mm-ims-...-18-23-gr/
Ar ajuta un sfat. Sita de mai sus mergea bine pe Profitec Go (pompa cu vibratii) insa de cand am trecut pe Drive (E61, pompa rotativa) simt ca imi trebuie alta care sa se impace bine cu un flow mai ridicat. Momentan ridic doza ca sa fac fata, insa sunt interesat de o sita care sa imi ofere mai mult control.
Profitec Drive, Eureka Mignon Zero
Espressoman infocat
Suceava
Multumesc pentru raspunsuri, eu am cumparat de curand IMS Competition B70 2T H24,5 si puck diffuser tot de la ims : E&B d 58.5 - 150 , are cineva astea?
Eureka Mignon Manuale
Espressoman de modă veche
București
29-01-2026, 12:06
(Edited 29-01-2026, 12:07 by Cip.)
Eu sunt pe VST 9, 14 si 18. Am si 20 dar nu o mai folosesc asa de des. Pentru dark o folosesc pe cea de 14 iar ptr omni sau medium pe cea de 18. Cu cea de 9 merg si pe dark si pe omni sau medium dar adaptez gramajul: 7 ptr dark si 9 ptr omni. Mai am si altele dar cred ca m-am obisnuit cu VST.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Suceava
Multumesc pentru raspuns, am fost intr-un mare dubiu legat de achizitionarea sitei si puck-ului, folosesc cafea de la Guido insa pana acum am incercat toate sortimentele din gama CORE si nu m-am stabilizat pe una :).
Astept sa primesc produsele si ulterior sa ma apuc de treaba :)
Eureka Mignon Manuale
Espressoman infocat
Bucuresti
(22-01-2026, 23:41)odor4fun Wrote: Sunt interesante, am luat una cu ceva timp in urma pentru o cafea scurta (14 grame). Nu o mai folosesc.
Prefer sita de 14-16 grame usor conica (am doua astfel de site, de fapt chiar trei). A postat Darsidius undeva un link de unde poti comanda astfel de site, parca de Gaggia Clasic dar un model anume, eventual intreaba.
Nu pot sa-ti spun unde le gasesti. Sau IMS de 18 grame.
La recomandarea respectiva a lui Darsidius, am luat "Filtru nepresurizat 2 cafele Gaggia Classic, IMS GA2T183/LF, ext. ø 68 mm, montare ø 60 mm, H 24,5 mm - NF08/005" cu care am obtinut rezultate mai bune decat cu sita low flow standard de la Flair. Am mai folosit VST 20g - pe Flair nu a fost un maching foarte reusit, in schimb pe grup E61 a fost ok. Recomand IMS competition, ceea ce folosesc si pe aparatul actual, dar si pe cel IMS Gaggia Classic de mai sus, chiar daca la prima vedere, nu pare asa calitativ.
Pietro, Kinu Simplicity, DeLonghi, V60, Aeropress
Espressoman infocat
Zimnicea
(22-01-2026, 10:06)RaduD Wrote: Ce parere aveti de acele BiT IMS Renato ? Par destul de interesante si am vazut feedback destul de bun legat de ele. Foloseste cineva ?
Salut...
Eu folosesc de cateva luni bune o sita Renato90+, intra in ea cam 12.5....13 grame de cafea.
Am un gaggia classic pro si o rasnita eureka dolce vita...dintre toate sitele mi se pare cea mai ok...
Mai am sita de 10 = 12 grame de la ims lelit, 12 = 18 grame de la lelit, ims nanotech de 14...16 grame, barista pro de 18..20 grame, avx de 15 grame si un ims de 7...9 grame in care pun 10.5 grame
Dupa renato 90+ ar fi ims de 12...18 grame, de obicei duc bine pana in 14 grame de cafea si in zona aceasta ma invart.
Espressoman infocat
Bucuresti
Concluzia trasa de mine pana acum este ca IMS Competition cred ca este cam cel mai bun all-arounder, pe baza reply urilor si mesajelor primite. IMS Lelit cred ca e echivalentul IMS Competition pe 58, nu ?
Pare foarte interesanta si BiT Renato, asta parca ma tenteaza cel mai tare s o incerc.
Am remarcat ca pe forumurile din afara, Pesado HE este cea mai laudata pentru light roast.
Espressoman infocat
Bucuresti
IMS Competition de prin 2012 încoace.
Restul pentru mine au fost doar zgomot de fond.
Poate sunt altele cu mult mai bune, apărute între timp, însă eu n-am simțit nevoia niciodată de a schimba profilul sitei, chiar dacă am tot schimbat dimensiunile de-a lungul anilor, funcție de espressorul folosit.
Inteleg ca VST sunt reginele aici, dar pt mine nu a funcționat.
Pavoni & Kinu Classic
Espressoman infocat
Piatra Neamt
30-01-2026, 09:06
(Edited 30-01-2026, 09:06 by AndreiC.)
Pullman 876 nu a incercat-o nimeni?
Espressoman infocat
Bucuresti
Am si Pullman 876 dar am bagat-o la sertar, ma inteleg mai bine cu VST-ul.
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Espressoman fresh
CARANSEBES
31-01-2026, 12:59
(Edited 31-01-2026, 13:03 by forko.)
Eu am modelul gaggia clasic E 24( modelul nou ) am avut si modelul vechi cu boiler de aluminiu
si de vre-o 10 ani am folosit IMS competizione si nimic altceva , am mai facut cateva extractii si cu VST dar nu mia placut , poate si din cauza espressorului , desi am toate modificarile facute ..... 9 bar ,sita dus IMS , etc. de vre-o trei luni de zile am cumparat o sita IMS BIG BANG si nu mai pot sa ma despart de ea , este incredibila : cafele curate in gust si nu am mai avut niciodata canalizare de cand o folosesc . anul asta am sa trec la un mare upgrade in privinta espresorului (am sa imi cumpar un ECM sincronika 2 )si ma gandesc ca la acest espressor am sa pot diversifica sitele de extractie . Ca o concluzie dupa parerea mea IMS -urile sunt mai versatile , cel putin BIG BANG-ul este foarte multumitor .
Espressoman infocat
Bucuresti
Detine cineva IMS Competition Ridgeless 58 mm 18-22g ( IMS B70 2TC H28.5 E Competition ) si imi poate spune daca este utilizabila cu dozaj de 18-19g ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Recitii primul post cu care ai inceput topicul, si poate ca era cazul sa te intreb de atunci ...
Utilizabila cu ce si pentru ce ?
Faptul ca sunt atat de multe site nu suna clopotzelul ca fiecare extrage optim ceva anume, din anumite cafele, pentru anumite gusturi ?
Espressoman infocat
Bucuresti
31-01-2026, 19:45
(Edited 31-01-2026, 19:56 by GeorgianM.)
(31-01-2026, 17:58)RaduD Wrote: Detine cineva IMS Competition Ridgeless 58 mm 18-22g ( IMS B70 2TC H28.5 E Competition ) si imi poate spune daca este utilizabila cu dozaj de 18-19g ?
Am avut eu una și mai jos de 19g nu coboram cu ea.De regulă foloseam 19,5 sau 20. Si întotdeauna puck screen de tip mesh.
Dar oamenii astia explica destul de ok cum au gandit problema :
https://imsfiltri.com/filters-guide/
Pavoni & Kinu Classic
Espressoman infocat
Constanta
02-02-2026, 12:21
(Edited 02-02-2026, 12:23 by Mariano.)
Tocmai ce am primit MHV-3Bomber BEP 2.0 15G unde trebuie rasnit f fin, culmea cu 15g iese bitter mult, cu 17g iese mai dulce, dar nu am nici rasnita prea buna, deocamdata. Oricum imi place mai mult fata de Strada 14g sau IMS competition 14g, dar o sa am o parere finala cand o sa vina J64V, adica peste doua saptamani.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
Espressoman infocat
Bucov
04-02-2026, 12:36
(Edited 04-02-2026, 12:39 by bx3m.)
(31-01-2026, 17:58)RaduD Wrote: Detine cineva IMS Competition Ridgeless 58 mm 18-22g ( IMS B70 2TC H28.5 E Competition ) si imi poate spune daca este utilizabila cu dozaj de 18-19g ?
Exact pe asta o am eu. Asta si Big Bang B702TFH25.5BB. Luate tocmai pentru ca imi place mai multa zeama, eu in amandoua mai putin de 22.5 nu am bagat niciodata, in ultima vreme am ajuns la 24 de grame, si asa mi se pare ca e putin cam subtire pucul pentru anumite boabe (de exemplu, acum storc Dulce de Pitalito si parca 24 de grame e cam la limita observata de mine ca si grosime, scot 1:2.5 in ~ 30 de secunde, dar am impresia ca imi scapa ceva...). Pentru alte boabe meargeam bine pe 22.5 grame, altele la 23, 23.5... Oricum, e de capacitate, nu mi-as lua marimea asta pentru 18-19-20 de grame.
Deci, depinde foarte mult nu doar de dozaj, cat de boabe si profilul cautat. Dulcele mi-a iesit acceptabil pe sita data de tine, dar parca iese mai bun pe Big Bang. Altele ies prea acre pe BB, cu un profil spre clasic pe Competizione.
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T
Espressoman infocat
D
Mai sunt pe aici posesori de BoB / Renato sau alte tipuri d'astea de site mai putin "ciuruite" ce pot sa ofere feedback legat de medium si dark roast ? Incep sa cred ca IMS / VST sunt pretabile predominant light roast si ca pentru medium / dark extrag mai mult decat e necesar ceea ce le face sa nu fie tocmai o experienta placuta pe prajirile respective.
Ma tenteaza achizitia unei site ce nu e High Extraction care cumva sa fie fix opusul IMS Competition insa nu ma pot decide ...
ageamiu in devenire
Pitesti
Am incercat eu un bob16 si e cu dus si-ntors.Este low flow cum se zice,are gauri mai putine si te ajuta sa obtii presiune din cafea mai veche sau prajire light
Pe cafea proaspăta nu prea aduce avantaje.Macini mai mare deoarece curge f greu si se pierd din arome si aciditate.
Depinde deci de cafea.Este buna una in dotare,dar nu cea principala.Pretul la noi este si cam maricel