Welcome Back Log In Create Account

Ce rasnita sa aleg, buget 4k lei

Salut, sunt nou pe aici si as avea nevoie de o recomandare, vreau sa imi achizitionez un lelit bianca v3, de espressor sunt convins insa as avea nevoie din partea voastra de o recomandare de rasnita, un best buy la un buget de 4000 lei. Ce imi recomandati? Sunt fan espresso si flat.

Reply
Ce fel de cafea bei? Light, medium, dark? Sud Americane sau africane?

Ce cauti in espresso? Profilul clasic italian sau cel modern in care cauti notele in ceasca de cafea?

Reply
Ce te convinge atat de mult in bianca V3?

Reply
Light si medium exlculs dark. In bianca v3 dual bolierul, consistenta fluxului si de ce nu designul

Reply
Ai mai multe variante
DF83v
Timemore 64s sau 78s
F74 Navigator (asta mai mult pt un espresso clasic, nu pentru curcubee fructate)
pentru o varianta mai ieftina ai j64v si pentru restul banilor ii pui ce cutite vrei daca iti place sa surubaresti

Reply
Light roast si lapte... Confused

Design-ul... back from the future... suntem in 2026, nu in 1961.

Reply
Nici eu nu as fi mers pe un espressor cu grup E61 dar fiecare isi alege ce ii place.
La flat white chiar nu cred ca mai conteaza ce fel de grad de prajire este, oricum nu mai simti aroma cafelei ci a laptelui…cafeaua ramane ceva pierdut acolo pe fundal.

Reply
Salut, ți-aș fi recomandat WPM ZP1 însă m-am uitat acum pe site doar să constat cu stupoare ca e scumpit la 6381 lei.Si Konos 10.000! Absurd total ! Mai lăudați mult la ei ca o sa le facă la preț de Monolith in curând.  Păcat ….

Poti lua in considerare și Varia VS6 deoarece acoperă multe plaje de râșnire atât pe conic cat și pe plat.Sau îți iei un Lagom Casa cum au mulți colegi de forum și sunt foarte mulțumiți de ea.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Atunci ce ati recomanda in range ul 10-11 k pentru un espressor?

Reply
Eu daca as cauta la 11000 m-as uita cu atentie la Arkel Coast V2

Sau as mai pune ceva bani pt un espresor mai sus asa ca sa nu te apuce upgradita peste vreun an

Reply
De ce sa fixezi o suma intr-o plaja asa stransa, care, coincidenta, elimina din lista masina momentului... oare din intamplare sau intentionat ?

De ce Arkel ? Ce aduce nou/deosebit/orice... ?
Eu n-as cumpara nici o masina caruia nu as putea sa ii evaluez personal circuitul termic. E pe undeva desfacut un Arkel?
Nu ma intereseaza review-uri "independente"

Reply
E și asta pe influencereala multa
Mă mir cum de "tatăl lor" l-a băgat în tier C. Cred că nu a primit sponsorizarea cât trebuia.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
L-a bagat in C pentru ca chipurile are boilerele prea mari :)))) deci pe acelasi rationament in opinia lui si Bianca ar fi tot o mizerie ca are boilerele si mai mari
Asa e cu influencereala….nu iti umple buzunarele…gata mizerie :))

Asta e practica peste tot in lume inclusiv pe forumul nostru
Sunt laudate si acoase in fata echipamentele si furnizorii care cotizeaza ceva

Reply
Eu zic sa mergi pe WPM PRIMUS 
https://www.tastecrafters.ro/manuale-hom...rimus.html
Daca vrei și espresso, nu numai cu lapte. 
Dar tu știi dacă îți place designul, etc. 
Mie îmi place de când am trecut de la E61 la WPM PRIMUS că atunci când îl curăț nu mai am atâtea îndoituri și suprafețe ciudate și aiurea, ca sa stau sa bilesc la el. Cu o cârpă umedă pe suprafața dreapta ai rezolvat într-un minut.

Bine nu mai zic de restul (gustul in ceașcă și multitudinea de modalități de preparare).

Reply
Doar ca o parere personala si fara sa pun degetul pe vreun model anume, eu ti-as recomanda sa investesti intr-o rasnita ce poate arata adevarata fata a cafelelor prajite light (aici ma refer la espresso, cum au zis si colegii pentru cafele cu lapte nu iti trebuie cine stie ce).

Mai departe tine de tine sa alegi ce te satisface cel mai tare (single dose/hopper/grind by weight/design/cutite SSP). Nu exista o rasnita universala intr-un buget dat, altfel am cumpara-o toti.

Cat despre espressor , o intrebare buna ar fi daca ai mai avut altul inainte, si daca da, ce functii simteai ca iti lipsesc de la el si ai vrea sa aiba urmatorul. Altfel Bianca este un espressor care pana acum ceva ani era "endgame" pentru multi. Acum pe piata gasesti diferite variante in gama asta de pret cu mai multa sau mai putina electronica la bord.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Sau se întâlnește cu @renatoa (văd că și @Calinee e tot din Craiova), și îi face un instructaj de convertire pe levere Biggrin

Reply
(25-06-2026, 16:44)renatoa Wrote: De ce sa fixezi o suma intr-o plaja asa stransa, care, coincidenta, elimina din lista masina momentului... oare din intamplare sau intentionat ?

De ce Arkel ? Ce aduce nou/deosebit/orice... ?
Eu n-as cumpara nici o masina caruia nu as putea sa ii evaluez personal circuitul termic. E pe undeva desfacut un Arkel?
Nu ma intereseaza review-uri "independente"

Mi se pare interesant pentru ca are pressure profile din manetuta. Posibil si preinfuzie nu stiu
Este destul de bine construit prin portugalia parca
Si pentru ca are grup saturat la banii astia

Reply
(25-06-2026, 16:58)distrugatorul Wrote: L-a bagat in C pentru ca chipurile are boilerele prea mari :)))) ...

Nu stiu de ce "tatic" vorbiti, dar la Arkel este intr-adevar o problema cu boileru de brew prea mare...
Si de fapt nu doar de boiler, ci de design general... pentru ca boileru de brew nu e doar boiler, ci e GS-ul de extractie... motiv pentru care e musai sa stea cat mai in fata... lucru mai dificil la 700ml decat la GS-uri "adevarate", de 100-200ml, care eventual sunt scoase si in afara, ca nasu la E61, pe cand la Arkel au preferat platitudiea aia de panou, numai bun de pus pe el magneti Tongue
Ceeace a dus la o situatie unica de pozitionare a PF-ului, cea mai in adancime de la toate masinile cunoscute, facand nimerirea grupului cu PF-ul o adevarata bajbaiala, pana cand nu dezvolti memorie musculara.

Reply
Cel putin fata de Bianca are grup saturat.  Bianca are boiler de brew si mai mare de 0,8 si nici saturat nu este. De la 1900 toamna
Daca alegi intre ele mie imi place mai mult arkel

Reply
Dar profitec pro 700 v3 drive?

Reply
Pai cu pro 700 e tot grupul ala e61 ca si la Bianca si nu ai facut niciun progres :))

Nici nu ai spus daca vrei sa te joci cu profilari ca ai putea incerca un Primus de e tot ridicat in slavi pe aici.

Reply
(25-06-2026, 17:16)renatoa Wrote: Nu stiu de ce "tatic" vorbiti,

Lace Hândric Biggrin

Reply
Duda de design numaru 2 la arkel... prea mare sa o ignor... tava de colectare, nici o posibilitate de golire prin varii metode, decat scoasa de acolo si golita ... "la chiuveta"... si nu are decat 2.5 litri ! Si e asa patratzoasa si coltzuroasa...
Ma stiu pe mine cum sunt... daca o uit pana se umple, jumate din ea ajunge pe jos in bucatarie pana la chiuveta...

Reply
Asta se numeste la englezi nitpicking renato :)))
e atunci cand nu ai gasit defecte majore si trebuie sa gasesti ceva. :)) ca ala cu boilerele prea mari

Reply
(25-06-2026, 16:08)Calinee Wrote: Atunci ce ati recomanda in range ul 10-11 k pentru un espressor?

Eu zic sa nu aștepți validare aici pe forum și sa îți iei ce îți place; crezi ca vei primi sfaturi de aur ? Oferi prea mult credit unor necunoscuți in raport cu banii tăi.Fiecare îți va recomanda ce le place, ce folosesc sau ce și-ar dori sa folosească. Bianca e un espressor super și îți va face cafea bună.Asta dacă îți dorești să dai 2000€ pe el; alminteri poți lua și ceva mai mic single boiler dacă bei 1-2 cafele pe zi.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Hmmm da corect e ca la casatorie
tu o sa traiesti cu ea :))) nu noi astialalti care exprimam opinii

Reply
si eu sunt de aceeasi parere cu colegul georgianm. bianca este un espressor super si daca iti place cum arata sigur o sa iti aduca multa placere atunci cand o sa-l folosesti. referitor la rasnita si eu as alege una dintre cele din postul #5 . df 83 sau timemore 078s
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Pai va dați seama că la final o să aleagă ce va dori el, noi nu putem decât să-i recomandam ba una ba alta. El va trebui să analizeze și să se gândească bine ce vrea înainte să facă achiziția.

Reply
(25-06-2026, 13:39)renatoa Wrote: Light roast si lapte... Confused

Design-ul... back from the future... suntem in 2026, nu in 1961.

Vreo nota de ironie nefondata pentru oamenii care beau light roast cu lapte?
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Nu nu nici vorba
omul a vrut sa spuna cu laptele nu merge cu acru :))

Dar dupa cum spuneam daca folosesti cantitati mari de lapte gen flat white nici nu mai conteaza
importanta e calitatea laptelui :))

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)