(23-11-2023, 12:00)Ernest Valentin Wrote:Quote:Prajitorul nu poate aburi pe nimeni ca trebuie sa placa cafeaua dupa ''550 de zile'' , ce iti place tie...platitorule...aia e ! Cum ramane cu una din ideile de BAZA ale forumului cu cafeaua PROASPAT PRAJITA ?
Dar oare prajitorul nu o fi facut si el teste pe acea cafea? De ce el nu are voie sa spuna ca dupa 11 zile i sa parut ca se extrage cel mai bine dar ORICINE altcineva poate sa afirme altceva?
Quote:Cand mi-am luat prajitorul , am prajit de placere cafea...de diferite tipuri cam pentru 1 an de consumE suficient sa comunici cu o prajitorie ca tu vrei 10 pungi de cafea din uramatoarea sarja din acelasi lot. Si apoi, dupa 1 zi de transport (sau ridicare personala daca esti in acelasi oras) sa incepi testele.si am facut 1 milion de teste , am facut cadou prietenilor o gramada de cafea !
Tu ai facut-o ca sa dai un sens achizitiei prajitorului. Altfel, marea majoritate a clientilor cumpara online sau fizic, din stocurile curente.
Quote:La maxim 10 zile de la deschiderea unui borcan ermetic sau punga de la prajitor , cafeaua incepe sa piarda din arome...PUNCT !Asta cu punctul e discutabila. Dar practic ai spus acelasi lucru cu Liviu (pe care il 'certi'). Evident ca daca ai cumparat 2 kg e cam greu sa faci lucrul asta si ca in functie de consum, poate abordarea mai corecta ar fi achizitia de pungi de 250gr (sau impartirea unui kg in recipiente mai mici)
Prajitorul are gusturile lui , eu pe ale mele ! In plus el are interese comerciale , eu NU !
Citatul 2 ! Ar fi suficient daca as avea incredere totala in prajitori si NU AM ! Mai ales in unii...deloc
!Scula de prajit nu am luat-o neaparat ''sa-i dau sens'' ! Nu am o mare placere sa car ''butoiul'' + laptop + altele sa prajesc afara pe...cald...frig...vant...ploaie...ninsoare...sa se uite toti vecinii ce fac...si sa imi umplu curtea de pleava ! Si sa stau sa fac cursuri de ''prajit cafea'' , aveam chestii mult mai importante de facut , la fel si investitii...ca nu ma dau banii afara din casa
!Dar cand afli pe surse ca prajitorii fac concesii la calitate , pentru pret...sau pentru profit(depinde cum dorim sa spunem) , cumparand si cafea verde de 2-3-4 ani si sa stai la maciuca lor , plus sa bagi bani grei pe livratori saptamanal , nu mai bine iti cumperi tu cafea verde de maxim un an si o prajesti singur...mult mai ieftin...fara TVA...exceptand investitia initiala ??? Si stii si clar data prajirii...nu mai mergi si pe INCREDERE...care in ziua de azi nu mai valoreaza 2 bani !!! Cand dai aprox. 52 lei pe kil verde vs...prajita de minim 200 lei , cum e ?
Pe Liviu eu nu am cum sa il CERT ! Eu sunt un simplu membru...el e ADMINISTRATOR de forum ! Doar apelez la mai mult echilibru , e evident ca tine partea furnizorilor in dauna membrilor forumului ! La fel de evident e faptul ca membrii fara furnizori nu functioneaza decat cu taxe mai mari de livrare de afara , dar si furnizorii romani fara membri , nu prea ar avea cui sa vanda !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim ; #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele
#Brewtus IV , #Honne Slim ; #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

, nu mai conteaza ! La 5 kg PE LUNA minim consumata , am 250 de lei vs. 1500 :idea: ! Pe an 3000 in loc de 18.000 ! WOW
! Un Bullet e
Nu prea imi vine sa cred, dar cumpar totusi punga (o varietate mai ciudata, jaadi procesata anaerobic natural). Nu a fost rea deloc, problema fiind ca a devenit mai buna cand punga de cafea era pe terminate.