Hello There, Guest! Login Register


Catler

#1
Zilele trecute m-am impiedicat in retailul romanesc (Carrefour, Kitchen Shop intr-o singura zi - probabil daca intru in Media Galaxy vad si acolo) de o rasnita care mi s-a parut interesanta: Catler CG 8010. La Carrefour am vazut-o cu 599(!) lei, iar la Kitchen Shop cu vreo 850 lei, parca. Prin alte tari i se mai spune Breville Smart Grinder.
A vazut-o cineva la lucru?
Lelit PL41TEM, tamper Lelit, Mahlkonig Vario, Hario Skerton.
 
Reply
#2
Daca era un produs bun, apreciat ramanea Breville, sau Gastroback. Pare ca acum este Catler sa mai pacaleasca 2,3 cu ce estea ea numai pe hartie. Eu am vazut espressor-ul si nu m-a incantat de loc, desi acum cativa ani visam la el. Parerea mea.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Am sa incep prin a spune ca nu stiu nimic specific despre rasnita respectiva. In schimb primul meu espressor a fost marca Breville, un espressor cu rasnita incorporata, cu design frumos, etc.
A tinut exact 3 zile, pana s-a dus pompa de apa. Am returnat espressorul, am cerut banii inapoi si nu m-am mai atins de produse Breville de-atunci :).
 
Reply
#4
Arata frumos nimic de zis. Jucaria are garantie (vad ca cea europeana-i de 3 ani) asa ca daca i se duce pompa de apa poti sa o trimiti la reparat. :D
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Si eu am vrut sa imi iau aceeasi rasnita... La momentul respectiv am primit urmatoarea parere care s-a dovedit foarte pertinenta: "prea tehnologizata pentru o rasnita iar sansele sa cedeze sunt foarte mari". Daca te uti pe ebay o sa vezi ca e plin de astfel de rasnite ( Breville/ Gastroback) care nu au mai mult de 2 ani de zile.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
 
 
Reply
#6
Mdea... Pana de curand ma gandeam ca mare lucru nu are ce sa se intample cu o rasnita: apesi butonu', rasneste, faci cafeaua si gata! Sigur, pana la a apasa butonu' tre' sa tii cont de toti factorii care concura la obtinerea unei macinaturi uniforme. Toate astea au fost dezbatute in detaliu pe acest forum, deci nu le amintesc acum. Tinand-o in mana am remarcat caroseria de buna calitate, cutitele conice si design-ul reusit. Mai mult, am vazut-o prezentata si pe Seattle Coffee Gear, unde a fost categorisita ca fiind OK.
Mai astept...
Lelit PL41TEM, tamper Lelit, Mahlkonig Vario, Hario Skerton.
 
Reply
#7
cutite conice are si rasnita Krups GVX2, de 200 lei, pe care o foloseam cu ani in urma la frenchpress;
n-am vazut la aceasta Catler ce diam au cutitele (?), dar banui ca nu e o deosebire esentiala fata de Krups; doar confortul pe care ti-l asigura realitatea virtuala a unui LCD :)
nu cred ca fiabilitatea e prima problema ce ar trebui sa intereseze, ci calitatea macinaturii!
sigur, e mai ieftin de investit in site VST, sau tampere dinamometrice, dar impactul lor e infim fata de cel al unei rasnite bune!
e ok, daca 'macinatura uniforma' inseamna uniformitate in distributia statistica a particulelor de fiecare data; acea 'consistency', problema esentiala in prepararea espresso;
dar daca uniform inseamna particule de aceeasi dimensiune, atunci avem o distributie unimodala, ceea ce e cel putin discutabil pentru un espresso normal (nu experimente gen Matt Perger)!

cutite mari, incepand de la 50mm+ (Vario), mai bine 63-64, spre 68mm sau mai sus!
si, mai ales, montura robusta si de mare precizie, care sa asigure distanta constanta intre cutite!

incepem de undeva, sigur, dar la rasnita trebuie sa facem compromisurile cele mai mici posibile; IMO;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#8
(13-11-2014, 17:29)radudani Wrote: cutite mari, incepand de la 50mm+ (Vario), mai bine 63-64, spre 68mm sau mai sus!
si, mai ales, montura robusta si de mare precizie, care sa asigure distanta constanta intre cutite!

am inteles asta acum 2 saptamani. Am desfacut la o rasnita San Marco MK.
Vario a ingenunchiat...
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#9
A pus punctul pe "I".
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#10
(09-11-2014, 14:16)Boris Wrote: Zilele trecute m-am impiedicat in retailul romanesc (Carrefour, Kitchen Shop intr-o singura zi - probabil daca intru in Media Galaxy vad si acolo) de o rasnita care mi s-a parut interesanta: Catler CG 8010. La Carrefour am vazut-o cu 599(!) lei, iar la Kitchen Shop cu vreo 850 lei, parca. Prin alte tari i se mai spune Breville Smart Grinder.
A vazut-o cineva la lucru?

Poti sa imi spui unde ai gasit exact modelul asta de rasnita (Breville Smart Grinder) la 599 RON? in ce Carrefour?


Mersi,
Radu
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#11
(22-01-2015, 17:08)shmekeros Wrote:
(09-11-2014, 14:16)Boris Wrote: Zilele trecute m-am impiedicat in retailul romanesc (Carrefour, Kitchen Shop intr-o singura zi - probabil daca intru in Media Galaxy vad si acolo) de o rasnita care mi s-a parut interesanta: Catler CG 8010. La Carrefour am vazut-o cu 599(!) lei, iar la Kitchen Shop cu vreo 850 lei, parca. Prin alte tari i se mai spune Breville Smart Grinder.
A vazut-o cineva la lucru?

Poti sa imi spui unde ai gasit exact modelul asta de rasnita (Breville Smart Grinder) la 599 RON? in ce Carrefour?


Mersi,
Radu

La Carrefour Fraieria, in Baneasa. In ultimul timp nu am mai vizitat raionul respectiv, deci nu stiu care este evolutia pretului. Intre timp cei de la Kitchen Shop (intru des in acest magazin) au marit pretul. Acum e peste 900 lei. 
Lelit PL41TEM, tamper Lelit, Mahlkonig Vario, Hario Skerton.
 
Reply
#12
S-a mai discutat si aici, am gasit intamplator. Se pare ca ar fi made in China. 
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
Iar acum momentul (trist al) adevarului.
Intre timp mi-a sosit si expresorul LELIT PL81T ca inlocuitor pentru veteranul Electrolux cu site presurizate, functional si el dupa aprox 8 ani in care a inghitit doar Bucovina si n-a fost decalcifiat niciodata dar nici n-a sughitat vreodata.
Desi am inceput discutia [aici] am revenit pe topicul dedicat rasnitei deoarece ceea ce urmeaza este legat mai mult de rasnita decat de expresor.

In primul rand portafiltrul de 57mm nu se potriveste in dispozitivul de prindere al rasnitei care este dedicat dimensiunii de 58mm si nici in cel mic de 50-54mm. In consecinta trebuie sa-l cam tii in mana. Te ajuta putin (si nu prea) butonul din spate de on/off care poate fi apasat direct cu portafiltrul in pozitia de rasnire. Portafiltrul de la Electrolux se potrivea perfect in suportul mic.

Necazul abia acum urmeaza si inca nu m-am prins cui exact se datoreaza. Cel mai probabil rasnitei, dar n-as baga mana in foc nici pentru celelalte doua parti implicate, anume cafeaua si expresorul LELIT.
Am ales gradul cel mai fin de macinare, cu toate astea extractia se face cam prea repede. Am facut 3 teste iar la al treilea am tampat pana a inceput sa trosneasca mobila de bucatarie, si abia am reusit sa scot cu indulgenta 22 secunde pentru 17g cafea si 60ml extrasi (cu un pahar gradat). In plus culoarea este destul de inchisa si aroma intensa (adica amaraciunea), doar viteza schiopateaza.
La vechiul expresor daca tampam putin mai puternic cu plasticosul ala din dotare se simtea imediat la debitul foarte redus de iesire. E drept ca babacul se chinuia cu o singura gaurica in timp ce juniorul are la dispozitie un intreg harem. Temperatura de pornire la ultima extractie a fost de 93 grade (la prima 95 la a doua 92), din nefericire am omis sa verific presiunea la extractie. Ce mi s-a parut dubios este ca lichidul din ceasca era la o temperatura direct baubila, nici vorba de cele 80grade mentionate in manual. La vechiul expresor temperatura din ceasca era mai mare, nu puteam sa-l beau direct ci trebuia sa astept cam 5-10 min, sau sa completez cu putin lapte rece. Iar expresorul a fost lasat cel putin 15 minute inainte de inceperea celor 3 teste de expresso.
Cafeaua este Lavazza Super Gusto, cu 50% robusta. Stiu, nu e proaspat prajita dar nici n-am inca pretentii de explozii de arome. Incerc doar sa obtin o crema corecta, iar procentul ridicat de robusta ma gandesc ca ar trebui sa usureze aceasta sarcina. Sa fie de la faptul ca pare prajita cam puternic? Cu cat e mai puternic prajita cu atat mai fin ar trebui rasnita pentru a te incadra in cele 25 secunde?

Imi amintesc, si sper sa nu ma insel sau sa confund modelul 8010 (cel de baza - cu 25 trepte de rasnire) cu 8030 (cel pro - cu 60 trepte), ca rasnita se mai poate regla suplimentar si la nivel de cutite. Am vazut candva un clip pe youtube dar n-am mai avut timp (si nici chef) sa mai incerc aseara. Voi incerca si asta si revin.
LELIT PL81T & Kinu M47.
 
Reply
#14
(02-11-2016, 11:55)krokodilu Wrote: ......
Necazul abia acum urmeaza si inca nu m-am prins cui exact se datoreaza. Cel mai probabil rasnitei, dar n-as baga mana in foc nici pentru celelalte doua parti implicate, anume cafeaua ....
.....
Cafeaua este Lavazza Super Gusto, cu 50% robusta. Stiu, nu e proaspat prajita .......
.....

Ba te-ai prins! :D
Înainte de a da vina pe râșnița deși, cu siguranța, are si aceasta partea ei de vina, este obligatoriu sa schimbi abordarea si sa folosești cafea proaspăt prăjită.
Pentru experimentarile legate de aspectul extractiei, poate fi una prăjită cat mai recent, una doua zile .
După ce rezolvi curgerea, pentru gust, încearcă boabele după 3-4-5 zile de la prajire.

Pentru liniștea ta, expresorul nu are nicio vina! :)
Incalzeste aparatul 20 de minute, mergi pe 94 de grade la PID si se rezolva cu temperatura.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#15
Deci n-am sanse la o longevitate de 25 secunde cu cafea "de firma" indiferent de ceilalti parametri (grad de rasnire, tampare, presiune si temperatura de extractie)? Pentru inceput aveam acest singur obiectiv, 25 secunde pentru o crema corespunzatoare, fie ea si fara arome.
As fi vrut, de exemplu, sa vad ca pot obtine extractii de sub 20 secunde dar si peste 30 secunde in functie de gradul de rasnire. Chiar totul tine doar de prospetimea cafelei?  [Image: huh.gif]
LELIT PL81T & Kinu M47.
 
Reply
#16
(02-11-2016, 12:46)krokodilu Wrote: ........Chiar totul tine doar de prospetimea cafelei? ....

Nu chiar totul dar, foarte multe !

De ce devine o cafea veche?
Boabele de cafea, ca si multe alte semințe sunt comestibile, sunt un aliment.
Pentru a le putea consuma acestea se gătesc prin prajire.
După acest moment, cel al prajirii, boabele încep sa se altereze, asemenea oricărui aliment preparat si neconservat.
Substanțele uleioase, aromate, care conferă acestui aliment savoare, arome, gustul specific fiecărui soi de cafea in parte, incep sa se evapore.

Toate aceste uleiuri si substanțe volatile din boabele prăjite, după macinare si după o pregătire corecta a macinaturii in sita, ii conferă pucului o rezistența corespunzătoare in fata presiunii de 9 bar, generată de pompa expresorului, astfel încât debitul lichidului extras sa se încadreze in regulile unui shot reușit, adică, din 7-14 g de macinatura presata cu 14 kgf, la o presiune de 9 bar, sa curgă pana la 30-60 de ml de lichid in 25-30 de sec.

Lipsa uleiurilor, a liantului, transforma pucul intr-o aglomerare de particule dure din lemn uscat, copt, ars. Chiar si prin presare/tampare, cu peste 14 kgf, vor rămâne spații libere printre particulele de diferite dimensiuni ale macinaturii, printre care apa, la 9bar, va trece cu ușurintă si va rezulta un debit mai mare decât cel dorit.
Rezultatul final, o cafea subextrasa, fără arome, cu gust amar, de cenușă si de lemn ars, cărbune, fără consistentă, apoasa si care va curge foarte neuniform si rapid in ceașca.
Nici combinațiile cu lapte nu vor fi prea reușite deși, acesta, va mai estompa din gustul neplăcut al shotului.

Deci da, foarte multe din reușită unei extracții depind de prospețimea boabelor de cafea. Huh
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#17
Pe langa toate cele scrise foarte rabdator de Radu, mie imi este clar ca in primul rand rasnita nu isi face treaba. Am mai facut de-a lungul timpului experimente sinucigase  (nu la mine acasa) cu diverse cafele comerciale si este imposibil sa nu poti obtine o curgere de 25s daca rasnita permite macinare suficient de fina. A, ca lichidul va fi cam palid iar in ceasca vei avea un gust nasol din cauza cafelei din comert, asta e altceva, dar curgere de 18g / 60ml / 25s nu ai cum sa nu obtii. 

Nu iti bate capul cu presiunea, e ultimul lucru la care trebuie sa fii atent in situatia actuala.

Deci pune-te pe cautat tutoriale de modificare a rasnitei, incercand sa apropii cutitele si mai mult. Altfel iti va fi imposibil, chiar si cu o cafea proaspat prajita, mai ales ca bobul proaspat prajit este mai dur si se sparge mai greu, fata de o lavazza ordinara si arsa, care se face scrum imediat, bobul fiind golit de continut.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#18
Lyvyoo:
....scrise răbdător.....
....mie imi este clar ca in primul rand rasnita nu isi face treaba....
_____________________________________________________________________________

Pana la întoarcerea acasă, forumul îmi face așteptarea mai ușoară. :)

Nu cunosc râșnița dar, mă gândeam la faptul ca si o Gagia MDF, pe care am avut-o destul de mult timp, este tot o râșnița stepped si care are posibilități de reglaj in pozitii în care curgerea este corecta.
Am plecat de la ideea ca râșnița din dotare, cu 25-60 de trepte ii permite un asemenea reglaj. Dacă nu, ai dreptate si aici este o bubă. :idea:
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#19
krokodilu  a precizat ca a dat rasnita in maxim de fin, cu rezultate dezamagitoare, de acolo siguranta mea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
Am inteles, multumesc pentru sfaturi.
Tocmai ce am comandat niste cafea proaspata (Columbia La Argelia si Ethiopia Yirgacheffe) ca sa inlatur orice dubiu asupra vinovatiei rasnitei.

Intre timp am gasit si un film cu ajustarile interne ale rasnitei, dar pe modelul Breville (tare mi-e teama ca sunt implementate doar pe versiunea pro, eu avand versiunea standard cu 25 trepte). In plus, ramane de vazut daca sunt valabile si la Catler.
https://www.youtube.com/watch?annotation..._690490941&feature=iv&src_vid=eHDys8uzzl4&v=WvDdj1BDqeU
https://www.youtube.com/watch?v=zoi-pJNG5RI
LELIT PL81T & Kinu M47.
 
Reply
#21
Un mic update.
S-ar parea ca rasnita nu este chiar inutilizabila, am avut si eu partea mea de vina. Ultima daca cand am desfacut-o (de vreo 1-2 luni) am uitat sa golesc cafeaua din container dupa care sa macin in gol pana se golesc cutitele. Astfel ca dupa desfacerea cutitului superior n-am putut sa-l mai pun bine la loc din cauza boabelor si a ramasitelor de cafea ramase pe acolo. L-am indesat cum am putut si gata, din moment ce functiona l-am lasat asa.

Acum am desfacut-o din nou, am curatat-o temeinic si pe gradul cel mai fin de macinare am obtinut 28 sec pentru aproape 60ml la 17g de cafea.
Apoi, rasnita e versiunea standard, nu se pot ajusta mecanic cutitele.

Am primit azi cafeaua si un portafiltru fara fund, urmeaza un weekend de teste.

Apropo, nici spuma de lapte nu a iesit, desi am incercat sa urmez strict manualul. Cred ca am dat presiunea prea mare la aburi ca laptele (vreo 150ml de 3.5% de la frigider) parca s-a incalzit prea repede.

Parca e un facut, cand esti la inceput nimic nu-ti iese, desi de multe ori nu exista un anume vinovat principal. Esecul este suma unor greseli mai mici si variate pe care, cu timpul si prin antrenament, inveti sa le corectezi.
LELIT PL81T & Kinu M47.
 
Reply
#22
Pentru CREMA de lapte vezi ca avem topic separat, unde vei gasi o multime de experiente si sfaturi.

Povestea cu asezarea cutitului pe resturi de cafea mi se pare fenomenala :)  Rasnita da de obicei foarte multe dezamagiri si probleme de extarctie, chiar daca ai avea un espressor profesional pe masa. Sper sa te poata ajuta, dar din cate povestesti este cam la limita reglajul, si o cafea mai oxidata sau prajita mai light s-ar putea sa te duca in afara plajei de finete dorite. 

Rabdare crocodilule! :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
Am revenit cu concluziile.
Intai se impune o mica rectificare, situatia nu e doar trista ci dea dreptul tragica. Desi termenul de "chinezarie" mi-a sunat initial cam aspru si nedrept, s-ar parea ca pana la urma descrie la modul foarte succint si relevant aceasta versiune standard (cu 25 de trepte) de rasnita Catler. Nu ma pot pronunta asupra versiunii pro ce are 60 de trepte, desi incep sa am mari dubii ca aspectele negative pe care le voi prezenta in continuare ar fi fost rezolvate.
Ar fi necesar sa mai mentionez ca aspectele negative de care vorbeam nu tin de utilizarea rasnitei, pe partea asta nu prea am ce sa-i reprosez, ci tocmai de implementarile tehnice.
Mai precis 2 sunt problemele, cutitele jucause si garsoniera de rasnire.

Cutitele sunt conice, de metal, unul inferior de tip "tata" care este fixat pe un ax ce vine direct de la motor, iar altul superior de tip "mama" ce se fixeaza pe un schelet al rasnitei din plastic dar suficient de rigid. Scheletul de fixare in sine, desi din plastic, nu are niciun joc palpabil. In schimb "camasa" in care este "ambalat" cutitul superior este tot din plastic iar intre cutit si camasa exista un joc in plan orizontal de aprox 0.5mm dar si unul in plan vertical de vreo 0.2mm.
Cutitul inferior are si el un joc atat orizontal aproape insesizabil cat mai ales vertical de vreo 0.5mm.
Per total ajungem la un joc in plan orizonal de 0.5mm iar in plan vertical de 0.7mm. Trebuie mentionat ca pentru a "beneficia" de jocul maxim trebuie sa actionezi cu o forta considerabila. Distanta intre cutite este reglata astfel incat cutitele nu se ating nici macar la rasnirea in gol (fara cafea) pe setarea de cel mai fin. In momentul cand mai bagi si cafea, din cauza duritatii cafelei (mult mai accentuat la cea proaspat prajita) cutitele se departeaza si este aproape imposibil sa scoti o macinatura de espresso. Cu cat cafeaua este mai naspa (adica mai spre Lavazza) cu atat mai fina poti scoate macinatura.
Bun, din moment ce cutitul inferior este fixat pe o baza de plastic, el se poate ridica usor prin asezarea unei alte suprafete intre cutit si baza de sustinere. Personal am incercat variante de 1mm, 0.5mm si m-am stabilizat la 0.3mm caz in care cutitele se ating foarte usor la rasnitul in gol cu 2 trepte inainte de cea mai fina.
Problema este ca din cauza jocului cutitelor n-am reusit sa scot macinaturi suficient de fine la cafea proaspat prajita, desi la Lavazza am reusit sa scot si prafuri care aproape sa infunde espressorul.

Desi dupa problema cutitelor care face rasnita inutilizabila restul nici n-ar mai conta, m-am gandit sa acord putina atentie si traseului de rasnire, deoarece poate sa ramana valabil pentru alte versiuni ale rasnitei (Catler, Breville, etc).
In jurul cutitului inferior cafeaua rasnita cade prin niste ochiuri de aprox 0.5-1.0cm patrati intr-un fel de camera cilindrica (de plastic - cu raza in plan orizontal) de aproximativ 10-12mm inaltime si 50-60mm diametru. Intr-unul din peretii laterali ai camerei exista un orificiu (aproximativ) patrat cu latura de maxim 1cm prin care cafeaua rasnita paraseste camera. N-am mai stat sa cercetez traseele dintre camera si fanta de evacuare in portafiltru, este posibil sa fie chiar cadere libera. Oricum nu mai conteaza din moment ce camera respectiva retine o gramada de cafea care va fi livrata abia la urmatoarea rasnire. Nu mi-am dat seama exact daca de la o rasnire la alta camera este golita de cafeaua anterioara si reumpluta cu cafeaua curent rasnita sau daca o parte din cafeaua din camera ramane permanent pe acolo. Tind sa cred ca exista o paleta care recircula mereu cafeaua din camera, dar nu pot garanta. Intre rasniri consecutive cu cafea diferita mi s-a parut ca toata cafeaua din camera si-a schimbat culoarea.
Pe langa alterarea prospetimii cafelei (probabil jumatate din cafeaua rasnita este de data trecuta) camera respectiva este si extrem de dificil de curatat si mai necesita si demontarea cutitului inferior (deloc simpla pentru atehnici). Practic curatarea rasnitei este la nivel de 20-30% daca este executata doar conform manualului, fara desfacerea cutitului inferior.

Personal am hotarat pensionarea anticipata a rasnitei Catler si am comandat un Kinu Model M47 cu care sa-mi fac mana si ceva espresso-uri evident. Sincer m-ar atrage noua rasnita Lelit PL72 dar momentan n-am nicio idee daca si cand se va comercializa.
LELIT PL81T & Kinu M47.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)