Am dat direct cu "gugăl transleit" la urmatorul articol:
"Există mai multă cafeină în espresso decât în cafea?
Răspunsul are legătură cu cât de mult bei.
De Catherine Roberts Ultima actualizare: 27 decembrie 2017
Într-o dimineața specială, încercați să vă înlocuiți cafeaua obișnuită cu unul sau două espresso. Băutura bogată, foarte concentrată are reputația de a fi un adevărat deschizător de ochi.
Dar există într-adevăr mai multă cafeină în espresso decât într-o ceașcă de java care se prepară în mod regulat?
In cifre, se pare că depinde de ceea ce numiți o ceașcă de cafea.
O uncie, 28,35 grame, - sau un shot - de cafea espresso are 63 mg de cofeină, potrivit informațiilor nutriționale de la Departamentul Agriculturii.
Prin comparație, cafeaua obișnuită contine 12 până la 16 mg de cafeină.
Deci, da, practic espresso are mai multă cafeină.
Dar nimeni nu bea doar o gram de cafea. Este posibil să aveți cel puțin 8 oz (1oz=28,57 ml), și de obicei este de 95 până la 128 mg de cofeină.
Cu toate acestea, Cantitatea de cafeina pentru espresso și cafea variază functie de mărci și depinde de tipul de cafea, grad de prajire, de cantitatea de cafea utilizată și de modul în care este preparată (preparate, presa franceză, mașina de espresso etc.).
De exemplu, la Starbucks, shot de cafea espresso are 75 mg de cafeină și o ceașcă de 8 uncii de cafea cu cafea medie Pike Place are 155 mg.
Deci, de ce unii oameni cred că espresso scutura mai tare decât o ceașcă de cafea obișnuită? Stephen Schulman, vicepreședinte senior și șef pentru cafea de specialitate de la Lacas / Dallis Bros Coffee, spune că acest lucru poate avea legatura cu cât de repede se consuma fiecare băutură. Cantitatea mică in care se serveste un espresso înseamnă că îl bei mai repede decât o ceașcă de cafea care, de obicei, se bea mai încet.
Espresso poate fi de fapt o opțiune bună dacă doriți să reduceți aportul de cafeină, atâta timp cât Mentineti consumul la un singur shot.
Puteți bea fie espresso ca atare fie, dacă sunteți în căutarea unei experiențe mai de durata, luati o băutură pe bază de espresso, cum ar fi un cappuccino sau latte."
ps.
Am facut mici completari (uncie/gram, oz/ml) si cateva corecturi si adaptari, pentru o lectura mai usoara.
Originalul cu comentarii il gasiti aici:
https://www.consumerreports.org/coffee/i...in-coffee/