Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Cate cesti (sau grame) consumati zilnic? (/Thread-Cate-cesti-sau-grame-consumati-zilnic)

Pages: 1 2

Cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - maki - 27-12-2017

azi a fost in vizita frate'meu si a ramas uimit la cata cafea consum zilnic.

in cazul meu ar fi: 3-4 duble, adica 3 sau 4*18 (54 sau 72g de cafea), asta daca nu intra in ecuatie si sotia cu o dubla sau doua.

voi cata cafea consumati?

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - flipu2k - 27-12-2017

Cam la fel si eu daca sunt acasa, la birou mai putin ca nu mai imi bat capul cu aeropress-ul. Nu am probleme nici cu somnul nici cu palpitatii :D

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - CatalinH - 27-12-2017

La mine se consuma in medie 100g/zi.Prietena mea consuma 36g. Asta se intampla in zilele lucratoare.
In week-end sau cand avem o cafea incantatoare nici nu mai numar...

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Aty - 27-12-2017

In cazul nostru cu sotia inpreuna 3-4 duble adica 4x18g=72g cafea dar asta depinde si de cafea [Image: tongue.gif]

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Costa79 - 27-12-2017

Acasa: 2 espresso ( shot dublu, 18 g per shot) si un cappuccino plus inca un cappuccino sotia ( extrag din 20g in 2 cesti).
La nava: 2-3 cesti (nu il pot numi espresso).

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Levo - 27-12-2017

... La mine , un latte dimineatza bine asezonat ... :D , iar la pranz doua duble ... impreuna cu sotia , cca. 65 gr in total / zi  , fara vizitatori ... cam putin ...

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - CatalinH - 27-12-2017

(27-12-2017, 17:30)Levo Wrote: cam putin

putin...dar bun Tongue

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Denis - 27-12-2017

Dimineata 2 duble cu cate 4 cuburi de zahar brun fiecare.

Ocazional mai beau dupamasa (17) dar rar. Folosesc doar duble 17-18 grame, mereu pf naked, espressorul meu nu cred ca a vazut pf normal, poate doar la backflush.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - mmariusc - 27-12-2017

In principiu 60 de grame/zi: 2 cappuccino (unul sotia, unul eu), urmate de 2 duble (eu).

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - albinaru - 27-12-2017

In principiu doua capucino cu sotia dimineata. Espresso singur mi se pare amar ca moartea.

Si apoi, la amiaz, doua cafele la ibric. Oricum, mie ibricul mi se pare suprem, acolo simti savoarea adevarata a cafelei.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - HoratiuC - 27-12-2017

In cursul săptămânii, 2*19 g acasă și 2*17 g la serviciu, iar în zilele libere 3*19 g cu unul dintre shot-uri înlocuit ocazional de câte un cappuccino.
Soția e mult mai consecventă: 3*19 g zilnic.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Damian The Man - 27-12-2017

4 sau 5 duble (in general 5  Angel ), 7 zile din 7, adica 80 grame de cafea zilnic. Undeva intre 25 si 30 de kg anual, daca mai pun la socoteala sarbatorile si zilele cand am musafiri si se fac cate 20 de duble pe zi.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - tecsi78 - 27-12-2017

Dimineata cu femeia cate o dubla de caciula, dupa aceea doar eu, la pranz o dubla iar seara inca una sau mai nou, o bunatate a la Levo. Toate a cate 18g de cafea.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - cradun - 27-12-2017

2 x 18 g dimineata si 2 x 18 spre seara. Plus la birou cam 10 g de cafea la filtru intr-un Severin Caprice (de obicei proaspat prajita).

In week-end sau cand testez cate o cafea sau cate o rasnita sau diverse temperaturi, s-a intamplat sa trec printr-o punga de 250 grame in 2 zile.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Neuromancer - 27-12-2017

(27-12-2017, 18:20)albinaru Wrote: . Espresso singur mi se pare amar ca moartea.

Sa nu fie de la tehnica sau cafea

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - CosminC - 27-12-2017

2 x 20g dimineata plus inca o dubla la pranz la birou.

cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Mihai.B - 28-12-2017

2x 19g
Dimineața un double, seara înainte de somn al doilea.

cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - schaizerful - 28-12-2017

Zilnic, 3 sau 4 * 16 gr pentru papila mea, iar ea de obicei cate 16 gr intr’un capuccino ... dar am trecut azi pe la Yume si’am luat si o Burtukaana iar asta cu siguranta imi va schimba ratia :)

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Cafeist - 29-12-2017

... cu voia dvs , cel mai modest de pe aicisa,  una bucata / zi de 20. 5 g ... Dodgy

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Costa79 - 29-12-2017

Citisem candva pe www.csid.ro  ca nu ar trebui depasite 3-4 cesti pe zi, dar e o exprimare vaga,
fiecare intelege ce vrea, 3-4 cesti la ibric nu sunt aceeasi treaba cu 3-4 shoturi de espresso dublu...
Asta tine si de organismul fiecaruia, probabil cei cu tensiune arteriala mai ridicata ar tb sa consume mai putin.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - maki - 29-12-2017

din cate stiu un adult cu corp ‘mediu’ poate consuma zilnic 400 maximum 600mg dr cofeina. 
un espresso parca ar avea 60mg, doar ca nu se specifica din cate boabe, sa nu fie cel clasic din 7g :)

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - pablito - 29-12-2017

Eu consum 2-3 x 18 g pe zi, una dimineata, una dupa-amiaza si una seara, inainte de culcare. :D

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - cradun - 29-12-2017

(29-12-2017, 09:14)maki Wrote: din cate stiu un adult cu corp ‘mediu’ poate consuma zilnic 400 maximum 600mg dr cofeina. 
un espresso parca ar avea 60mg, doar ca nu se specifica din cate boabe, sa nu fie cel clasic din 7g :)

Asa stiu si eu. Ce facem, trecem la sita single? :)

(29-12-2017, 09:40)cradun Wrote:
(29-12-2017, 09:14)maki Wrote: din cate stiu un adult cu corp ‘mediu’ poate consuma zilnic 400 maximum 600mg dr cofeina. 

Asa stiu si eu. Ce facem, trecem la sita single? :)

eu mai trag cate un single din cand in cand, doar ca din prajiri mai dark nitel.

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - CatalinH - 29-12-2017

(29-12-2017, 09:14)maki Wrote: din cate stiu un adult cu corp ‘mediu’ poate consuma zilnic 400 maximum 600mg dr cofeina

Cafeaua arabica are in medie 1% cofeina.
Din 20g poti extrage maxim 0.2g...dar ma indoiesc profund ca poti extrage toata cofeina...

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - cradun - 29-12-2017

(29-12-2017, 10:35)CatalinH Wrote:
(29-12-2017, 09:14)maki Wrote: din cate stiu un adult cu corp ‘mediu’ poate consuma zilnic 400 maximum 600mg dr cofeina

Cafeaua arabica are in medie 1% cofeina.
Din 20g poti extrage maxim 0.2g...dar ma indoiesc profund ca poti extrage toata cofeina...
Ok, deci 0.2 g inseamna 200 de miligrame. Deci media "safe" potrivit acestor recomandari ar fi de 40 g (corespunzator a 400 de miligrame de cofeina).

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - RaduCarutasu - 29-12-2017

Am dat direct cu "gugăl transleit" la urmatorul articol:

"Există mai multă cafeină în espresso decât în ​​cafea?

Răspunsul are legătură cu cât de mult bei.
De Catherine Roberts Ultima actualizare: 27 decembrie 2017     

Într-o dimineața specială, încercați să vă înlocuiți cafeaua obișnuită cu unul  sau două espresso. Băutura bogată, foarte concentrată are reputația de a fi un adevărat deschizător de ochi.
Dar există într-adevăr mai multă cafeină în espresso decât într-o ceașcă de java care se prepară în mod regulat?
In cifre,  se pare că depinde de ceea ce numiți o ceașcă de cafea.
O uncie, 28,35 grame, - sau un shot - de cafea espresso are 63 mg de cofeină, potrivit informațiilor nutriționale de la Departamentul Agriculturii.
Prin comparație, cafeaua obișnuită contine 12 până la 16 mg de cafeină. 
Deci, da, practic espresso  are mai multă cafeină.
Dar nimeni nu bea doar o gram de cafea. Este posibil să aveți cel puțin 8 oz (1oz=28,57 ml), și de obicei este de 95 până la 128 mg de cofeină.
Cu toate acestea, Cantitatea de cafeina pentru espresso și cafea variază functie de  mărci și depinde de tipul de cafea, grad de prajire, de cantitatea de cafea utilizată și de modul în care este preparată (preparate, presa franceză, mașina de espresso etc.).
De exemplu, la Starbucks, shot de cafea espresso are 75 mg de cafeină și o ceașcă de 8 uncii de cafea cu cafea medie Pike Place are 155 mg.

Deci, de ce unii oameni cred că espresso scutura mai tare decât o ceașcă de cafea obișnuită? Stephen Schulman, vicepreședinte senior și șef pentru cafea de specialitate de la Lacas / Dallis Bros Coffee, spune că acest lucru poate avea legatura cu cât de repede se consuma fiecare băutură. Cantitatea mică in care se serveste un espresso înseamnă că îl bei mai repede decât o ceașcă de cafea care, de obicei, se bea mai încet.

Espresso poate fi de fapt o opțiune bună dacă doriți să reduceți aportul de cafeină, atâta timp cât Mentineti consumul la un singur shot.
Puteți bea fie espresso ca atare fie, dacă sunteți în căutarea unei experiențe mai de durata, luati o băutură pe bază de espresso, cum ar fi un cappuccino sau latte."

ps. 
Am facut mici completari (uncie/gram, oz/ml) si cateva corecturi si adaptari, pentru o lectura mai usoara.
Originalul cu comentarii il gasiti aici:
https://www.consumerreports.org/coffee/is-there-more-caffeine-in-espresso-than-in-coffee/

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - Damian The Man - 29-12-2017

Anii trecuti circulau in online niste studii universitare despre impactul cofeinei in organism. Certetatorii implicati, alaturi de medici, recomandau consumul de cafea in doze consecutive extrem de mici (pana in 50 ml) , fara a depasi un shot la 2-3 ore, decat clasica cafea de dimineata, la cana de 300 ml, bauta intr-o singura repriza cat citim ziarul. Cantitatea aia mare de cofeina servita intr-o singura parte a zilei nu poate asigura starea de hiper activare cerebrala pt intreaga zi. Dar face in schimb ravagii la nivel cardio vascular, cu impact negativ si asupra mucoasei stomacale, rinichilor si ficatului.

Deci da, se pare ca espresso e cel mai sanatos mod de a cosnuma cafea. Eu unul am simtit-o pe propria piele, dupa niste ani de hipertensiune arteriala si tratament medicamentos, asta la o varsta extrem de "frageda" pt astfel de afectiuni. La vremea aia consumam cafea turceasca, alternata cu frech press si experimente periculoase de extragere a cofeinei in doze cat mai mari. Deh....teribilismul varstei...

RE: cate cesti (sau grame) consumati zilnic? - CatalinH - 29-12-2017

(29-12-2017, 10:41)cradun Wrote: Ok, deci 0.2 g inseamna 200 de miligrame. Deci media "safe" potrivit acestor recomandari ar fi de 40 g (corespunzator a 400 de miligrame de cofeina)

LD50(doza letala mediana) este estimata intre 150-200mg/kg corp.doza asta e echivalentul a 75-100 cups/zi.Asta inseamna ca daca selectezi 100 indivizi sanatosi si le administrezi doza asta de cofeina jumatate mor ca urmare a efectului cofeinei.
Cifra de 500mg/zi este data ca si masura de precautie universala.Majoritatea indivizilor sanatosi pot consuma in siguranta mai mult de atat. In cazul persoanelor cu afectiuni cardiace si doza de 500mg/zi poate fi un real pericol.

eu mai fac si sport, si inainte de weightlifting, iau o pastila de 200mg de cofeina curata (pe langa espresso-urile zilnice).
dar ma stradui sa ma incadrez in alea 600mg/zi, per total.