Welcome Back Log In Create Account

Cate cesti (sau grame) consumati zilnic?

2x 18 in capuccino (1 dim 1 seara)
2x 18g in long black (30-40g cafea + 40g apa)

Sotia
2x18 cappucino + inca una la serviciu.

Problema mea este ca sotia nu simte nici o diferenta cand schimb cafeaua ea band doar capuccino :))
Overall as zice ca in capuccino le prefer pe cele prajite mai bine si extrase undeva la 95 grade.
Experimentele continua.
Lelit PL41TEM ( Sita dubla Ascaso Precision Competition) | Lelit PL043MMI | Tamper Lelit | Latiera Motta 50cl
Gaggia Classic model nou | PL43MMI | Tamper Etolia 58mm

Reply
Eu de obicei beau un espresso dublu dimineata cand ma trezesc, apoi inca unul pe la ora 9-10.

Si doar ocazional inca unul dupa amiaza sau seara

Voi cum stati cu consumul de cafele ?
Espressor: ECM Synchronika II
Rasnita: Mahlkonig E80 GBW
Accesorii: The Force Tamper // Jack Leveler // ECM tamping station // Timemore scale

Reply
Dacă de abia astept sa beau un espresso insemna ca am devenit dependent? :D. După ce beau 2 3 guri parca îmi revin... Dar după 2 3 ore parca oar ma apuca... Cel mai greu e la munca... Nu pot sa mai beau cafea de la automat chiar dacă e boabe...
Și cafeua se duce prea repede.. Cheltui dublu triplu fata de când foloseam lavazza pfff
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Eu:
  - in week-end - ~5 duble - 2 dimineata
                                          2 dupa masa de pranz
                                          1 acum Wink
- in timpul saptamanii
                     - daca sunt acasa si fac niste home-office continuu.... fara numar; ajung si la 7
                     - in rest, 3, maxim 5 duble

Sotia - cate 2 extra-mega-super-long- latte pe zi
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
:) eu încerc sa ma abtin :D sa ma încadrez în 2 300mf de cafeina

Reply
L-V: 2x25g (7:30, 11:00)
S-D: 1x25g (8:00)

@d2florin
Grea boala asta cu cafea boabe preparata manual/semiautomat...
Asta e! Mergem inainte, nu ne mai uitam in urma.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Eu am devenit cumva foarte sensibil la cofeina. Orice peste 2 shot-uri dimineata ma face sa stau treaz o noapte intreaga, asta in conditiile in care acum un an beam uneori si 5 duble pe zi, ultima pe la 16, fara sa am nici o problema sa dorm.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Un double (18g) dimineata
Încă unul seara
În weekend cam 3 pe zi.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
In zilele bune 2 duble (18g x2) și un v60 făcut cu 14 sau 20g
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
(19-01-2020, 00:33)cradun Wrote: Eu am devenit cumva foarte sensibil la cofeina. Orice peste 2 shot-uri dimineata ma face sa stau treaz o noapte intreaga, asta in conditiile in care acum un an beam uneori si 5 duble pe zi, ultima pe la 16, fara sa am nici o problema sa dorm.
Eu aș căuta și în altă direcție, cauza insomniei...

În ultima vreme mă situez undeva între 50 și 100g de cafea pe zi, urcând de la cele maxim 30 de grame zilnice dinainte.

Somnul nu e afectat dar stomacul și ficatul mai fac nazuri.

Reply
(19-01-2020, 00:06)lracu Wrote: L-V: 2x25g (7:30, 11:00)
S-D: 1x25g (8:00)

@d2florin
Grea boala asta cu cafea boabe preparata manual/semiautomat...
Asta e! Mergem inainte, nu ne mai uitam in urma.
Clar, doar înainte mergem :) deja ma uit pe la pl91 :D. Ma enervează ca pe 58 mm găsesc foarte ușor dosing funel de ex.. Și multe modele și alte ustensile, pe 57 sunt scumpe și puține.am comandat cafea de la sloane și as ept sa se degazeze, de abia aștept. Capucino iese perfect, nu am băut în Iași încă asa ceva....

Reply
1 double pe zi, ocazional în weekend 2 double, bineînțeles cu lapte. Încă nu am găsit combinația care să mă facă să cresc consumul, cine știe, poate nu o voi descoperi niciodată, sau poate nici nu e cazul. :)
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Salutare!
O sa profit de ocazia asta sa ma bag si eu in seama, asteptand momentul ideal sa particip cu ceva la acest forum :D
Cat timp am lucrat in cafenea aveam zile cand ajungeam la 150g+ de cafea pe zi (minim 3-4 duble, v60, aeropress, cold brew, etc), insa n-am avut nici eu niciodata probleme cu somnul din cauza asta (ce-i drept, lucram ture de 15 ore, era greu sa nu adorm).
Acasa n-am espressor (inca...), beau 20-40g pe zi si fata de prieteni si mie mi se parea ca beau multa cafea, insa cand ma uit la voi ma simt (iar) amator... :)
Oricum, ma bucur ca am prins ocazia sa ma arunc printre voi si sper sa pot contribui la discutiile de aici si in viitor!

Reply
(19-01-2020, 11:23)dev Wrote: Eu aș căuta și în altă direcție, cauza insomniei...

Adevarat, insomnia e asociata fie cu depresia (nu e cazul, ar fi singurul simptom), fie cu stresul, perceput ca o hiper-activare neurofiziologica asociata unei dificultati de relaxare (mereu am fost asa), fie anxietatii, diferentiata de stres prin prezenta mai degraba a temei "fricii" de ceva (iar nu e cazul, am avut si perioade mult mai solicitante in viata). Asa ca ramane cumva ipoteza cresterii sensibilitatii la cofeina si a cresterii timpului de care organismul meu are nevoie pt a o elimina, dar nu stiu exact care poate fi cauza.

Cand lucram ca psiholog, am pus pe site un mini-instrument de diagnostic pentru stres/anxietate/depresie, cine e interesat, poate sa il acceseze aici.

Reply
Luni-vineri 180-200 ml cafea ibric preparata din 18-20 gr cafea

Sambata - duminica - 200 ml cafea aeropres preparata din 18-24 gr depinde.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Uzual, 45-50grame, in 3 reprize (cafflano, aeropress, V60). Dar se mai întâmplă să trec pe la cate un espressor, și doza mai creste cu 2-3 espresso-uri (asezonăm cu carbocit).
Isomac Venus 2 + Arduino PID | Hario V60 | Aeropress | Cafflano Kompresso | 1Zpresso K-Plus

Reply
(18-02-2022, 23:47)c_baias Wrote: Uzual, 45-50grame, in 3 reprize (cafflano, aeropress, V60). Dar se mai întâmplă să trec pe la cate un espressor, și doza mai creste cu 2-3 espresso-uri (asezonăm cu carbocit).

Cum iei Carbocit-ul (inainte/imediat dupa)? Eu am avut surpriza sa iau Carbocit cu putin timp inainte (1g, cateva min) si sa fac ca in caricatura cu ursul care nu putea sa hiberneze iarna si zicea ceva de genul "cred ca espresso-ul ala baut in octombrie nu era decaf".

Reply
De obicei înainte, preventiv. Mai rar după, dacă mă supără stomacul.

Nu am probleme cu cafeaua seara (aseară pe la 23 eram cu espresso-ul in bot), dar dacă beau 100-150 ml de Pepsi... se duce naibii tot somnul! Ceea ce e foarte ciudat!
Isomac Venus 2 + Arduino PID | Hario V60 | Aeropress | Cafflano Kompresso | 1Zpresso K-Plus

Reply
Într-o zi obijnuita consum minim 4 espresso 1:2 duble (18/36)
2 dimineața la 20 min diferenta, mai unul la ora 12-13 și unul la ora 17-18
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
La mine depinde de zi.

Daca sunt la muncă în ziua respectiva, dimineața un shot dublu iar mai apoi la muncă 2 sau 3 latteuri la interval de 2 ore. 

Ultima înainte de ora 17 altfel nu mi se mai cere masa de seara.

Reply
2 cafele / zi

18in / 38 out

Prima la 07:10-07:20
Următoarea în jurul orei 15:00

Prima întotdeauna simplă
A doua câteodată cu lapte (cappuccino) dar rar

Reply
Cam la fel si eu.

2 duble pe zi. 18-19 in / 38-40 out.

Prima pe la 8:30 - 9, a doua pe la 14:30 - 15. Ambele cu lapte.
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
1 espresso dimineata zilnic 18 in/36 out. rar a 2-a cafea dupa pranz ibrik (7g/70g) sau mokapot.
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01

Reply
Undeva la 16-18grame pe zi

Reply
am ajuns cam la 60-64g/zi, un total de 4 cafele pe zi (flair+cateodata aeropress)

Reply
60-72g/zi, 3 espresso si un filtru. Daca am chef sa experiemntez ceva retete ajung cateodata la vreo 100g/zi dar destul de rar

Reply
De obicei eu beau cam 3 cafele pe zi, imi fac filtru cu cate 12.5 g => 37.5 g. Daca sunt dupa o noapte scurta fac cu 15.5 g dimineata si ajung pe la ~40 g.
Uneori mai intra si un espresso dublu (18 g) dimineata in locul unui filtru sau pe seara. In weekend-uri de obicei imi prind urechile in retete de espresso si ajung sa gust 4-5 duble in ziua aia.
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG

Reply
Una pe zi. Un v60 din 15 g sau un espresso din 17 g.

Espresso il împart în doua și jumătate îl fac Afogato / capucino sau tonic iar cealaltă jumătate îl beau asa sa vad cum a ieșit.

Sunt și momente în care fac mai multe espresso cand doar gust pt reglarea rasnitei sau a altor variabile.

Uneori în weekend fac de amândouă v60 și espresso în diferite combinații.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
1/2 din 17-18 gr dimineta pe la 9-9,30 in timpul saptamanii si 10-10,30 in wekend si aceeasi cantitate o data sau de doua ori pe saptamana pe la 16-16,30

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)