OK
1. Albastru nemarginit, aproape transparent (Almost Transparent Blue) - Ryu Murakami
Este povestea brutala a tineretii pierdute intr-un port japonez, situat aproape de o baza militara americana. Portretul unui grup de prieteni prinsi intr-un ciclu destructiv al drogurilor si sexului. Daca ati vazut filmul "Trainspotting" sau daca ati citit cartea cu acelasi titlu a lui Irvine Welsh, cartea lui Murakami este similara. Trainspotting e pe lista mea de citit.
2. Abatorul 5 (Slaugtherhouse 5) - Kurt Vonnegut
E povestea lui Billy Pilgrim, un personaj care e desprins din timpul real dupa ce a fost rapit de extraterestrii de pe planeta Trafalmadore. Billy trece simultan prin toate fazele vietii, concentrandu-se pe experienta lui (cat si a lui Vonnegut) de prizonier american de razboi, martor al bombardarii Dresdei.
3. 1984 - George Orwell
Este profetia lui Orwell asupra viitorului. O fictiune care prezinta o viziune bantuitoare si uimitoare asupra lumii. De remarcat ca aceasta carte a fost scrisa in 1948.
4. Minunata lume noua (Brave New World) - Aldous Huxley
Oarecum bazata pe aceeasi idee pe care e bazata si 1984, o lume utopica in care Controlorii Lumii au reusit sa creeze societatea ideala in laboratoare din intrega lume, unde rasa umana e adusa la perfectie prin stiinta genetica. De la clasa Alpha Plus la Epsilon-Minus Semi-Morons, omul este crescut si educat astfel incat sa fie de-a dreptul multumit cu rolul care i-a fost predestinat.
5. Traficantul de arme (The Gun Seller) - Hugh Laurie (da, personajul principal din Doctor House)
E povestea unui fost soldat din Garda Scotiana, caruia i se ofera un job de a asasina un industrialist American. El, in schimb, alege sa avertizeze viitoare victima despre acest asasinat si de aici incep multe comploturi, multe teorii conspirationale care implica agenti CIA, teroristi, traficanti de arme etc.
6. Insuportabila usuratate a fiintei (The Unbearable Lightness of Being) - Milan Kundera
O tanara este indragostita de un chirurg de succes, un tip sfasiat intre iubirea pt ea si obiceiul de a fi un afemeiat irecuperabil. Este un roman al pasiunii si al politicii, al infidelitatii si al ideilor, al comediei si al tragediei, acoperind toate aspectele existentei umane.
7. Arta de a pilota pe ploaie (The Art of Racing in the Rain) - Stein Garth
E povestea unui caine care stie ca e diferit fata de ceilalti caini. Este un filosof cu un suflet aproape uman. S-a autoeducat urmarind excesiv televizorul si ascultand cuvintele stapanului sau, Denny Swift, un pilot de curse. Prin stapanul sau, Enzo a aprofundat perspectiva conditiei umane si vede ca viata, ca si cursele de raliu, nu inseamna intotdeauna a merge cu viteza. Folosind tehnicile aplicate pe pista, se poate naviga cu succes prin incercarile vietii.
Pt cartea asta va recomand si un mic filmulet de prezentare:
http://www.youtube.com/watch?v=zZ0CTcU0Fd0
8. Humble Pie - Gordon Ramsay
In aceasta autobiografie Ramsay spune adevarata poveste despre cum a ajuns sa fie cel mai celebru, dar in acelasi timp si cel mai infam "chef" din lume.
Cartea merge mana in mana cu "Playing with Fire", care e oarecum o continuare a primei si prezinta povestea calatoriei lui Gordon de la sous-chef la superstar.
9. Ultima, dar nu cea din urma: "The Little Book of Coffee" - Alain Stella
O carte despre originile si consumul cafelei in jurul lumii. Cred ca e un must have pt toti cei de pe forum
To be continued ...
(01-04-2013, 16:07)honciucmihai Wrote: "Confesiunile " nu pot fi intelese decat de cei ce au trait acele vremuri , ei pot intelege acea lupta pentru supravietuire la care am fost supusi . Stiti ca trenurile ce plecau , exemplu, Moldova , erau supranumite ale foamei deoarece toata lumea avea saci cu paine . Imi aduc aminte , copil fiind , cum stateam la coada pentru 2kg de carne de la ora 3 dimineata la ora 5 dupa amiaza . Asta defapt descrie Florescu in carte , lupta pe care o ducea un comerciant sa aduca marfa in magazin . Trebuie sa intelegeti , aici ma adresez celor tineri , la vremea respectiva daca aveai bricheta erai smecher
De inteles am inteles ce am citit in primele pagini, am spus doar ca nu m-a acaparat astfel incat sa nu o mai las din mana. Am prins si eu o mica prioada din era comunista, cu statul la cozile interminabile pt portocale, cafea si ciocolata, dar poate ca eram prea mic sa-mi dau exact seama ce se intampla (sunt din '80).
O sa reiau cartea si o sa o citesc pana la capat, probabil nu am avut starea necesara care sa ma faca sa o termin

Momentan am alte 49 de carti pe lista de citit
La Marzocco Linea PB, Mazzer Vulcano, Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Wilfa Svart