Espressoman infocat
Ploiesti
Va salut. Am intrat de curând in cercul începătorilor de espresso cu consumatul dar si cu prepararea lui. Am inceput cu un Lelit Anna PL41TEM si o KINU m47 insa o sa fac in curand un upgrade si intentionez sa imi un cumpar un Carimali Bubble sau Lelit Bianca PL162T. Ati auzit de Carimali daca sunt bune.
si se merita? E semiautomat fata de Bianca care e manual. Pretul e cam la acelasi nivel.
Espressoman infocat
Bascov
Si Bianca este semi automat, dual boiler cu pompa rotativa. Pentru casa Carimali e probabil prea mult, fiind HX cu boiler marisor de 4 litri, destinat mai mult cafenelelor/bistro-urilor. As merge categoric pe Lelit
Espressoman Administrator
Bucuresti
Bianca nu e manual, e semiautomat. Manuale sunt cele gen La Pavoni care au un levier de care tragi pentru a face presiune. Sau te referi cumva la modalitatea prin care elibereaza apa, programat sau nu? Acolo vorbim de functie de dozare nu de manuale / semiautomate.
Carimali e o marca mare in domeniu, echipa de ingineri care s-a transferat la Lelit si a ajutat la proiectarea Bianca fiind de la Carimali. Dar strict pentru casa, sa folosesti un HX cu boiler de 4l e mult prea mult. Citeste putin despre functionarea unui HX in general si a celor profesionale de bar in special si compara cu simplitatea folosirii unui dual boiler sau macar a unui HX hibrid (gen MaraX). Din punctul meu de vedere daca vrei distractie mai mare si nu vrei dual boiler mai bine mergi pe manuale cu levier daca esti dispus sa inveti cu ce se mananca decat cu un animal de HX de 4l.
Diferenta de pret care este? Bianca e 9500, iar Bubble cu un grup?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Ploiesti
(15-07-2021, 13:38)Lyvyoo Wrote: Bianca nu e manual, e semiautomat. Manuale sunt cele gen La Pavoni care au un levier de care tragi pentru a face presiune. Sau te referi cumva la modalitatea prin care elibereaza apa, programat sau nu? Acolo vorbim de functie de dozare nu de manuale / semiautomate.
Carimali e o marca mare in domeniu, echipa de ingineri care s-a transferat la Lelit si a ajutat la proiectarea Bianca fiind de la Carimali. Dar strict pentru casa, sa folosesti un HX cu boiler de 4l e mult prea mult. Citeste putin despre functionarea unui HX in general si a celor profesionale de bar in special si compara cu simplitatea folosirii unui dual boiler sau macar a unui HX hibrid (gen MaraX). Din punctul meu de vedere daca vrei distractie mai mare si nu vrei dual boiler mai bine mergi pe manuale cu levier daca esti dispus sa inveti cu ce se mananca decat cu un animal de HX de 4l.
Diferenta de pret care este? Bianca e 9500, iar Bubble cu un grup?
Buble cu un grup e undeva la 2300 de euro. Ma refeream la semiautomat la faptul ca Buble are mai multa electronica si prepararea o faci selectand de la butoane. Oricum ma gandeam la Lelit Bianca mai mult. Din cate am vazut sunt la vanzare cateva la mana a doua aici pe site poate o sa ma indrept spre ele.