Dupa o scurta pauza de publicitate la aer conditionat prea rece si biciclete, revenim cu stiri serioase
[Image: smile.gif]
Dragi colegi, trebuie sa va spun ca am asistat la primul eveniment cu adevarat reusit pentru public, din domeniul cafelei de specialitate. Si o spun cu tristete, ca doar suntem in 2016 nu 1999. Cu siguranta a ajutat foarte mult si locatia mai compacta, ceva mai "intima" fata de un Romexpo imens in care nici 200 de oameni nu dau aparenta unei sali populate. Dar cel mai mult a ajutat prezenta la un loc a unora dintre cele mai mari prajitorii si cafenele din Romania (Romanie a cafelei care inseamna deocamadata, in mare parte, Cluj si Bucuresti), entitati care pentru prima oara au vorbit aceeasi limba, desi in piata sunt concurenti.
Vorba lui Laurentiu Stefan, "o lume a cafelei de specialitate mai unita ca niciodata".
Am fost surprins sa vad foarte multi "oameni normali", multi cu bebelusii in brate, veniti sa vada ce inseamna cu adevarat cafeaua. Ma bucur ca am reusit sa contribui si eu la atmosfera evenimentului si in acelasi timp sunt usor trist ca nu am putut petrece mai mult timp cu espressomanii, fiind destul de mult de treaba pe scena.
Versus-ul Brewtus - GS3 a fost un semiesec, pentru ca nu ne-am gandit nici noi ca e imperios necesar sa ai aceeasi rasnita in dublu exemplar
[Image: smile.gif] Macar doua Che-uri daca am fi avut si tot era o chestie. Asa am mers pe una singura, profesionala. Asa din zbor, degustand cate ceva, n-am fost surprins de GS3 decat de un shot facut de acelasi Laurentiu, care a folosit o tampare mult sub cele 13kg forta ale dinamometricului. Tot ii curgea repede si eu si RaduCarutasu spuneam ca e rasnita prea gros si el zicea ca e doar aparenta, si din contra e prea fin rasnita, iar la o tampare usoara apa se strecoara pe langa puc rapid. Pe aceasta logica, a macinat putin mai grosier, cred ca tampat totusi si o idee mai tare (sau poate nu) si a iesit espresso-ul corect
[Image: smile.gif] Mi s-a parut ciudat si sunt convins ca si Radu a ramas la fel de surprins. De analizat tehnica... Acest shot reusit mi-l aduc aminte ca fiind usor diferit fata de Brewtus.
In rest, ce am mai degustat, nu imi spunea nimic deosebit. Nu stiu ce au mai testat baietii mai departe (poate ne povestesc), caci am plecat la treaba, insa per total impresia era clara, ca trebuie sa ai motive foarte serioase (in afara de partea de aburi) ca sa consideri ca in ceasca vei avea o diferenta echivalenta cu diferenta de 3-4000E
[Image: smile.gif] Dar la discutia de seara, italianul de la fabrica mi-a spus sincer ca sufletul La Marzocco GS3 este MP, nu EV, iar daca ai un spirit nelinistit ca al nostru, ii faci si modificarea aceea tip Strada, cu manometru, si "zbori". EV-ul ar fi pentru locuri mai "linistite" care vor sa mearga la sigur. Dar lui Roshanian (importatorul) i-a fost putin frica sa ne lase un MP dupa ce o cafenea i-a rupt doua paddle-uri (probabil au confundat paddle-ul cu clapeta dozatorului de la rasnita, destul de violentata in baruri).
Nu in ultimul rand, felicitari userilor nostri bubucalu si Stefandinescu, cei care ne-au reprezentat comunitatea si pe ei insisi cu brio, caci e mare lucru sa invingi toate emotiile si spaimele regulamentelor, si sa ajungi pe scena de concurs, printre profesionisti ai barului. Bravo, nu conteaza rezultatul!
O recenzie si de la Ernest,
aici!