Hello There, Guest! Login Register


Campionatul de Aeropress 2018

#1
[Image: u36ApKj.jpg]

Nici nu am iesit bine din vacanta si vin evenimentele de cafea peste noi Smile 

A treia editie a campionatului national de Aeropress se va desfasura pe 22 septembrie la NOD MAKERSPACE, Splaiul Unirii, 106, Bucuresti. Ca de obicei speram sa facem gasca mare de espressomani, iar daca aceasta metoda de preparare v-a prins atat de mult, poate va ganditi si la participare. Castigatorul pleaca in Australia la campionatul mondial...

Anul acesta cafeaua folosita va fi aceeasi pentru toti, diferind doar apa, rasnita si metoda de preparare liber aleasa. In juriu se va regasi Delia de la Meron (ex Yume), un prajitor international (inca nu e stabilit) si m-as bucura ca al treilea membru sa fie ... o persoana cunoscuta noua, nu spun cine caci inca nu e stabilit, dar ar fi o mare onoare pentru comunitate. Din pacate pentru setea mea de dialog live cu cei de pe forum, dar sper ca din fericire pentru atmosfera, voi fi si anul acesta la microfon facandu-mi meseria  de 16 ani... Smile

Va las mai jos comunicatul oficial si sper sa ne vedem in numar cat mai mare.

------------------
 
Stii vorba aia… Cafeaua iti alimenteaza pasiunea? Tu o sa ne intrebi cum asa iar noi iti raspundem mai jos:

Unde? CAMPIONATUL NATIONAL DE AEROPRESS 2018, Bucuresti, @ NOD MAKERSPACE, Splaiul Unirii, 106.

Cand? 22 septembrie / 09:00 – 18:00

Pentru cine? Tu, colegii sau intreaga echipa. Iti iei prietenii si familia sa te sustina Smile

Cum? Pentru inscrieri click pe link: https://goo.gl/forms/UTVqdtVSAOsJwWXH2.

Dupa ce completezi formularul de inscriere noi revenim cu urmatorii pasi.


De ce?

* Participi la un conconcurs de cafea care promoveaza doar gustul bun al cafelei. Fara stress, fara prezentari!

* Ai ocazia sa te antrenezi si sa participi in competitie cu cafea de la Prajitoria GUIDO, partenerul pe cafea al editiei 2018

* Un moment bun pentru a-ti demonstra pasiunea pentru cafea sau un moment bun pentru a-ti sustine echipa

* Castigatorul merge in Australia la competitia globala cu toate costurile acoperite

* Intalnesti comunitatea pasionatilor de cafea si iubitorilor de artizanat


* Competitia se intampla in cadrul TRUE ARTISAN CAFÉ – A COMMUNITY FESTIVAL – editie dedicat artizanilor


Ca sa intri putin in vibe, da un ochi aici:

https://www.facebook.com/events/820779158131082/
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#2
Am o veste incredibila legata de jurizare, astept totusi anuntul oficial ca sa nu patesc ca "Mihaela dragostea mea" Smile 

O asa mare onoare nu a mai avut demult comunitatea noastra, mai ales in fata lumii barista.

Vom reveni cu amanunte..
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
Dragilor,
Asa cum m-am exprimat intr-o prezentare, Smile am o onoare...nici nu stiti cate de mare... sa va dezvalui una dintre cele mai mari surprize ale Campionatului de Aeropress:

COMUNITATEA ESPRESSOMAN VA AVEA UN MEMBRU IN JURIU !!!!!

Felicitari @eugenm , un pasionat al cafelei pana in maduva oaselor, un foarte bun evaluator (pasionat) pe cupping si pe brew-uri, un membru de seama al acestei comunitati care a contribuit (si o va mai face) cu mult continut tehnic in forum, in special pe subiectul cafelei.

Cu siguranta ca avem si alti pasionati care si-ar fi gasit locul in juriu, si probabil vor fi dar alta data, in alta conjunctura.

Componenta completa:

-Yuko ( The Barn Berlin ) Head Judge
-Boris ( Bocca Coffee Amsterdam )
-Delia ( Meron Coffee Cluj )
-Eugen Mandric ( Espressoman community, Passionate coffee guy )

Sper ca implicarea lui EugenM sa fie un imbold si pentru alti espressomani pasionati de brew in a se inscrie la concursul de Aeropress, fie doar si pentru experienta speciala de a-ti masura reteta cu alti cafegii profesionisti sau nu.

Ne vedem pe 22 septembrie intr-un numar cat mai mare, iar seara program de bere craft Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#4
Felicitări!!!
old (PL042TEMD, PL105, PL100, PL121)
new (PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS)
 
Reply
#5
bravo Eugen, ma bucur!
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#6
Ii multumesc mult lui @Lyvyoo, cei ce il cunosc personal probabil ca au simtit ca este o persoana foarte deschisa ce indrageste sa fie in mijlocul oamenilor. El este cimentul ce de-a lungul acestor ani a reusit sa tina legate personalitati cu orgolii deloc mici conturand o comunitate care cu fiecare an a inceput sa conteze in lumea "profesionistilor", comunitatea espressoman. A adus pasionati unul langa celalalt , ne-a facilitat interactiunea cu artizanii prajitori, ne-a facut rost de discount-uri, ne-a facilitat accesul la diferite gadgeturi sa le testam. As indrazni sa zic ca nu este vorba doar de pasiunea sa pentru cafea dar si pasiunea sa pentru oameni.
Evident ca fara implicarea lui @Lyvyoo prezenta mea la masa juratilor pentru campionatul de acest an nu ar fi fost posibila, motiv pentru care ii multumesc mult.

Cei ce ma cunosc stiu ca decizia mea a fost sa raman amator entuziast afiliat doar comunitatii noastre espressoman. Pe langa curiozitatea fireasca de a trai aceasta experienta, cea mai mare realizare mi se pare prezenta "comunitatii espressoman" in juriul unei competitii cu o notorietate apropiata de cea a competitilor organizate de SCA. In anul 2018 @eugenm in anii ce vor urma cu siguranta alti colegi de comunitate!

Va recunosc ca sunt putin speriat, experienta de acum doua luni la concursul nostru de home roasting a fost una care mi-a dezvaluit greutatea ce apasa pe umerii unui jurat. Pe langa asta eu nu sunt mai mult de un amator care va sta la aceeasi masa cu profesionisti in acest domeniu, unul din ei fiind Yuko, pe care am reusit sa o cunosc intamplator cand era barista intr-o cafenea de specialitate din Londra si care are un Coffee Masters castigat. Vor fi cel putin 45-50 de cafele ce vor trebui gustate pe parcursul catorva ore! Asa ca linia se va trage dupa ce evenimentul va lua sfarsit cand se va analiza modul in care competitia s-a desfasurat!

Multumesc celor ce mi-au transmit ganduri frumoase cu aceasta ocazie Smile
 
Reply
#7
ceva fantastic,
eu din entuziasm la aflarea vestii, tocmai m-am inscris in concurs Smile . Ne vedem pe ring.
La Pavoni, Kinu m38
 
Reply
#8
Hi
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#9
Felicitari, @eugenm ! Ce bine ma simt stiind ca la concursul de home roasting am primit punctajul cel mai mare acordat de un expert in cupping Big Grin
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, Ceado e37s, Popper Roaster DIY cu Artisan (controller WiFi by Csabitec)
Trecut: GC 2014 (PID XMT7100+PT100+SW RS3), Macap M2D, Kinu M47
 
Reply
#10
Un pas mic pentru espressoman, un pas urias pentru espressomani.... Ar
Eugen, felicitari!
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#11
Felicitari si succes, @eugenm ! O super experienta, pe linga faptul ca espressomanii sunt excelent reprezentati.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#12
Salutare espressomani,

Vreau sa va impartasesc si eu din experienta mea de la media preview-ul evenimentului din 22, eveniment care a avut loc astazi in incita cafenelei Yellow One sub sloganul #coffeefuelspassion.
Intr-o ambianta energica, alaturi de cativa oameni de media, lifestyle blogeri, prajitorul cafelei oficiale a campionatului Adrian Simion (Guido Coffee) si, desigur, organizatorii Roshanian si Ana (Artisan Coffee Equipment).

Pe langa placerea de a cunoaste si mai multi pasionati de cafea, cu perspectivele si experientele lor, am avut ocazia sa ne punem in pielea viitorilor concurentii ai campionatului. 
Drept reper, pentru rezultatul din ceasca, ne-a servit cuppingul preparat si prezentat, cu maiestrie, de Adrian din 5 cafele delecioase si da, diferite: Columbia Alfredo Bads, Etiopia Burtukaana (natural), Etiopia Nano Challa, Guatemala Finca la Bolsa si o Kenya Kavutiri.

Pe langa cuppingul in sine, slurping, arome, aftertaste, mi s-a parut foarte interesant sa observ reactiile si comentariilor participantilor, mai mult sau mai putin atinsi de microbul cafelei. De cateva ori am zambit la expresii legate de "acrimea" africanelor, aciditate obervata si de mine la Burtukaana si Kenya, care aciditate a aparut muult mai temperata in doar cateva minute mia tarziu.
Am putut sa inteleg evolutia gustului cat si impactul diferitor temperaturi si timp de brew, lucruri pe care le stim cu totii, mai mult sau mia putin teoretic, dar in practica este complet wow Smile

2 experimente/formule mi-au placut si le-am retinut pt mine, ambele cu doze duble de 35g Smile, cu timp de brew scurt si amestecare continua de 20" si 180ml apa la 84C. Una am preparat-o chiar eu din Nano Challa, iar cealalta a fost din Kenya.
Retele exacte, dar si rezultatul in ceasca, le puteti afla pe 22 septembrie la NOD Smile
Ce pot sa va spun este ca rezultatul ar fi multumit si pe Lyvyoo, dar si pe Levo, if you know what I mean Smile

Nu vreau sa sune a reclama, vreau doar sa spun ca mi-am dorit sa experiemntez cu AeroPress, sa vad ce poate si daca ma poate multumi rezultatul din ceasca, dar si modul de utilizare. Mi-am vazut visul implinit la acest pre-event. 
Pe langa faptul acum am si eu un Aeropress Smile, il voi recomanda ca un aparat versatil, usor de utilizat, numai bun pentru cei ce vor o cafea buna, dar nu vor sa investeasca (inca) in aceasta pasiune. 
Nu in ultimul rand, un bun companion de calatorie pt espressomani, dar si un cadou accesibil si util pentru cei apropiati.

A fost destul de challenging pentru begginerul din mine, sa faca direfente clare si nete intre cafelele din ceasca, asa diferite cu au fost, si pot sa-mi imaginez prin ce va trece @eugenm in calitate de juriu.

Astept cu nerabdare Campionatul National de Aeropress si ma bucur ca am putu sa trag cu ochiul prin gaura cheii ceva mai inainte. 
De asemenea, astept sa intalnesc si sa reintalnesc cati mai multi dintre colegii espressomani Smile

[Image: Frg7CO4.jpg][Image: lG2yzZi.jpg][Image: bCqC9Ob.jpg]
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#13
Am baut saptamana asta Ethiopia Nano Challa, prajita pentru espresso. Foarte faina si cu o aroma interesanta. Una din cele mai faine cafele pe care le-am baut de la Guido, recomand!
Lelit PL41TEM PID + Lelit PL43MMi + Tamper Dinamometric 57.5mm + Nivelator Motta 57.5mm + Sita IMS 12/18g 57mm (BS1533)
--------
 
 
Reply
#14
Am uitat sa mentionez, dar poate era evident, ca toate cafelele erau prajite pt brew, adica filter.

Mie mi-au placut in mod deosebit clasicul Guatemala, dar si Kenya.
O sa la achizitionez prajite pt espresso - musai.
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#15
Mai stau 10 minute la taclale si pot sa cumpar daca va intereseaza. [Image: c01445cb743371c8808e8d0922966724.jpg][Image: 144beca4b6f71f48ec679fa7667dad35.jpg]

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Lelit PL41plus, Ceado E5P, IMS CI200 Nanotech, nivelator Motta
 
Reply
#16
@slavic1983  Multumesc pentru ca ai ajuns la eveniment! 
Ca in fiecare an organizatorii ajung cu acest eveniment pe radiouri, in presa, in online etc. Sambata a fost ziua dedicata unei parti a bloger-ilor generalisti, care au fost introdusi in lumea cafelei bune. Si speram sa ramana asa si sa scrie mai putin despre capsule si alte nenorociri.
Cum si noi vom avea un reprezentant in juriu (aka eugenm), comunitatea noastra a avut un loc rezervat, iar energia lui @slavic1983 mi-a ramas in minte de la evenimentul nostru. Vad ca ne-a reprezentat asa cum trebuie... Smile 

Ne vedem la eveniment pe 22, chiar se anunta unul deosebit anul acesta. Revin cat de repede am programul complet, cu stand-uri si workshop-uri.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#17
@slavic1983, super review!!!
La fel ca @Lyvyoo stau linistit ca am fost foarte bine reprezentati Smile

Sunt foarte curios care a fost parerea ta despre Nano Challa!!!
 
Reply
#18
(17-09-2018, 22:44)eugenm Wrote: @slavic1983, super review!!!
La fel ca @Lyvyoo stau linistit ca am fost foarte bine reprezentati Smile

Sunt foarte curios care a fost parerea ta despre Nano Challa!!!

Si eu sper ca a fost ok.

Nano Challa, well... prima impresie a fost ca, daca nu scria ca e Etiopia nu as fi recunoscut-o, mai ales in comparatie Burtucana.
As spune ca este atipica, cu notele specifice ierboase (savanah dry herbs) mult mai atenuate, mergand spre coji de fructe albe si galbene uscate.
De aceea o voi compara cu Chardonay - foarte versatil, putand produce crispness si note de pai pana la arome complexe si texturate de buttery candy Smile
Iar Burtukana cu mai "straight forwardul" Sauvignon Blank (da, care si el poate fi surprinzator baricat)
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#19
Am primit si comunicatul referitor la desfasurarea evenimentului
 
Pe 22 septembrie 2018, începând cu ora 9.00 la Nod Makerspace (Splaiul Unirii, 160) vă așteptăm la cea de-a treia ediție a festivalului True Artisan Café , un eveniment marca La Marzocco, pus în scenă de Artisan Coffee Equipment.

Ediția din acest an este dedicată artizanilor, uniți de cafea și pasionați de domeniul lor. Vizitatorii vor găsi o diversitate de expozanți. Cum artizanii pun pasiune și iubire în tot ceea ce fac, bineînțeles că vin împreună cu cauzele lor sociale, de a face bine și celorlalți.

Ediția 2018 vă așteaptă cu:

Roasters village – prezentarea prăjitoriilor artizanale din România și străinătate

Expoziție de artă fotografică cu vânzare – Meșteșugari și meșteșuguri de Sorin Onișor

Prezentare de noi tehnologii și produse din industria cafelei

Campionatul Național de Aeropress – Finala în Australia



Ateliere de discuții și informare

1. Artizani antreprenori la început de drum sau cu experiență în business susținut de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)

2. Pasiunile mele: nația și cafeaua susținut de Dragoș Pătraru

3. Realitățile satului românesc susținut de Alina și Sorin Onisor

4. Totul despre Startup Nation susținut de Artisan Coffee Equipment și Ebriza

În cadrul festivalului va avea loc și a treia ediție a Campionatului Național de Aeropres, câștigătorul va pleca în Sydney, Australia la finala mondială. Înscrierea în competiție poate fi făcută online (https://goo.gl/forms/UTVqdtVSAOsJwWXH2) și pentru a putea participa trebuie fie să ai un kit aeropress, fie să achiziționezi unul și să știi să-l folosești. Cafeaua campionatului este asigurată de prăjitoria artizanală Guido Coffee. Juriul este format din Yuko Inoue (Head Judge – câștigător New York Coffee Masters 2016), Eugen Mandric (a jurizat de curând Home Roasting Espressoman Championship), Boris Montanus (experiență de 8 ani în industrie), Delia Avram (un competitor cu ștate vechi) și Dragos Pătraru (pasionat și inițiator al Cafelei Nației, prin a cărei vânzare se vor susține cauze sociale)”.



TRUE ARTISAN CAFÉ – A COMMUNITY FESTIVAL

Organizator: Artisan Coffee Equipment – Laura și Afshin Roshanian, Ana-Maria Mălîia

Laptele oficial al festivalului: Olympus România

Expozanți: Angeline Cake Boutique, Artisan Coffee, Barshaker, Balkan Wave, Biodeck, Ebriza, Guido Coffee, Kofi TI, Sheida Coffee & Stories, Studio Colors, Tastecrafters, Trofic, Vanfruct.

➤ Bilete | 10 LEI, disponibile la intrare
➤ Salutări și întrebări | office@artisancoffee.ro
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#20
Salutare,

Mă gândeam să trec și eu sâmbătă pe acolo.

Dar la fel de bine mi-am adus aminte un gust acru pe care l-am avut după evenimentul de anul trecut când doamna de la Artisan mi-a cerut fotografiile pe care le făcusem ca și când ar fi platit pentru asta. Culmea este că dacă ar fi știut cum să le ceară cel mai probabil le-ar fi primit.
I-am explicat că nu mi-a dat aparatura o mătușă, și nici nu m-a educat vreun unchi sa lucrez cu aparatul până acolo nu m-am teleportat și în plus am mai și platit intrarea!!! Drept urmare,...

Acum cam aici vroiam sa ajung: sunt destul de multi și diverși furnizori de echipamente, servicii, cafea și altele. De ce nu plătesc acești domni intrarea la astfel de evenimente și se cere și de la public bani nu prea înțeleg. Adică poate nu vreau să cumpăr nimic și vreau doar să-l susțin pe Cosmin, poate că nu mă interesează nimic altceva. Mi se pare cam de acest aspect și mă deranjează când răspunsul la aceasta întrebare este că nu se înghesuie lumea sa sponsorizeze. Pai sa nu-mi spuneți voi mie că cei care vin acolo sa vândă cate ceva nu dau nimic că nu mă mai opresc din ras până la anul.

Deci nu știu dacă ajung sau nu, iar daca nu ajung o fac in semn de protest oficial la ce am zis mai sus.

Daca ajung, sigur fara aparat. Nu mai merită.
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
 
Reply
#21
Intrarea cred ca se plateste pentru a mai selecta lumea si a nu te trezi cu public nedorit, venit la piscoturi, gen ex-userul stalone.

Eu stiu ca in intrare este inclusa o bautura (sau sunt chiar doua), dar voi intreba si comunica aici. In anii trecuți asa a fost, plus ca se fac tot felul de degustari free pe la standuri .Nu e ca si cand ai plati 40 lei la street food carnival sau craft beer festival, desi acolo au avut si artisti in concerte si cred ca de aia au procedat asa.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#22
Am primit raspuns de la organizatori - in pretul biletului de 10 lei de anul acesta nu au mai fost incluse bauturi ca in alti ani, pentru ca oricum se fac multe degustari free la standuri, fiind prezente mai multe prajitorii. Desigur, si workshop-urile sunt free, cel despre start up nation parand chiar interesant.

Sper sa ne vedem in numar cat mai mare, mai ales ca in juriu se afla colegul nostru @eugenm iar in competitie colegul @bubucalu
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#23
Crezi ca se poate vedea undeva live?
 
Reply
#24
Cica vor fi live-uri pe pagina de Facebook a evenimentului, dar punctuale nu pe tot parcursul zilei.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#25
Anul acesta am devenit si noi sustinatori ai evenimentului, avand un stand propriu dar fiind si sponsori cu Third Wave Water, complexul de minerale pentru apa demineralizata. 

Ii astept pe toti pasionatii sa testeze espresso pe Cafflano Kompresso, brew pe Espro Travel Press, ambele pe apa formulata special pentru espresso sau brew, in functie de caz. Cafelele vor fi de la prajitori locali. 
[Image: 2qurn9B.png]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#26
Cateva preluari din regulament
 Judges:

Yuko Inoue will be the Head Judge. Winner of New York Coffee Masters 2016, judge in 2-nd edition Romanian Aeropress Championship, so we guess that... she might like coffee, we will see Smile .


Eugen Mandric is passionate about coffee and coffee science, with “coffee school” made in London. He enjoys a good brew and likes the cupping method. Recently he judged Home Roasting Espressoman Championship. 


Boris Montanus began working in the specialty coffee industry eight years ago as a barista in a large chain of coffee stores. He is now working in quality control and innovation being a keen science enthousiast with a focus on brewing chemistry, engineering and coffee plant biology.


Delia Avram loves coffee, she participate in every competition of Barista or Brew taking a good place every year. Also in Aeropress she participated first two edition but now, it was time to be a judge. Her passion for coffee and community around will add value to the panel of judges. 


Dragos Patraru is the living proof of #coffeefuelspassion. His passion is serving justice and helping others while drinking coffee. His passion went to a new level as he started to roast coffee for a greater good and the money that will come from selling Cafeaua Natiei will sponsor the causes that gets to him and his team. 

 Your goal for that day will be to identify the best cup of coffee made by the person which will represent Romania in Australia.

Competition Format and Rules

FORMAT

. The competition is a multi-round, elimination tournament.

. In each round, three competitors brew coffee simultaneously.

. Competitors have 8 minutes in which to prepare, brew, and present their coffee.

. When the time is up, the coffees are presented in identical vessels to a panel of three judges.

. The judges blindly evaluate each coffee and make their own private assessment as to which is the best.

. On the count of three, all judges simultaneously point to their preferred coffee.

. The winner progresses to the next round. The losers are eliminated.


RULES

. The brewer used must be a genuine Aerobie AeroPress.

. Any modifications to a brewer need to be authorized by the Hosts prior to the competition.

. Ground coffee and water are the only ingredients allowed.

. Any type of filter is allowed. This includes paper, metal, cloth, and all other types of filter.

. Competitors are welcome to bring their own grinder, kettle, scales, water, or other equipment.

. If the Hosts have specified a competition coffee, this is the only coffee that may be used.

. Competitors must present a minimum of 150 ml of coffee, in the vessel provided.

. Coffees not presented within the time limit of 8 minutes will not be evaluated.

. Failure to comply with any of the above will result in disqualification.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#27
Incepem!
Mult succes colegilor:

[Image: HYmB85r.jpg]

@Lyvyoo in actiune Smile

[Image: 6zEhh8J.jpg]

Succes colegilor bubucalu si Raducanu:

[Image: b4bKeRZ.jpg]
 
Reply
#28
Prezent si eu! Avem vreun punct de intalnire ceva? Big Grin
Lelit PL41TEM PID + Lelit PL43MMi + Tamper Dinamometric 57.5mm + Nivelator Motta 57.5mm + Sita IMS 12/18g 57mm (BS1533)
--------
 
 
Reply
#29
Vedere de sus Smile

[Image: YryD28r.jpg]
 
Reply
#30
Vedere de jos Big Grin[Image: kFwty3D.jpg]
Lelit PL41TEM PID + Lelit PL43MMi + Tamper Dinamometric 57.5mm + Nivelator Motta 57.5mm + Sita IMS 12/18g 57mm (BS1533)
--------
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)