30-11-2015, 13:14
Cum influenteaza calitatea frotarii (textura) laptelui pentru Latte Art presiunea din boiler (temperatura apei,PID) la aparatele HX ?
Pentru cine a reusit sa obtina o textura lapte pentru latte art , ati luat in experimentare si diferite presiuni ?
Mie mi-a iesit si o frotare la 0,6 bar si chiar s-a dovedit a fi mai relaxanta din punct de vedere al timpului de pana la 70 grade. Cum influenteaza presiunea din boiler includerea aerului in masa de lapte cat mai uniform , cu stresul celor 1,2 bar si cu un vortex de da afara din cana sau mai relax , voi ce ziceti ??
Pentru cine a reusit sa obtina o textura lapte pentru latte art , ati luat in experimentare si diferite presiuni ?
Mie mi-a iesit si o frotare la 0,6 bar si chiar s-a dovedit a fi mai relaxanta din punct de vedere al timpului de pana la 70 grade. Cum influenteaza presiunea din boiler includerea aerului in masa de lapte cat mai uniform , cu stresul celor 1,2 bar si cu un vortex de da afara din cana sau mai relax , voi ce ziceti ??
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .