Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Calitatea cremei functie de presiunea boiler la HX - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Tehnici de preparare espresso & latte (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tehnici-de-preparare-espresso-latte)
+--- Thread: Calitatea cremei functie de presiunea boiler la HX (/Thread-Calitatea-cremei-functie-de-presiunea-boiler-la-HX)



Calitatea cremei functie de presiunea boiler la HX - Bcc - 30-11-2015

Cum influenteaza calitatea frotarii (textura) laptelui pentru Latte Art presiunea din boiler (temperatura apei,PID) la aparatele HX ?
Pentru cine a reusit sa obtina o textura lapte pentru latte art , ati luat in experimentare si diferite presiuni ?
Mie mi-a iesit si o frotare la 0,6 bar si chiar s-a dovedit a fi mai relaxanta din punct de vedere al timpului de pana la 70 grade. Cum influenteaza presiunea din boiler includerea aerului in masa de lapte cat mai uniform , cu stresul celor 1,2 bar si cu un vortex de da afara din cana sau mai relax , voi ce ziceti ??