Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Ce inseamna "in termen"? Pe intelesul 3rd wave (o luna) sau pe cel italian (un an)? Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
... Haaa ??? ... Cool  ... si caaam , cu ceee ... ar aduce la gust ... infectia ? ... Write ... ( daca nu sunt indiscret ...)

(02-02-2018, 17:53)sorin2505 Wrote: Este in termen, este cumparata si adusa din SUA, iar gustul este....infect (asta ca sa fiu politicos  Big Grin  )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
Blend... de boabe in diverse stadii si calitati...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
In termen - oct 2018.
Gust...nu pot sa definesc, nu am reusit sa iau decat 2 guri si am aruncat-o. ceva carbune pisat cu pilitura de fier.... Big Grin
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
Am incercat zilele trecute o dubla de Vergnano trasa la un cafe-shop din oras. Vreo 2 ore dupa mai simteam arsurile de la amaraciune pe gat. Fara lapte sau zahar nu se poate consuma.
 
Reply
Eu tot nu inteleg scopul acestui topic

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
Cum nu? cum sa incerci sa-ti fac extractia mai usoara, folosint o cafea arsa/coapta, care solubilizeaza usor.

Sau cu alte cuvinte, cum sa incerci sa faci espresso, cu scule care nu pot face espresso, crezand ca poti face espresso.

E un fel de lifehack.

O cafea SO extrasa prost, e asa de rea, sarata/amara/acra, incat abia se poate consuma, in timp ce minunatia asta de aici e cam la fel.
 
Reply
Cat timp cafeaua prăjită proaspăt de la noi e sub unele comerciale, topicul are foarte mult sens.
 
Reply
Si cum stabilesti cand te limiteaza sculele si cand te limiteaza cafeaua SO de la noi?
 
Reply
... Dar pana sa intrati pe forum si / sau sa va cumparati espressoare ... cum de v-a placut cafeaua ... si arsa si subextrasa si veche ( ... de supermarket ) ... eventual supraextrasa  ( la ibric ) ... si brusc nu mai este niciuna buna ? ... Cool  ... acum cand aveti de unde alege cafea , ... aveti si cunostiintele necesare pentru comparatii , chiar si sculele pentru extractie ... la care unii doar visau , cu ceva ani in urma ... acum nimic nu mai este bun - sau nu va mai intra in voie ... exigenta asta ...  Tongue  ... se cere inca o perioada de nechezol ... ? Cool  ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
Fieccare este liber sa aleaga ce vrea, sa fie cat de exigent doreste, sa accepte sau sa nu accepte diferite tipuri de cafele. Nu exista nici o regula.

Observ ca de o vreme incoace, se deschid tot mai multe topicuri legate de prepararea unui espresso cat mai ieftin posibil *ca si cum am fi la un concurs de espresso la buget redus, daca se poate sa iei totul necesar cu 300 ron si sa-ti si ramana bani, fie ca vorbim de rasnita, espressor, sau cafea.

Pasiunea asta e una scumpa, spre foarte scumpa, nu exista alternative ieftine, cai mai usoare, dar exista alte metode de extractie a cafelei, deci nu trebuie sa va plafonati/impiedicati in espresso.

Este ca si cum ai merge la vanatoare, si ai incerca sa-ti cumperi tot ce ai nevoie cu 1000ron (autorizatie, permis, arma, munitie, echipament). Sunt unele hobby-uri scumpe, nu te obliga nimeni sa te apuci de ele, dar inainte sa te apuci pune mana si citeste ce costuri implica fiecare.

Postarile nu se fac in functie de pretul echipamentelor din dotare, insa din cauza ultimelor postari despre rasnite/espressoare, si surse alternative de cafea ieftina, unii oameni care mai intra pe aici sunt indusi in eroare, si uneori chiar oroare, cu gusturi sarate/acre/amare.

Nu zic de tine Levo, ci zic de ultimele zile in care se cauta rasnite capabile espresso la 10 dolari.


Este foarte dificil sa fii exigent cu cafeaua, am zile cand nu imi iese nimic, desi stiu cafeaua, deoarece conteaza mult si cum o prepara cel care o face. Unele cafele imi ies exagerat de bune, de raman gura casca, altele imi iese foarte proaste, acre, cu gust de medicament, foarte rar amare. Si totusi folosesc aceasi cafea, aceasi prajire tocmai ca sa vad toata plaja de gusturi disponibila, ca sa pot sa-mi formez o baza de gusturi.

Uite si punctul meu de vedere, referitor la ce ai zis, daca as fi nevoit din diverse motive sa nu mai pot detine sculele actuale, si sa fie nevoie sa ma intorc la ceva mai ieftin (un gaggia de ex cu pid) as renunta la espresso si as cauta o alta metoda de extractie.
 
Reply
Ai vazut din testele lui razvanMB ca un HX e departe de a fi scula ideala pentru prepararea espresso-ului perfect. Un SBDU tunat si folosit corect nu e cu nimic mai prejos decat orice aparat capabil espresso. 

Pana una alta mult succes in cautarea espresso-ului perfect cu scule de mii de euro si cafea verde de duzina prajita mai mult sau mai putin corect.
 
Reply
Care teste a lui Razvan? si cine e Razvan?

Razvan care a luat un hx imprumut, fara sa stie sau sa citeasca ceva despre metoda de extractie pe HX? si i-a masurat cu un scace temperatura de iesire? a ok, acel Razvan, foarte relevant si un test bine facut, totusi daca chiar a facut acest test, as vrea sa-l vad si eu, pentru ca mi-a scapat.

M-am lamurit. Cafea exista mai buna pentru tine, insa nu se aplica tuturor. Daca doresti sa vorbim mai multe despre HX si problemele lui exista topic dedicat.
 
Reply
(03-02-2018, 19:57)Denis Wrote: Care teste a lui Razvan? si cine e Razvan?

Razvan care a luat un hx imprumut, fara sa stie sau sa citeasca ceva despre metoda de extractie pe HX? si i-a masurat cu un scace temperatura de iesire? a ok, acel Razvan, foarte relevant si un test bine facut, totusi daca chiar a facut acest test, as vrea sa-l vad si eu, pentru ca mi-a scapat.

*Care teste ale lui Razvan? presupun ca voiai sa zici. Pe langa siluirea constanta a limbii romane irosesti cu o incapatanare demna de o cauza mai buna timpul oamenilor care cauta informatii decente.

Nu mi-am permis sa ti comentez postarile pe subiecte tehnice pentru ca ar fi inutil, ar trebui sa comentez de cele mai multe ori niste ineptii. Plus ca esti atat de "pornit" sa demonstrezi si tu ceva incat vad ca nu conteaza ce postezi, vrei doar sa postezi.

Sunt totusi contrariat cum iti permiti tu sa inventezi povesti despre mine? De unde stii tu ca am imprumutat HX? Am tot timpul la dispozitie un XLVI 2 grupuri HX. Am si celebrul termometru Eric si am testat si cu Scace in paralel. Tu pana acum o saptamana postai videoclipuri din care intelegeai ca in HX intra apa fierbinte din boiler si reglai tot la HX temperatura de extractie din PID ul boilerului de abur Smile  Pe forumul HX e o pagina plina de ineptiile tale si cine are chef de o portie zdravana de ras poate sa se informeze cum "calaresti tu dragonul" zilnic si simti in medie intre 4 si 8 arome diferite in ceasca per extractie. 

Totusi ce ma contrariaza cel mai tare este vehementa cu care iti permiti sa subminezi placerea oamenilor cu espressoare entry level gen Gaggia Baby cu PID sau altele, doar pentru ca tu consideri ca cafeaua trebuie sa fie un hobby scump si nu ai dreptul sa te bucuri de un espresso daca nu ai scule de nu stiu cate mii de euro. Exista cafele pentru toate gusturile si pentru toate espressoarele si nu ai nici tu nici altcineva dreptul de a judeca alegerile unor oameni, despre care evident nu stii nimic, maxim poti sa inventezi ceva.  

Te rog respectuos sa incerci sa-ti vezi de lungul nasului pentru ca repet, nici nu stii cat nu stii. Ar fi de recomandat sa inveti sa respecti oamenii si sa iesi din postura asta de Chuck Norris al forumului mai ales daca iti doresti sa te ia cineva in serios in lumea cafelei. Altfel o sa ramai la nivelul la care o sa impresionezi cu "cunostintele" tale maxim cativa vecini de scara/strada, fini cunoscatori de Tchibo si Jacobs la 2 lei. 

Respectul se castiga aratand respect nu postand vehement, inventand minciuni despre persoane pe care nici macar nu le cunosti.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
Asa e, sunt de acord cu ce-ai postat. Cu limba romana, scuza-ma, nu este limba materna.
 
Reply
mai trag eu un espresso din arsatura de Passalacqua, ca daca tot nu inteleg nimic in ale cafelei de calitate Big Grin
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
avem un client in showroom cine este pasionat de cafea in stil italiana si tot ne aduce cafea.
deja avem un sertar plin ( dar cel putin 10-15kg ), daca este cineva interesat in Oradea, va asteptam pentru degustari, testari, si pentru toate..

[Image: 2gUOthj.jpg]
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
(03-02-2018, 17:15)dev Wrote: Cat timp cafeaua prăjită proaspăt de la noi e sub unele comerciale, topicul are foarte mult sens.
Subscriu.
Am incercat in ultimele luni cam 20-25 de modele de cafea proapspat prajita, marea majoritate SO si, judecand dupa raportul calitate/ pret m-am simtit pacalit la majoritatea dntre ele, banale, fara nimic remarcabill sau chiar nasoale de-a binelea - din acest punct de vedere  Etolia "Indonesia Sumatra Gayo Mountain" conducand detasat...e drept ca pe la nici un magazin n-am vazut sa scrie despre cafea ca este de calitate sau premium ci doar, ati ghicit, proaspat prajita asa ca mie unul mi s-a cam luat, in mintea mea e la fel ca si "cafea bio", nu spune nimic despre calitate...

Apropos de tzepe, mai avem mult pana departe: am incercat sa las o recenzie la Etolia si ghiciti ce s-a intamplat....cei care practica afara meseria asta de prajitori/vanzatori de cafea proaspata cu onestitate au curajul sa lase consumatorii sa isi spuna parerea, oricare ar fi aceasta...
 
(03-02-2018, 18:20)Levo Wrote: ... se cere inca o perioada de nechezol ... ? Cool  ...
Eu am folosit pentru "recalibrare" cafeaua pe care o beam de obicei, cumparata boabe si prajita local, mi-a folosit.

(01-02-2018, 09:32)Daniel260 Wrote: Deci pentru cine vrea am 500 g pentru testare .

M-ar interesa pe mine o mostra dar cum procedam?
Pot sa dau doua modele la schimb, una nasoala, ca s-a fac de ras(Etolia) si una care e prajita prea putin pentru gustul meu, Brazilia de la Hotspot.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...
 
Reply
Pentru ca am criticat in postarea anterioara o marca de cafea PP imi fac mea culpa si incerc sa contribui cu ceva la acest topic: ASTA este #1 in topul meu personal din punct de vedere calitate/pret, cine prefera "ciocolata" si are cum sa faca rost de asa ceva o sa aiba parte de un regal incapand cu mirosul de la deschiderea pungii si terminand cu lichidul dat pe gat.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...
 
Reply
Acum vin sa te inoportunez cu intrebarea evidenta: despre ce cafea vorbești, pentru recalibrare Smile
 
 
Reply
Probabil merge mana in mana cu mancarea de la macdonalds.

Imi vine greu sa cred ca ceva produs de o corporatie de tipul kraft poate fi asociat cu cafeaua de calitate.

La fel de bine poti incerca diversele sortimente jacobs de la noi fiindca asta e echivalentul la noi.
 
Reply
(06-02-2018, 12:51)Cafencu Wrote: cine prefera "ciocolata" si are cum sa faca rost de asa ceva o sa aiba parte de un regal incapand cu mirosul de la deschiderea pungii si terminand cu lichidul dat pe gat.

@ Cafencu, Sarkis are un blend creat special pentru ibric, cred ca acesta este: http://www.sarkiscafe.ro/magazin/produs/12-sarkis-cafe
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
Tocmai ce am preparat un santos... Este wow. Aici ma rezum la experienta mea limitata de pana acum...
 
 
Reply
(06-02-2018, 13:52)cradun Wrote: @ Cafencu, Sarkis are un blend creat special pentru ibric, cred ca acesta este: http://www.sarkiscafe.ro/magazin/produs/12-sarkis-cafe

Multumesc pentru sugestie, am incercat 4 modele dar nu si pe asta, il trec pe lista.

(06-02-2018, 13:39)dev Wrote: Probabil merge mana in mana cu mancarea de la macdonalds.

Imi vine greu sa cred ca ceva produs de o corporatie de tipul kraft poate fi asociat cu cafeaua de calitate.

La fel de bine poti incerca diversele sortimente jacobs de la noi fiindca asta e echivalentul la noi.
Pai tocmai de aia zic: incearca si asteptam comentariile dupa, bine?
Nu de alta dar chiar n-are nici o legatura cu Jacobs, chestia aia cu "echivalentul" nu se aplica in cazul de fata.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...
 
Reply
(07-02-2018, 01:57)Cafencu Wrote: Pai tocmai de aia zic: incearca si asteptam comentariile dupa, bine?
Nu de alta dar chiar n-are nici o legatura cu Jacobs, chestia aia cu "echivalentul" nu se aplica in cazul de fata. 
Cand discutam de o cafea pe a carei punga scrie "Best before:...", este garantat sora cu J..bs. Big Grin
La naiba, vorbim totusi pe un forum de specialitate. Poti sa faci si teste, sa vezi cum se comporta cafeaua proaspat prajita in timp. Las-o mai multa vreme macinata sau nu si vei vedea clar degradarea produsului in timp.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(07-02-2018, 01:57)Cafencu Wrote:
(06-02-2018, 13:52)cradun Wrote: @ Cafencu, Sarkis are un blend creat special pentru ibric, cred ca acesta este: http://www.sarkiscafe.ro/magazin/produs/12-sarkis-cafe

Multumesc pentru sugestie, am incercat 4 modele dar nu si pe asta, il trec pe lista.

(06-02-2018, 13:39)dev Wrote: Probabil merge mana in mana cu mancarea de la macdonalds.

Imi vine greu sa cred ca ceva produs de o corporatie de tipul kraft poate fi asociat cu cafeaua de calitate.

La fel de bine poti incerca diversele sortimente jacobs de la noi fiindca asta e echivalentul la noi.
Pai tocmai de aia zic: incearca si asteptam comentariile dupa, bine?
Nu de alta dar chiar n-are nici o legatura cu Jacobs, chestia aia cu "echivalentul" nu se aplica in cazul de fata. 

Jacobs e brandul sub care Kraft vinde cafea in Romania. Faptul ca tu vrei sa crezi ca ceea ce se vinde la americani e altceva, e alta discutie. Nu mi-as face iluzii ca nu e tot o mizerie tratata si stropita cu diverse chimicale ca sa "miroasa" frumos 2 ani la raft, intr-o punga cu supapa.
 
Reply
(07-02-2018, 09:19)Mihai L Wrote: Cand discutam de o cafea pe a carei punga scrie "Best before:...", este garantat sora cu J..bs. Big Grin
La naiba, vorbim totusi pe un forum de specialitate. Poti sa faci si teste, sa vezi cum se comporta cafeaua proaspat prajita in timp. Las-o mai multa vreme macinata sau nu si vei vedea clar degradarea produsului in timp. 
 
(07-02-2018, 09:34)dev Wrote: Jacobs e brandul sub care Kraft vinde cafea in Romania. Faptul ca tu vrei sa crezi ca ceea ce se vinde la americani e altceva, e alta discutie. Nu mi-as face iluzii ca nu e tot o mizerie tratata si stropita cu diverse chimicale ca sa "miroasa" frumos 2 ani la raft, intr-o punga cu supapa. 
Salut.
N-am incercat sa contest fabricantul, m-am referit strict la gust.
Pe aceeasi tema nu am suportat niciodata Jacobs vanduta in RO(din spusele importatorului de la acea vreme prajita/ambalata pentru RO in Ungaria)  iar de baut doar cand n-o puteam evita - iar asta mi s-a intamplat de cateva ori in viata - insa acum multi ani am incercat si adusa din Germania  si la momentul ala mi s-a parut baubila.

Povestea asta cu "stropitul" am mai auzit-o si de la vreo 2 vizite la magazine de cafea PP dar, la fel ca in multe cazuri in care se creaza o piata de desfacere pentru produse noi speculand temeri si angoase umane am primit-o cu rezerve...
Ca sa ducem distractia pana la capat le-am scris la Kraft Heintz sa vedem ce spun, daca raspund o sa ne amuzam impreuna...daca nu de ce scriu ei macar de naivitatea mea.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...
 
Reply
(07-02-2018, 11:08)Cafencu Wrote: Ca sa ducem distractia pana la capat le-am scris la Kraft Heintz sa vedem ce spun, daca raspund o sa ne amuzam impreuna...daca nu de ce scriu ei macar de naivitatea mea.

Nu stiu pe cati participanti te poti baza la o asemenea "distractie" pe forumul ce are ca motto "in cautarea espresso-ului perfect".
Personal nu ma intereseaza catusi de putin parerea producatorului Jacobs, referitoare la propiul produs, indiferent sub ce denumire se vinde in diferite zone pe glob. Si din fericire mai stiu cativa, unii care chiar incearca si cate o cafea comerciala, care sunt la fel de putin interesati.
Totodata, fii bun, te rog si incearca sa iti modifici semnatura, avand in vedere ca parerile despre vin, femei si fripturi sunt relevante in cautarea espressoului perfect la fel de putin ca si cafeaua Jacobs. Pe langa faptul ca zgarie retina mai rau decat o semnatura de tapatalk, nu respecta nici regulamentul, chiar daca el este mai mult cu titlu orientativ.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
Bio la bio...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(07-02-2018, 09:34)dev Wrote: ... e tot o mizerie tratata si stropita cu diverse chimicale ca sa "miroasa" frumos 2 ani la raft, intr-o punga cu supapa. 
Exista ceva dovezi de orice fel ca sunt marci comerciale la care se procedeaza asa?
Multumesc.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)