Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

... Arata nesperat de bine cafeaua , parca ar fi si vreo doua boabe de robusta ( ... ceea ce nu este neaparat rau ! ) dar , ... n-are nici o legatura cu " macelarirea italiana  " - daca referirea a fost spre o prajire napoletana , ... e departe ... ( ar trebui sa fie si aciduta si cu fructe ... cel putin teoretic ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
da... pe pavoni a iesit o crema neagra. neagra cum nu am avut niciodata in ceasca. este drept ca poate un 30ml din 15 grame pe un pavoni incins 30 de minute poate fi prea mult pentru ea.
Nach italieniches art scrie pe punga.
O sa incerc si Crema care pare light roast.
Oricum, la cata cafea de nebaut am strans din prajiri sau achizitii cred ca imi ajunge sa o lipesc cu adeziv pe peretele din spatele ustensilelor. Din pacate diferentele intre boabe sunt destul de mari si nu stiu daca dau bine ca tapet...[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
... Ciudat tare , Pavoni este o masinarie excelenta - un pic zen ... Cool  , dar ... ca sa iasa din boabe light , o crema neagra ... e cel putin ciudat pentru mine ... Confused  ... eu am extras invers - din boabe negre , crema light ... post #341  tot aici  , iar boabele de diferite nuantze , dau cel mai bine vizual si cu un contrast cat mai mare - proportia dominanta  insa da tonul / tenta ansamblului , dar ... asta mai lipsea , bietul om - cam trist ... Sad  ... ( acum nu imi vine nici o idee , cam la ce ce ai putea sa o folosesti ... Confused  ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: 6b3969dd3f5b5d0df8e698ce47e822d5--coffee...coffee.jpg]

Reply
ce draguta ideea cu cutia! cat despre cafea, nu pare light. poate nu am fost clar dar din cafeaua de mai sus a iesit un negru mic. e drept ca incredibil de neagra pentru nivelul cam full city unde zic eu ca este prajita. imi pare rau ca nu am tras o poza. promit ca revin cu poza maine!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Undeva intre cele doua culori. Cea deschisa fotografiata direct sub sursa de lumina. Oricum, nimic de-a face cu negreala si gustul de aseara. Tras pe expobar la 90 grade. Este o cafea fara accente. Sunt sigur ca a fost superba in prima luna dupa prajire. Din pacate acum este stinsa si nu mai spune mare lucru. Crema subtire, raspunde cat de cat bine la o rasnire foarte fina. Nu recomand decat pentru ideea de cafea eco.

Este totusi incomparabil mai buna decat Bio de la Bellarom (LIDL) care pe un Gaggia merge dar pe Expobar m-a ucis. Acolo am realizat cu adevarat ce inseamna un upgrade la aparat. Scoate tot dintr-o cafea si daca nu bagi ce trebuie vei fi pedepsit exemplar prin gust. Era cat pe ce sa spun ca Gaggia facea cafea mai buna decat Expobar. Si chiar aveam dreptate in contextul respectiv. [Image: 79c045af997a7283ab06ae1456b2117a.jpg][Image: 0533bd76c8818d867f67b63493b37568.jpg]

Reply
(26-11-2017, 18:47)Levo Wrote: ... Chiar m-ati facut curios , maine trag o fuga pana la Kaufland , sa vad daca gasesc Ethiopia Sidamo Exquisite ... asta de care vorbiti ... sa vad si eu despre ce este vorba si pe urma o dau mai departe ... :D ... dar pentru cultura generala , face bine inca o proba ...  Cool ...

... Din pacate am fost azi la Lidl  si la Kaufland si nu am gasit acea Ethiopie , doar o Ethiopia de la Dallmayr ... pe care nu am avut curaj sa o cumpar si in final nu am luat nici un fel de cafea ... Cool  ... oricum sunt jalnici ... ( nu am mai trecut pe acolo de mai multe luni de zile ... dar n-am pirdut nimic ...  :D ... )

[Image: X2pjEXi.jpg]

... Cam asa arata sectorul cafea , dintr-un Kaufland de provincie , ce anul trecut a ocupat locul unu (1) pe tara la vanzari ... Cool  ... ( inteligentza materiei ... :D )

Reply
Cafeaua Etiopia Sidamo nu o gasesti la rafturile cu cafea. Face parte din gama deluxe/exquisite si are raft special amplasat undeva pe la ciocolata/chipsuri.

Tot acolo o sa gasesti ciocolata, gem, cafea, prajituri, toate din aceasi gama deluxe.

Reply
Exista un stand separat de produse EXQUISIT

Unde e și cafeaua.Sigur!

Reply
Nu e tot timpul și în orice magazin. Eu am găsit doar măcinată.

Reply
La același preț exista și la Metro cafele de origine( la 1/2 kg) și cm tot aceeași calitate.

Reply
N-are treaba cafeaua comerciala obișnuită care stă cu lunile pe rafturi și e prăjită foarte tare, cu ce se discuta aici.

Am prins mai demult o punga de bio de la lidl care era în prima luna de la prăjire și a fost excelenta.

Reply
Am incercat si eu zeci de comerciale de top, direct de la importator. La momentul respectiv ma declaram stupefiat de pretul de 35 lei per kg la care cumparam eu cafeaua care era in magazin 115. Nu au treaba insa cu cafeaua proaspat prajita. De la cafea vending la cafea de la prajitor si pana la cafea prajita acasa este un drum lung pe care merita sa il mai repeti din cand in cand pentru a vedea unde te afli in procesul de prajire acasa.

Cafeaua de la Kaufland Esquisit este cu adevarat speciala. Este defapt peste multe cafele proaspat prajite duble ca pret.

Reply
... Iubiti colegi , apreciez in mod deosebit efortul vostru ... insa dupa excursia de azi , consider ca mi se potriveste bine proverbul ..." Paste murgule iarba pe care o cunosti  "... in consecinta , ma voi consola in continuare cu Izzo si Passalacqua , atunci cand nu voi mai avea cafea proaspat prajita ... ( recunosc ca am fost deprimat putin , de lume si de magazin ... in general ... )

Reply
Bun topicul asta...e ca un joc "adevar sau provocare"  unde vedem si fetish-urile secrete ale userilor de pe forum  :D
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(27-11-2017, 16:33)Lyvyoo Wrote: Bun topicul asta...e ca un joc "adevar sau provocare"  unde vedem si fetish-urile secrete ale userilor de pe forum 

Confesiunile espressomanilor puristi prinsi cu boabe comerciale in rasnita :D ...
Am incerccat-o si eu  si trebuie sa recunosc factul ca am fost placut surprins de Ethiopia de la Kaufland.
Am avut surprize si cu unele cafele de la Lidl de la care nu ma asteptam sa obtin curgeri in parametrii-despre gust nu pot spune ca  fost bun Smile .
Cum ajungi sa incerci astfel de cafele? In cazul meu perioadele de tranzitie intre echipamente. Cand pe blatul din bucatarie sta o Gaggia Babby din care numai ristretto pot sa obtin ceva baubil atunci se naste curiozitatea "Daca aparatul asta nu reuseste sa scoata mare lucru din cafele bune,oare din unele modeste ce pote obtine?"

Reply
In provincie, orase mai mici in speta, e si o problema de logistica. Daca as putea incerca cate 100 de grame, un fel de sampling pack, de la diversi prajitori ar fi mult mai ok pentru ca e destul de frustrant sa cumperi 1kg de cafea proasta. Iar cafeaua prajita de calitate se duce bine in zona 200 lei pe kg. Nejustificat din punctul de meu de vedere.

Reply
Poti comanda cantitati mici la Sarkis. Cate 100 grame din fiecare sortiment dar iti va fi destul de greu sa reglezi rasnita si sa schimbi si temperaturile pentru a gasi cel mai bun shoot.

Reply
Poti incerca cafelele care se lauda pe aici de la prajitoriile de specialitate.

Acum depinde si ce preferinte ai, cel mai indicat si cel mai rapid iti formezi o parere daca mergi la cafenele si bei cat mai diversificat.

Claro- Honduras
Guido- Etiopia Burtukana
PJ- Etiopia Guji Hangadhi

Reply
Quote:Poti incerca cafelele care se lauda pe aici de la prajitoriile de specialitate.

Cred ca tocmai aici este problema, cel putin din punctul meu de vedere. In fiecare zi vedem publicate opinii despre cafelele baute, dar foarte rar se descriu si caracteristicile acestora. Doar atat, ca i-a placut cuiva. Dar ce relevanta are acest lucru?

De exemplu eu prefer cafeaua fructata. Daca spun ca mi-a placut o cafea, dar nu spun si ce anume mi-a placut la ea, ce credeti ca va spune un fan ciocolata cand o va comanda la recomandarea mea?

Si eu am luat plasa de multe ori, inclusiv cu ultima cafea comandata, respectiv o Honduras Marcala care, desi fructata, are si o componenta puternica de cacao - ceea ce urasc eu cel mai mult la o cafea. Si nu a fost nici ieftina deloc.

Comerciale nu am mai incercat din 2013, dar au fost cateva ocazii in care am fost la limita cu unele comenzi intarziate.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
(28-11-2017, 10:19)Denis Wrote: Poti incerca cafelele care se lauda pe aici de la prajitoriile de specialitate.

Acum depinde si ce preferinte ai, cel mai indicat si cel mai rapid iti formezi o parere daca mergi la cafenele si bei cat mai diversificat.

Claro- Honduras
Guido- Etiopia Burtukana
PJ- Etiopia Guji Hangadhi

Intr-un oras mic nu exista optiunea asta cu cafenelele. 90% au contract cu un brand italian si vand, in mare, aceeasi zeama. 

Sortimentele pe care le-ai enumerat nu cred ca se califica la ideea de "everyday coffee".

Reply
...Pai ce , ... eu sa n-am cu ce asezona cutitele la rasnita ... :D ... am gasit-o in final ( cafeaua ! ... si aia si cealalta ) , era asezata strategic pe ultimul raft deasupra tuturor , ca sa nu o poti vedea , trebuie sa ai cam 2 m inaltime sa o vezi , ( din pacate eu nu prea ... Cool  ).
   Voi si gusta din cafea dupa pranz , dar nu pentru a ma sinucide , ci doar pentru a vedea cum s-a mentinut cafeaua prajita in aprilie (... 2017 ... banuiesc / sper ... :D  ... ) in pungile frumoase , dar care rasufla peste tot ... :D ...  si totusi inca miroase bine / puternic ...

[Image: bBuwHoc.jpg]

[Image: ad8xNcj.jpg]

Reply
Eu zic sa incepi cu prima prajita, a avut timp sa se degazeze mai mult.
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Nicio cafea comerciala nu are 2 ani termen de valabilitate, majoritatea situandu-se in zona un an si jumatate. 

Faptul ca "expira" in aprilie 2019 inseamna ca a fost prajita/ambalata luna asta sau la sfarsitul lunii trecute. Ceea ce e extrem de bine pentru o cafea de supermarket.

Reply
merita sa facem stocuri cu aceasta ethiopia, tinand cont ca nu va mai fi mult timp pe raft ? va mai fi buna peste 3-4 luni ?
Stone Espresso Mine, Lelit PL72

Reply
Poate se exprima colegii mai cu experienta dar scoase din pungi si pastrate intr-un recipient etans s-ar putea sa "tina" relativ ok.

Reply
Levo asteptam impresiile.

Reply
(28-11-2017, 16:33)Denis Wrote: Levo asteptam impresiile.

... Ce mai pot sa zic , ... am testat doar Ethiopia Moka Sidamo - si nu singur ! ... e buna dom'le , ( Denis ... enjoy , ai nimerit -o ... Smile  ... ) cafeaua are miros patrunzator , este undeva mediu prajita,  usor spre light , pare proaspata ( in mod absolut curios ... cum naiba se mentine in pungile alea ... dar , care au si supapa ! ... ) , eh , acum sa nu va asteptati la ceva de dat pe spate , insa este chiar o cafea buna ... peste multe alte proaspat prjite , se merita achizitia ... daca este asa cum e asta , recomand ... Cool
     Gustul ... mi-a iesit fara bitter aprope deloc , echilibrata ca si corpolenta , ne exceleaza la fructe , mai degraba caramel si ceva vanilie fina ... , fara alte arome de lemn sau pamant / padure si alte chestii ... e buna , ... clar.
     Insa ... pentru o comparatie ce ne-a intrigat putin , am tras si un shot de Passalacqua / Harem ... putin inechitabil - 10 origini = o orchestra intreaga vs. single origin = un inrumentist ... ( a castigat detasat Passalacqua , am baut-o eu ... :D si sotia Ethiopia ... dar nu este deloc de aruncat sau alte mofturi ... e buna , sincer... Cool .
     Costa Rica Tarrazu nu am servit , doar am examinat ca miros , bob ( are si un pic de RDT nativ ... dar nu mult ) , ce sa zic ... promite si aia ...si eu care ma gandeam sa asezonez Olympus-ul ... Sad  ... ( tre'sa caut altceva acum ...)

[Image: HocF9gt.jpg]

[Image: h1zCAAd.jpg]

[Image: D5r9sKn.jpg]

... Pentru cine nu si-a dat seama , in stanga imaginii este Passalacqua  Hrem, iar in dreapta Ethiopia Moka Sidamo ...

Reply
Cu alte cuvinte merita drumul pana la magazin, statul la coada și interacțiunea cu angajații kaufland. [emoji16]

Reply
... Da dom'le , se merita achizitia , jos palaria ... :D  ... ( dar , daca s-ar putea sa nu vad angajatii Kaufland si sa am niste ochelari ca de cal asa , sa nu vad nici lumea , ... ar fi si mai bine... Cool  ... la coada n-am stat deloc , erau deschise toate casele ... Smile  ... in 6-7 min. am fost inapoi la masina.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)