25-11-2017, 14:42
Am avut timp sa ma joc cu Etiopia Sidamo amintita mai sus. Cafeaua este proaspat prajita, este prajita medium-light are ambalajul sigilat foarte bine cu aerator. Miros placut, fara defecte in boabe, prajire uniforma, cafeaua este arabica in totalitate.
Am experimentat multe shoturi, si am dedus dintre arome: iasomie (miros predominant) lime/bergamota in special la rasnire putin mai grosiera si la underdose (17 grame in sita de 12-18 ims) pe final caramel si foarte subtil cacao (amar dar nu deranjant). Nu imi ramane in gura amareala sau bitter, ci imi ramane un gust ca de caramel (exact cand mananci o crema de caramel).
Eu ii dau o nota buna, un 8.5 din 10. Am consumat cafele mai bune, dar si mai rele de la prajitoriile de specialitate. Sa o incercati, iar cu extrasul, eu jonglez in jurul valorii de 90~ grade +-1 grad.
Temperatura pid: 92/ temperatura erik in extractie 89.5/ la puc nu stiu.
Am experimentat multe shoturi, si am dedus dintre arome: iasomie (miros predominant) lime/bergamota in special la rasnire putin mai grosiera si la underdose (17 grame in sita de 12-18 ims) pe final caramel si foarte subtil cacao (amar dar nu deranjant). Nu imi ramane in gura amareala sau bitter, ci imi ramane un gust ca de caramel (exact cand mananci o crema de caramel).
Eu ii dau o nota buna, un 8.5 din 10. Am consumat cafele mai bune, dar si mai rele de la prajitoriile de specialitate. Sa o incercati, iar cu extrasul, eu jonglez in jurul valorii de 90~ grade +-1 grad.
Temperatura pid: 92/ temperatura erik in extractie 89.5/ la puc nu stiu.

...
... cand ... porcul se ruga la Dumnezeu si zicea :
... am luat eu si era cea mai buna dintre cele proaste , cand beam de la espressorul automat ( ... si din pacate , inca am rude care inca o mai consuma , pe automate de 3000 E ...dar nu ma bag , e alegerea lor ! ) ... si in acea vreme , cautam oferta de 2 x 250 gr boabe cu cana la pachet ...mai am doar cana , naravul mi-a trecut de mult ... :D ...

![[Image: 4359f641793442380d223f0ecf26101e.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171126/4359f641793442380d223f0ecf26101e.jpg)