Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

(31-10-2017, 15:41)Lyvyoo Wrote: Apar distribuitori noi pentru ca sunt lasati. Dar cand Coca-Cola va colecta toata cafeaua, cei din jur vor disparea sau vor cumpara la a doua mana, deci mai scump.

pentru lavazza a fost la fantana, apoi aquila, apoi si general vending oficial.
neoficial lavazza da pentru toti, doar sa scape.

Aici multi dintre noi putem povesti despre acest fenomen, direct si indirect...
--Only God Can Judge Me--

Reply
si ceva local
link

Reply
(30-10-2017, 00:33)radudani Wrote: dar imi pare ca merita si as fi si eu amator... 

....am mai adaugat eu de proba si asta pentru ca oricum nu o gasim in RO si trebuie neaparat testata ( ...si tot 10 origini are ...) , cat despre cealalalalalta , ...n-am rezistat si am luat o proba de aici, pana vine pachetul din Italia... ( stiu ca nu sunt la fel , dar numai sa vad cam care ar fi orientarea gustului...curiozitatea ...:D...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(02-11-2017, 00:48)Levo Wrote:     ....am mai adaugat eu de proba si asta pentru ca oricum nu o gasim in RO si trebuie neaparat testata ( ...si tot 10 origini are ...) , cat despre cealalalalalta , ...n-am rezistat si am luat o proba de aici, pana vine pachetul din Italia...
ieri, da, chiar ieri am primit un colet de la Kfea cu 6 sortimente de verde, din care 2 sunt ultimele ce mi-au placut (o Tanzania si o Panama)!
m-am uitat superficial pe la ei, dar n-am gasit Passalacqua! tot de la ei luasem pe vremuri un Kimbo...
astept ceva impresii, dar sunt gata sa comand si eu!
cat priveste Miscela Napoli, e foarte buna alegerea, o remarcasem si eu, dar sub numele de Espresso Bar, care de fapt e generic;

(pentru cei ce trec pe-aici: apreciez ca pe moment cel putin, acest thread este ceea ce ar trebui sa fie: discutii/informari despre cafelele comerciale, sau cum le-o zice, dar in orice caz, nu un loc al pacatelor... sau al excutiilor...)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
"...preţul unui kilogram variază de la 16 lei până la 38 de lei. ..."

Nu reusesc sa inteleg de unde si cu cat iau verde ca sa ajunga la asemenea preturi... :s Huh

(31-10-2017, 21:38)MyR Wrote: si ceva local
link

Reply
(02-11-2017, 11:39)renatoa Wrote: "...preţul unui kilogram variază de la 16 lei până la 38 de lei. ..."

Nu reusesc sa inteleg de unde si cu cat iau verde ca sa ajunga la asemenea preturi... Confused Huh
(31-10-2017, 21:38)MyR Wrote: si ceva local
link
nu stiu, dar pe site-ul lor apare asta:
rosecaffe . ro
"Avem o capacitate de producţie 
de peste 30 de tone, lunar."
Mi se pare imens de mult :)

Reply
Iar in articol 100 tone anual... iarasi ceva care nu bate...

Sa vinzi 8000 kg lunar in toate selgros-urile din tara nu pare misiune imposibila... :s daca esti o "firma"... doar ca nu am auzit pe nimeni sa bea cafea marca asta... Huh

Reply
in Chisinau, din comerciale, cea mai buna cafea acasa am baut din Jurado Mas link aici
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
okay, am gasit pe cineva care de Craciun (cel mai probabil) poate sa imi aduca o punga de cafea de peste Prut. si, straniu, imi face din ochi Passalacqua asta ))
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(02-11-2017, 21:01)maki Wrote: ..., imi face din ochi Passalacqua asta ))

ok, dar sa vedem ce zice Levo despre cea comandata la Kfea... pentru ca si eu vreau sa le comand una...
dar eu am baut si Izzo gold (arabica) si Silver (miscela cu robusta) si Kimbo si... Bristot (Belluno)...
adica o miscela napoli poate fi love or hate! chiar daca e printre acele miscele più pregiate al mondo
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
...Am revenit cu cateva constatari , respectiv ... cafeaua vine vidata  ( in vid / fara aer ) intr-o punga extrem de tare , cu o prajire asemanatoare cu Izzo  , tot de tip napoletan si ca gust - bate Izzo ( ...am stabilit degustand impreuna cu sotia , cu care , pret de cca. 3 min - n-am mai vorbit...fiecare gusta si...tacea Cool ...savurand fiecare inghititura...) , puteti lua aceasta cafea , doar daca va place stilul de prajire mai pronuntat ( ..acel iz de tutun de Latakia , sau de traversa de cale ferata de lemn... :D ...scuzati-ma ca nu-l pot exprima in cuvinte , dar e bun tare ... cu un corp mediu matasos , aroma teribil de puternica , tarie relativ slaba , dulce si lipsita total de aciditate...este doar parerea noastra ! ...
     Pe ambalaj nu am gasit alte date , decat cea prezentata k stampila  , in care ( ...presupun ca SET 19 ar putea fi = settimana 19 = saptamana 19 , deci prajirea a avut loc ... undeva la sfarsitul lunii mai ) , am servit un shot scurt de inceput ...deosebit de plin... Cool ...apoi cate un cappuccino de caciula... din care , numai unul corretto ...pentru mine normal... :D ...

[Image: WWYF4Sq.jpg]

[Image: fYtwEGf.jpg]

[Image: RVtHhOA.jpg]

[Image: 1aaa5Do.jpg]

[Image: SmgFUJr.jpg]

[Image: HXtiEQd.jpg]

[Image: 26lMCyb.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
sau poate fi SETtembre, italiana pentru.. septembrie.

vinde'mi vreo 250g :D

Reply
...Posibil , sau Settembre...nu m-am gandit... Cool ... nu iti vand ,... iti fac cadou...dar te duci tu pana la socrul meu in Balti ?... - este vicepresedintele consiliului raional Balti ...si o pot trimite de aici , via Italia  - prin nepoti...( n-am cum altfel ...ne am linie directa MD , doar din Brasov...)

...In alta ordine de idei , sortul de Kimbo , trebuie ales cumva in functie de felul in care va fi consumat......( zic si eu...apoi as mai fi curios de Musetti  - Grand Cru si Gold Cuvee ...daca stie cineva ceva... Cool ... ar fi binevenita o info....

Reply
mersi @Levo de oferta, dar e cam departe  de unde stau ;)

Reply
multumesc Levo pentru informatii si nu numai!
in fapt, n-am mai vazut in forum o asemenea prezentare, sustinuta de imagini, care in termeni - sa le zic - prietenosi, binevoitori, detasat sinceri, sa sustina o cafea (1) comerciala, deci nu de la vre-un prajitor artizanal autotohton si pe deasupra (2) italiana prajita in stil napolitan!
totul cred ca e perceput de multi colegi, ca un fel de horror story...  post-halloween Smile
oricum, eu o percep - e si practica mea - ca o forma de cautare... the pursuit for...

si-mi permit sa repet: nu toate cafelele artizanale sunt bune si nu toate cafelele comerciale sunt proaste!
cel putin, nu pentru toti Smile

chestia aia cu mirosul de traversa de cale ferata, bine, perceput cu siguranta in note mai subtile, este complexul fenolic al creozotului cu care aceste traverse sunt impregnate si se intalneste, la fel ca si o senzatie de aer rece, umed, de padure, toamna tarziu, dimineata, din perceptia de nose si apoi de gust la un Laphroaig, dar derivate din turba arsa si aerul tare al marii! tot farmecul, adica!

ce-i drept, eu mai am o comparatie preferata pentru notele aduse de robusta, in special de o robusta proasta si multa, cum e in cafelele ordinare comerciale - negre sau mai putin negre - miros de fermentat, fenolic si el, distilate uscate, dar altul, usor atenuat de vegetatie si pamant umed, al unui - sorry - closet de tara Smile

cu atat mai mult acum, am sa comand de la Kfea, pe langa un supliment de verde (am mai amintit de ei ca o sursa posibila de verde!) si un pachet de Passalacqua Harem! (sigur, astept si replica de la fata locului...)
all the best!

Reply
Salutare,deluxe costa rica tarrazu a incercat cineva?[Image: large_058c33a06b29019b16adcc3fa8d8b2fa.jpg]

Reply
Cumpara cafea proaspat prajita de la prajitorii locali, nu mai lua cafea de brand din supermarket.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
...Da , candva demult - ( un an jumate' - ago )  ... si e o mizerie ... :D  ... , fara nici o legatura cu ceea ce inseamna de fapt acesta ...  Costa Rica  -  Tarrazu , una dintre cafelele cunoscute si apreciate pe plan mondial ...
   Asta ... in primul rand , e trasa / adica veche , cu un bob mat , prafos si bob tare / dur si cleios / lipicios la macinare ... as putea spune veche si fara a mai pune la socoteala lipsa aroma si faptul ca mai este si umeda pe deasupra - nu recomand nici dusmanilor... :D  ... ( asta la noi la Lidl ... poate   in alte parti ale tarii , o fi altfel ... dar uitati-va bine la ce cumparati ... caci in supermarket-uri , va paste primejdia alimentatra ... :D  ...)

Reply
Hai ca nu e dracu' chiar asa de negru..... Iar "cafeaua prajita proaspat de la prajitorii locali" nu e garantia calitatii absolute. Nu orice cafea prajita local e mai buna decat orice cafea comerciala.

Si doi la mana, varianta din oferta actuala de Costa Rica Tarrazu Deluxe pare sa fie "Gentle Roasted", deci nu neaparat carbune uleios.

Reply
Am acum acasa o punga de 0.5kg de boabe Bio de la Kaufland. La gradul de prajire e cu 3 buline din 5, la fel si la aciditate si corp. O rasnesc cu o treapta mai jos decat cafeaua proaspata, 1.2 fata de 1.3 pe rasnita mea, si curge foarte ok. Rezultatul fara lapte e baubil spre ok iar cu lapte e chiar peste unele cafele proaspete.

In decembrie o sa fie inca 3 sortimente in gama deluxe si sincer prefer sa "arunc" 60 de lei pe 3 sortimente diferite decat sa dau aceeasi bani pe un sortiment de "cafea proaspat prajita".

[Image: 3wRnAB6.jpg]

Reply
Pune o filmare cu o curgere, la mine curgea siroaie, ca apa la robinet.

Reply
(16-11-2017, 09:35)dev Wrote: Hai ca nu e dracu' chiar asa de negru..... Iar "cafeaua prajita proaspat de la prajitorii locali" nu e garantia calitatii absolute. Nu orice cafea prajita local e mai buna decat orice cafea comerciala.

Si doi la mana, varianta din oferta actuala de Costa Rica Tarrazu Deluxe pare sa fie "Gentle Roasted", deci nu neaparat carbune uleios.

... Eu n-am mai cumparat de mult cafea de la Lidl ... de fapt , de cand am intrat pe forum ... :D  , insa Costa Rica aia care am cumparat - o atunci , tocmai ce mi-o laudase o doctorita ... ca vai ce buna e ... si am luat si eu o punguta , dar mai mica si mai lungutza , decat cea prezentata in imaginea mai sus , cand am desfacut- o in schimb ... erau niste boabe marunte , rotunjoare , de un maroniu matuit / prafuit asa ... si miros mai mult de cacao si de bomboane de ciocolata ... apoi cand am turnat- o in automat ... :D  - ( pentru ca asa era la vremea aia ) ... am vazut ca era si uda ... si chiar ma gandeam " din asta bea prietena mea si mai si zice ca e buna ? ... "  in ceasca nu prea mi -am dat seama , pentru ca la automat ... toate ceaiurile sunt la fel ... poate ca acum , s-o mai fi schimbat cate ceva , cine stie ... Cool ... ( dar tot nu as mai cumpara , mai ales acum , cand mai si stiu... :D  ... despre ce e vorba . )

Reply
E nasol ca mai apare si transportul 25 lei in ecuatie, ca la 80 lei kg as putea sa iti trimit eu 3 samples de cate un sfert sa faci comparatia... Prin posta ar fi insa fezabil...

Reply
Nu are nici-o treaba cu numele de costa rica tarrazu,e de fapt bellarom boabe crema.

Reply
toata cafeaua de la lidl e fake....am incercat ....boabe arse ,sparte mega gust oribil in ceasca
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Treceti prin kaufland, testati o punga de etiopia sidamo, prajita light. La 89-90 grade se poate obtine ceva foarte bun din ea.

Reply
Ai o poza cu punga?

Reply
[Image: gpgWAxO.jpg]

Reply
Gama Exquisit e chiar ok. Pacat ca nu e tot anul.

Reply
Atentie, doar etiopia. Costa rica este mult prea prajita, poate merge cu lapte, dar in espresso nu.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)