multumesc Levo pentru informatii si nu numai!
in fapt, n-am mai vazut in forum o asemenea prezentare, sustinuta de imagini, care in termeni - sa le zic - prietenosi, binevoitori, detasat sinceri, sa sustina o cafea (1) comerciala, deci nu de la vre-un prajitor artizanal autotohton si pe deasupra (2) italiana prajita in stil napolitan!
totul cred ca e perceput de multi colegi, ca un fel de
horror story... post-
halloween 
oricum, eu o percep - e si practica mea - ca o forma de cautare...
the pursuit for...
si-mi permit sa repet: nu toate cafelele artizanale sunt bune si nu toate cafelele comerciale sunt proaste!
cel putin, nu pentru toti
chestia aia cu mirosul de traversa de cale ferata, bine, perceput cu siguranta in note mai subtile, este complexul fenolic al creozotului cu care aceste traverse sunt impregnate si se intalneste, la fel ca si o senzatie de aer rece, umed, de padure, toamna tarziu, dimineata, din perceptia de
nose si apoi de gust la un Laphroaig, dar derivate din turba arsa si aerul tare al marii! tot farmecul, adica!
ce-i drept, eu mai am o comparatie preferata pentru notele aduse de robusta, in special de o robusta proasta si multa, cum e in cafelele ordinare comerciale - negre sau mai putin negre - miros de fermentat, fenolic si el, distilate uscate, dar altul, usor atenuat de vegetatie si pamant umed, al unui -
sorry - closet de tara
cu atat mai mult acum, am sa comand de la Kfea, pe langa un supliment de verde (am mai amintit de ei ca o sursa posibila de verde!) si un pachet de Passalacqua Harem! (sigur, astept si replica de la fata locului...)
all the best!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)