Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Maine merg sa-i vad.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Fost, vazut, placut. Investitie serioasa, oameni seriosi.
Deocamdata nu vand cafea, inca alearga dupa autorizatii si lucreaza la profilele de prajire.
Au un prajitor de ultima generatie si curs de prajire facut in Italia. Stilul italian se vede bine in prajirea lor, cafeaua iese prea arsa pentrul gustul meu, dar se lucreaza...
Cred ca o sa-i auzim curand pe forum.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
E clar tintesc horeca... third wave nu le asigura nici de factura de curent...

Reply
Renatoa, spamuit prin forum sau asa pe email intamplator?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
email, singura coincidenta fiind emailul, cel de espressoman, ca am vreo 5...
O cauza poate fi ca e singurul cu .ro

Reply
(19-12-2013, 17:52)Lyvyoo Wrote: Nu murdari rasnita Vario cu prostiile alea de cafele. Pe langa gustul nasol, pe alocuri scarbos (cazul Julius Meinl Gourmet, Starbuks etc.) acele cafele ambalate banale lasa urme masive de ulei prin rasnita unde se vor lipi particule de cafea, in timp, daca nu o cureti atent. Tot calitatea lor indoielnica poate aduce si pietricele sau bucati mici de lemne printre cutite. In conditiile in care exista cafea proaspat prajita foarte ok si la 60-70 de lei/kg, nu vad rostul acestei economii, care se poate rasfrange asupra rasnitei si este devastatoare pentru gustul espresso-ului.

Daca as fi citit la timp, pana sa incerc si eu o "Guatemala de Starbucks" si pana sa imi dau seama ca NU are cum sa iasa ceva din cafeaua aia, probabil ca acum nu incercam sa imi salvez papilele de la gustul oribil si nici pe Vario, care aproape a vomitat toata cafeaua pe langa portafiltru [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]

Boabele sunt extrem de uleioase si desi sunt trecute ca MEDIUM ROAST, cred ca sunt darth vader ROAST. La rasnirea pe aceeasi treapta cu o Costa Rica de la Origo, mi-a iesit un puc de PFL  [Image: undecided.gif] . Cand am hotarat, dupa 30s sa crut espressorul pentru ca nu curgea nici o picatura de cafea, am constatat ca abia jumatate din puc fusese umectat  [Image: undecided.gif] . Acum, 3 extractii si 3 trepte pe MACRO la Vario mai tarziu, a iesit o zeama care aduce a gust cu lant de motocicleta.

Parerea mea...nu sunt din zona. Nu sfatuiesc pe nimeni nimic, dar nu cred ca e buna nici de dat un bobi si eu unul imi cer scuze public de la Vario pentru ce i-am dat sa faca.

Reply
Salut!

Ar putea cineva aici sa ofere un sfat legat de cafeaua ieftina de la Metro. Dupa cum observ cea mai ieftina e cea 100% Robusta. Din cate stiu, o cafea buna ar trebui sa fie un mix de Arabica-Robusta. Pentru o mica cafenea la tara, la un pret de vanzare de 2.5 lei/cafea, voi cu ce marca ati merge? 

Multumesc!

Reply
macar sa fie vreo 10-20% arabica, altfel nu cred ca e buna doar robusta aia... ma gandesc sa n-aiba retrogust amar...
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Metro stiu ca are e gama de la 100% robusta, pana la 100% arabica (100/0; 50/50; 20/80; 0/100) si pretul relativ e apropiat intre ele.
de gust nu pot zice nimic, nu am incercat nici una...
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Atentie mare cu Robusta integrala, nu e pt inimi slabe.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
hai bre ca am glumit... cum sa bei robusta de la metro???

pai il rugam pe Liviu sa vorbeasca si la metro, poate baga cafeaua de acolo la reduceri pt forum...
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Astazi am fost invitat la lansarea noului espressor pe capsule Julius Meinl  :)  Mi-a luat 5 min. sa conving tipa de la telefon ca nu sunt omul potrivit  :)  Nu stiu cum naiba m-au pus chiar de mine in lista de invitati.  Eventual puteam veni cu o delegatie de 10 espressomani, si sa stam intr-un colt, gen:

[Image: hqdefault.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Oare dadeau gratis si pentru acasa? Sa luam cu rafiile, cine stie ce vremuri vin si o sa fie prohibitie cu cafeaua naturala  [Image: dont_know.gif] [Image: dont_know.gif]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Asta..Jihad trebuie...daca vine la eu cu Jacobs si cu Iulius Meinl , ...asta sharia aplicam la el.... [Image: biggrin.gif] [Image: aq.gif]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
I love Starbucks!

[Image: V5xeyUY.jpg]

Reply
Asta seara am trecut prin Mega Image Concept Store Baneasa. 
Am ramas surprins sa vad ca au echipament de prajire cafea si implicit cafea proaspat prajita (de max 1-2 zile).
Preturi de la ~ 140 la 170 RON kilogramul.
Ati incercat cafeaua de acolo?
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.

Reply
Am cumparat eu o Guatemala de la prajitoria Mega si deocamdata, dupa primele doua espresso, nu sunt deloc multumit. A fost prajita destul de tare, se simte si dupa miros. A curs foarte greu, cu aceeasi treapta de rasnire ca la cafeaua de la Frudisiac (dropcoffee - El Salvador), am marit-o cu 3 trepte si tot destul de greu curge. Are aprox o saptamana de la prajire.

Are un gust de ars pronuntat, fara arome placute si cu aftertaste slab de cafea arsa.

Ma mai joc maine cu toate variabilele. Dupa ochiul meu ne-antrenat observ o prajire neuniforma, alterneaza mult culoarea boabelor, vizibila in prima poza supra-expusa.

[Image: 8b3365fa0296ec63c1da257cfeac5292.jpg][Image: e6972389a1b9160344f2dcdbc64da741.jpg][Image: e0336678e92231070640be1a633df92c.jpg][Image: 16be5c3db67b0cfae6d4f7e7c0043969.jpg]

Reply
Sunt atatea prajitorii bune locale si voi cumparatu de la mega ...
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
„Crede şi nu cerceta“, citat controversat care de fapt nu există în Biblie, deşi este atribuit învăţăturilor creştine.
Nu crede și cercetează.
Ce varianta sa aleg, pentru liniștea interiara in cautarea espresso-ului perfect?
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.

Reply
"... Nu crede și cercetează."
din ciclul... stiinta si tehnica [Image: smile.gif]

The mystery of life isn't a problem to solve, but a reality to experience. (Reverend Mother, based on Søren Kierkegaard.)

"...Ce varianta sa aleg, pentru liniștea interiara in cautarea espresso-ului perfect?"

imagineaza-ti, ce-ar fi ca in fiecare zi, cei mai multi dintre espressomani, sa faca mai multe espresso-uri perfecte [Image: smile.gif]
(nu detaliez cu ce echipamente, nu e greu de imaginat)

Any road followed precisely to its end leads precisely nowhere. (from Muad'Dib)

p.s.
cu siguranta cafelele comerciale in topic, nu merita atata consideratie...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Am vrut sa rasplatesc initiativa. Mi s-a parut dragut sa aiba un colt cu cafea, espressor si un prajitor. Daca ar face mai multi treaba asta, noi am avea de castigat.

Reply
(28-04-2017, 05:21)razclud Wrote: Am cumparat eu o Guatemala de la prajitoria Mega si deocamdata, dupa primele doua espresso, nu sunt deloc multumit. A fost prajita destul de tare, se simte si dupa miros. A curs foarte greu, cu aceeasi treapta de rasnire ca la cafeaua de la Frudisiac (dropcoffee - El Salvador), am marit-o cu 3 trepte si tot destul de greu curge. Are aprox o saptamana de la prajire.

Are un gust de ars pronuntat, fara arome placute si cu aftertaste slab de cafea arsa.

Ma mai joc maine cu toate variabilele. Dupa ochiul meu ne-antrenat observ o prajire neuniforma, alterneaza mult culoarea boabelor, vizibila in prima poza supra-expusa.

[Image: 8b3365fa0296ec63c1da257cfeac5292.jpg][Image: e6972389a1b9160344f2dcdbc64da741.jpg][Image: e0336678e92231070640be1a633df92c.jpg][Image: 16be5c3db67b0cfae6d4f7e7c0043969.jpg]
incearca sa sortezi boabele mai faine de alea arse si te vei lamuri
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Daca o fac prost, degeaba o fac. Mai mult strica.
As zice ca pare "prajita" cu arzatorul. [emoji3]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Am desfăcut o punga de cafea dallmayr espresso primita din Germania, și am făcut doua cafele, gust ars de scrum, total nebaubile, am pus și lapte și degeaba, boabe mici arse, fără mirosul unei cafele proaspăt prăjite , am făcut punga cadou. E ultima oara când mai fac asa ceva :-P???
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(03-02-2013, 18:48)Cosmin Wrote: http://www.amway.ro/product/100209,cafea-espresso
Prea mare pretul ....mai bine cu cafeaua proaspat prajita
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS ,
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO

Reply
E incredibil pretul de 100 lei / 250g, pentru cafeaua amway. Nu-mi vine sa cred unde poate ajunge nesimtirea si setea de a profita de prostia mare a unora...

Reply
Nu te enerva, ratezi oferta:
Comanda nr.:100209
Dimensiuni:4 X 250 g

Parca acum ai cumpăra :), 1kg la 100 ron. Bafta la achiziție.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.

Reply
Salut,

Pentru un restaurant italian, caut un brand de cafea tipic italian. Nu doresc unul din brand-urile comerciale ultracunoscute prezente pe piata din Romania, gen Lavazza.

Sugestii?? Furnizori??

Mersi

Cosmin

Reply
Salut, incearca de la Maison du Cafe, ii gasesti in lista cu reduceri de pe forum. Prajitorul e de loc din Torino si face doua miscele bune, tipic italiene old school, arabica cu robusta. Succes!
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
profit de ocazie ca sa adaug la un subiect preferat: cultura italiana a cafelei...

(30-04-2017, 12:29)CosminS Wrote: ... Pentru un restaurant italian, caut un brand de cafea tipic italian. Nu doresc unul din brand-urile comerciale ultracunoscute prezente pe piata din Romania...
(subl. mea)

mi se pare firesc... doar ca aici, cafelele italiene nu sunt privite cu ochi buni;
desi sunt multi romani care traiesc acolo la... Italea, preparandu-le cafele [Image: smile.gif]
(toata buna intentie: adica mult mai mult decat sa-ti faci meseria si sa castigi bani...)

vreau sa spun ca, dat fiind specificul, privit din afara ca snob, al cafelei proaspat prajite, dar si cererea, la noi, am dubii ca sunt prajitori in RO care fac pentru cunoscatori, blenduri italiene cu adevarat la valoarea celor italiene...
cum zici: brand de cafea tipic italian; brand italian, sau/si cafea italiana?

sunt convins ca o cafea iti va placea, cum o bei cand iti place prima data... dar exista un procent de bautori inraiti de cafea espresso care pe alocuri, sau permanent, vor agrea o cafea in stil italian; mai ales dintre clientii unui restaurant 'in stil' italian...

sunt multe thread-uri despre cafea in specific italian, dar ma limitez la cateva din home-barista, merita citite:
Italian Coffees. Lets talk about Kimbo, Danesi, Lavazza, Caffe motta, Illy
2 month old Kimbo from Italy produces great espresso. I'm confused!
Thoughts on an Italian Espresso Blend  (o memorabila referinta ar fi primul post, al lui Jim Schulmann)

in ce ma priveste, nu caut niciodata in Italia 'cel mai' dintre baruri, ci un loc obisnuit, pentru un espresso obisnuit...
de aceea recomand celor curiosi de specificul italian, in primul rand acea Kimbo din reteaua Autogrill, (ultima data era 18 kilo) iar pentru acasa, Kimbo - Espresso Bar, Superior Blend (Kimbo e deja un brand (ultra)cunoscut si la noi - nu stiu cum e cafeaua...)
nu mereu si nu numai acesta...
am baut, cu efect surpriza si Izzo Silver (Gold, nu-mi place!)
in general toate brandurile cunoscute italiene au sortimente baubile si sortimente greu-baubile;

espresso din blendurile comerciale care-mi plac, il fac cu 12-14g in si 18-30g out; cu sita HQ14 sau mai bine, IMS; n-am incercat, dar nu se recomanda VST (!)
daca avem grija ca vechimea pachetului sa nu fie mai mare de 2-3 luni, putem avea o cafea buna 2-3 zile;
si sau o terminam in acest interval, sau punem de la inceput restul la congelat, in pachetele convenabile pentru consumul a 2-3 zile;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)