Astazi am incercat o cafea Bio Cafe Organico.
Prietenul meu depinde integral de mine in ce priveste cafeaua proaspata. Ii inteleg (partial) incercarea de a gasi o solutie proprie. El inca mai crede ca acea solutie de rezerva ar putea fi undeva, pe raftul vreunui magazin...
Cum tot era intr-o plimbare prin Europa, a cautat cu nadejde un magazin specializat si l-a gasit tocmai in Germania. A venit cu o punga de cafea de test, vanzatorul spunandu-i ca e vorba de o cafea bio, ecologica, autentica, provenita din mici plantatii mexicane. Pretul nu a fost mare, 5 Euro/250g.
Atasez niste poze facute in graba, cu telefonul.
[attachment=2676][attachment=2677][attachment=2678]
Pentru comparatie, am pus si boabele. In dreapta cafeaua bio, in stanga un blend prajit acasa.
Cu multe rezerve, am facut un mic test.
As rezuma urmatoarele:
- nu era veche (banuiesc ca avea cel mult o luna si jumatate de la prajire), iar mirosul, desi nu era cumplit ca in cazul altor cafele, nu era tocmai placut, aducând aminte de o combinatie de tuica de mere si tutun (am avut chiar un flash din anii studentiei - o gara, si un tren care speria lumea prin mirosul lui devenit celebru)
- curgerea nu a fost deloc buna, aducând a zeama, cu o cantitate redusa de crema, aparuta abia spre final, in ultimele secunde
- gustul ... ciudat, cumva de cafea arsa, lipsit de arome, asta desi temperatura de extractie a fost cea obisnuita, in jurul valorii de 93-94 grade.
- bobul de cafea, desi nu arata rau, era mai inchis la culoare fata de cafeaua prajita de mine, dar in ciuda acestui fapt, multe boabe pareau sa nu fi ajuns in FC.
Mirosul emanat de cele doua farfurioare era profund distonant, vanilie, cacao, ciocolata din blend vs tuica de mere cu tutun din cafeaua bio.
Mirosul din ceasca era de cafea arsa, fara arome, neplacut.
Am reusit sa beau vreo 20 ml, dar nu pot spune ca mi-a placut. Ba dimpotriva.
Am facut apoi un espresso din blendul prajit in urma cu doua zile. A fost altceva..., mult diferit.
Usor dezamagit, prietenul meu a luat punguta adusa de departe, hotarat sa incerce maine dimineata, la el acasa de data asta...
Intrebat fiind ce stiu despre cafeaua bio, am raspuns sumar, avand o informatie limitata in segmentul asta, nedorind sa bat campii. As fi insa curios sa aflu opinii de la cei care stiu mai multe.