Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Rog pe cineva sa imi recomande un tip de cafea boabe disponibil in Lidl,Carrefour Kaufland sau Profi compatibil cu espressorul meu automat
Saeco Cafe Nova.
De doi ani de cand il am tot am incercat diverse si m-am oprit la Don Cafe (crema ,gust si tarie acceptabile ) dar nu trece luna fara sa fiu nevoit sa desfac bucati rasnita pentru a o curata de depunerile uleioase care o impiedica sa macine .
Ieri am zis sa incerc ceva mai putin prajit fata de Don Cafe si am m-am tzapit cu jumate de kil de boabe tip germania de la kaufland cica pentru espresso ,a iesit slaba ,cu o crema abia vizibila de culoare alba .Am trecut urgent la restul de boabe de Don Cafe ,dar in cateva zile se termina si intru in sevraj ..
Help!
P.S.:Cunosc parerile despre espressoarele automate ,dar deocamdata atat imi permit :s

Reply
Meridian de la carrefour (vrac). Am nimerit un lot care parea prajit de curand. Normal ca nu se compara cu prospaturile...
ex AN-2R, ex Cessna 172, ex Alenia C-27J, actualmente Boeing 757-200SF, ex ibric. Ascaso Dream UP Versatile in curs de reconditionare, corretto roaster, rasnita manuala vintage :)

Reply
Soptea, am inteles cu automatele, dar nici cu proaspăt prăjită? Vezi aici doua vorbe dacă nu esti familiarizat - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
o cunostinta si-a deschis un restaurant. venind din domeniu are si un faema e61 legend cu doua grupuri (proprietate personala). ghiciti ce baga in el si la ce pret? lavazza blue, 90 ron / kg. am tot incercat sa-i povestesc lucruri, ba chiar i-am dus si niste jawa de pe la Sarkis si nimic, el tot lavazza blue baga. nu mi-a zis de ce, dar cred ca totusi conteaza 10-12 lei in plus / kg :))
ex AN-2R, ex Cessna 172, ex Alenia C-27J, actualmente Boeing 757-200SF, ex ibric. Ascaso Dream UP Versatile in curs de reconditionare, corretto roaster, rasnita manuala vintage :)

Reply
E vorba si de gusturi, poate cea proaspata este extrema pt.el.unii oameni sunt foarte conservatori isi odata ce si-au format o parere, opinie sau gust, greu ii mai scoti de acolo.

Recent i-am dat cuiva sa guste un cabernet care a castigat un concurs local de vinuri dar a strambat din nas.poate daca mergeam pe un demidulce din comert aveam alt feedback.
Nu e cea mai fericita paralela, dar din ce am observat, unii se plafoneaza la ceva si acolo raman, nici nu vor sa auda de altceva.poate nu-i pasioneaza, poate asa le este firea, fiecare e diferit.unora le place vinul vechi, altora cel crud, unora cafeaua proaspata, altora cea maturata (eufemistic vorbind :))
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
Salut!sunt nou pe forum si in zilele urmatoare am sa va impartasesc din experienta mea(16ani)de preparare a cafelei dar doar la saeco.vorbesc de peste 1 milion de cafele,aparate ingrijite si zeci de cafele boabe si combinatii incluzand cafele pana la 100leikg.Prima grija-temperatura.2-grad macinare.3-nu am intalnit cafea 100%arabica sa ma multumeasca.nici lavazza,nici illy nici julius nici dallmayr daca ma refer la cal.premium.E f. probabil sa mearga in espressoare tot premium.Desii imi pierdusem speranta, se poate obtine o cafea foarte aromata fara sa simti gust putin amar sau putin acid-acrisor cum se poate intampla chiar la cafele top, folosind cafea in jur de 50lei

Reply
Bine ati venit!

50 de lei la ce greutate?daca e la 500 gr.deja suntem in zona cafelei proaspat prajite.ma gandesc ca aveti in vedere amestecuri de arabica cu robusta (pct.3)
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
???
Acum dam cuvantul matematicii:
Vorbim aici de cca 170 de cafele in FIECARE zi timp de 16 ani...? Neintrerupt!
Adica daca lucrezi 8 ore pe zi, mai bine de una pe minut! :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(12-05-2014, 15:49)raul1347 Wrote: (...) incluzand cafele pana la 100leikg.(...)folosind cafea in jur de 50lei

E cat se poate de clar ca e vorba de preturi / kg Exclamation

La anumite masini de cafea e perfect posibil ca diferentele din ceasca sa fie mai mici decat la o alta clasa de expressoare. Cu cat inaintezi in a optimiza o masina de cafea cu atat calitatea cafelei devine tot mai importanta. De aici poate mirarea posesorilor de aparate entry level (inclusiv subsemnatu') la vehementa lupilor batrani la adresa "comercialelor"... :P
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
care matematica?8×60=480pe zi.dar eu vorbesc de peste 500 cafele pe zi iar un espressor poate fi vecin cu inca unul sau doua si care lucreaza simultan.acum din experienta:cafeaua TREBUIE sa curga crema chiar daca o faci stil american de peste 200ml.aparatul care curge perfect dupa 10-15 cafele,atunci cu siguranta la primele cafele el nu a mers deloc si a trebuit "incalzit" cu doze de cafea reduse.nu cred in cafea cu doza sub 9gr.

Reply
raul1347, tehnic nu pot sa am multe dubii momentan, ai experienta, si ma bucur ca te-ai inscris pe forum.

Dar pe domeniul cafelei, in momentul cand faci afirmatia...

Quote:nu am intalnit cafea 100%arabica sa ma multumeasca.nici lavazza,nici illy nici julius nici dallmayr daca ma refer la cal.premium

...poate gresesc, dar dai impresia ca te-a satisfacut vreo combinatie de robusta/arabica si pari a fi unul dintre sutele de barista care nu au pus pe limba nicio picatura de cafea de origine, proaspat prajita, fara sa mai spun de cafea de specialitate. Acele cafele enumerate, in spiritul discutiilor de pe acest topic, pot fi considerate premium, dar asta doar ca si pozitionare in piata facuta de catre departamentul lor de vanzari. "Premium" este o cafea prajita de maxim 4 saptamani, din sortimentele de Jamaica Blue Montain, St. Elena, Hawai Kona, Panama Geisha etc.

Plus ca mai faci o afirmatie ...

Quote:cafeaua TREBUIE sa curga crema chiar daca o faci stil american de peste 200ml.

...ceea ce este o parere gresita. Daca faci espresso dintr-o cafea buna, ii urmaresti consistenta cremei pe parcursul unei extractii regulamentare (gen in 25-30 de secunde 30ml din 9g / 60ml din 14-18g). Tot ce trece peste, capata o culoare galbuie si este o mare greseala sa extragi in continuare amareala si cofeina de rigoare, in loc sa pui apa fierbinte pana la cantitatea dorita, daca vorbim de strutocamila de americano. In cafenelele unde sunt manageri cu cap, nici nu te servesc cu asa ceva, recomandandu-ti alt tip de preparare decat espresso lungit - V60, aeropress, siphon etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
am mentionat ca nu vorbesc de barista eu vorbesc de maximul de calitate ce se poate obtine la un espressor saeco obisnuit.nu am aparut pe forum sa vorbesc ds cafeaua de supercalitate din cafenele cu pretentii,unde se poate ca cea mai buna cafea sa fie 100%arabica.vreau doar sa spun ca am prieteni care imi afirma,dupa ce servesc o cafea fara pretentii de pret sau prospat prajite,cum ca e foarte apropiata de barurile de fite.care folosesc aparatura foarte scumpa si cafea pe masura.e foarte dificil si am disperat proband probabil peste 50 tipuri de cafea cu gusturi ciudate pt. mine.ambitia a inceput dupa ce am probat (vazand multi oameni cu pahare in mana)acel tchibo la 2lei si nu intelegem cum pot sa consume respectiva licoare.deci doar aici ma pricep .

Reply
Raspunsul e simplu si sau complicat:
Poate tine de comoditate: apesi pe buton, biji baji si vine cafelutza
Poate tine de nestiinta: inainte facea un ceai cu pompoasa denumire de cafea si acu' crede ca a descoperit edenul
Surprinzator sau nu sunt inca foarte multi oameni carora nu le place expressoul ca-i prea tare... :D
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Cred ca este o confuzie aici intre calitate si cantitate.
Nu exista absolut nicio legatura intre ele. Dovada clara: automatele de la tchibo, care fac si ele destule "cafele". :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
L-ati ostracizat :)

Orice parere, chiar daca se refera la comerciale, merita ascultata si poate fi utila celor cu buget mai restrans pentru cafea.de ce sa nu maximizezi rezultatul la o cafea comerciala?
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
(19-02-2014, 10:48)Evolution Wrote: O cafea interesanta, in special prin prisma raportului pret/calitate:

Bio Crema Peru 100% Arabica (din cultura ecologica controlata)

Prajita si ambalata la pungi de 1 Kg. Data expirare inscrisa pe ambalaj: 05 2015.
Cumparata de la Lidl, pret 29,99 lei. ;)

(20-02-2014, 01:34)sms Wrote: si eu am dat peste cafeaua asta de la Lidl, prin decembrie, la cineva si le-am preparat-o cu Aeropress.
Dupa miros/arome si comportamentul in timpul prepararii, mi s-a parut proaspat/recent prajita - repet, se intampla in decembrie. Boabe mari, netede, fara urme de ulei. Am baut juma de ceasca, vreo 75 ml, nici acra, nici amara, chiar ok comparata cu ambalatele Arabica 100% cu pretentii. I-am luat mamei o punga, intr-o tentativa de a o determina sa nu-si mai cumpere din supermarket cand ramane fara ori atunci cand uit eu sa-i aduc.
Tot ce vreau sa spun este ca e o alternativa de luat in seama pentru amatorii de ambalate, nimic mai mult.

a revenit la 35 RON
http://www.lidl.ro/cps/rde/SID-8B9E54D0-...l&id=14668
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
tchibo de langa mine face max 5cafele,iar calitatea e......Am f. mare concurenta dar biji baji decit la aparatele mele.PANA LA URMA VORBIM DE O CANTITATE DE CAFEA LA O ANUMITA GRANULATIE ,APA LA O ANUMITA TEMERATURA SI PRESIUNE.toate foarte importante iar apa merge de la retea.pariu nu recunosti cafeaua cu apa plata sau pura fata de cea de la retea.cafeaua de la lidl merge in combinatie (1 biotrend+3cafeaX)e printre putinele arabica100% foarte cremoasa,dar oricum combinata cu alta cafea.A 2-a cafea poate fi 50-50,60-40,70-30 arabica respectiv robusta.normal ca un aparat performant schimba mult calitatea cafelei

Reply
Quote:e printre putinele arabica100% foarte cremoasa
trebuie facuta precizarea - printre putinele arabica de brand.... Altfel, cam orice cafea arabica proaspat prajita (max. 3 saptamani), nu din mediul Horeca sau din supermarket, face crema cat o robusta.

Reply
preocupare de duminica: ma distrez la review-uri la tassimo facute pe bani de niste pseudodive cam sarace cu duhul. in acest timp doamna guatemala de la Mihai isi da cu parfum pe langa mine. rade si ea de codul de bare al t-discurilor tassimo si, suparata ca citesc despre niste pseudocafele s-a sinucis incet scurgandu-se pe gat in jos.

Reply
e destul de grav.am avut "onoarea" sa intru in Munchen intr-un show-room de asemenea obiecte de marketing, totul fancy, glamorous & chic, aere de exclusivism.
produse de c.... pt.oameni cu mintea spalata.
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
Reclama vinde. Un adevar aplicabil si-n acest caz.
Pentru oameni ce au baut cafea la filtru astfel de cafele is un salt inainte. Totdeauna referinta e importanta... :P

Reply
Absolut! Dar a inchide ochii la ce e evident pentru o punguta cu galbeni deja e un fel de curvasarie la o scara mai mica. Sau creier spalat, dar cu culoarea dusa iremediabil...

Reply
Nu cred ca e cazul sa le gasim vreo vina; multi chiar nu au vazut cafea mai buna si mai simplu de preparat...

Reply
Ai dreptate! Prajitoriile artizanale stau rau la capitolul mediatizare, din cauza de buget. Dar e un cerc vicios: odata cu mediatizarea vin comenzile mari, si odata cu comenzile mari iesirea din zona de artizanat... Asa ca ramane publicitatea prin viu-grai

Reply
(02-06-2014, 07:33)Mihai L Wrote: Nu cred ca e cazul sa le gasim vreo vina; multi chiar nu au vazut cafea mai buna si mai simplu de preparat...
Ieri mi-a fost evidentiata superioritatea lui nespresso in fata lui Tassimo in ceea ce priveste usurinta de folosire.Dupa ce a fost produsa licoarea, nu trebuie sa scoti capsula, aceasta cazand intr-un recipient, lasandu-te sa savurezi fara sa iti bati capul cu scoaterea capsulei la fiecare folosire, dispensarea acesteia, etc...wow, ce tare :D

Pana si george clooney bea nespresso :D https://www.youtube.com/watch?v=DfyeXrdZZ1o
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
Ultimul shot de cafea ede la hotspot s-a dus de dimineata asa ca am fost nevoit sa trec pe rezerva si anume Segafredo rosu luat din kaufland. Pe cuvant ca are acelasi gust pe care-l simti cand revii de la dentist. Cred ca am devenit eu mai mofturos
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued

Reply
(10-10-2012, 09:44)Papa Jacques Wrote: In Timisoara, in Resita si in Arad, nimeni din cei pe care i-am contactat nu a dorit sa colaboreze cu mine (~ 8 locatii). Motivele au fost atat de diverse incat la un moment dat au devenit hilare. Eu deocamdata am renuntat sa prospectez zona Banatului din ratiuni evidente ... probabil nu le place cafeaua proaspat prajita. Rolleyes
În Sibiu există cafea proaspăt prăjită ? Exclamation

Reply
vezi la Misu la Stravagante Caffe
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Am dat o căutare dar fără rezultat, este în Sibiu o cafenea sau Cofee Shop cu acest nume ?

Reply
(21-01-2015, 11:04)Vladislav Wrote: Am dat o căutare dar fără rezultat, este în Sibiu o cafenea sau Cofee Shop cu acest nume ?

e cafenea, Misu (proprietarul) e un om fain.
Vezi aici info: https://www.facebook.com/StravaganteCaffeSibiu
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)