Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Deci in top ar fi :
Trucillo, jolly crema, ce sa mai adaug?
Tres forze era prea arsa. A-și dori ceva în genul la primele 2..
O sa ma bag la o comanda.
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Vezi și Mocambo Gran Bar. Inițial nu am fost fan dar i-am dat de cap într-un final. Conține și 20% robusta dar pentru prețul care îl are e o cafea excelentă, prăjire medie, dulce, 0 aciditate.

L.E
Au lot cu prăjire 02.2021 la Mocambo. :)
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Da.. Am observat și eu.
Ce părere aveți de :
https://www.espresso-international.com/e...-italiano/

Reply
(27-02-2021, 15:18)d2florin Wrote: Ce părere aveți de :
https://www.espresso-international.com/e...-italiano/

... Daca , de Filicori intrebi ... n-am testat inca , dar banuiesc ca ar trebui  sa fie prajita in stil nordic ... Undecided ... insa , daca intrebi de Mokarico ... am auzit ca e faina si chiar sunt si eu curios sa o incerc ... Wink ... cu toate ca tot o prajire ceva mai usoara va avea ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Eu acum am un sette, pt boabele prăjite in stil italian sau o prăjire medie spre dark ar fi mai ok una cu cuțite plate? Ma uitam la eureka xl.
Multe cafenele au răsnite cu cuțite plate și chiar și la bazzara pe net am văzut..

Reply
(27-02-2021, 17:00)d2florin Wrote: Eu acum am un sette, pt boabele prăjite in stil italian sau o prăjire medie spre dark ar fi mai ok una cu cuțite plate? Ma uitam la eureka xl.
Multe cafenele au răsnite cu cuțite plate și chiar și la bazzara pe net am văzut..

... Daca ma 'ntrebi pe mine , parerea mea ar fi sa mai " tragi " de sette ( ... save money ! ) cat mai duce si intre timp poate mai aduni si ceva banutzi - nu stii ce vremuri vin ... Wink ... cat despre eureka xl  - personal , imi place  - insa , cutzitele plane , ar putea fi o buna alegere in pairing cu Lelit 41 TEM dar ... daca te gandesti sa schimbi candva cu un lever ... macinatura conicelor ar fi superioara ( ... doar d.p.m.d.v Cool  - am si eu o eureka olympus KR-E pe aici ) ... Mult spor.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Ms de răspuns. Bani tot strâng :) sunt mai strangaret din fire :))). Clar mai aștept dar feedback ul dv e important. Cat despre lever nu am citit, nu m am deciumentag deloc, doar un grup e61 sa îmi iau dar mai aștept sa vedem ce se va intampla cu piața auto :D.

Reply
OFF -TOPIC :

(27-02-2021, 17:44)d2florin Wrote: ... mai aștept sa vedem ce se va intampla cu piața auto :D.

... Este in cadere libera ... Sad ... vor sa ne faca astia zmei pe baterii din 2023  :D .
       Si eu care voiam sa-mi iau o Toyota Proace Verso ... pe baterii ? Sad  ... nu prea cred.

Reply
O cafea delicioasa cu note de ciocolata neagra, cu dulceata de caramel cu un strop de portocale confiate. Deși beau doar cafea arabica, am zis sa incerc și aceasta miscela cu robusta și este un adevarat desert. Cremoasa, fina, cu un amarui delicat ce-ți mângâie simțurile. [Image: 956c5055ae753ed05d981208aa29b8e1.jpg]
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
De unde ați cumpărat?
Thanks.

Reply
kfea
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
https://www.caffenewyork.it/en/history/

Bei 90 ani acolo in ceasca aia... :)

Reply
Tocmai am avut o revelație: Am luat sita single de 57mm IMS de la barshaker si am reușit sa scot un super espresso dintr-un passalacqua grancaffe care desi era f aromat, nu puteam sa scap de bitter accentuat cu sita standard lelit dubla. E singura sita single cilindrica pe care am văzut-o pe orice dimensiune, nu știu de ce nu s-au mai gândit alții la ideea asta (ceva mai scunda si cu mai puține gauri), poate merge totusi pe grupurile mai mici ca sa nu fie nici pucul prea subțire. 10g in, am scos 20g cu gust mult mai bogat, si cu ff putin bitter, urmează sa testez și cu cafea 3rf wave. Mentionez ca am macinat destul de fin fata de sita lelit dubla

[Image: l5r3Cxl.jpg][Image: YSft3rW.jpg][Image: H0ex717.jpg][Image: 997kRzM.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Trebuie să încerc și eu cu cea stock de la Gaggia, tot conică țin minte că e, doar că e double.

Reply
Avem un topic de site conice am povestit acolo ca doar cu asa ceva ma impac, pentru ca nu vreau sa extrag din mai mult de 14g. Ale mele sunt conice conice, nu doar usor curbate ca asta.

Reply
Pai asta e aproape cilindrica, ca cele duble, spre deosebire de cele conice clasice single. O sa mai discutam acolo, aici am postat pt ca m-a ajutat mult cu o napoletana
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
(27-02-2021, 19:31)dragos.stoian Wrote: ... E singura sita single cilindrica pe care am văzut-o pe orice dimensiune, nu știu de ce nu s-au mai gândit alții la ideea asta (ceva mai scunda si cu mai puține gauri), poate merge totusi pe grupurile mai mici ca sa nu fie nici pucul prea subțire. 10g in, am scos 20g cu gust mult mai bogat, si cu ff putin bitter, urmează sa testez și cu cafea 3rf wave. Mentionez ca am macinat destul de fin fata de sita lelit dubla...

Iti zic un insider info din ce cauza:
1. sunt italieni si este greu de discutat cu ei, cand zici o chestie noua si nu vad logica in explicatiile tale
2. daca nu exista model, ai nevoie de stante, teste, MOQ de 500-1000 de buc
3. achitat tot in avans, si cu discutiile/testing/productie/livrare iti ia aprox 6-12 luni pana cand ajungi la un produs finit.
Deci se vede ca productia este facuta pentru MASS si producatori mari.. si pana cand orice comanda este onorata la 2-4 luni, nu mai ai nevoie de inventii si inovatii..  
Am mai auzit un story asemanator la NOKIA si symbian :)
--Only God Can Judge Me--

Reply
(27-02-2021, 20:56)MyR Wrote:
(27-02-2021, 19:31)dragos.stoian Wrote: ... E singura sita single cilindrica pe care am văzut-o pe orice dimensiune, nu știu de ce nu s-au mai gândit alții la ideea asta (ceva mai scunda si cu mai puține gauri), poate merge totusi pe grupurile mai mici ca sa nu fie nici pucul prea subțire. 10g in, am scos 20g cu gust mult mai bogat, si cu ff putin bitter, urmează sa testez și cu cafea 3rf wave. Mentionez ca am macinat destul de fin fata de sita lelit dubla...

Iti zic un insider info din ce cauza:
1. sunt italieni si este greu de discutat cu ei, cand zici o chestie noua si nu vad logica in explicatiile tale
2. daca nu exista model, ai nevoie de stante, teste, MOQ de 500-1000 de buc
3. achitat tot in avans, si cu discutiile/testing/productie/livrare iti ia aprox 6-12 luni pana cand ajungi la un produs finit.
Deci se vede ca productia este facuta pentru MASS si producatori mari.. si pana cand orice comanda este onorata la 2-4 luni, nu mai ai nevoie de inventii si inovatii..  
Am mai auzit un story asemanator la NOKIA si symbian :)

Inteleg, mulțumim de detalii, ce ma mira e ca nici alti producatori din alte tari gen nemții de la ecm sau spaniolii de la ascaso nu au venit cu ideea asta, am tot cautat, poate or avea dar nu e asa ușor de găsit pe net

(27-02-2021, 18:03)Dimitriyus Wrote: O cafea delicioasa cu note de ciocolata neagra, cu dulceata de caramel cu un strop de portocale confiate. Deși beau doar cafea arabica, am zis sa incerc și aceasta miscela cu robusta și este un adevarat desert. Cremoasa, fina, cu un amarui delicat ce-ți mângâie simțurile. [Image: 956c5055ae753ed05d981208aa29b8e1.jpg]

Mi-ai făcut pofta, tocmai am dat comanda pt o punga de 250g

Reply
(27-02-2021, 14:46)coffeemilk Wrote: M-am exprimat greșit, am vrut să zic să nu fi coborât la 4a, ci mai puțin de la 6a (5a ca ex.) dar să urci doza la 17gr. . :)
Am stabilizat la 18g și 5a. Cum. Mi ai zis cam in 28secunde. E altceva. Ms, dar pe espresso international vad ca în general cafelele au chiar și 1 luna de la prăjire pe când la noi..

Reply
(28-02-2021, 09:29)d2florin Wrote:
(27-02-2021, 14:46)coffeemilk Wrote: M-am exprimat greșit, am vrut să zic să nu fi coborât la 4a, ci mai puțin de la 6a (5a ca ex.) dar să urci doza la 17gr. . :)
Am stabilizat la 18g și 5a. Cum. Mi ai zis cam in 28secunde. E altceva. Ms, dar pe espresso international vad ca în general cafelele au chiar și 1 luna de la prăjire pe când la noi..

E adevărat, pe espresso international cam orice iei va fi destul de nou. la noi merita sa suni inainte sa cumperi sa întrebi cât de veche e, adica sa nu iei direct de pe emag. De ex la kfea are ff multe cafele si desi o gramada sunt vechi, gasesti destule de 1-3 luni si de obicei sunt mai ieftine decât pe espresso international, doar sa fii flexibil in ceea ce vrei sa iei. Alta data am luat un Borbone oro de la noi (alt site, nu mai știu care) si am dat pe 1kg 40 lei si 10 lei transportul, fata de 17 eur cat e pe espresso international (cam dublu) bineinteles ca am sunat si am verificat înainte sa fie de max cateva luni

Reply
(28-02-2021, 09:29)d2florin Wrote:

Mă bucur că i-ai găsit echilibrul!

Reply
... Aproape ca s-a terminat si miscela - Bazzara 12 Dodicigrancru ... dar, nu pot spune ca imi pare rau ptr. ca o consider o cafea prea " normala " ... prajita mediu ( dupa mine - la limita spre light ) , nici vorba de ulei pe boabe , se incadreaza bine in gama cafelelor superioare de protocol - care ar trebui sa placa la toata lumea.
           Adica ... o cafea fina , cu o corpolentza usoara spre medie , demidulce k gust si o tarie medie spre usoara.
     Cremozitate buna  - avad in vedere ca nu contzine robusta deloc - iar k nuantze de gust , putem deosebi ciocolata , waffe , migdale ... insa , destul de discret Cool .
      Nu sunt impresionat ... dar nici dezamagit , i-as acorda un 7,8 / 10 pct.

[Image: RiAFEu6.jpg]

[Image: nwSpe6v.jpg]

[Image: YEl4xH2.jpg]

[Image: Kyt0oym.jpg]

[Image: nm8IcCg.jpg]

[Image: nl1XL5N.jpg]

[Image: wShkj4Z.jpg]

Reply
Acuma am terminat o punga de Cignobianco de la Gardelli si nu pot sa zic ca ma dat pe spate. Destul de uleioasa si cu un gust destul de banal cu un miros greu si destul de neplăcut.  Nu stiu daca merita renumele pe care îl il are . Undeva la un 7 din 10. De mâine desfac Gardelli - Brazil - Macuba de Baixo care pare mai putin uleioasa si cu o aroma mai pronunțată decat Cignobianco. Apoi urmează o punga de Bazzara Dobicigrancru de la care ma astept la destul de mult si sunt chiar curios.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]

Reply
Nu mai cumpărasem Lucaffe de la schimbarea de logo. Parca s-a schimbat ceva si la gust...destul de plat si fara gustul cicolatiu la care ma așteptam. [Image: EBM3IkY.jpg]

Reply
(08-03-2021, 13:08)Levo Wrote:       Nu sunt impresionat ... dar nici dezamagit , i-as acorda un 7,8 / 10 pct.

What's next? :) Ce ar fi pe la un 8,5 / 10?

Reply
(09-03-2021, 14:57)incult Wrote: What's next? Smile Ce ar fi pe la un 8,5 / 10?

... Next is Moreno - Gran Miscela Bar ... Cool ... iar pe la un 8,5 - 9 sunt cam majoritatea miscelelor napoletane ( ... doar dupa gustul meu - nostru / in familie ).

Reply
Liviu, poate deblochezi topicul celalalt, sa putem discuta serios despre ... contre :)

Uite, eu fac crack de curiozitate unde se studiaza domne de fapt miscelele astea, asa ca o stiinta cat de cat...
Ca vad ca la universitate nu prea, nu le gasesc in curicula...

https://www.zhaw.ch/en/lsfm/institutes-c...ce-center/

Reply
(10-03-2021, 23:00)renatoa Wrote: Liviu, poate deblochezi topicul celalalt, sa putem discuta serios despre ... contre Smile

... Ai vazut ca a nins afara si ... tzi s-a nazarit ... :aq: ...

Reply
Incepe postul Pastelui, poate dupa aia.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salutare, cam intr-o saptamana primesc o punga de 1kg de Mokasirs Pregiato, e 70% arabica, prajita medium pentru o italiana, adica genul nordic. E prajita in ianuarie. Am mai avut, e foarte bună, pana și pe kompresso a iesit faina, robusta se simte f placut fara acel gust de cauciuc.
F aromata si cremoasa, fara sa fie prajita prea tare.

Vrea cineva sa impart punga cu el 500/500? E 97 lei per kg

Eu ma satur destul de repede și 500g e suficient, vreau sa mai experimentez.

Puteți citi alte păreri despre ea aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid101333

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid129568

Si aici:
https://www.home-barista.com/coffees/in-...GV0IOKXYrA

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)