Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

... Ok , ma bucura entuziasmul , insa deocamdata nu am toate elementele puse in ordine ... asteptam reluarea normala a demersurilor si stabilirea unor noi acorduri. Va tzin la curent cu orice pas facut spre rezolvare ... Cool .

 P.S. - 20 70 61 69 20 64 61 63 61 20 64 61 63 61 20 74 6f 74 20 61 74 69 20 64 61 74 20 62 61 6e 69 69 20 70 65 20 73 63 75 6c 65 20 62 75 6e 65 20 6d 61 63 61 72 20 73 61 20 73 69 20 62 65 74 7a 69 20 6f 20 63 61 66 65 61 20 62 75 6e 61 20 6e 75 20 3f
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
@Levo:
417520646573636f706572697420636f6475272e2074726563656d206c612075726d61746f72752721

QXUgZGVzY29wZXJpdCBjb2R1Jy4gdHJlY2VtIGxhIHVybWF0b3J1JyE=
TnUgYW0gZGF0IHBlIHNjdWxlIG11bHRpIGJhbmkuIEFtIGluY2VyY2F0IGRpZmVyaXRlIHNvaXVyaS8gZGlmZXJpdGkgZnVybml6b3JpL3ByYWppdG9yaS4=
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
Reply
(20-02-2021, 01:17)lracu Wrote: @Levo:
417520646573636f706572697420636f6475272e2074726563656d206c612075726d61746f72752721

QXUgZGVzY29wZXJpdCBjb2R1Jy4gdHJlY2VtIGxhIHVybWF0b3J1JyE=
TnUgYW0gZGF0IHBlIHNjdWxlIG11bHRpIGJhbmkuIEFtIGluY2VyY2F0IGRpZmVyaXRlIHNvaXVyaS8gZGlmZXJpdGkgZnVybml6b3JpL3ByYWppdG9yaS4=

IC4uLiBTaSB0b3R1c2kgLCBkZSBjZSBuYXBvbGV0YW5lID8gLi4uIGNhbmQgc3VudCBhdGF0ZWEgYWx0ZSB2ZXJ6aXR1cmkg
aW4gdHJlbmQgLi4uCiAgICAgU2EgdmVkZXR6aSBjYW5kIG8gdmVkZWEgTGl2aXUgY2UtYW0gZmFjdXQgYWljaSAsIGN1bSB
uZSBwZW5zaW9uZWF6YSBhbnRpY2lwYXQgOikp
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
Smile)
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
Reply
(19-02-2021, 19:04)d2florin Wrote:
(19-02-2021, 18:26)incult Wrote: +1  Big Grin

Astazi am incercat "prima mea" miscela, bazat pe ce am citit cateva pagini in urma, Dodicigrancru.
Foarte buna, imi place chiar mai mult ca espresso decat cu lapte.
Ce am observat in schimb este ca isi mareste volumul mai mult in sita decat alte cafele, scadea debitul foarte mult spre sfarsitul extractiei si a trebuit sa micsorez doza.
De pe emag ai luat?
Ms

De unde le ai cumpărat?

De la kfea, mai aveau o singura punga de 1kg, dar am vazut-o si pe eMAG
 
Reply
(20-02-2021, 12:13)incult Wrote: Ce am observat in schimb este ca isi mareste volumul mai mult in sita decat alte cafele, scadea debitul foarte mult spre sfarsitul extractiei si a trebuit sa micsorez doza.

... Interesant aspect ...  Cool ... la mine ( ... pe sita VST 25g ) unde alte miscele asigurau o curgere frumoasa cu 22 -22,5 g in sita ... acum cu Dodici , merge bine cu 25,5 g la aprox. aceeasi macinatura ... ( bine , acu' difera si espressoarele )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
(20-02-2021, 02:56)Levo Wrote: IC4uLiBTaSB0b3R1c2kgLCBkZSBjZSBuYXBvbGV0YW5lID8 [...]

RSBwcmVhIHNjdXJ0xIMgdmlhyJthIGNhIHPEgyBudSBsZS1uY2VyY2kgcGUgdG9hdGUsIG1haSBhbGVzIGRhY8SDIGFpIHN1cnPEgyBkZSDDrm5jcmVkZXJlLiA6KQ==

Pt. cei care nu urmăresc, este vorba de base64. Mai devreme a fost HEX.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Shhh...!
Nu trebuia sa spui!

UnVnYW1pbnRlLCBzY3JpZXRpIGZhcmEgZGlhY3JpdGljZSwgaW1pICJkYSBwZXN0ZSBjYXAiIHByb2dyYW11bCE=
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
Reply
Hai ca de hex ma prinsesem, dar nu știam de base64 Smile
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Sunt site-uri care convertesc din mai multe variante, e destul de rezonabil si pe incercate...
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Ne mutăm pe RSA? Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
(20-02-2021, 14:31)Mihai L Wrote: Sunt site-uri care convertesc din mai multe variante, e destul de rezonabil si pe incercate...

sau un mic programel in python.
(20-02-2021, 14:31)TVTVTV Wrote: Ne mutăm pe RSA? Big Grin

Si cheia....?
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
Reply
Eu zic să mai vorbim și despre micelle că ne ucide Liviu (și pe bună dreptate). Smile

Eu unul de abia aștept să încerc ceva marfă de calitate de la Levo. Am mai avut miscelle dar nici una nu a fost freshly roasted sau cu renume, ca să zic așa.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
(20-02-2021, 14:48)TVTVTV Wrote: Eu unul de abia aștept să încerc ceva marfă de calitate de la Levo ...

Idea  -  R2F0YSBmcmF0emlsb3IgLCBjYSBuZSBkYSBMaXZpdSBhZmFyYSBkZSBhaWNpIC4uLiA6KQ==

   ... Deci am spus , cum am ceva semne de dezmortzire , va anuntz ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
Cafeaua e cafea, nu vad de ce ar fi o problemă modul în care este prăjită.
Eu cred ca fiecare își găsește (sau nu) locul aici pe forum.
In continuare sunt de părere ca ai putea începe un thread de miscele și un ranking din punctul tău de vedere.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
Va cam simțiți cu musca pe căciula, ca niște motocicliști pe un forum cu posesori de mașini electrice Smile)))
Cu toate ca mie imi plac fructatele, susțin și eu ideea lui Vlaicu.
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
(20-02-2021, 12:38)Levo Wrote:
(20-02-2021, 12:13)incult Wrote: Ce am observat in schimb este ca isi mareste volumul mai mult in sita decat alte cafele, scadea debitul foarte mult spre sfarsitul extractiei si a trebuit sa micsorez doza.

... Interesant aspect ...  Cool ... la mine ( ... pe sita VST 25g ) unde alte miscele asigurau o curgere frumoasa cu 22 -22,5 g in sita ... acum cu Dodici , merge bine cu 25,5 g la aprox. aceeasi macinatura ... ( bine , acu' difera si espressoarele )

Posibil sa nu fi explicat eu cum trebuie. Am inceput cu 20 grame, am reglat macinatura dupa timp/curgere, dar in primele 10 secunde cafeaua curgr foarte frumos, dupa care se “sugruma/infunda” si ajung aproape la picaturi.
Nu s-a rezolvat cu macinatura mai grosiera, ci cu doza mai mica.
Am ajuns la 18g in sita IMS de 20, macinate pe kinu si extrase pe MaraX. In continuare scade debitul spre sfarsit, dar mult mai putin, nu ajung la picaturi
 
Reply
U2FzZSwgYSB2ZW5pdCBMaXZpdSEg
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Passalacqua grancaffe, prajita de acum 2 luni. E un sortiment care nu apare pe siteul lor, unii zic ca miscela napoli este noul grancaffe, la kfea de unde am cumparat le avea pe ambele si erau diferite, am ales grancaffe pt data recenta (miscela napoli era veche de vreo 8 luni)

Cafeaua e bomba napoletana. Incredibil de intensa ca arome, bineinteles acele arome fenolice si ii inteleg perfect pe cei care nu suporta acest stil. Am facut un cappucino soției (care bea doar cu lapte, ii plac si cele 3rd wave si 1st wave mai clasice) si nu a putut sa bea, a zis ca pute si se mira cum pot sa beau cafea asa împuțită   Big Grin

Din toate napoletanele băute e cea mai intensa, imi place mult, doar ca e greut sa scapi de amareala - prăjirea e cam f dark si am rezolvat partial trăgând ristretto la 86 gr. Retrogustul este fantastic, persista f mult, dar repet: nu e pt oricine! Dacă vii de pe 3rd wave clar nu iti va place, daca iti plac italiene clasice tot nu e sigur că o vei tolera  Wink

[Image: wQwDa5g.jpg]
[Image: 2PiSQgK.jpg]
[Image: IGfWJRt.jpg][Image: 5ucsKNe.jpg]
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Așa se prăjește în Napoli! Smile 

Eu pe Napoli nu o găsesc deloc amară, e chiar dulce, doar că nu depășesc extracția peste 30 sec., la 25-28 sec. e ce trebuie, 16gr. in cu +-28gr. out.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
Nu e nico problema sa faceti un topic pe aria de achizitii de grup.  Chiar voi muta acolo postarile, daca va confirma si Levo.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
(22-02-2021, 18:35)Lyvyoo Wrote: Nu e nico problema sa faceti un topic pe aria de achizitii de grup.  Chiar voi muta acolo postarile, daca va confirma si Levo.

 ... Ma gandesc ca e binevenita o actziune de sistematizare , in sensul degajarii cafelei italiene - de alte stiluri de prajire si alte origini / specialitatzi - intrucat este singura cafea !  cu o multitudine de blenduri ( miscele ) ... celelalte blenduri fiind relativ putzine. In plus de aceasta , vad ca are chiar si un grup restrans de fani ... Cool ... iar daca nu e prea mare deranjul , am fi recunoscatori ... Angel ...

P.S. - K o remarca pers. ... si titlul topicului lasa o portitza deschisa , intrucat consider ... nu numai ca este o cafea prajita " in stil italian " ci este chiar o cafea italiana autentica  ... Cool ... altfel , se subantzelege ca ar mai ramane loc ( ... in 1st wave si ptr. prajirea in stil French , Wiener etc. - adevaratzii carbuni Big Grin ).
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
Realist vorbind am văzut thread-uri pe forum despre aproape orice; chiar nu vad de ce unul bine structurat sa creeze probleme. E totuși un stil de prăjire iar rezultatul, pentru unii dintre noi cel puțin, este excepțional.
Sincer, când imi mult espressorul am de gând sa experimentez puțin din recomandările tale
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 3 Guest(s)