Espressoman traditionalist
Posts: 3.769
Joined: Oct 2016
ro
19-02-2021, 23:20
(This post was last modified: 19-02-2021, 23:30 by Levo.)
... Ok , ma bucura entuziasmul , insa deocamdata nu am toate elementele puse in ordine ... asteptam reluarea normala a demersurilor si stabilirea unor noi acorduri. Va tzin la curent cu orice pas facut spre rezolvare ...

.
P.S. - 20 70 61 69 20 64 61 63 61 20 64 61 63 61 20 74 6f 74 20 61 74 69 20 64 61 74 20 62 61 6e 69 69 20 70 65 20 73 63 75 6c 65 20 62 75 6e 65 20 6d 61 63 61 72 20 73 61 20 73 69 20 62 65 74 7a 69 20 6f 20 63 61 66 65 61 20 62 75 6e 61 20 6e 75 20 3f
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
Espressoman in foc@
Posts: 860
Joined: Dec 2017
Iasi
@
Levo:
417520646573636f706572697420636f6475272e2074726563656d206c612075726d61746f72752721
QXUgZGVzY29wZXJpdCBjb2R1Jy4gdHJlY2VtIGxhIHVybWF0b3J1JyE=
TnUgYW0gZGF0IHBlIHNjdWxlIG11bHRpIGJhbmkuIEFtIGluY2VyY2F0IGRpZmVyaXRlIHNvaXVyaS8gZGlmZXJpdGkgZnVybml6b3JpL3ByYWppdG9yaS4=
■ Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
Espressoman traditionalist
Posts: 3.769
Joined: Oct 2016
ro
20-02-2021, 02:56
(This post was last modified: 20-02-2021, 02:59 by Levo.)
(20-02-2021, 01:17)lracu Wrote: @Levo:
417520646573636f706572697420636f6475272e2074726563656d206c612075726d61746f72752721
QXUgZGVzY29wZXJpdCBjb2R1Jy4gdHJlY2VtIGxhIHVybWF0b3J1JyE=
TnUgYW0gZGF0IHBlIHNjdWxlIG11bHRpIGJhbmkuIEFtIGluY2VyY2F0IGRpZmVyaXRlIHNvaXVyaS8gZGlmZXJpdGkgZnVybml6b3JpL3ByYWppdG9yaS4=
IC4uLiBTaSB0b3R1c2kgLCBkZSBjZSBuYXBvbGV0YW5lID8gLi4uIGNhbmQgc3VudCBhdGF0ZWEgYWx0ZSB2ZXJ6aXR1cmkg
aW4gdHJlbmQgLi4uCiAgICAgU2EgdmVkZXR6aSBjYW5kIG8gdmVkZWEgTGl2aXUgY2UtYW0gZmFjdXQgYWljaSAsIGN1bSB
uZSBwZW5zaW9uZWF6YSBhbnRpY2lwYXQgOikp
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
Espressoman in foc@
Posts: 860
Joined: Dec 2017
Iasi

)
■ Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
Espressoman infocat
Posts: 35
Joined: Oct 2020
Bucuresti
(19-02-2021, 19:04)d2florin Wrote: (19-02-2021, 18:26)incult Wrote: +1 
Astazi am incercat "prima mea" miscela, bazat pe ce am citit cateva pagini in urma, Dodicigrancru.
Foarte buna, imi place chiar mai mult ca espresso decat cu lapte.
Ce am observat in schimb este ca isi mareste volumul mai mult in sita decat alte cafele, scadea debitul foarte mult spre sfarsitul extractiei si a trebuit sa micsorez doza.
De pe emag ai luat?
Ms
De unde le ai cumpărat?
De la kfea, mai aveau o singura punga de 1kg, dar am vazut-o si pe eMAG
Espressoman traditionalist
Posts: 3.769
Joined: Oct 2016
ro
20-02-2021, 12:38
(This post was last modified: 20-02-2021, 12:40 by Levo.)
(20-02-2021, 12:13)incult Wrote: Ce am observat in schimb este ca isi mareste volumul mai mult in sita decat alte cafele, scadea debitul foarte mult spre sfarsitul extractiei si a trebuit sa micsorez doza.
... Interesant aspect ...

... la mine ( ... pe sita VST 25g ) unde alte miscele asigurau o curgere frumoasa cu 22 -22,5 g in sita ... acum cu Dodici , merge bine cu 25,5 g la aprox. aceeasi macinatura ... (
bine , acu' difera si espressoarele )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
Fără zahăr
Posts: 394
Joined: Oct 2019
București
(20-02-2021, 02:56)Levo Wrote: IC4uLiBTaSB0b3R1c2kgLCBkZSBjZSBuYXBvbGV0YW5lID8 [...]
RSBwcmVhIHNjdXJ0xIMgdmlhyJthIGNhIHPEgyBudSBsZS1uY2VyY2kgcGUgdG9hdGUsIG1haSBhbGVzIGRhY8SDIGFpIHN1cnPEgyBkZSDDrm5jcmVkZXJlLiA6KQ==
Pt. cei care nu urmăresc, este vorba de base64. Mai devreme a fost HEX.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman in foc@
Posts: 860
Joined: Dec 2017
Iasi
Shhh...!
Nu trebuia sa spui!
UnVnYW1pbnRlLCBzY3JpZXRpIGZhcmEgZGlhY3JpdGljZSwgaW1pICJkYSBwZXN0ZSBjYXAiIHByb2dyYW11bCE=
■ Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
Espressoman infocat
Posts: 601
Joined: Nov 2017
Bucuresti
20-02-2021, 14:27
(This post was last modified: 20-02-2021, 14:27 by dragos.stoian.)
Hai ca de hex ma prinsesem, dar nu știam de base64
Lelit PL81T, Kinu M47 Phoenix
Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Aero...
Posts: 2.050
Joined: Jan 2013
Bucuresti
Sunt site-uri care convertesc din mai multe variante, e destul de rezonabil si pe incercate...
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
Fără zahăr
Posts: 394
Joined: Oct 2019
București
Ne mutăm pe RSA?
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman in foc@
Posts: 860
Joined: Dec 2017
Iasi
(20-02-2021, 14:31)Mihai L Wrote: Sunt site-uri care convertesc din mai multe variante, e destul de rezonabil si pe incercate... 
sau un mic programel in python.
(20-02-2021, 14:31)TVTVTV Wrote: Ne mutăm pe RSA? 
Si cheia....?
■ Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
Fără zahăr
Posts: 394
Joined: Oct 2019
București
Eu zic să mai vorbim și despre micelle că ne ucide Liviu (și pe bună dreptate).
Eu unul de abia aștept să încerc ceva marfă de calitate de la Levo. Am mai avut miscelle dar nici una nu a fost freshly roasted sau cu renume, ca să zic așa.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman traditionalist
Posts: 3.769
Joined: Oct 2016
ro
(20-02-2021, 14:48)TVTVTV Wrote: Eu unul de abia aștept să încerc ceva marfă de calitate de la Levo ...

- R2F0YSBmcmF0emlsb3IgLCBjYSBuZSBkYSBMaXZpdSBhZmFyYSBkZSBhaWNpIC4uLiA6KQ==
... Deci am spus , cum am ceva semne de dezmortzire , va anuntz ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
Espressoman infocat
Posts: 519
Joined: Nov 2017
Bucuresti
Cafeaua e cafea, nu vad de ce ar fi o problemă modul în care este prăjită.
Eu cred ca fiecare își găsește (sau nu) locul aici pe forum.
In continuare sunt de părere ca ai putea începe un thread de miscele și un ranking din punctul tău de vedere.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
Espressoman infocat
Posts: 590
Joined: Aug 2020
Bucharest
Va cam simțiți cu musca pe căciula, ca niște motocicliști pe un forum cu posesori de mașini electrice

)))
Cu toate ca mie imi plac fructatele, susțin și eu ideea lui Vlaicu.
Pl41tem+Honne, Kinu
Espressoman infocat
Posts: 35
Joined: Oct 2020
Bucuresti
(20-02-2021, 12:38)Levo Wrote: (20-02-2021, 12:13)incult Wrote: Ce am observat in schimb este ca isi mareste volumul mai mult in sita decat alte cafele, scadea debitul foarte mult spre sfarsitul extractiei si a trebuit sa micsorez doza.
... Interesant aspect ...
... la mine ( ... pe sita VST 25g ) unde alte miscele asigurau o curgere frumoasa cu 22 -22,5 g in sita ... acum cu Dodici , merge bine cu 25,5 g la aprox. aceeasi macinatura ... ( bine , acu' difera si espressoarele )
Posibil sa nu fi explicat eu cum trebuie. Am inceput cu 20 grame, am reglat macinatura dupa timp/curgere, dar in primele 10 secunde cafeaua curgr foarte frumos, dupa care se “sugruma/infunda” si ajung aproape la picaturi.
Nu s-a rezolvat cu macinatura mai grosiera, ci cu doza mai mica.
Am ajuns la 18g in sita IMS de 20, macinate pe kinu si extrase pe MaraX. In continuare scade debitul spre sfarsit, dar mult mai putin, nu ajung la picaturi
Espressoman infocat
Posts: 1.142
Joined: Nov 2018
Iasi
U2FzZSwgYSB2ZW5pdCBMaXZpdSEg
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Posts: 601
Joined: Nov 2017
Bucuresti
21-02-2021, 13:45
(This post was last modified: 21-02-2021, 13:49 by dragos.stoian.)
Passalacqua grancaffe, prajita de acum 2 luni. E un sortiment care nu apare pe siteul lor, unii zic ca miscela napoli este noul grancaffe, la kfea de unde am cumparat le avea pe ambele si erau diferite, am ales grancaffe pt data recenta (miscela napoli era veche de vreo 8 luni)
Cafeaua e bomba napoletana. Incredibil de intensa ca arome, bineinteles acele arome fenolice si ii inteleg perfect pe cei care nu suporta acest stil. Am facut un cappucino soției (care bea doar cu lapte, ii plac si cele 3rd wave si 1st wave mai clasice) si nu a putut sa bea, a zis ca pute si se mira cum pot sa beau cafea asa împuțită
Din toate napoletanele băute e cea mai intensa, imi place mult, doar ca e greut sa scapi de amareala - prăjirea e cam f dark si am rezolvat partial trăgând ristretto la 86 gr. Retrogustul este fantastic, persista f mult, dar repet: nu e pt oricine! Dacă vii de pe 3rd wave clar nu iti va place, daca iti plac italiene clasice tot nu e sigur că o vei tolera
![[Image: IGfWJRt.jpg]](https://i.imgur.com/IGfWJRt.jpg)
Lelit PL81T, Kinu M47 Phoenix
Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Posts: 630
Joined: Jul 2019
Dacia
Așa se prăjește în Napoli!
Eu pe Napoli nu o găsesc deloc amară, e chiar dulce, doar că nu depășesc extracția peste 30 sec., la 25-28 sec. e ce trebuie, 16gr. in cu +-28gr. out.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
Espressoman Administrator
Posts: 11.636
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Nu e nico problema sa faceti un topic pe aria de achizitii de grup. Chiar voi muta acolo postarile, daca va confirma si Levo.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30
Espressoman traditionalist
Posts: 3.769
Joined: Oct 2016
ro
22-02-2021, 18:55
(This post was last modified: 22-02-2021, 19:18 by Levo.)
(22-02-2021, 18:35)Lyvyoo Wrote: Nu e nico problema sa faceti un topic pe aria de achizitii de grup. Chiar voi muta acolo postarile, daca va confirma si Levo.
... Ma gandesc ca e binevenita o actziune de sistematizare , in sensul degajarii cafelei italiene - de alte stiluri de prajire si alte origini / specialitatzi - intrucat este
singura cafea ! cu o multitudine de blenduri ( miscele ) ... celelalte blenduri fiind relativ putzine. In plus de aceasta , vad ca are chiar si un grup restrans de fani ...

... iar daca nu e prea mare deranjul , am fi recunoscatori ...

...
P.S. - K o remarca pers. ... si titlul topicului lasa o portitza deschisa , intrucat consider ... nu numai ca este o cafea prajita "
in stil italian " ci este chiar o cafea italiana autentica ...

... altfel , se subantzelege ca ar mai ramane loc ( ...
in 1st wave si ptr. prajirea in stil French , Wiener etc. - adevaratzii carbuni 
).
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
Espressoman infocat
Posts: 519
Joined: Nov 2017
Bucuresti
22-02-2021, 20:09
(This post was last modified: 22-02-2021, 20:09 by vlaicu.)
Realist vorbind am văzut thread-uri pe forum despre aproape orice; chiar nu vad de ce unul bine structurat sa creeze probleme. E totuși un stil de prăjire iar rezultatul, pentru unii dintre noi cel puțin, este excepțional.
Sincer, când imi mult espressorul am de gând sa experimentez puțin din recomandările tale
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1