Ai Maison la tine in targ... ce te plangi de lipsa blend-uri italiene ? 
Si eu am Hedone, doar ca la mine e invers...

Si eu am Hedone, doar ca la mine e invers...
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)
|

(18-02-2020, 19:40)Dimitriyus Wrote: Nu cred ca prajitorii de cafea nu ar da curs unor provocari de prajiri diferite. Nu de alta, dar își pun in pericol piața.
...si ce ar obtzine ? ... o mono origine ( sau o specialitate accesibila ) prajita normal care nu ar putea concura in nici un fel un blend . ( nici macar k pret )
...(18-02-2020, 19:40)Dimitriyus Wrote: In fond : nu e mai sănătos sa incurajezi si sa dezvolti o piata locală, decât sa tot dai bani catre eternii mari producatori?!
...
(18-02-2020, 19:40)Dimitriyus Wrote: Cred ca scapam din vedere un lucru : clienții ar trebui sa educe furnizorii de servicii si nu invers. Nu cred ca prajitorii de cafea nu ar da curs unor provocari de prajiri diferite. Nu de alta, dar își pun in pericol piața.Sunt probabil câteva zeci de prajitorii in țară, care prăjesc cafea ieftină, în orice grad de prăjire vrea clientul. Nu va oprește nimeni sa le găsiți.
In fond : nu e mai sănătos sa incurajezi si sa dezvolti o piata locală, decât sa tot dai bani catre eternii mari producatori?!
(18-02-2020, 21:03)coffeemilk Wrote: Păi de ce o cafea prăjită mai tare, sau cum e normal pentru unii dintre noi, e de proastă calitate?
Dacă ne referim la Belarom sau Gimoka ca ex., da, îți dau dreptate, dar pe acest topic se aduce în discuție cafeaua de calitate prăjită cum trebuie, cel puțin pentru noi.
(18-02-2020, 21:03)coffeemilk Wrote: Păi de ce o cafea prăjită mai tare, sau cum e normal pentru unii dintre noi, e de proastă calitate?Pe scurt, pentru că de la un anumit grad de prăjire, în speță după second crack, dispar "urmele" de origine și calitate. Deci nu mai contează calitatea în verde.
Dacă ne referim la Belarom sau Gimoka ca ex., da, îți dau dreptate, dar pe acest topic se aduce în discuție cafeaua de calitate prăjită cum trebuie, cel puțin pentru noi.
(17-01-2019, 19:33)Lyvyoo Wrote: Dev, am hotărât mai demult ca aici ramane topic de industriale. Pentru orice dorinta de versus exista topic separat.+1 si in 2020
Macar in acest coltisor zic sa-i lasam linistiti pe cei pasionati de cafele italiene, ca o forma de respect reciproc.

(18-02-2020, 21:35)dev Wrote:(18-02-2020, 21:03)coffeemilk Wrote: Păi de ce o cafea prăjită mai tare, sau cum e normal pentru unii dintre noi, e de proastă calitate?Pe scurt, pentru că de la un anumit grad de prăjire, în speță după second crack, dispar "urmele" de origine și calitate. Deci nu mai contează calitatea în verde.
Sunt detalii și pe alte topicuri, daca ești cu adevărat interesat de subiect.
(19-02-2020, 00:02)renatoa Wrote: Nu ti-ai pus intrebarea ca poate nu era "doar" cafea ?De acolo am mâncat varza călită cu crenvurști... Și bineinteles o bere, nu mai zic ce bere au nemții... Offf Buni :)
Prajitorii de pe aici nu or stii sa fac miscele de wow ca poate nu au ce le trebuie... in afara de cafea
Adica in toate sursele care sunt considerate de referinta in industrie scrie ca dupa SC si cand a aparut uleiul s-a dus tot ce era in boaba aia, si totusi unii continua sa simta "arome". Strasnice papile...
Din Regensburg am ramas cu ceeace este considerat probabil primul fastfood din istorie... carnatzaria aia de langa podul de piatra ;)
d2florin Wrote:renatoa Wrote:Nu ti-ai pus intrebarea ca poate nu era "doar" cafea ?...
Prajitorii de pe aici nu or stii sa fac miscele de wow ca poate nu au ce le trebuie... in afara de cafea
Adica in toate sursele care sunt considerate de referinta in industrie scrie ca dupa SC si cand a aparut uleiul s-a dus tot ce era in boaba aia...

micrenda Wrote:... sa fim cu minte deschisa și sa înțelegem ca, chiar dacă unele lucruri nu sunt pe placul nostru, exista persoane care pot sa le aprecieze și, din acest motiv, au rostul lor.(subl. mea)
(19-02-2020, 12:03)d2florin Wrote: Pt cafea 1st wave sa folosesc tot 18 grame sau 14 , avand in vedere ca , contine si Robusta ? Doresc sa fie si extractia OK
...
(19-02-2020, 12:11)Levo Wrote:(19-02-2020, 12:03)d2florin Wrote: Pt cafea 1st wave sa folosesc tot 18 grame sau 14 , avand in vedere ca , contine si Robusta ? Doresc sa fie si extractia OK
... 18+ ......
d2florin Wrote:... Pt cafea 1st wave sa folosesc tot 18 grame sau 14 , avand in vedere ca , contine si Robusta ?
...
(19-02-2020, 20:26)Laddu Wrote: Nu sunt bautor de miscele, si sincer nu prea e treaba mea ce si cum bea fiecare. Citesc cu placere threadul pentru schimbul de pareri si informatii, si mai invat cate ceva despre cafelele pe care le beti voi aici.Ai văzut din pozele lui Levo, cate surse alternative de zahar există... Pe lângă siropuri, toppinguri sau alte chestii care se adaugă în ceașcă. Fiecare cu tabieturile lui.
Singura mea intrebare ar fi daca voi chiar nu simtit niciun fel de amareala cand beti un shot facut din aceste cafele. Ma refer la espresso fara lapte, miere, zahar, siropuri, cozonaci, placinte sau alti mascatori de gusturi. Si fara eufemisme, de genul cacao, ciocolata, cirese amare, etc.
(19-02-2020, 21:44)d2florin Wrote: Pt sette ce setare folosești la 16 grame?
(19-02-2020, 21:19)tecsi78 Wrote: Personal, folosesc temperaturi si timpi de extractie mai joase decat cu cafeaua “de specialitate”, vorbesc de 25-30 secunde, maximum 90 de grade pe pid si 15-16 grame cafea pentru o ratie de 1:2.
Beau cafeaua cu zahar, asa cum in mancare folosesc cel putin sarea. Nu ma vad mancand carne prajita fara condimente, chiar daca-i “mascheaza” gustul. :)
(19-02-2020, 22:28)dev Wrote:(19-02-2020, 20:26)Laddu Wrote: Nu sunt bautor de miscele, si sincer nu prea e treaba mea ce si cum bea fiecare. Citesc cu placere threadul pentru schimbul de pareri si informatii, si mai invat cate ceva despre cafelele pe care le beti voi aici.Ai văzut din pozele lui Levo, cate surse alternative de zahar există... Pe lângă siropuri, toppinguri sau alte chestii care se adaugă în ceașcă. Fiecare cu tabieturile lui.
Singura mea intrebare ar fi daca voi chiar nu simtit niciun fel de amareala cand beti un shot facut din aceste cafele. Ma refer la espresso fara lapte, miere, zahar, siropuri, cozonaci, placinte sau alti mascatori de gusturi. Si fara eufemisme, de genul cacao, ciocolata, cirese amare, etc.