nechezol Wrote:radudani, trecand peste terminologie, esti amabil sa mi spui, cu nume si pronume ce iti place sa prepari la v60? Ca asta intrebam, dincolo de figurile de stil care au strivit cu meschinaria lor notiuni onorabile. Ma refer la miscella, nu la paharul de v60...
nu am 'pahar' in 'setul' meu de V60, de unde si nedumerirea mea pentru intrebarea ta ...cu subiect si predicat;
de regula folosesc cesti de portelan pentru cafea; rareori, pahare de sticla duble, Bodum; la mine V60 este ceva complementar, la fel ca si frenchpress-ul, sau - mai bine decat toate - un ceai!
asta e:
![[Image: tJYYDVh.jpg]](https://i.imgur.com/tJYYDVh.jpg)
iar ca materie prima folosita, este de regula cea pe care am baut-o dimineata, preparata espresso; cam totdeauna, prajita de mine, cafea standard, amestecata mai multe varietati; adica, atunci cand primesc o livrare, sa zicem 5 Kg, fiecare Kg alta varietate, epuizez in 2-3 zile prajitul unor
sample din fiecare varietate si de fiecare data, incep prin a face un doubleshot in cesti de 60 ml din fiecare sortiment disponibil; dau note, si asta luand in considerare si parerile celor 2-3 membrii ai familiei care ma insotesc...
incerc apoi, sa fac ceva amestecuri, mai ales daca rezultatele "degustarilor" au fost slabe (sub 6,5/10 sa zicem)
nu sunt un 'profesionist' al evaluarii cafelelor; sunt doar un bautor de casa! si cu toata convingerea, asta si raman! eventual, nici atat...
nu imi place - am spus-o de n ori prin forum - sa exersez demonstrativ, sau obedient, o descompunere de gusturi in timp ce-mi beau cafeaua! asa ca, nu ai sa auzi de la mine nici de ciocolata, nici de flori de iasomie! ha!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)