Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

(07-01-2019, 23:49)dragos.stoian Wrote: ... cum rămâne totuși cu Borbone, despre care ziceai ca ți-a plăcut? e ieftin în Italia ...

... Asa este , ai perfecta dreptate este un blend / miscela iubita si de italieni , extrem de accesibila la pret ... insa , nu se gaseste in RO .
    Singurul site pe care am gasit-o si eu , acum mai bine de 1 an si pe care era 35 lei nu se confirma .
     Am sunat la ei , in final mi s-a raspuns si ... mi-au spus ca se ocupa mai mult de comercializarea caselor de marcat ... iar cafea nu cred ca vor mai aduce ... ( la fel si pentru Moreno ).
     Era si normal , pentru ca pretul in Italia sare de 50 lei / kg , iar ei au afisat 35 lei /kg - insa dupa ce le-am atras atentia , mi-au raspuns ca nu mai au interes sa actualizeze datele de pe site ... Huh ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Am găsit următorul site care zice ca îți creează o adresa în Italia (sau în alte tari), comanzi de pe site-ul italian, apoi se ocupa sa ți-l livreze în RO.

www.eshopwedrop.ro/servicii

Știe cineva ceva de el, e serios?

Am simulat pt un pachet de 3kg si îți dă destul de ok transportul, aprox 38 lei.

Asta pt ca am gasit oferta pe Amazon.it 3 pach de Borbone Blu la 1kg - 22 EUR (transport gratuit pt Italia) , deci ar veni 3kg = 103 lei + 38 lei transportul prin site-ul asta ar însemna că ajunge 1kg sub 50 de lei, dacă ne-am strânge 3 persoane ar merita :)
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Siteul e serios dar durează cam 2 săptămâni până ajunge coletul la tine.

Problema e cu firmele de curierat de la noi și felul în care se "poartă" cu coletul tău. Cei de la eshopwedrop sunt destul de atenți cu coletul cat timp e in posesia lor.

Reply
Îl cunosc personal pe importatorul cafelei mokasirs. Dacă vreți pot vorbi cu el sa va trimită. Eu am avut, mi-a plăcut și cu siguranța voi mai cumpara.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Aceasta e cafeaua Ethiopia din Kaufland gama Exquisite de care ziceai mai mulți ca e buna?

https://imgur.com/a/sS6DmAF
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Depinde ce înțelegi prin buna. În primăvară a fost prăjită mai ușor in schimb acum e mai tare. Problema e că în momentul asta are cel puțin 2 luni de la prăjire/ambalare.

Reply
Bună pt acest thread, pt cafele comerciale. A fost lăudată de mai mulți, voiam sa știu dacă asta este. Cum afli data prajirii? Pe ea scrie doar de expirare, nu mai știu care este. A fost adusa recent în acest Kaufland (sapt trecuta nu era), dar înțeleg ca asta nu înseamnă neapărat că e proaspăt prăjită :)

Reply
https://www.kafferoma.ro/cafea-boabe-bor...lu-500-gr/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor

Reply
(12-01-2019, 18:08)Vicster Wrote: https://www.kafferoma.ro/cafea-boabe-bor...lu-500-gr/

Multumim de pont!!

Reply
Am dat si eu o comanda ;) , sa vad ce tot lauda Levo :)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Quote:500 gr - 21.50 lei
...
Robusta 30% /Arabica 70%

Daca asta nu spune tot... inseamna ca trebuie sa fac desene...

Reply
(12-01-2019, 20:27)renatoa Wrote: Daca asta nu spune tot... inseamna ca trebuie sa fac desene...

500 g = 21,50 lei => 1000 g = 43 lei , iar 70 % arabica + 30 % robusta = linea vending / linea bar ( ... la care uneori , la peste 2 kg cumparate , se adauga 1 kg bonus - Amazon )

So ... 43 lei = 1 kg miscela napoletano real  ... honest , q.e.d ... Angel ... si nu e fraiereala.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(12-01-2019, 20:27)renatoa Wrote:
...
Robusta 30% /Arabica 70%

Daca e "super buna", mai contează ceva...

Reply
(12-01-2019, 20:27)renatoa Wrote:
...
Robusta 30% /Arabica 70%

Incercam, nu avem ce pierde! Urmeaza Lucaffe si poate mai apar recomandari in acelasi profil de prajire!
Oricum cele recomandate de Levo, Passalacqua si Tre forze sunt bestiale iar Borbone are pret imbatabil si era si aceasta pe lista!
Poate pe viitor si o reducere de grup de la Kafferoma?!

Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor

Reply
... K sa vin si eu cu un pont util , pentru iubitorii acestei infame cafele industriale - aseara " au bagat " Passalacqua Harem , proaspata aici . ( a lipsit din stoc , din luna decembrie pana acum )

Reply
Sunt cam batran pentru harem, dar de o baclava, sugiuc, chestii din astea dulci, as fi amator...

Reply
... Pai , e dulce si Haremul ... :D ... naturalmente dolce , drept este ca ... are numai 10 origini de boabe dar , e dulce .

Reply
Hmmm... sigur nu au gresit si trebuia Pocahontas ?  Confused Huh

Reply
Eu am comandat deja Borbone, de-abia astept sa vina! Cat despre robusta, uneori cand cumpar cafea proaspat prajita mai amestec si robusta, tot proaspat prajita (Vietnam sau India Cherry de la Kaffein), cam 20-30% pt corp si gustul care imi aminteste de Italia Smile

Deci o miscella facuta in stil vero italiano sigur o sa ma incante - cred ca e si o chestiune de gusturi ;-)

Reply
A venit cafeaua Borbone!

Am dozat 14,5 g in -- 29 g out

Confirm ca e delicioasa, ma simt ca in Italia :)

[Image: XTVs2wU.jpg][Image: NWtDhSJ.jpg][Image: ll1a3mW.jpg][Image: 9v6WVbF.jpg]

Reply
Am comandat si eu, sunt curios cum e!
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(12-01-2019, 17:44)dragos.stoian Wrote: Bună pt acest thread, pt cafele comerciale. A fost lăudată de mai mulți, voiam sa știu dacă asta este. Cum afli data prajirii? Pe ea scrie doar de expirare, nu mai știu care este. A fost adusa recent în acest Kaufland (sapt trecuta nu era), dar înțeleg ca asta nu înseamnă neapărat că e proaspăt prăjită Smile

Data aproximativa a prajirii o estimez scazand 2 ani din data de expirare - ce data de expirare au pungile pe care le-ai vazut?
Gama Exquisite e cu cantec, in RO se aduce doar de Pasti si Craciun - in Germania e tot anul - asa incat ma mir tare ca au bagat-o din nou acum cateva zile
Cafeaua asta este printre cele mai bune baute de mine in 2018 si am incercat vreo 25. Daca mai bag si factorul pret in ecuatie atunci in topul familiei mele lasa mult in urma orice cafea de prajitorie locala incercata de noi pana acum.

O prepar in stil french press cu ratie ~240 grame apa clocotita si racita la 90 grade / 20 grame cafea si 30 click-uri pe Commandante, amestec de cateva ori cand pun cafeaua si inca odata la 3.30 minute si mai apoi o torn in cesti la 4 minute - gustul si aroma remarcabila, de cafea clasica + tot felul de minunatii.

Asta primavara am prins loturi cu cafea prajita de ~2 luni - deductie e facuta cu formula de mai sus - si a fost mult mai aromata decat loturile gasite in Decembrie ambalate de ~7 luni, atat de buna incat mi-am pierdut curiozitatea sa mai incerc cele 3-5 soiuri noi pe luna cu care eram obisnuit pentru vreo 5 luni...si m-am rugat de o vecina sa-mi aduca din Germania macar o punga cand mi-am terminat stocul de 2kg; urmarea a fost draguta, acum copii vecinei, adulti stabiliti in Germania, beau doar Ehiopia Moka Limu Cool de la Kaufland

Reply
(16-01-2019, 23:51)SCatalin Wrote:
(12-01-2019, 17:44)dragos.stoian Wrote: Bună pt acest thread, pt cafele comerciale. A fost lăudată de mai mulți, voiam sa știu dacă asta este. Cum afli data prajirii? Pe ea scrie doar de expirare, nu mai știu care este. A fost adusa recent în acest Kaufland (sapt trecuta nu era), dar înțeleg ca asta nu înseamnă neapărat că e proaspăt prăjită Smile

Cafeaua asta este printre cele mai bune baute de mine in 2018 si am incercat vreo 25. Daca mai bag si factorul pret in ecuatie atunci in topul familiei mele lasa mult in urma orice cafea de prajitorie locala incercata de noi pana acum.

O prepar in stil french press cu ratie ~240 grame apa clocotita si racita la 90 grade / 20 grame cafea si 30 click-uri pe Commandante, amestec de cateva ori cand pun cafeaua si inca odata la 3.30 minute si mai apoi o torn in cesti la 4 minute - gustul si aroma remarcabila, de cafea clasica + tot felul de minunatii.

Asta primavara am prins loturi cu cafea prajita de ~2 luni - deductie e facuta cu formula de mai sus - si a fost mult mai aromata decat loturile gasite in Decembrie ambalate de ~7 luni, atat de buna incat mi-am pierdut curiozitatea sa mai incerc cele 3-5 soiuri noi pe luna cu care eram obisnuit pentru vreo 5 luni...si m-am rugat de o vecina sa-mi aduca din Germania macar o punga cand mi-am terminat stocul de 2kg; urmarea a fost draguta, acum copii vecinei, adulti stabiliti in Germania, beau doar Ehiopia Moka Limu Cool de la Kaufland 

La modul ideal, orice postare ar trebui trecuta macar prin filtrul ridicolului daca altele nu exista. 

Nu-mi pot imagina ce simt prajitorii locali dar cu siguranta niciunul dintre cei care isi respecta munca si cafeaua verde pe care o au la dispozitie, nu ar merge niciodata cu prajirea unei cafele 85+ in zona in care se prajeste cafeaua industriala. 

Daca tu cauti "plus valoare" si gust de "cafea adevarata" atunci e clar ca nu esti un client pentru o prajitorie de calitate. Vestea buna ar fi ca din cele 50 de prajitorii deschise anul trecut, e foarte posibil ca macar jumatate sa prajeasca in stilul kaufland/leonard/florescu etc.

Reply
(17-01-2019, 08:27)dev Wrote: La modul ideal, orice postare ar trebui trecuta macar prin filtrul ridicolului daca altele nu exista. 

Nu-mi pot imagina ce simt prajitorii locali ... 

Apropos de filtrul ridicolului, ce parerea ai, dupa ce vor fi citit postarea mea de mai sus crezi ca prajitorii locali or sa-si mai revina?
Eu inteleg forumul ca pe un loc in care participantii fac schimb de experienta si imi permit sa te intreb, cu tot respectul si consideratie reala: ai baut cafeaua Ethiopia despre care schimbam impresii sau...ai ocolit filtrul de mai sus?

Reply
Îți răspund la întrebare după ce răspunzi tu la una de-a mea: ai fost atât de profund marcat de cafeaua din Kaufland incat ai incercat sa o cauți la prajitoriile locale?

Reply
(17-01-2019, 15:24)dev Wrote: Îți răspund la întrebare după ce răspunzi tu la una de-a mea: ai fost atât de profund marcat de cafeaua din Kaufland incat ai incercat sa o cauți la prajitoriile locale?
Da

Reply
Etiopia produce 426.000 de tone de cafea verde anual sau altfel spus 7.1 milioane de saci de 60kg. Regiunea Jimma-Limu e printre cele mai importante deci putem presupune ca de acolo pleaca 1 milion de saci anual. 

Sansele ca un prajitor din Romania sa cumpere un sac din acelasi lot care a ajuns la Kaufland sunt probabil de cel mult 1 la un milion, fiindca de multe ori ce ajunge la noi si ce cumpara o corporatie de tipul kaufland e posibil sa fie din ani diferiti. La asta adaugam faptul ca ceea ce cumpara Kaufland nu e cafea 80+. Si abia apoi ajungem la stilul de prajire care e alta variabila la prajitoriile care lucreaza mai "discret".

Reply
Exista o problema pe care userul nu o vede ca fiind o problema.

Am baut si eu cafeaua de care vb din kaufland, cred ca am facut si topic acu 1 an sau si mai bine. Am prins-o chiar la 1 luna dupa prajire. Nu era o cafea rea, insa ce nu poti sa gasesti la ei este constanta in calitate. Chiar el a zis ca a nimerit pungi bune cu data de prajire recenta si apoi a nimerit altele si nu mai erau la fel de bune.

Chestia cu data prajirii este o deductie dar nu este o certitudine. De asta platesti 30-50ron pe 250 grame de cafea de specialitate prajita, pentru calitate constanta si informatii clare nu aproximative.
Cumperi cafea de la un prajitor de specialitate, nu iti convine ceva ii spui, ii lasi feedback. La kaufland o sa vorbesti singur.

Pentru prajitoriile de specialitate foarte mari care prajesc 100-300tone pe an, o cafea care are sub 83-85 pct nu prea mai prezinta interes. Si de-a lungul timpului de la recolta, de multe ori vedem cafele de 89 ajunge la 87 dupa nici 5-6 luni de la recoltare.

CS este oricum doar ceva orientativ, daca are CS mare asta nu inseamna ca e pe placul tuturor, este doar un reper.

Reply
Nu vreau sa creez confuzii sau sa bag zâzanie dar cafeaua Ethiopia de la Kaufland nu se poate compara cu Ethiopia de la vreun prăjitor consacrat. Mai am putina și am comparat-o cu o Columbia prăjită defectuos de mine dar care este la limita de a fi declarată ok după standardele consolidate in 3 ani de căutări printre cafelele de specialitate. Dacă stabilesc un punctaj (desigur subiectiv), unde cea mai buna cafea băută a avut să zicem 92 puncte iar Columbia prăjită de mine este pe la 68, Ethiopia de la Kaufland se afla la maximum 55. Mai am o Kenia superbă de vreo 85 de puncte și o Tanzania care așteaptă maturarea care promite sa se apropie de top 5. Acum, până și mama pentru care acum vreo 3 ani căutăm Wiener Caffe in Auchan, a început să îmi comenteze cafelele din supermarket. Gusturile se rafinează și de la sine dar este de preferat sa ridici mereu ștacheta. Recunosc că am băut cafele infecte (măcar câteva cesti) rezultate din prăjirii ratate și surse îndoielnice dar întotdeauna le-am alternat cu o punguța de cafea de calitate pentru a rămâne ancorat in realitate. Ieri m-am oprit la un speciality coffeshop unde am băut o Columbia echilibrată și aproape perfectă. Am ajuns acasă și după ce am extras Columbia prăjită de mine am tras concluzii și m-am gandit la abordarea prăjirii pentru următoarea șarjă.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
A ajuns Borbone, buna, cafea “vero”, la prima extractie curgea ca inghetata de 4 lei din dozator, pe vremuri. :)

Necesita RDT.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)