Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Pai nu vezi ca e de dat la musafiri... adica la dusmani... sa plece mai repede, vizitele scurte si rare fac prietenia mare :D

Reply
Am incercat si eu un experiment cu cafea "semi" comerciala. Nu prea as sti cum sa o incadrez exact.
Exista in Bucuresti un concept store Mega Image in Baneasa (vizavi de Baneasa Shopping City) unde se gasesc destul de multe produse de specialitate (branzeturi, fructe exotice , etc) printre care si o sectiune de cafea de origine. Au destul de multe sortimente de cafea(vreo 10 parca) din diverse zone (Costa Rica, Columbia, Brazilia, Ethiopia etc) insa nu stiu exact unde o prajesc sau ce profil de prajire folosesc.
Am zis sa experimentez acum vreo luna si am cerut 250 de grame de Costa Rica. Spre surprinderea mea , am prins cafeaua prajita cu o zi in urma de la achizitie. Era prajita mediu si a avut un gust foarte placut. Cu siguranta mai iau de acolo cand nu am timp sa dau o fuga pe la vreo prajitorie. Pret, 11 ron/100gr.
Lelit PL92T Elizabeth  + AVX J64V  + Eureka Mingnon Specialita 15BL (SD mode - alternative brews grinds)

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
Macinat de curiozitati pe care nu le pot explica, mai incerc si miscele comerciale italienesti. Azi am descoperit inca un blend compatibil cu palatul meu si pe care il pot bea cu placere, straight  :D Doppiodanesi de la Danesi.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
care aveti pe cineva in SUA, rugati sa va aduca espresso blend de la nicoletticoffee.com

fresh roasted si perfect "italienesc". cred ca @Levo ar savura cu placere :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
... :D :D :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu-s chiar comerciale, dar sunt bune tare.

Cafea italiana third wave. Au si cafele prajite in stil italian.

http://www.dittaartigianale.it/en/catalo...Caff%C3%A8

Reply
O prajitorie care are vreo 5 Geishe in oferta e departe de cafeaua comerciala. 

Pe topicul asta se discuta despre cafeaua "de supermarket".

Reply
(29-09-2018, 22:33)dev Wrote: Pe topicul asta se discuta despre cafeaua "de supermarket".

... In principiu cam asa este ( la noi ... Cool )  dar , ... nu trebuie uitat un aspect , ...  o Geisha , sau orice SO ( sau specialitate ) pot oricand sa prajesc linistit acasa , cand  si mai ales cum doresc ... pe cand un blend / sau miscela nu prea ... si tocmai acestea  constituie baza cafenelelor , restaurantelor italiene si internationale ( ... si nu numai ) , cat si realizarea unui espresso - a la carte -  ... Intamplarea face , ca ele ( miscelele ) sa fie disponibile populatiei si in supermarketuri , alaturi de cafele proaste - dar ieftine , cat si pe langa blenduri indoielnice ... fara trasabilitate , fara traditie ... fara raspundere , doar branduite pentru LIDL / ALDI , Carrefour ... etc , sau ... nici nu mai conteaza sub ce nume se ascunde o cafea veche , prajita de 3 ori pana la ardere si pe deasupra si chimizata bine ... ( in viziunea mea , nu trebuie facuta aceasta confuzie ... punandu-le pe toate in aceeasi categorie , diferentele fiind ... diametral opuse , cei ce nu au experimentat bolsevismul , stiu sa faca diferentza ...  ) .

P.S. - Putem sa ne bucuram din plin , de valoarea / savoarea unui blend nordic sau , o miscela italiana gasita intr-un supermaket ... dar, din pacate nu cumparat(a)  din RO ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
... Din cauza faptului ca am primit reclamatii de la sotie , cum ca Lollocaffe - e cam tare pentru dupa - amiaza - am apelat la o miscela mai lejera ( ... era de rezerva ) si care , pentru dupa masa sau pentru ceva vizitatori , un pic mai  " sensibili "  , gasesc ca este potrivita ... adica , lejera . potrivit de parfumata si non -agresiva.

[Image: SmuFQOm.jpg]

[Image: mr1bT6W.jpg]

[Image: REnKyot.jpg]

[Image: lZgM7ig.jpg]

Reply
o am si eu, dar nu am ramas foarte multumit de miscela asta :(

apropo, la ce temperatura extragi?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(08-10-2018, 16:58)maki Wrote: apropo, la ce temperatura extragi?

... Nu mai stii ,... ca eu fac cafeaua legat la ochi ... ?  :D ... ( temp. e cea setata din fabrica ptr. Bosco , n-am avut curiozitatea sa o masor )  , cat despre Lucaffe ... la fel cred si eu - ca este prea slaba / lejera - dar , pentru a mea sotie , pare a fi potrivita ... si asta pana se mai odihneste o Geisha prajita azi ... :D ...

Reply
Apropos de cafele cumparate din Italia, am colectat toate numele de produse despre care am citit apreciari in aceasta postare si am rugat pe cineva care s-a intors de curand din Italia sa le caute prin magazine...s-a intors cu mana goala spunand ca n-a gasit decat cafea capsulata si nimic altceva si a incercat la mai multe magazine, atat mici cat si tip supermagazin.
Voi cei care ai pomenit de ele de pe unde le-ati cumparat?
Multumesc.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...

Reply
@Cafencu
Eu am luat de aici, dar este comanda minima 50 de Euro parca. Daca te tenteaza rau si vrei sa comanzi dar nu strangi de atat, poate ma inscriu si eu cu o cutie, doua de Sant Eustachio  :D
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
(17-10-2018, 16:52)Cafencu Wrote: Voi cei care ai pomenit de ele de pe unde le-ati cumparat?

... Pai ... tot din Italia ( Torino , Milano , Napoli ... )  unele se gasesc chiar in supermercati ... altele sunt comandate online ( ... avem rude insistente ... :D ... ) dar , am gasit cafea buna si in RO la Kfea ...

Reply
Voi vreti schisma in forum ? :D
Nu ajunge ca unii mai neespresomani vor biserica separata... mai veniti si voi cu astea prajite de 3 ori... anu trecut ?!  Angry

Reply
chestia de mai sus n-ar fi trebuit postata la... bursa?!

n-ar trebui oare sa respectam iluzia fiecaruia ca are libertatea de a alege din ce poate si ce-i place etc.!?

nu trebuie sa-i varam pe gat cafeaua oferita neaparat de... prajitorii/furnizorii nostrii, oficiali/legali/colegi etc.!
(sau asta e o prerequisite de membru ?  :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
(18-10-2018, 13:26)renatoa Wrote: mai veniti si voi cu astea prajite de 3 ori... anu trecut ?!  Angry

... Posibil , asa sa fie ... insa unele , chiar merita efortul ( macar incercate ! ) ... si apoi , mai prajim si noi pe acasa cate o trufa si o bem sub forma de pseudoespresso ... ce are , idea este , sa fie bun , gustos , sa placa simturilor  ... Cool ...

Reply
Nu e nicio schisma, doar celebram diversitatea :D

Reply
TIL: schisma.

multumesc, espressoman!

Reply
(18-10-2018, 12:27)Levo Wrote: ... Pai ... tot din Italia ( Torino , Milano , Napoli ... )  unele se gasesc chiar in supermercati ... altele sunt comandate online ( ... avem rude insistente ... :D ... ) dar , am gasit cafea buna si in RO la Kfea ...

...mmmm orice numai de la Kfea nu, am avut o experienta foarte proasta* cu ei si sunt pe lista mea neagra...

*- am cumparat o punga de cafea Sumatra Gayo Mountain al carui gust a fost oribil,  de fân; ajuns acasa am observat ca fusese prajita de aproximativ 2 luni si am luat legatura cu ei incercand sa vad daca o pot schimba insa nu au fost de acord cu nimic din ce am propus si nici n-au oferit vreo alternativa, pozitia lor a fost sa ma distrez cu ce am. Partea care m-a enervat cel mai tare a fost ca nu mi-au publicat calificativul la respectivul produs...asa ca pas, nici gratis nu ma intereseaza de la ei.
Apropos de calificative, e vreo prajitorie in RO care are "tupeul" sa le accepte si sa le publice? Am gasit multe pe afara cu sute sau mii de calificative primite dar la noi, parca inca nici una.
Eu sunt de parere ca acesta ar trebui sa fie primul pas spre consacrare...chiar si la macar 2 sau 3 ani de la infiintare cand afacerea nu e la inceput, ar ajuta mult la constientizarea si respectarea unor principii de calitate si constanta in afacere.

Ce parere aveti?
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...

Reply
(18-10-2018, 19:43)Cafencu Wrote: e vreo prajitorie in RO care are "tupeul" sa le accepte si sa le publice?

... Dodgy ... asta echivaleaza cu aruncarea manusii ... in fatza trenului care se apropie ... :D ... ce parere pot sa mai am , avand in vedere viitorul natiei , aflat drept in spate ...
     Cu baietii de la Kfea ... e simplu , se " vizeaza " cafeaua apoi , se asteapta reinnoirea stocului si numai dupa aceea se pur(cede) chase la ceva cafea ... insa , ar mai fi o alternativa ( ... nu vreau sa fac publicitate , tocmai in templul cafelei proaspat prajite , dar pe acolo mai gasesc si eu ceva cacao si ciocolata buna ... in RO ) ... cu o conditie insa , trebuie luata legatura cu dlul respectiv telefonic si vorbit la modul serios , despre data inscriptionata pe ambalaj - este cooperant si nu minte ... Cool ... ( multa bafta ! )

Reply
(18-10-2018, 19:43)Cafencu Wrote: Apropos de calificative, e vreo prajitorie in RO care are "tupeul" sa le accepte si sa le publice?

Si ce te faci cu unii ce iti dau pe urma o stea ca au primit cafeaua la 4 zile dupa prajire, vezi aici. Mie nu mi se pare ca e nevoie, doar nu vorbim de aspiratoare Smile
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Mokasirs pregiato. Foarte buna cafea și asta o spune un amator de 3rd wave :). @Levo cum putem sa probăm din cafelele consumate de tine?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(18-10-2018, 21:25)adiszep Wrote: @Levo cum putem sa probăm din cafelele consumate de tine?

... Pai ... doar incercandu-le pe fiecare ... luate separat , pe rand ;  impresia gustului este individualizata pentru fiecare degustator in parte - si eu am baut cafele 3rd wave cca. 1,5 ani - si fructele descrise pe punga nu prea se potriveau cu ce simteam eu ... si am tot incercat , cautand ceva cafea ... cu gust de cafea - asta doream eu - si am gasit in final ... Cool ... ( dar mi-am asumat si bolovanii incasati pe ' aici ... :D ... ) cat pentru gustul de fructe ... exista fructele direct si cafeaua separat ...

[Image: 9AQJ9Id.jpg]

Reply
M-am exprimat greșit :). Sursa... da-ne sursa sa mai probăm câte ceva! Asta pe lângă linkul de mai sus.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
[Image: xdrbT4Q.jpg]

... Ahh ... din pacate in RO nu avem prea multe alternative de incredere ... ( eu am luat prin intermediul unor rude ce s-au stabilit in Italia in urma cu vreo 25 - 30 ani )

... dar mai este si amazon - ul ...

Reply
(18-10-2018, 20:29)flipu2k Wrote: Si ce te faci cu unii ce iti dau pe urma o stea ca au primit cafeaua la 4 zile dupa prajire, vezi aici.

Le moderezi.

Reply
(18-10-2018, 19:43)Cafencu Wrote: Partea care m-a enervat cel mai tare a fost ca nu mi-au publicat calificativul la respectivul produs...asa ca pas, nici gratis nu ma intereseaza de la ei.

Pe urma iti scrie lumea de-astea pe forumuri, nici asa nu iesi bine  :D
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
(18-10-2018, 21:46)Levo Wrote: .. cat pentru gustul de fructe ...

...ma simt mic si umilit cand altii simt gusturi de coacaze, stuguri albi sau iasomie, cu papile nevrednice...da' merg acuși-acuși sa ma calibrez cu ajutor specializat si să te ții...

Reply
Salut. Ce cafele macinate in categoria de pret 20-25 ron / 250g recomandati pe langa binecunoscutele illy si lavaza? Am fost recent in italia si m-am intors cu o cafea (imi scapa momentan numele) foarte buna si m-ar tenta sa experimentez putin. Multumesc.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)