Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde - surse, preturi

Chiar asta am vrut sa intreb, daca nu cumva ne poate ajuta un prajitor, caz in care am putea iesi mai convenabil in pret, avind o cantitate mai mare comandata.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
aduc si eu de dincolo (group-buy Panama) cele scrise off-topic acolo - deja abordate aici in topic...

oare nu s-ar putea gasi un patron de firma care sa sprijine acest proiect?
nu vorbesc de sponsorizare, ci de preluare operatiune completa de import si revanzare in conditii cat-de-cat nonprofit?!

ca persoana fizica, eu pot sa ma duc in Trieste, la firma Cogeco de ex. si sa ma conformez celor comunicate de ei:
... "what we can do is to sell the coffee in jute bags, which are usually of 60 to 69 kg.
Minimum quantity is 1 bag for each type.
We can put the coffee at your disposal in our depot in Trieste, custom cleared.
Transport to Romania should be arranged by you.
Payment is before delivery
."

sau la altii de acolo, cum ar fi Sandalj, care vorbeste de aceleasi conditii:   "...our minimum quantity is a full bag. Please note that the bags vary in size form 24 kg to 70 kg depending on the origin of the coffee."

sau Aziende Riunite Caffè SpA, care e mai cooperant: "...don’t worry, we do have some coffee that we can pack in 30  kg bag. We do have very expensive coffee, like the Jamaica Blue Mountain, in 15 kg  barrels,
I will check for you the list of the coffees that I can prepare in 15 kg  bag and  revert, would that be ok?
DO you need the coffee including transport to Romania?"

nu mai detaliez, sa nu ma stearga Fane, dar firma aceasta are o reprezentanta in Bucuresti, cu tot cu vanzare online etc. si exista colegi de-ai nostrii care au obtinut la un moment dat - nu stiu situatia curenta - si vanzari la 1 Kg, nu numai la 5Kg, cum imi oferea mai in primavara, dl. Sherif Abdala (Gourmet Coffe si Dolce Nera - ceva mai aproape de 'vending')

sigur, aceste surse, gen Trieste, Hamburg, Londra etc. sunt practicate de prajitori din RO si o parte din cafeaua proasta de care tot vorbim vine de la ei...

dar merita considerate si aceste oportunitati, mai ales in ideea unei achizitii de grup, in numele unei persoane private;
am si destule liste de preturi/marime sac, pe care le putem actualiza;
oferta - asa cum probabil multi stiu - e la nivel de 3-10 €/Kg
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
@radudani : " Aziende Riunite Caffè SpA, care e mai cooperant: "...don’t worry, we do have some coffee that we can pack in 30  kg bag. We do have very expensive coffee, like the Jamaica Blue Mountain, in 15 kg  barrels, "

- Multumesc frumos de pont  , acum mi s-a inseninat ziua...stiu de butoiasele de Jamaica , cred ca au si sacutii aceia de souvenir , (nu stiu de 5-10 kg ?) , deja sunt cu ochii pe Skype dupa nepotul meu , daca nu iese treaba cu Geisha.... [Image: smile.gif] .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Radu ai vreo lista de preturi pe tipuri?

Reply
Preturile sunt cele mai bune in Italia. Problema vehiculata de multa lume din domeniu este calitatea (ca un summum de caracteristici), de aceea din Italia se aprovizioneaza in general prajitorii de volum din Romania (Gourmet Cafe, Leonard, Fortuna etc) neaxati prea mult pe floricele pe campii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@Lyvyoo : " Preturile sunt cele mai bune in Italia. Problema vehiculata de multa lume din domeniu este calitatea "

- Eu nu sunt chiar multumit de cafeaua existenta in Italia , ( provine in peste 80% din cazuri din India , care este partenerul lor favorit la acest articol ) , ce nu spune nimeni nici acolo e vechimea ( la verde )...insa la specialitati ambalate in verde s-ar putea sa mai existe o sansa , pe care o voi incerca curand...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
danrogo2001 Wrote:... am facut un centralizator cu preturile la cafea verde.   

excelent...  multumiri!
din 49 de sortimente oferite verde, 19 sunt oferite de mai multi prajitori, la preturi uneori tare diferite;
ok, pot exista multiple explicatii, dar e suficient sa acorzi putina atentie listei ca sa intelegi ca publicarea ei - cu informatii oricum existente public - protejeaza si este in intregime in favoarea membrilor forumului!
temerea lui Fane, ca un vanzator va profita de informatie pentru a-si mari pretul in defavoarea membrilor forumului, este sau pripita, sau cu bias, pentru ca oricum postarile de mai sus prefigureaza solutii cel putin la fel de bune, de favorabile cumparatorilor...
si daca un vanzator va face asta, probabil va pierde cateva voci dintr-un cor...

oricum, cafeaua verde este un subiect cenusareasa la noi in RO (cine sta sa culeaga... "floricele pe campii" cum zice Lyvyoo?) , si, daca nu ne referim la remediul pentru slabire [Image: smile.gif]

Levo Wrote:... ce nu spune nimeni nici acolo e vechimea ( la verde )...

dl. Jenei (Cortina) a dat detalii suficiente despre recolte, la unele sortimente achizitionate prin Sandalj Trieste (sper sa nu gresesc) deci e posibil totusi si in Italia; dar practica generala ramane; singurii stiuti de mine ca exemplari furnizori de cafea verde pentru prajit acasa, sunt Sweet Maria's - dar asta nu prea ne foloseste...
si dl. Victor (Hotspotcoffee) imi spunea azi la telefon ca toata oferta de verde, cu o singura exceptie (n-am retinut...), e recolta 2016;

trasabilitate, vechime, la cafea verde... de cand tot propun asta...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
@radudani : " dl. Victor (Hotspotcoffee) imi spunea azi la telefon ca toata oferta de verde, cu o singura exceptie (n-am retinut...), e recolta 2016; "

- Da , da ...inteleg despre ce e vorba si stiu exact si exceptia ( nu e vina nimanui ! ) , asa am mers si eu pana acum , dar totusi vin sarbatorile...facem up-grade de la beci pana la frigider , presupun ca si in ceasca ar trebui sa se simta ceva , gresesc ? ( Deja am scris nepotului , astept sa vina de la scoala ) [Image: smile.gif] ...

Reply
Cred ca a sters cineva din greseala din postul meu cu nr. 175, tabelul cu preturile la cafea verde.

link catre wetransfer, valabil 6 zile

https://we.tl/saAqYMAaTX

Reply
danrogo2001 Wrote:Cred ca a sters cineva din greseala din postul meu cu nr. 175, tabelul cu preturile la cafea verde.

il aveam copiat, asa ca-l pun din nou aici (cu sublinieri de-ale mele):
[attachment=4929]

Reply
Quote:radudani@ il aveam copiat, asa ca-l pun din nou aici (cu sublinieri de-ale mele):
[Image: attachment.php?thumbnail=4929]  
Vreau sa pastrez si eu acest tabel, tot aici.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe

Reply
Magazinul kfea.ro a devenit o noua sursa de cafea verde. Au uniformizat preturile la 10 ron/250g din diverse sortimente. Nu am avantaje sa le fac reclama, sunt doar un client multumit :) .
Eu mi-am luat PNG care arata destul de bine, am incercat si o ethiopia frumoasa.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Eu vad doar la 15 lei/ 250 grame. Nu au optiunea cu cantitati mai mari (0.5/ 1 kg)
Pune un link, poate mi-a scapat mie.

Reply
am primit informatia in avans, de maine devin 10 lei.
PNG achizitionat azi cu 10 lei/250g.
[Image: xRltJNV.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Din cate vad majoritatea sunt recolte din anul 2014-2015.

Reply
@gabisandu: de undue iti dai seama?
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
(13-12-2016, 21:55)Liviu.Mihu Wrote: @gabisandu: de undue iti dai seama?

Pai am vazut spre exemplu la Panama:
Panama washed SHB Boquete Premium crop 14/15

Reply
Da, am reperat si eu acuma. Merci
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
(13-12-2016, 22:09)gabisandu Wrote: ....
Panama washed SHB Boquete Premium crop 14/15

Aceasta cafea poate fi încadrată in categoria unor cafele încă bune a fi consumate, doar dacă se cunosc condițiile de depozitare de-a lungul timpului. Altfel, măcar teoretic, ar cam fi de ocolit.

In timp, am căutat si eu sa ma lămuresc in legatura cu timpul cât o cafea poate fi considerată in parametri corespunzători pentru a fi prăjită, iar rezultatul final sa fie unul corespunzător, cu redarea in ceașca a caracteristicilor de gust ale soiurilor.
Cele mai multe opinii arătau ca boabele de cafea, păstrate corespunzător, pot fi consumate in intervalul parcurs de la recolta unui an la celălat.
In pachete mai mici si in ambalaje vidate, perioada de păstrare si de valabilitate poate creste la mai mulți ani.

Din păcate si eu am constatat ca destul de rar reușesc sa cumpăr cafea de la care, după prajire, sa reușesc sa extrag cafele aromate, parfumate. Avand in vedere ca de cele mai multe ori boabele arată OK, înseamnă ca prospețimea acestora poate fi principala problema.

Imi amintesc cu plăcere de perioada de început, când oferta de pe piața interna era una restrânsă si când ne mobilizam pe Softpedia, apoi pe espressoman si făceam achiziții de grup de afara, Anglia, Germania, Olanda .....

In opinia mea, chiar daca boabele din poza de mai sus arată bine, vechimea ar putea fi elementul care sa nu mai le mai recomande pentru a fi consumate si sa mai avem așteptări de arome in gustul cafelei extrase.

Cu cele pana in 2kg/luar consumate, nu ma încadrez in zona unui consumator cantitativ.
Cu siguranta însă, îmi doresc sa fiu un consumator de calitate.
Având in vedere acest aspect ma alătur oricărui grup care va dori sa identifice surse si posibilități de aprovizionare cu cafea proaspăta , de calitate, indiferent dacă acestea, sursele, sunt de afara sau din țara.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Am prajit 3 sarje din cafeaua de mai sus.
Densitatea cafelei verzi e de 750g/l. Am avut pierderi intre 12 si 20% prin prajire si un castig de volum intre 35 si 55%. Am fost nevoit sa arunc in jur de 3-5 g la fiecare 250 si cate 3-5 boabe dupa prajire.
Am facut o degustare la prima ora ( motivul calitatii slabe a pozei ;) ) si am gasit o cafea cu arome clare, cu un corp mediu ( posibil datorat prospetimii prajirii ) fara defecte evidente pentru nici una dintre sarje. Despre preferinte personale sau nuante de gust nu are sens sa vorbesc in cazul de fata. [Image: hvyUuJH.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
@ Radu: Poate reusim sa ne mobilizam si daca nu reusim sa cumparam direct de la sursa, putem apela la un importator mare din Europa.

Cumparand direct din ferma nu inseamna ca vom primi sigur si un produs de calitate, poate fi in schimb, o garantie a prospetimii. Eu cred, pe de alta parte, ca putem achizitiona mult mai usor de la importatori europeni care au deja experienta si pot oferi o garantie atat pe calitate cat si pe anul recoltei. Eliminam o groaza de documente, transport (care poate fi foarte scump ptr cantitati mici) si multe alte complicatii.

Reply
Pe acelasi principiu ati putea discuta cu unul din prajitorii locali
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(14-12-2016, 11:31)vladdooo Wrote: Pe acelasi principiu ati putea discuta cu unul din prajitorii locali

Corect...atata timp cat pretul e comparabil pentru acelasi soi, aceeasi calitate si prospetime.

Reply
(14-12-2016, 11:31)vladdooo Wrote: Pe acelasi principiu ati putea discuta cu unul din prajitorii locali

In opinia mea nu ar fi elegant sa procedam in acest mod.
Prajitorii locali nu cred ca s-ar pozitiona in zona asociatiilor caritabile sau nonprofit, oricat de draga le-ar fi si lor comunitatea noastra. [Image: rolleyes.gif]
Chiar daca am apela si am rezolva odata un asemenea demers, nu vad sa fie o solutie pe termen lung.
Daca dorim un model de aprovizionare pe termen lung, cred ar fi bine sa ne construim un model propriu de actiune.

bubucalu:
"Am facut o degustare la prima ora ( motivul calitatii slabe a pozei [Image: wink.gif] ) si am gasit o cafea cu arome clare, cu un corp mediu ( posibil datorat prospetimii prajirii ) fara defecte evidente pentru nici una dintre sarje. "

Arome clare imediat dupa prajire ...Fericitule! [Image: biggrin.gif]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Am cerut o oferta azi pentru Panama Geisha. Asta am primit:

PANAMA
RARITY ***SHB***Geisha
Boquete
La Berlina Estate
El Cedro
Preparation: Natural
Crop: 2016
Cup Profile: red fruits, strawberry likefruitiness, sl. honey like
Price: 85,00 eur / kg
2,5 KG
Vacuum packs
Spot: Hamburg

Reply
Informativ: am fost rugat (imperativ :) )  de catre dl Miklos sa sterg topicul Cortina si userul sau de pe forum, nedorind sa mai colaboreze in vreun fel cu forumistii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am curatat putin topicul! Oameni buni, vin sarbatorile, sa fim mai calmi, mai calculati in afirmatii, cu un vocabular si cu interventii axate pe analiza si tehnica, cu o critica si o evaluare demna de acest forum.

Reply
Mai bine. Postul meu fusese gresit* înțeles și imi luam papara chiar de la oameni pe care îi respect.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
late edit: vad ca intre timp, Lyvyoo a 'curatat' topicul...
asa ca mut postarea mea, off-topic;

Reply
Multumim domnului Jenei! Domnul tot domn ramane!
"Stimați espressomani
Aveți mai jos numele și telefonul persoanei care va continua activitatea de furnizare cafea specialități la 1 kg asa cum am făcut noi cu aceleași sortimente: Dl Laurențiu firma GISA din Bucuresti, telefon:
0722.601.108
Condiții și preturi nu știu dar am colaborat cu dansul aprox 10 ani și nu au fost probleme
M Jenei Cortina Cafe"

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)