Pachetele au plecat catre toti cei care au solicitat cafea din aceasta sursa, acum ramane sa asteptam reactiile lor.
Eu inca nu am deschis inca nici o punga (sunt sigilate), am inca prajita pentru o saptamana, daca doreste cineva sa vada o imagine a boabelor rog pe cei care vor primi luni pachetele sa posteze ei.
Si, bineinteles, pareri pro si contra, dupa prima prajire.
24-02-2017, 20:05 (Edited 24-02-2017, 20:10 by renatoa.)
Si a mai avut loc inca o actiune de acest gen, nu am anuntat-o aici pentru ca piesa s-a jucat din start cu casa inchisa, dar, datorita succesului inregistrat ma gandesc ca poate sunt amatori pentru inca o comanda, asa ca urmeaza detaliile.
Achizitia a constat in 30 kg de cafea verde Honduras, comanda minima, impachetata la 5kg, cum se vede in imagine. la pretul final de 36 lei/kg livrata la usa. Usa mea... :) deci mai adaugati cheltuieli de distributie in tara.
Caracteristicile cafelei sunt urmatoarele:
Cine este interesat va rog un email, nu PM.
As prefera ca macar jumatate din cantitate sa fie comandata sub forma de punga intreaga de 5kg, logistica cu reimpachetarea la kg este destul de mare consumatoare de resurse.
Dau drumul la comanda cand am cereri pentru jumatate din cantitate, adica 3x5.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
01-03-2017, 19:50 (Edited 01-03-2017, 19:51 by G. Serban.)
Am incercat acest Honduras, mi se pare o cafea foarte cinstita mai ales la acest pret (180ron pt 5kg)
As vrea sa mai iau inca o punga, dar pentru a se concretiza comanda ar mai fi nevoie de oameni interesati. (pana ne adunam la 30kg)
Pana acum sunt eu, cosminn si renato. Mai e cineva interesat?
Va atasez si poze pentru a va face o impresie vizuala, cu observatia ca shotul de espresso e cam "spumos" data fiiind prajirea f f. recenta.
cafeaua este peste alternativele din ro la banii astia.
Serbane, ce profil ai folosit pt ea la Gene?
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
01-03-2017, 20:11 (Edited 01-03-2017, 20:20 by renatoa.)
Chiar dupa ce am postat mai sus am primit oferte pentru alte sortimente, pe care le cerusem in dimineata asta, asa ca se mai adauga inca doua, la fiecare conditia fiind de asemenea comanda 30 kg min.
Colombia Veracruz ( Cold fermentation ) - 41 lei kg
Despre ultima:
"Each Veracruz lot is comprised of five days’ picking.
Each day, pulped beans are added to a fermentation tank with a built-in refrigeration unit that circulates water at temperature at about 18 °C, significantly below normal fermentation temperatures of 25/26 °C.
By mixing the five days picking and reducing temperature, the producer is able to maintain the correct ph level and avoid very low ph levels during processing that can lead to over-fermentation.
This is a really silky coffee. There is a smooth buttery mouthfeel with a gentle acidity and good body.
There are notes of sweet cherry, stone fruits and caramel."
01-03-2017, 20:19 (Edited 01-03-2017, 20:22 by orhapetru.)
Felicitari Renato pentru initiativa !!!
trece-ma si pe mine cu 5 kg [Image: smile.gif]
-------------------------------------
Buna intrebare Fane....
Seban, fa-ti mila de noi.....experienta ta conteaza iar sfaturile sunt bine venite [Image: blush.gif]
Inca nu sunt hotarat de care cafea sa iau. Problema este ca sunt si cam cu nazuri, honduras nu mi-a placut in mod special, si nici papua new guinee asta ultima de o am de la Ecuator. Nu imi place gustul de png, e prea acida, si notele de ciocolata pe care le caut nu-s nicaieri.
O sa revin cand stiu ce vreau, insa e tentant.
Hai ca facem altfel, cineva din Bucuresti care este dispus sa comandam 5 kg pe din doua? (2/3 sau 2.5 kg de fiecare).
Eu as vrea o cafea mai putin acida, cu multa crema, si note de ciocolata, evident asta tine de si de felul cum o prajeti extragi.
As tinde spre o Columbia pt ca pe asta o stiu cel mai bine.
DAca e cineva din B care doreste Columbia sau alt sortiment si vrea mai putin de 5kg sa spuna ca ma grupez cu el.
(01-03-2017, 20:51)deenman Wrote: Inca nu sunt hotarat de care cafea sa iau.
...
Hai ca facem altfel, cineva din Bucuresti care este dispus sa comandam 5 kg pe din doua?
...
Trimit si mai putin, nu iti face griji. 2kg este ok, am pungi pentru cantitatea asta.
(01-03-2017, 20:51)deenman Wrote: .......
DAca e cineva din B care doreste Columbia sau alt sortiment si vrea mai putin de 5kg sa spuna ca ma grupez cu el.
Multumesc.
Eu as lua 2 kg de Columbia.
Ma tenteaza si Guatemala 2-3 kg. De fapt Guatemala e pe primul loc.
Poate le luam pe amandoua si le impartim in mod egal.
(01-03-2017, 20:51)deenman Wrote: .......
Multumesc.
Eu as lua 2 kg de Columbia.
Ma tenteaza si Guatemala 2-3 kg. De fapt Guatemala e pe primul loc.
Poate le luam pe amandoua si le impartim in mod egal.
Radu, iau eu cele 3 kg de Columbia ramase si vad cu cine ma mai combin pentru Guatemala.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Si eu cu 2 - 2,5 kg de guatemala si aceeasi cantitate de columbia veracruz. La fel, daca mai vrea cineva din bucuresti, sunt deschis la imparteala.
Vladdooo, in cantitati mici te pot ajuta cu prajirea, insa nu exista nici o garantie asupra rezultatului...la mine totul este ochiometric si la bunul plac al sortii :)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
(02-03-2017, 07:20)nickso Wrote: Si eu cu 2 - 2,5 kg de guatemala si aceeasi cantitate de columbia veracruz. La fel, daca mai vrea cineva din bucuresti, sunt deschis la imparteala.
impart eu Gutemala cu tine.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
02-03-2017, 09:56 (Edited 02-03-2017, 10:03 by G. Serban.)
(01-03-2017, 20:07)Fane Wrote: Serbane, ce profil ai folosit pt ea la Gene?
Neata,
Referitor la cele doua sarje de aseara. Am constatat ca “preincalzirea aparatului” la 200grade,” fixarea “timpului de uscare” (4 minute la 160 grade dupa care setat temperatura la maxim) si “start racire” sunt singurele actiuni pe care le-am facut. Dupa mine nu e foarte relevant, dar primele FC le-am auzit pe la minuntul 12:30 (erau 237gr) si am oprit procesul dupa ce boabele pareau “aproape” dezvoltate (arpox. 30-60sec).
Am mai spus-o si in topicul Gene, prajesc exclusiv dupa ochi (si in final dupa gust). Modific in functie de cafea acel “timp de uscare” si cu momentul in care iau decizia sa opresc prajirea. Cu tot respectul pentru oamenii care fac din prajire o stiinta (apreciz foarte mult pasiunea pe care o pun in a descifra si a analiza prajirea din toate punctele de vedere), dar asta e profilul meu. Nu ca ai putea sa faci mult mai multe cu Gene [Image: smile.gif]
Revenind la Honduras, inca odata spun ca e o cafea foarte decenta la acest pret (si e adevarat ca e peste cafelele verzi pe care le-am luat din .ro la un pret sensibil mai marisor). Nu m-as putea hazarda sa identific in ea anumite arome punctuale, dar pot spune ca e complexa, suficient de corpolenta si nu are nicio nuanta de gust care sa ma deranjeze. As fi preferat sa fie ceva mai fructata. (si probabil voi incerca si cu o prajire ceva mai light).
(02-03-2017, 07:20)nickso Wrote: Si eu cu 2 - 2,5 kg de guatemala si aceeasi cantitate de columbia veracruz. La fel, daca mai vrea cineva din bucuresti, sunt deschis la imparteala.
impart eu Gutemala cu tine.
L-am cuplat pe vladoo cu nickso la cate o punga de 5kg, intri si dumneata in tabel si vedem daca se mai cupleaza cineva pentru bucuresti, daca nu, esti notat cu cantitatea dorita, nu ramai pe dinafara.
Se pare ca se prefigureaza un transport de 25-28 kg doar pentru bucuresti si va gestionati voi la fata locului, fentam o gramada de curierat in felul asta ;)
O sa va rog doar sa va sfatuiti in privat sa sa imi dati o singura adresa de livrare in Bucuresti.
(01-03-2017, 20:07)Fane Wrote: Serbane, ce profil ai folosit pt ea la Gene?
Neata,
Referitor la cele doua sarje de aseara. Am constatat ca “preincalzirea aparatului” la 200grade,” fixarea “timpului de uscare” (4 minute la 160 grade dupa care setat temperatura la maxim) si “start racire” sunt singurele actiuni pe care le-am facut. Dupa mine nu e foarte relevant, dar primele FC le-am auzit pe la minuntul 12:30 (erau 237gr) si am oprit procesul dupa ce boabele pareau “aproape” dezvoltate (arpox. 30-60sec).
Cu tot respectul pentru oamenii care fac din prajire o stiinta (apreciz foarte mult pasiunea pe care o pun in a descifra si a analiza prajirea din toate punctele de vedere), dar asta e profilul meu. Nu ca ai putea sa faci mult mai multe cu Gene [Image: smile.gif]
Felicitari, asta e regimul lui Gene. Acele asa zise profile (la aparatele fara dimmer) nu fac decat sa lungeasca, eventual coaca sarja.
Serban a amanat postarea pana dimineata ca sa formuleze politicos. :)
m-as baga si eu la un 2,5 si 2,5, ca nu apuc sa o consum daca iau cate 5kg in ritmul asta...
Ar mai fi doar 3 kg disponibile, strict dintr-unul din sortimente, ca sa finalizez un pachet de 30kg numai pentru bucuresti, care ar veni direct la voi, fara sa mai treaca pe la mine.
Dar pentru asta am nevoie de accept si o adresa de livrare in Bucuresti, iar respectivul sa se ocupe de impartirea pachetelor.
Daca nu am azi informatia asta, o sa vina totul la mine.