Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde, comanda de grup... pe dos !

Escu...bar  Tongue

Reply
Expobar!
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
esspro9bar
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
renatoa, ti-am schimbat Custom User Title. :) maine ti-l pun inapoi pe cel vechi, daca n-o faci tu inainte. :)
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Scuze, inca o data pentru offtopic, da' tre' sa observ ca Fane a venit cu propria lui propunere si chiar a aplicat-o!
:D
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Mergea și un "Don" in față. Are omul o vârstă...[emoji38]

Reply
"Don" sa fie... :)
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Alintari de SV... 
Adica Sf.Valentin  Tongue

Reply
Baieti, sfat prietenesc, cei care aveti datorii la Don Pablo.....platiti-le!

Reply
(13-02-2019, 19:58)Fane Wrote: "Don" sa fie... Smile

... Apelativul " Don " se foloseste mai ales in sudul Italiei , atunci cand te adresezi unei persoane onorabile  , a carei functie nu o cunosti ... ( asta , ... daca nu vrei sa incasezi ceva , ce nu ai comandat ... :D ... deci @renatoa se incadreaza cu brio ... :D ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(13-02-2019, 20:33)renatoa Wrote: Alintari de SV... 
Adica Sf.Valentin  Tongue

Dap. Ma antrenez intens pt Sf.Valentin. Trag cu arcul compound. :))

Reply
Incearca o Lupara :D

Reply
Pai daca a trecut de la "Máximo Líder" la "Don" propun si trecerea la "Tai-Pan", e mai inglish...
:D

Reply
Gata cu bășcălia, sau primiți cadou o cravată... columbiană.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Am citit primele trei cuvinte si mi-am zis: Ups, a intrat careva pe contul lui @baloozzy si scrie in locul lui...
(13-02-2019, 23:28)baloozzy Wrote: Gata cu bășcălia, ...

am continuat sa citesc si m-am linistit, e tot el. :D
(13-02-2019, 23:28)baloozzy Wrote: ... sau primiți cadou o cravată... columbiană.

Reply
gata, i-am schimbat custom user tile inapoi. sa nu vina dupa mine cu sabia, ca-i din Craiova. :P :)

Reply
Intrari noi februarie, ultimele recolte, si un nivel un pic mai ridicat decat am fost obisnuiti pana acum.
De asta am lasat needitate si observatiile (cupping notes) la unele dintre ele.

65    Rwanda FW (15+) Mugonero - outstanding lot absolutely the best on the cupping table
        Black cherry , citrus, cointreau complex sweet finish
62    Ethiopian Limu G1 Said Yassin unusual cup very very good - Earl grey, orange character
56    Colombian Finca Santa Helena 100% Castillo Varietal Supremo
62    Peru Organic Pedernales La Coipa -think Cream Vanilla brown sugar
56    El Salvador Miravalle Honey Process 
56    Brazil Fazenda Passeio 100% Bourbon Natural - going quick, small batch
53    Brazil Fazenda Passeio Catuai Pulped Natural

Reply
(20-02-2019, 17:18)renatoa Wrote: 65    Rwanda FW (15+) Mugonero - outstanding lot absolutely the best on the cupping table
        Black cherry , citrus, cointreau complex sweet finish\

Puteau la fel de bine sa scrie @Levo pe asta.  :D

Reply
Asta imi suna ca o ultima comanda pre-Brexit... cate o punga din fiecare :D

Reply
Cei care ati luat Brazil Ipanema Premier Cru Grano Segreto A40 red Acacia cum arata boabele voastre? A mea nu e fully washed in mod cert, nici dupa cum arata verde, nici dupa cum s-a prajit. Sa fiu sincer, imi pare o amestecatura intre ceva washed si natural...

Verde:
[Image: 15KeMtG.jpg]
[Image: nzbFnuq.jpg]
[Image: 3rxn6Ps.jpg]

Si prajita:
[Image: 7xtLq09.jpg]
[Image: i2Qqrhq.jpg]
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Prăjești afară?

Arata ok daca nimerești profilul:[Image: a09409b1de0df10e23dda90c5c835ccc.jpg]

Reply
Boabele tale verzi arata ca ale mele?

Reply
Din moment ce sunt din aceeasi punga...

Pune si un profil fiindca sunt sigur ca ceva e putred acolo.

Reply
Da, sunt din aceeasi punga de 3kg, eu le-am impartit.

Despre prajit... poate era necesara mai multa documentare, pare sa fie un soi rarisim, cultivat doar in cateva ferme din Brazilia.
Nu vad ceva rusinos sa puneti o intrebare chiar la ferma, din moment ce originea este certa.
Puteti fi siguri ca nu e maturatura de pe jos... daca e scumpa nu inseamna ca trebuie sa arate impecabil, nu neaparat culesul bob cu bob reprezinta valoarea.
Am avut africane care aratau prajite mai rau ca asta, dar cu un gust incredibil.
La indoneziene asta e chiar o regula Smile

PS; era sa uit... mirosul... nu cred ca am simtit pana acum ceva asa de patrunzator la o cafea...
Nu cred ca o procesare in multe ape mai lasa pe boabe foitza aia rosietica si un asemenea miros de visina putreda.
Deci eu as fi tratat-o ca o naturala. De fapt mi-ar fi zis si dupa cum tragea caldura la prima uscare... cata putere ar fi cerut ca sa se tina de profilul standard cu care abordez intotdeuna o cafea necunoscuta.

Reply
(26-02-2019, 16:27)dev Wrote: Pune si un profil fiindca sunt sigur ca ceva e putred acolo.

Mie nu imi pare nimic dubios la prajire, nu stiu ce anume nu-ti place. Mi se pare ca seamana cu ceva uscat natural si nu spalat, de asta am intrebat.

[Image: aJ96nUp.png]

Vedem maine gustul. :)

Reply
Cupla ta "citeste" cu fix 30 de grade mai mult decat a mea.  :D

Ai stat prea mult in uscare si prea putin in maillard. 

[Image: AJ48vtc.png]

Reply
Cum puteti avea atata rabdare pana maine... Huh nici 3 ore nu ii dadeam timp sa rasufle si era in ceasca... :D
Preparata de cupping, evident...

Reply
(26-02-2019, 16:48)dev Wrote: Cupla ta "citeste" cu fix 30 de grade mai mult decat a mea.  :D

Ai stat prea mult in uscare si prea putin in maillard. 

[Image: AJ48vtc.png]

Logica mea a fost s-o iau mai incet din cauza densitatii scazute. O fi bine, o fi rau, nu am idee inca :))

Reply
(26-02-2019, 17:42)renatoa Wrote: Cum puteti avea atata rabdare pana maine... Huh nici 3 ore nu ii dadeam timp sa rasufle si era in ceasca... :D
Preparata de cupping, evident...

E buna, imi place. Aduce a Kenya. Merita 100 de lei/kg? Nu stiu... inclin spre nu.

Reply
Tocmai ce-am tras un V60, după ce dimineață am incercat un espresso.

V60-ul foarte plăcut, ușor acid dar nu transmite aromele pe care le are cafeaua prăjită și apoi măcinată.

Espresso în schimb e o combinație de prăjitură cu rom si marțipan de m-a acuzat soția că pun arome artificiale în cafea.

Mi se pare cea mai bună cafea prăjită de mine.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)