Espressoman infocat
Valea Doftanei
Salutare espressomani, vin si eu cu o intrebare: as vrea sa cumpar cateva pungi de cafea din Italia(2-3 max a cate 250g) si sa vin cu ele pe avion, are cineva idee daca trebuie declarate undeva la vama in aeroport sau pot trece cu ele direct?
Brew: V60, Kalita, Origami, Timemore B75, Aeropress
Espresso: Kompresso, Staresso Mirage Plus
Rasnite: Comandante C40 MK4, 1Zpresso X-Pro
Espressoman de modă veche
București
Eu de pe unde am tot luat, din concedii sau alte deplasari, am bagat cafeaua la bagajul de cala fara sa o declar.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Slobozia
am avut si in bagajul de mana. nu e nicio problema, nu trebuie sa declari nimic.
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Milano
Acu doua zile m-am întors în Italia cu 2kg și jumătate de cafea în bagajul de mana. În București ma opresc mereu pentru kinu și uneori și pentru cantar. Dar pentru cafea nu am avut niciodată probleme.
Aici vorbesc exclusiv la bagajul de mână. La bagajul de cala nu m-a întrebat nimeni nimic, vreodată. Și am avut tot felul de prostii.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Bucharest
Se poate lua fără probleme în bagajul de mână. Eu am luat ultima oară din Italia chiar în geanta de laptop, neavând bagaj de mână.
P.S. Cel mai bine se transportă în avion :D
Lelit PL81T Grace + DF64
Espressoman infocat
Valea Doftanei
Multumesc! Si eu doream tot asa sa iau cafeaua in bagajul de mana in avion si nu stiam exact ce si cum dar m-am lamurit. Multumesc inca o data pt raspunsuri! [emoji16]
Brew: V60, Kalita, Origami, Timemore B75, Aeropress
Espresso: Kompresso, Staresso Mirage Plus
Rasnite: Comandante C40 MK4, 1Zpresso X-Pro
Espressoman infocat
Bucuresti
10-07-2022, 19:55
(Edited 10-07-2022, 20:20 by sorinetta.)
Ciao,
Nu stiu daca mai exista povesti de genul asta dar anul trecut in Decembrie la intoarcerea de la Berlin, la control unde aveam doar bagaj de mina (plus Kinu M47 + aeropress) am avut probleme cu Kinu pe care voiau sa o confiste dupa ce politistul cu automat care m-a luat in primire a explicat ca poate fi o arma alba periculoasa (obiect greu de metal) si mi-au cerut sa nu o mai iau cu mine in bagajul de mana data viitoare, doar in bagajul de cala. A fost un episod intens si putin scary. Pana la evenimentul respectiv m-am mai plimbat cu rasnita Kinu in bagajul de mana fara probleme.
Espressoman infocat
Bucharest
In Egipt m-au pus sa desfac bagajul de cala pentru Kinu, pentru ca are loc o scanare a bagajelor inclusiv cele de cala, la intrarea in aeroport. Am avut noroc, când am scos-o din bagaj ofiterii erau cu mâinile pe AK (nimic anormal pt Egipt dealtfel)
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc
Espressoman Administrator
Bucuresti
Dupa fiecare zbor pungile de cafea pe care le am la bagajul de cabina le gasesc aproape vidate :) Am ramas chiar suprins la inceput de fenomen.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
11-07-2022, 07:30
(Edited 11-07-2022, 07:31 by renatoa.)
Sigur, compartimentul de cala e mai slab presurizat, si nici asa bine climatizat ca cel al pasagerilor...
Asa ca acolo sunt 0.75 bari si aprox 20 grade mai putin decat in cabina, spatiul calei se foloseste pentru racire de catre aerul conditionat.
Atentie sa nu lasati vreo bautura acidulata in bagaje :D