11-12-2018, 13:22
Primele bule care se formeaza pe pereti sunt pe la 70-80 grade, si contin doar aer, oxigenul dizolvat in apa.
Este o prima faza in fierbere, degazarea.
Este un lucru important de stiut, pentru ca daca incercam sa refierbem o apa deja fiarta, degazarea nu mai are loc, si ne putem trezi cu un fenomen de fierbere instant, pe neasteptate, care in unele cazuri poate avea un caracter aproape exploziv, si pe unii i-a surprins si a provocat accidente...
Acum, de ce acest aer nu ar creea spuma, si trebuie sa avem musai vapori ?
Nu in ultimul rand, e posibil ca termometrele voastre sa atinga peretele, ceeace ar explica +90 grade.
Incercati sa il puneti cumva in mijlocul apei, la 1 cm de fund, sa vedem daca mai inregistrati temperaturi asa inalte
De exemplu in ibricul meu de 650 ml incep sa iasa aburi pe orificiul special prevazut in acest scop, cand termometrul este sub 95 grade, fiind imersat in lichid fara sa atinga peretii. Deci are loc o fierbere doar in cateva nuclee, nu in intreaga masa...
In final, conteaza ca nu va place gustul la metoda declarata standard si folosita in campionate.
Nimic rau, nici mie nu imi place ce se prepara in baruri drept Aeropress
Este o prima faza in fierbere, degazarea.
Este un lucru important de stiut, pentru ca daca incercam sa refierbem o apa deja fiarta, degazarea nu mai are loc, si ne putem trezi cu un fenomen de fierbere instant, pe neasteptate, care in unele cazuri poate avea un caracter aproape exploziv, si pe unii i-a surprins si a provocat accidente...
Acum, de ce acest aer nu ar creea spuma, si trebuie sa avem musai vapori ?
Nu in ultimul rand, e posibil ca termometrele voastre sa atinga peretele, ceeace ar explica +90 grade.
Incercati sa il puneti cumva in mijlocul apei, la 1 cm de fund, sa vedem daca mai inregistrati temperaturi asa inalte
De exemplu in ibricul meu de 650 ml incep sa iasa aburi pe orificiul special prevazut in acest scop, cand termometrul este sub 95 grade, fiind imersat in lichid fara sa atinga peretii. Deci are loc o fierbere doar in cateva nuclee, nu in intreaga masa...
In final, conteaza ca nu va place gustul la metoda declarata standard si folosita in campionate.
Nimic rau, nici mie nu imi place ce se prepara in baruri drept Aeropress