Welcome Back Log In Create Account

Cafea decofeinizata

Si un afis frumos, pozat de un barista:

[Image: QLS4sbm.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
without women
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
În ultimul timp, din motive de sănătate, am renunțat la espresso. Doctorul a zis ca am voie o cafea lungă, dar decât așa mai bine deloc.
Totusi am decis să trec pe cafea decofeinizata, macar asa o sa pot sa incerc sa fie, cât de cât, mai aproape de cafelele din trecut.
Voi da startul cu yume, dar orice sugestie e binevenită pentru viitor.
Mulțumesc norocosilor. [emoji26]

Trimis de pe al meu SM-T715 folosind Tapatalk
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
regretabila situatia sănătății tale dar,
esti convins ca doctorul tau stie ce inseamna cafeaua proaspat prajita?
poate se refera la cele din supermarket, iar
daca iti aproba cafea lunga, esti cu siguranta mai bine, cu o cafea scurta.
pare ca se potriveste aici o chestie citita de curând:
"vrei sa auzi o gluma? decaf!"
aceasta e doar o opinie, sper sa primești si recomandari potrivite de la colegii care cunosc domeniul..cu yume nu gresesti orice ar fi, se știe.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Stie, de la mine a prins pasiunea pentru proaspăt prăjită.
Altfel e cardiolog, cam știe ce vorbește.

Ps. Liviu scuze pentru semnătura de tapatalk, încă incerc sa vad de unde o scot.

Le. Cred că am reușit.
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Salut @amarok

Stiu cam ceva despre decaf pentru ca sotia mea, doarece avem un bebe mic in casa, bea (aproape) doar decaf.

Eu cunosc doua cafele decaf foarte bune:

1. Mexic Chipas de la Claro Cafe
2. Guatemala Finca El Hato de la Yume

Sunt ambele cafele foarte bune, si, dacă cineva nu iti spune ca sunt decaf, nu iti dai seama. Despre mexic singura grija care trebuie sa ai, este sa faci RDT pentru ca cafea are tendința sa se electrizeze, cel putine cu Kinu (dar deseori uit s-o fac, si iese buna oricum).

Despre faptul de cafea lunga este un no-sense: ori o faci scurta, ori lunga, cantitatea de cafeina este la fel. Sau, pentru a fi mai precis, o cafea lunga are mai multa cafeina deoarece apa are mai mult timp sa stea in contact cu cafea si sa extragă cafeina.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
În teorie ai dreptate, în realitate nu prea. Cantitatea de cofeina extrasă scade în timp, deși cafeaua e infuzata mai mult timp, adaosul de apă diluează tăria cafelei. Mai există alternativa unui pahar de apă rece imediat dupa, dar nu sunt sigur că e ok pentru herzul meu. Mai bine încerc cu decofeinizata.

Reply
Sotia are aritmie si doar pentru ea am inceput sa presam, ca alternativa la brew.
Adica, mai exact, extrasa cu minipresso si diluata americano nu ii produce nici o reactie negativa fata de aceeasi cantitate si brew ratio facuta la aeropress.

Reply
Salut,

Am și eu o întrebare în legătură cu obținerea cafelei decofeinizate: se poate reduce cantitatea de cofeina prin scurtarea timpului de extracție? Am auzit varianta cum că extractia cofeinei are loc la finalul procesului de preparare a unui espresso și astfel, daca scurtezi timpul poți avea mai putina cofeina sau aproape deloc....

Espressoman wannabe, momentan "intre" espressoare ?
(Ex-automat, probabil Gaggia Clasic in viitorul apropiat)

Reply
Daca reusesti cumva sa opresti extractia inainte de secunda 10, f f posibil sa ai un continut de cofeina extrem de redus :D
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
... sau eco mode, nu mai râșnești cafeaua.  Angel
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Salut Ioan

Personal îți sfătuiesc sa îți cumperi o cafea decaf de calitate și proaspăt prăjită.

Dacă materia prima este bună, proces de decofeinizarea nu alterează gustul.

Poti sa începi cu Mexico Decaf de la Claro Cafe sau Guatemala Decaf de la Yume. Sunt cafele de calitatea ridicata și nu se simte nici o diferență vs cafele cu cafeina.

Reply
Ca fapt divers , exista doua standarde in decofeinizarea cafelei . Unul este cel international , care prevede ca 97% din cantitatea initiala de cofeina sa fie extrasa si mai este cel american care stipuleaza ca dupa decofeinizare cofeina nu poate reprezenta mai mult de 0.1% din masa cafelei . In general arabica are 1.1-1.4% cofeina , iar robusta intre 2,4 si 4% .

Reply
(07-09-2017, 16:19)Fane Wrote: without women

Eu o vad ca pe mai mult sex fara efectele secundare.

Reply
(23-05-2018, 14:44)micrenda Wrote: @micrenda

De dragul facutui cafelei am inceput sa beau din ce in ce mai multa cafea si sa am mai multa energie decat am nevoie :D.
Asa ca am incercat astazi Mexic Chipas de la Claro Cafe. 
Excelenta. Multumesc pentru recomandare! Smile

Salut @amarok

Stiu cam ceva despre decaf pentru ca sotia mea, doarece avem un bebe mic in casa, bea (aproape) doar decaf.

Eu cunosc doua cafele decaf foarte bune:

1. Mexic Chipas de la Claro Cafe
2. Guatemala Finca El Hato de la Yume

Sunt ambele cafele foarte bune, si, dacă cineva nu iti spune ca sunt decaf, nu iti dai seama. Despre mexic singura grija care trebuie sa ai, este sa faci RDT pentru ca cafea are tendința sa se electrizeze, cel putine cu Kinu (dar deseori uit s-o fac, si iese buna oricum).

Despre faptul de cafea lunga este un no-sense: ori o faci scurta, ori lunga, cantitatea de cafeina este la fel. Sau, pentru a fi mai precis, o cafea lunga are mai multa cafeina deoarece apa are mai mult timp sa stea in contact cu cafea si sa extragă cafeina.
Linea Micra | MK E 64 ws

Reply
Buna,

Știe cineva care este cafeaua cu gradul cel mai mare de decofeinizare? Am verificat eu la Guido este undeva la 95% .

Multumesc :)
Gaggia Classic 2015 & Lelit PL043MMI 

Reply
Salut, cum ai verificat la Guido? Sunt doar curios.

Nu știu care este gradul de decofeinizare, dar la Claro eu m-am găsit foarte bine cu Mexico Decaf. Dintre toate, cred ca este cea care pare cat mai asemănătoare cu cafea non-decaf (chiar nu prea simt diferența).

Reply
Salutari!

Daca nu ati incercat inca acest brand, va recomand cu incredere!
Este cu metoda Swiss Water.

https://gourmetcoffeeshop.ro/gourmet-ble...-250g.html

Reply
(04-02-2020, 15:49)micrenda Wrote: Salut, cum ai verificat la Guido? Sunt doar curios.

Nu știu care este gradul de decofeinizare, dar la Claro eu m-am găsit foarte bine cu Mexico Decaf. Dintre toate, cred ca este cea care pare cat mai asemănătoare cu cafea non-decaf (chiar nu prea simt diferența).

Am sunat si am intrebat :) si mi-a spus cu aproximatie 95%
Gaggia Classic 2015 & Lelit PL043MMI 

Reply
Daca a mai incercat cineva un decaf bun, voiam sa revitalizez acest thread :) Pt ca am facut o comanda de Gardelli de la barshaker, am bagat si un decaf, de la Sloane - Colombia La Victoria CO2 Decaf. Cand trebuie sa ma trezesc a doua zi foarte dimineata sau cand am un drum lung de facut, merge un decaf in ziua precedenta, pt ca chiar si o dubla de 18g bauta dimineata a inceput sa ma faca sa adorm mai greu, probabil refuzul ficatului meu de a metaboliza cofeina e un semnal sa ma o las mai moale cu n duble pe zi :)
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Incerca o strategie inversa. Cand adormi greu bea 5 duble de dimineata ca sa pedepsesti ficatul!
Cand metabolizeaza bine i mai dai cate o zi fara cafeina.  Tongue
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Eu am încercat decaf de prin tara și pot recomanda cafeteca și papajaques. Ambii au cafea din 2020 și sunt bune. Mai acida etiopia de la cafeteca.
Ims și vst scot gusturi foarte diferite aici, iti recomand sa încerci.

Reply
Multumesc, Papa Jacques voiam sa incerc si eu.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Si eu recomand decaf de la PJ!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
+ 1 PJ 
Mexic Santa Fe, nici nu zici ca e decaf.

Reply
Mexico Decaf de la Claro sau Etiopia Decaf de la Mabo. Ambele sunt făcute prin Swiss Water si este identica cu cea normala.

Reply
(25-02-2021, 21:55)micrenda Wrote: Mexico Decaf de la Claro sau Etiopia Decaf de la Mabo. Ambele sunt făcute prin Swiss Water si este identica cu cea normala.

... cica daca bei prea multa cafea - decaf ... risti te umpli de bosoni higgs ... :D ... ( salutari d-lui A. Dorobantzu ... Cool ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Cu toți știu ca fără cafea, LHC nu merge... [emoji3]

Reply
(25-02-2021, 21:55)micrenda Wrote: Mexico Decaf de la Claro sau Etiopia Decaf de la Mabo. Ambele sunt făcute prin Swiss Water si este identica cu cea normala.
Eu nu am găsit decaf la mabo. Sigur de la ei ai cumpărat?

Reply
(25-02-2021, 22:19)micrenda Wrote: Cu toți știu ca fără cafea, LHC nu merge...

... Corect  ... Cool ... vad ca la petrol se mai poate renuntza , insa la cafea ... ba :D .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 6 Guest(s)