Welcome Back Log In Create Account

Cafea Bio la 37 de lei?

De ras , n-ar fi  ( daca n-ar fi de plans ) dar de banii astia , poti lua o cafea blend ales , prajit pe spranceana , proaspata , care , daca o poti extrage cum trebuie , o sa poti spune ca e prima cafea ....restul de 1 mil. cafele o sa dispara fara a-ti mai putea aminti de ele vreodata...Imagineaza-ti numai  , cam cat timp ar putea trece daca ar fi prajita in Toscana , cat ar sta pe acolo , apoi in vama , pe drum ( controale ) , apoi la noi  , distributie - magazin , raft....sub 1 luna e imposibil , si daca o bei dupa o luna , vorbim de altceva...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Industriale sunt lavazza dallmayr tchibo jacobs etc.mai sunt și prajitorii medii dar care au acces la piața cafelei verzi la prețuri mult mai bune decât cei mici .nu trebuie sa te superi pe ei.

Merge sigur după 10 pana la 50 zile de la prăjire dacă punga și supapa sunt de calitate

Distribuția e f rapida crede-ma.2 MAX 3 zile

Oricum e mult mai buna după 7 zile decât după 2 de la prajire

Reply
As putea fi de acord cu mentiunea ca supapa din punga ar trebui sa dea drumul la CO2 si sa NU lase aerul , respectiv oxigenul , sa oxideze in continuare continutul ceea ce nu se intampla ( apasa pe punga si vei observa ) ar fi valabil la cutie in vid  si apoi de ce sa prefer o cafea veche in locul uneia proaspete ??? ...si inca o chestie , a venit frigul , n-ai patit niciodata sa gasesti cafeaua uda in punga ??? ( condensul  face cafeaua muceda , iar aflatoxina rezultata face bine tare la ficat si nu numai...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
E mai greu iarna,boabele sunt reci dar nici chiar umede.condens la aparate etc.exista pungi unele aproape vidate care doar permit mult lăudata unidirecție.daca nu le presezi și relaxezi sa vezi cum miroase cafeaua ele stau cuminți pe unidirectie

Reply
(28-10-2016, 19:51)claudia972 Wrote: E mai greu iarna,boabele sunt reci dar nici chiar umede.condens la aparate etc.exista pungi unele aproape vidate care doar permit mult lăudata unidirecție.daca nu le presezi și relaxezi sa vezi cum miroase cafeaua ele stau cuminți pe unidirectie

Eu a-ti doresc sa serveti cea mai buna cafea , crede-ma , daca ai ajuns pe forum insemna ca te intereseaza ce bei , dar nu te amagi singur , cand te amageste altul ,  parca nu doare asa tare ca atunci cand te amagesti singur , nu se poate compara o cafea proaspat prajita , cu o cafea ambalata sub oricare brand...

Reply
(28-10-2016, 17:26)claudia972 Wrote: nu se compara cu ciudatenia de bio la 37.am probat zeci de sortimente de cafea boabe intre 60-150 lei (kimbo,danesi,New York,origo,Brasiliana etc)si sa fiu sincer nu cred in prajitoriile mici autohtone.
Serios? Îi pui pe cei de la Origo în aceeași categorie cu cărbunarii italieni? E ca și cum ai pune The Fat Duck pe o listă cu KFC și McDonald's.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
E vorba de firma germana Origo nu de prajitoria despre care crezi

Reply
User proaspăt Claudia.
Mai vorbim peste câteva săptămâni daca te prinde microbul. Si sigur te prinde daca citești pe aici ai voință si chiar încerci ce din ce se scrie.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Probabil lucreaza in domeniu..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ce departe s-a ajuns... E clar ca o cafea de prajitor nu ar trebui sa se compare cu Bellarom. Sincer, poate ca asteptarile mele au fost prea joase, cum spunea Liviu parca, ma asteptam sa simt gust de lemne si rumegus. Dar nu am simtit asta. Poate ca stric eu toate cafelele, poate ca nu am rasnita buna (defapt sigur, nu poate) dar nu pot spune ca aceasta cafea e deseu iar cea proaspat prajita e divina. Sunt clar diferente in arome, Bellarom nu face decat o crema de 2 mm, ori e usor acrisoara ori nu mai are prea mult gust etc, etc dar asta e clar ca depinde mult si de aparatura. Pana sa imi monteze Nickso pid-ul nu puteam sa realizez cat de mare poate fi diferenta de gust la aceeasi cafea la temperaturi diferite, chiar si pe un boileras de 200ml cat are Gaggia 2015. Am constatat ca un Expresso Italiano de la Hotspot nu poate fi acru pentru ca e bine prajit si suporta mult mai bine limitarile aparaturii si diferentele de temperatura decat Costa Rica sau Las Morenitas. Asadar sunt constient ca am multe de invatat si mai ales stiu ca am nevoie de o rasnita. Din pacate Eureka 65 Zenith a facut buba pe drum si s-a reintors la expeditor. Acum astept...
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Cafeaua Lidl BIO la 37 a fost și la 20 și am luat sute de kg deoarece e foarte buna la ibric și se poate comercializa măcinată .cred ca e cea mai buna cafea la acest nivel de preț din comerț și chiar sub pragul de 50 lei

Reply
Postarile tale put de la o poștă a pile la Google.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
i s-a zgariat discul...

Liviu, si mie-mi pare a lucra in domeniu, cred ca ar fi necesar un "purge spammer" ca nu aduce nici un plus valoare discutiilor de aici, ea si-a facut cont doar ca sa incerce sa manipuleze opinii.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Dar poate doamna/domnisoara chiar e convinsa de ce spune. De ce trebuie acuzata ca are vreun interes ascuns ? [Image: biggrin.gif] . Pai ,pe acelasi principiu , cei care lauda MEREU rasnite si prajitori au si ei interese acunse ? [Image: cool.gif] [Image: biggrin.gif] .Poate ar fi bine puse la inregistrarea pe forum niste reguli de " FIDELITATE"  : dovezi /bonuri de cumpare cafea prospata, promisiunea sa nu canti " in afara corului " ,etc... [Image: biggrin.gif] [Image: angel.gif] . Cat despre 'spameri " ..sa-i dam afara ,cum spun niste clasici/e in viata [Image: biggrin.gif]. La minutul 1;58  este si dovada ca se pricepe la cafea

Reply
In domeniul cafelei cel mai important simt pentru mine este limba. Altii care de lene nu-si pun limba la incercare merg pe mana urechilor, adica nu sunt in stare sa decida singuri pentru ei si iau de buna ce spun oameni ca si claudia la televizor, dar nu stiu ca se mint singuri.
Si când te gândești ca doar un click la neuroni poate face diferenta intre a intelege despre ce este vorba in comunitatea noastră si a-ti trai viata ta si nu pe a altuia...
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass; /Frappe/ Artemis Mix-2010
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Cu toate astea, claudia972 n-a zis nimic despre cafeaua respectivă, ci doar a țipat că e mai bună ca orice altă cafea de pe piață. Din ce înțeleg nu a folosit cafea proaspăt prăjită, dar știe clar că e mai bună cea de la Lidl. Pentru că a făcut 1 milion de cafele la un espressor automat și știe. Spre deosebire de noi, care ne dăm cu părere, ea știe.

Și mă întreb, dacă deja știe, la ce îi este util forumul? Că nici nu contribuie la discuții cu vreo informație sau părere, nici nu caută informații.

Și-a făcut cont doar așa, să ne anunțe că știe?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Am făcut cont pe adresa soției deoarece eu am pierdut parola mea.Probabil s-ar supăra pe mine deoarece postările mele ignora gramatica.ma pricep doar la cafeaua pt espressoarele Saeco și cred ca nimeni nu a probat mai multe tipuri de cafea sub 100lei dar DOAR la acest tip de aparat.este un forum dedicat cafelei iar experiența mea cu cafeaua proaspăt prăjită este foarte mică deoarece nu am aparatura necesară.respect f mult pe cei care sunt pasionați de producerea cafelei deoarece știu ca este foarte dificil sa obții o cafea f buna. Din acest motiv am spus ca nu cred in cafeaua proaspăt prăjită in niciun caz nu am jignit pe nimeni și nu am spus ca nu este foarte buna.mi se pare doar ca e un domeniu f riscant și nu știu cât este pasiune și cât este afacere.chiar nu știu ce anume din postările mele a fost deranjant? Sunt și forumuri de parfumuri unde exista recenzii referitoare la Roja Dove,Xerjoff care costa 5000lei dar și produse la100 și nu am văzut ca primii sa-i persifleze pe cei care lauda produsele ieftine.e doar posibilitatea lor de achizitie.Ma numesc Radu și sunt din Craiova.Scuze dacă am supărat pe cineva!

Reply
(30-10-2016, 11:58)Gozmin Wrote: In domeniul cafelei cel mai important simt pentru mine este limba. ...
Si când te gândești ca doar un click la neuroni poate face diferenta intre a intelege despre ce este vorba in comunitatea noastră si a-ti trai viata ta si nu pe a altuia...

as adauga si... mirosul; incearca sa bei un espresso cu narile astupate [Image: smile.gif]

si da, e trist sa te uiti la fericire prin ochii altuia...
primul lucru pe care as dori sa-l vad la un incepator ar fi nu aviditatea de a asimila dogme, ci aviditatea de a asimila informatie independenta in domeniu, pentru a ajunge sa foloseasca in discutii argumente proprii, cu competenta!
altfel spus... daca un PID iti arata xx grade pe afisaj, sa nu crezi in asta, macar atata timp cat nu intelegi ce-i aia!
s.a.m.d.

(30-10-2016, 12:41)rdumitrescu Wrote: ...  nu a folosit cafea proaspăt prăjită, dar știe clar că e mai bună cea de la Lidl. Pentru că a făcut 1 milion de cafele la un espressor automat și știe. Spre deosebire de noi, care ne dăm cu părere, ea știe.
... Și mă întreb, dacă deja știe, la ce îi este util forumul?
... Și-a făcut cont doar așa, să ne anunțe că știe?
(subl mele)

altfel, +1, fara sa fi citit tot thread-ul...
cele citate fiind, IMO, de o aplicabilitate mai larga, macar in forum...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
(30-10-2016, 13:46)claudia972 Wrote: Am făcut cont pe adresa soției deoarece eu am pierdut parola mea.Probabil s-ar supăra pe mine deoarece postările mele ignora gramatica.ma pricep doar la cafeaua pt espressoarele Saeco și cred ca nimeni nu a probat mai multe tipuri de cafea sub 100lei dar DOAR la acest tip de aparat.este un forum dedicat cafelei iar experiența mea cu cafeaua proaspăt prăjită este foarte mică deoarece nu am aparatura necesară.respect f mult pe cei care sunt pasionați de producerea cafelei deoarece știu ca este foarte dificil sa obții o cafea f buna. Din acest motiv am spus ca nu cred in cafeaua proaspăt prăjită in niciun caz nu am jignit pe nimeni și nu am spus ca nu este foarte buna.mi se pare doar ca e un domeniu f riscant și nu știu cât este pasiune și cât este afacere.chiar nu știu ce anume din postările mele a fost deranjant? Sunt și forumuri de parfumuri unde exista recenzii referitoare la Roja Dove,Xerjoff care costa 5000lei dar și produse la100 și nu am văzut ca primii sa-i persifleze pe cei care lauda produsele ieftine.e doar posibilitatea lor de achizitie.Ma numesc Radu și sunt din Craiova.Scuze dacă am supărat pe cineva!
Roja Dove Roja -  poate ajunge si la ( Aoud) 3000 EUR iar Xerjoff varianta in sticla de crystal murano XJ 17/17 4000EUR , eu le-am testat...lucrez parfumuri acasa si am laborator propriu si am testat peste 4800 parfumuri in viata mea si inca am de invatat , ca sa ajungi un Kilian sau un Guerlain nu e suficienta numai munca , ci si multa inspiratie si talent , asa e si cu cafeaua....iar ca preturi Guerlain - L'Abeille Aux Ailes Or - Pradis Interdit ( 2011 ) Crystal Baccarat poate sari de 300 000 EUR pentru ca sunt numai 57 de exemplare in lume [Image: wink.gif]. Asa ca toata afacerea implica pasiune si pasiunea poate duce la o afacere , dar nu intotdeauna...

Reply
Și lalique au variante scumpe.am 3 xerjoff iar pe roja nu dau atâția bani.am cheltuit enorm cu parfumurile și m-am oprit

Reply
Nu-mi permit sa continui , pentru ca suntem off-topic si enervam colegii , iar separat nu exista sectiune , daca doresti ne intalnim pe "parfumo " Deutsch...

Reply
Eu am apărut pe subiectul cafea BIO la37 lei și am declarat ca știu despre ce e vorba. Nu m-am băgat la cafele de origine și nu am făcut pe deșteptul și tot am fost linșat mediatic.chiar dacă nu mai cumpăr am rămas cu microbul parfumurilor băiatul meu (16ani)are pagina pe fragrantica.com(raul1347)și pe fragrantica.ro(rolro)unde scrie și recenzii,evident mai naive,pe baza parfumurilor din casa.pe parfumo.net stau pe varianta engleză .oricum și când am fost in topic nu a fost bine deoarece trebuia sa nu știu nimic

Reply
(29-10-2016, 14:19)claudia972 Wrote: Cafeaua Lidl BIO la 37 a fost și la 20 și am luat sute de kg deoarece e foarte buna la ibric și se poate comercializa măcinată .cred ca e cea mai buna cafea la acest nivel de preț din comerț și chiar sub pragul de 50 lei
Sute de kg ???
În curând o sa avem al doilea membru Banat din istoria forumului
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Lidl eliberează factura și nu văd care e problema?!

Reply
(30-10-2016, 18:45)amarok Wrote: În curând o sa avem al doilea membru Banat din istoria forumului

Banu-i ochiu' dracului !! [Image: biggrin.gif]

Reply
(30-10-2016, 13:46)claudia972 Wrote: ...experiența mea cu cafeaua proaspăt prăjită este foarte mică deoarece nu am aparatura necesară.
...
...nu cred in cafeaua proaspăt prăjită in niciun caz nu am jignit pe nimeni ..
....
...Ma numesc Radu și sunt din Craiova.Scuze dacă am supărat pe cineva!

1. Nu iti trebuie aparatura speciala ca sa prepari cafea proaspat prajita, chiar si la ibric experienta este o revelatie...

2. Pai ai fluierat in biserica, pentru ca aici este templul cafelei proaspat prajite :)

3. Din Craiova ne poti contacta pe mine si pe ovisod, ambii prajim cafea acasa, niciunul n'avem Saeco... eu doar la birou... si iti scoatem noi cafeaua Lidl din cap garantat... chiar la 50 lei daca vrei !
Eu alimentez biroul cu cafea prajita de mine, si mai mult decat aprecierile colegilor ca la birou, pe espressor Saeco ;) se bea cafea mai buna decat la Starbucks, nu prea am ce adauga... :D

Reply
Chiar ca s-a ajuns prea departe! Eram curios sa vad cum va fi primita o astfel de parere. Si mai ales vroiam sa imi testez performantele. Avand in vedere ca eu culmea, am simtit diferente intre cafeaua asta si una de la un anumit prajitor in avantajul celei de supermarket dar majoritatea celor experimentati au sustinut contrariul imi demonstreaza ca faceam greseli majore in extractii. Oricum, cafeaua pe care o folosesc acum imi da satisfactii mult mai mari.  Data viitoare ma duc sa beau o cafea la cafenelele recomandate pe forum ca sa o am ca termen de comparatie in loc sa dau prilej la discutii de genul celor de mai sus. Cele bune!
Se poate inchide?
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Nu, asteptam pe claudia-Radu la mine la birou cu o punga de Lidl ca sa dea colegii verdictul... pe saeco, evident... :D
Apoi il luam la mijloc eu cu ovisod, categoria 100kg fiecare, si... il asimilam... resistance is futile :)
Pe urma se poate inchide :D

Reply
Cum sa se inchida? Acu cand devine mai interesant? :)
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Avand-o in casa in paralel cu niste proaspat prajite am mai tras niste shoturi in acest weekend, cu musafiri si gustari in orb (blind).
Rasnita mai grosier, incat sa curga in 18-22 secunde tot iese mai decenta decat in multe baruri, nu mai vorbesc de automate. Ceva arome are ea acolo... A pierdut insa in fata celor proaspat prajite.
Acum, tinand cont ca 1 kg de Bellarom la pretul  a 250g de proaspat prajita, poate constitui o alternativa de buget/birou.
De cateva luni a aparut la Lidl Gimoka, 1kg la 17 ron. Se cumpara in draci, de multe ori nu se gaseste pe stoc, banuiesc ca o iau barurile si o baga in rasnite.Am si pus-o in cos o data, dar am pus-o inapoi pe raft. Dar tot o iau si o incerc odata... 40% robusta, brrrr...
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)