Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
(02-11-2018, 22:08)vdub Wrote: Mi-ar fi placut sa nu aiba timer dar compenseaza backlight-ul verde, parca incep sa ma manance iar degetele.
Pe langa backlight-ul verde, este un plus mare, tava este din metal si softul mi s-a parut mai stabil.
Nu vreau sa trag concluzii, dar face treaba bine, noi utilizam si din asta pe langa acaia in showroom :)
--Only God Can Judge Me--
Espressoman in foc@
Iasi
(02-11-2018, 22:08)vdub Wrote: Mi-ar fi placut sa nu aiba timer dar compenseaza backlight-ul verde, parca incep sa ma manance iar degetele.
De ce deranjeaza timerul?
Timerul este activat manual, doar cat se doreste.
Functioneaza altfel?
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Slatina
02-11-2018, 23:11
(Edited 02-11-2018, 23:12 by vdub.)
Stiu ca este manual dar parca mi-ar fi placut sa fie mai robust sau sa includa un accesoriu util ori greutati de calibrare in detrimentul butoanelor si functiilor suplimentare.
Acum am
unul cu capac foarte mare si incomod, abia astept sa-l schimb :)
Espressoman in foc@
Iasi
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Slatina
03-11-2018, 02:57
(Edited 03-11-2018, 02:58 by vdub.)
Culmea preciziei: sa fabrici un cantar negru lucios pe care sa-l decalibreze/strice utilizatorul cat mai repede stergandu-l in disperare.
Si 150 lei? Prea mult pentru un cantar amarat dupa standardele mele :D.
Pana la urma raman tot la cel cu backlight verde si iz vintage.
Espressoman infocat
bucuresti
(02-11-2018, 22:23)MyR Wrote: (02-11-2018, 22:08)vdub Wrote: Mi-ar fi placut sa nu aiba timer dar compenseaza backlight-ul verde, parca incep sa ma manance iar degetele.
Pe langa backlight-ul verde, este un plus mare, tava este din metal si softul mi s-a parut mai stabil.
Nu vreau sa trag concluzii, dar face treaba bine, noi utilizam si din asta pe langa acaia in showroom :)
La cantarul vechi exista reducerea Espressoman, la cel nou nu se aplica?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(02-11-2018, 21:48)MyR Wrote: (02-11-2018, 17:47)claudiur Wrote: (29-10-2018, 22:56)MyR Wrote: (29-10-2018, 22:08)lracu Wrote: Scuze @Daaaaan, nu am verificat chiar inainte de a posta. Era un cantar, un pic peste 100 lei, de 3kg maxim si cu cronometru.
Am gasit si link-ul, a disparut produsul din oferta.
http://barshaker.ro/Cantar-Barista-3KG
S-a discutat aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...6#pid89496
O sa fie iarasi pe site in 1-3 zile.
Si o sa fie si un model nou ( design identic, cu backlight verde si nu albastru ) doar mai stabil si max 1kg.
Salut!
Acesta este modelul vechi?
http://barshaker.ro/Cantar-Barista-3KG
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Servus,
Da, asta e cel vechi.
Si asta e cel nou - link
Care sunt șansele să aduceți Felicita?
Oradea
(03-11-2018, 19:19)dev Wrote: Care sunt șansele să aduceți Felicita?
Sunt putine sanse, incat am fost ocupati de alte produse + de showroom.
Totusi nu exclud, daca reusesc ceva pozitiv, revin cu informatii.
---
@
claudiur - exista 10%, dar dintr-o greseala nu a fost activat reducerea, dar s-a remediat problema.
---
AICI gasiti mai multe informatii si poze.
Strong
Bucuresti
18-11-2018, 12:40
(Edited 18-11-2018, 13:11 by Samgold.)
(02-11-2018, 22:23)MyR Wrote: Nu vreau sa trag concluzii, dar face treaba bine, noi utilizam si din asta pe langa acaia in showroom
Salutare,
Am comandat si eu unul de BF.
Trebuie calibrat sau vine din fabrica?
Daca da, imi poti da un sfat cum sa o fac?
LE: perfect!
Mersi
Oradea
Salutari.
Vine calibrat din fabrica.
Din curiozitate am facut test cu 10 buc ( model nou dar si cel vechi ) in showroom cu greutatea de calibrare de la acaia si au fost surprinzator de ok.
Vezi post-ul de
aici.
Slatina
18-11-2018, 14:46
(Edited 18-11-2018, 14:46 by vdub.)
@
MyR, pentru ca ati dezactivat functia
Wishlist a Opencart-ului, am tot adaugat in cos produsele de care sunt interesat iar acum nu stiu cum sa plasez o noua comanda fara sa le sterg.
Imi fac alt cont sau cum procedez? :D
P.S: mai putine popup-uri daca se poate si va rog sa dezactivati animatia din nav ( #blob din stylesheet_1.css , linia 67 ). E atat de enervanta incat am ajuns sa o ocolesc cu cursorul sau sa scrollez repede spre footer
Oradea
@
vdub - din private :-)
unele functii sunt dezactivate/modificate pentru clientela de horeca.
Daca dezactivezi popupurile atunci timp de 30 de zile est “safe” :-p
Slatina
Inteleg, gata... nu mai zic nimic de popup-uri :D dar problemele de UI si UX sau functia wishlist nu au nicio legatura cu clientela ci cu persoana care a spus "e bine asa", o fi masochist sau sunt eu prea pretentios :D.
In fine, mi-am notat codurile produselor, am curatat cosul si le-am adaugat pe cele noi.
Oradea
(18-11-2018, 16:51)vdub Wrote: dar problemele de UI si UX sau functia wishlist nu au nicio legatura cu clientela ci cu persoana care a spus "e bine asa", o fi masochist sau sunt eu prea pretentios :D
Eu personal am fost acel masochist, stii ca sunt unele momente in viata cand trebuie sa alegi din doua variante rele... :D ( este un story lung ce dureaza 7 ani...

)
Slatina
Am uitat sa precizez ca reprezentantii BarShaker sunt exclusi asa ca imi retrag cuvintele... cel putin pana primesc cantarul :P
Espressoman infocat
Bucuresti
Si eu astept cantarul

Am un cantar de vreo 5 ani, si inca functioneaza, dar nu puteam sa las sa treaca B.F.-ul de anul asta fara sa-mi fac un cadou, am zis hai sa-mi ofer un cantar mai "destept"
Un espressor nou, merita un cantar nou :D
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Slatina
@
sorin2505, sa-l stapanesti sanatos si extractii reusite iti doresc.
Cantarul meu nu are 5 ani dar nu-mi place capacul care abia incape pe tava mica, cat... talpa de furnica :)).
Pe un drip tray ca al lui Brewtus probabil n-ar incomoda atat de tare.
Espressoman infocat
Bucuresti
Pare ok cantarul, pt pretul sau.
Backlit-ul verde se stinge dupa cateva secunde...
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Slatina
(20-11-2018, 01:18)vladdooo Wrote: Pare ok cantarul, pt pretul sau.
Backlit-ul verde se stinge dupa cateva secunde...
Mi-ar fi placut sa cunosc si aspectul asta mai devreme. Se si opreste automat automat dupa X secunde ?
Espressoman infocat
Constanta
20-11-2018, 09:11
(Edited 20-11-2018, 09:20 by Mariano.)
dupa 5 minute se stinge complet. Un cantar excelent pentru pretul sau, daca poti sa cantaresti cu tot cu portafiltul, sa vezi exact cat iti iese din rasnita, ce vei mai mult.....Mai am un cantar care-l tin sub grup, va fi inlocuit tot cu Professional Barista 1kg/0.1g, aici vine timer-ul.....
Deci la extractie te uiti la: presiune, temperatura, greutate, timer, sub naked daca sparge pucul...parca mai era ceva

Multe multumiri colectivului Barshaker!
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
22-11-2018, 02:29
(Edited 22-11-2018, 02:34 by sochaux_.)
Îmi încerc norocul aici poate sunt cunoscători în ale cântarelor. Google nu m-a ajutat încă.

Aveți cumva idee ce combinații de butoane ar putea avea cântarele astea pentru a accesa diferite setări?
E vorba despre acest cântar:
2018 Upgrated USB powered kitchen scale 500g 0.01g Stainless Steel Precision Jewelry Weighing balance Electronic Food Scale
Deci cântarul era normal pentru maxim 500g cu precizie de 0,01g. Azi a fost ridicat de la poștă, iar în această seară cu intenția de accesa vreun meniu de setări să-i scot funcția auto off(1 min), am reușit să-l fac de maxim 1000g, dar cu precizie 0,1g. :D
Știu, e de ajuns precizia așa, dar mă cam roade chestia asta. Aș vrea să aflu cum îl pun înapoi. L-am butonat de l-am nenorocit, dar nu-i dau de cap...
Instrucțiunile evident nu fac referire la așa ceva. Pentru calibrare reușesc să accesez. Și încă ceva care nu modifică nimic sau poate nu reușesc să salvez setarea. Singurul rezultat cât de cât relevant l-am găsit
aici, dar diferă mult modelul se pare și nu se potrivesc combinațiile.
Espressoman infocat
tulcea
Intrebare intrebatoare.Am un cantar Brewista II .E perfect functional,dar...,dupa ce se descarca cam in cinci zile ,reincarcarea este foarte lunga,aproximativ 6 sau 7 ore pentru a ajunge la maxim,adica patru linii.Mult nu?Fiindca are doar incarcare prin usb,daca bateria este dusa,exista vreo posibilitate de a o schimba?Nu de alta dar uitandu-ma atent la cum e construit nu se prea intrevad modalitati obisnuite,domestice de a purcede la o operatiune ca asta ,oricat de simpla ar parea la prima vedere.S-a mai lovit cineva de acest neajuns?Daca da, cum ati rezolvat situatia?Nu de alta ,dar daca am avut nenorocul sa il iau cu o baterie la fel de tanara ca dinastia Shang(e fabricat in China),si e cu gândul la cele vesnice deja,ce fac ,arunc cantarul,sau il bucatesc pentru a afla o cale mai usoara spre asocierea lithiu ion?Exista evident riscul de a nu mai gasi calea de intoarcere,pentru asa ceva si firul Ariadnei fiind probabil inutil.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Si cel ieftin de care tot vorbim si il vinde barshaker pare o imposibilitate de desfacut, plasticul e f. bine turnat si liniile de imbinare par invizibile... pana le gasesti.
Si atunci ajunge sa infigi acolo o lama subtire, si sa tatonezi fortarea unui clips, ca daca nu sunt suruburi la vedere doar cu clipsuri mai sunt sanse, ca altfel inseamna lipit, desfacere distructiva adica...
L-as lua in mana si as incerca sa il torsionez un pic, ar trebui sa se auda trosnind usor daca este din doua bucati, si se desfac liniile de demarcatie, ca la o scoica.
Sau, un service GSM, la celulare sunt imbinari mult mai SF decat la o electronica de consum.
Espressoman infocat
Bucuresti
22-11-2018, 12:36
(Edited 22-11-2018, 12:39 by dragos.stoian.)
Eu mi l-am luat pe asta:
https://m.emag.ro/cantar-pentru-bijuteri...D9K3XJBBM/
MI se pare ieftin, suporta max 2kg și se stinge în 3 min. Încape ok sun portfiltru cu cești pe el, dar deranjează un pic capacul, ca o coperta de agenda
Calitatea materialelor e praf, dar măcar e precis din fabrica (am cântărit moneda de 50 bani, 50 eurocenți etc și aveau exact cât ar trebui, la zecime)
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Bucuresti
22-11-2018, 13:23
(Edited 22-11-2018, 13:25 by mihneasusan.)
Că tot se făcu vorbire în alt loc despre cantarul AVX de la barshaker.
Plusuri: cântărește exact cantități mari, timer.
Minus: nu sesizează boabele de cafea până la jumătate de gram puse una câte una. Are nevoie de o ciocăneală pentru a își face refresh și a arata greutatea exactă. Cu tăvița de metal este și mai ,,insesnibil". Cel mai bine reacționează la cantități mici fără cover-ul de cauciuc/inox pe el.
Am înțeles că varianta cu cântărire până la 3 kg este mai exactă. Puteți confirma?
În comparație cu cântarul de bijuterii care simte și câteva particule de cafea este grosier dar excelent pentru a verifica cafeaua din portafiltru după râșnire. Cu greutatea portafiltrului pe el are eroare de sub 0.1 grame.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
tulcea
22-11-2018, 14:21
(Edited 22-11-2018, 14:41 by organon.)
Mersi. Am pe cineva foarte aproape. Sa vad, poate reuseste sa desfaca bobul de orez. :)
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
Revin și eu pentru problema mea.
Am reușit să accesez anumite setări. Una este pentru 0,01g sau 0,1g. Alta la care apare doar: 0, 00, 000. Mai este una pentru 5000, 10000, 20000, 30000 și 50000 - oare o fi pentru 500g, 1000g, 2000g, 3000g, 5000g? E foarte posibil ca producătorii chinezi să aibă un model de cântar/electronică iar din setări să aleagă cum îl vând apoi. Zice la fel și tipul în video-ul pe care l-am menționat mai sus.
Problema e alta, eu pot să mă plimb printre acele opțiuni, dar nu reușesc să aleg sau salvez ceva...
Am văzut azi și postul de pe celălalt thread despre un cântar asemănător:
(22-11-2018, 10:56)dev Wrote: "Sărăcia" din linkul de mai jos măsoară ca un campion de peste 1 an și e foarte rapid pentru cat costa.
https://www.amazon.co.uk/dp/B01DGLFVS0/r...9BbDBWRVAC
În descrierea produsului sunt informații despre cum se poate seta funcția auto off. Cântarul seamănă foarte mult cu al meu, dar din păcate la mine nu funcționează acea combinație.
Oricum este un început. Când mai am timp iau la rând cântarele de pe ebay, amazon, aliexpress, să văd dacă nu scapă și alții informații despre setări.
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
23-11-2018, 01:03
(Edited 23-11-2018, 01:04 by sochaux_.)
Să dea naiba în el cântar.

Dar l-am adus cumva înapoi la 500g, 0,01g precizie. Bineînțeles că l-am decalibrat în încercările anterioare de a umbla la setări.
Să fac rost rapid de o greutate de 500g pentru calibrare am folosit bateria Xiaomi 16000mAh care trebuie să aibă 350g + 35 monede de 10 bani(140g în total) + 1 monedă 5 bani (2,78g) + 3 monede 1 ban (7,2g în total) = teoretic 499,98g.

Mai mult de atât nu am momentan, dar e apropiat de realitate măcar.
Aero...
Bucuresti
23-11-2018, 08:42
(Edited 23-11-2018, 09:36 by Mihai L.)
Mai pune o boaba de cafea. Etiopia, nu Nicaragua. [emoji3]
(22-11-2018, 13:23)mihneasusan Wrote: Că tot se făcu vorbire în alt loc despre cantarul AVX de la barshaker.
Plusuri: cântărește exact cantități mari, timer.
Minus: nu sesizează boabele de cafea până la jumătate de gram puse una câte una. Are nevoie de o ciocăneală pentru a își face refresh și a arata greutatea exactă. Cu tăvița de metal este și mai ,,insesnibil". Cel mai bine reacționează la cantități mici fără cover-ul de cauciuc/inox pe el.
Am înțeles că varianta cu cântărire până la 3 kg este mai exactă. Puteți confirma?
Nope. Nu arata nimic pana in 0.3g (am pus boabe de cafea, una cate una). De ce ai vrea insa sa-ti arate corect 0.1g, de pilda?
(si cantarele de baie pleaca de la un 10kg min, chiar daca de acolo in sus cantaresc corect).
Iar in cazul in care ziceai de precizia cantarului in operare normala, as zice ca sesizeaza corect modificarile (am verificat in zona pahar + boabe - 100g+24g). Azi am facut cu 23.9, de pilda. :D
Nu am remarcat nimic anormal. Merge mai repede ca Hario.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
23-11-2018, 13:54
(Edited 23-11-2018, 13:54 by mihneasusan.)
(23-11-2018, 08:42)Mihai L Wrote: Mai pune o boaba de cafea. Etiopia, nu Nicaragua. [emoji3]
Iar in cazul in care ziceai de precizia cantarului in operare normala, as zice ca sesizeaza corect modificarile (am verificat in zona pahar + boabe - 100g+24g). Azi am facut cu 23.9, de pilda. :D
Nu am remarcat nimic anormal. Merge mai repede ca Hario.
Mă refeream si la monumentul in care pui 15 grame odată și apoi vrei să completezi până la 18 adăugând bob cu bob cele 3 grame. Am sesizat după ce am bătut în el de mai multe ori că acum nu mai este nevoie de corecții. Măsoară aproape exact fără a mai interveni. Se pare că în China educația se face tot cu palma după care lucrurile încep să meargă așa cum trebuie[emoji23][emoji23][emoji23].
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO