Hello There, Guest! Login Register


Buna ziua tuturor!

#1
Numele meu este Viorel, si spre bucuria mea am descoperit acest site, cautand ceva mai multe idei despre modul de preparare al cafelei espresso, pe care o ador vara!
Asta ...deoarece intotdeauna cand imi cumpar cafea boabe de la o prajitorie artizanala langa care stau (mentionez ca sunt din galati) imi cumpar si un savuros espresso.
In rest....m-am "distrat" cam cu orice : am cochetat cu French press-ul cel putin 1 an , apoi  2015-2016-2017 am avut trei ani plini de...drip coffee, cat am stat prin japonia (adevarul e ca si cafenelele de acolo sunt deosebite si te indeamna sa experimentezi si tu. chiar am ramas prieten cu un patron de cafenea din kobe - care mi-a dat tot felul de device-uri de la Hario....termometre, rasnite Mellita, coffee driper, server,kettle etc.si m-a invatat sa-mi fac singur inclusiv cum sa imi aleg sortimentul de cafea in functie de starea emotionala dintr-un anumit moment al zilei), experienta cafelei folosind metoda vietnameza a fost interesanta, si chiar ..."soseta stoarsa Americana" care ti se da gratis la micul dejun , in tara de peste ocean.... Asta ca sa vezi cat de proasta poate fi adusa o cafea...buna....hahaha! 
Dar de departe,  prefer clasicul ibric, mai ales iarna!
In fine, ce conteaza este faptul ca am gasit multe informatii pe acest site, pe care o sa incerc sa le pun in aplicare cu ceea ce am... Adica: cu un espressor manual din comert (low cost-Star Light), respectiv 3 cafetiere bialetti, masuri, un tamper din lemn hand made, termometru, cantar si...cam atat. Nu vreau sa intru in multe amanunte, vreau doar sa fac un espresso....bun si sa invat sa frotez corect un lapte... asa ca...sunt la principiul minimului de "scule" .... (chiar refuz sa dau un sac de bani pe un tamper care...preseaza o "bulina de cafea"....ca doar vorba aia....nu beau tamper-ul...hahaha!)
Mai pe scurt, ma intereseaza "obiectul finit", nu atat  "jucarelele".....Desigur ca sunt si ele faine si te ajuta, dar....de multe ori se poate "pierde" personajul principal pentru care au fost create "jucarelele"... adica Ceasca de espresso! Simply is the best!
Va multumesc ca ati avut rabdarea de a citi cele cateva idei legate despre mine, si va asigur de intreaga mea stima pentru tot ceea ce faceti!
Si nu in ultimul rand.....sa stiti ca unde nu ma descurc...intreb! Sa auzim de bine!
 
Reply
#2
Pt espresso totul porneste de la rasnita. Nu ai pomenit nimic de ea.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
 
Reply
#3
(24-08-2020, 18:25)Dimitriyus Wrote: Pt espresso totul porneste de la rasnita. Nu ai pomenit nimic de ea.
Am o " manuala" Melitta MJ-0503, o electrica Melitta ROBUSTA, si inca 2, ca toata lumea, "noname"...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)