Chiar daca @
Lyvyoo a fost
mai rapid, vin si eu cu feedback-ul meu
Ultima postare lui Cosmin m-a făcut curios, si am decis sa comand si eu
Brazilia Low Caf si, fiind ca tot am făcut comanda, am decis sa iau si încă o punga de altceva. M-am uitat pe oferta, si când am văzut
El Salvador, asta a fost (am o pasiune pt Pancamara, mai ales daca este naturala).
Prima pe care am încercat a fost chiar El Salvador (fiind prăjita mai devreme). Desfac punga, fac un flat-white soției si aud un "wow, chiar e buna". Fac si eu un dublu pe Pavoni pt mine si înțeleg imediat reacția soției: o extracția perfecta, foarte dulce, cu un ferment care nu este deranjant si câteva note pe care nu le pot descrie (dar sunt acolo).
Imediat am testat pe V60, si acolo a fost o explozie de note. Aici trebuie sa spun ca sunt la început cu V60, si opinia mea trebuie sa fie luata ca opinia de un începător. Rețeta pe care l-am folosit este una care îmi place mie: 15g in, 1:12, in 2 minute si 30 de secunde circa (nu știu temperatura, fiind ca nu am încă termometru, dar am lăsat ~ 2 minute la răcit după fierbere). Nu știu daca este rețeta cea mai bună, dar rezultatul a fost foarte ok pt mine.
In zilele următoare am si încercat Bazilia Low Caf si a fost si ea foarte ok. Chiar daca este o naturală, are un profil de gust mai curat, echilibrata, si într-adevăr este o cafea pe care poți sa îl bei seara liniștit. Boabele mai mici decât de obicei. Am notat ca are o plaja destul de mare de graduri de râșnire ok (cam 3 liniute cu Kinu) pt espresso si asta (din experienta mea) este un semn de o cafea de calitate (ceva asemănător am văzut la Ye Genet de la Mabo). Testat si pe V60, aproape cu aceeași rețeta, si într-adevăr, se simt mai bine notele de ciocolata, dar o ciocolata care nu este deranjant.
Ma bucur ca am cumpărat aceste doua cafele. Pana acum nu prea am comandat de la Buimac din comoditate. Personal nu prea îmi place sa comand prin curier, fiind ca apoi sunt blocat toată ziua in casa si stau cu stresul (sunt un fan al easy-box), așa ca de obicei prefer sa iau cafea de la prăjitorii din Bucuresti care au si cafeneua (singura excepția o fac pt Yume). Însa pot sa spun ca ridicare de la prăjitorie a fost foarte ok si chiar o recomand.
Așa ca in general, îl felicit pe Cosmin pentru acest doua cafele (mai ales pe El Salvador, ca a intrat in top 5 meu pt 2021) si pentru toată munca pe care au ele in spate (selecția, testarile, profile de prajire, etc.).